Sunday, November 30, 2008

Μετανάστες:Απεργία στα Χανιά,Συνωστισμός στην Π.Ραλλη


Δεκαπέντε ξένοι μετανάστες στα Χανιά ,συνεχίζουν εδω και είκοσι μέρες την απεργία πείνας.,με αιτήματα για την διεύρυνση νομοθετικών ρυθμίσεων και έτσι να κατοχυρώσουν δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα.
Για την υπεράσπιση τους ,συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου,έκαναν κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων στις 27/11/08.
Η κοινωνία πολιτών της περιοχής συμπαραστάθηκε στο αίτημα των μεταναστών ,και πλήθος συνεταιρισμών συνυπέγραψαν σχετικά ψηφίσματα.
Απο το Σαββατο δύο από τους απεργούς ευρίσκονται σε δεινή κατάσταση ,στο Νοσοκομέιο Χανίων.


Καθημερινά 2000-3000 μετανάστες συνωστίζονται σε απάνθρωπες συνθήκες επι της Π.Ράλλη ,στο τμήμα Αλλοδαπών για την απόκτηση προσωρινής άδειας παραμονής.
Οι ασφυκτικές συνθήκες επιτείνονται από τις αστυνομιοκές παρεμβάσεις,που στο όνομα της διατήρησης της «ουράς» έχουν ασκήσει βία στους μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26/10 οι απάνθρωπες συνθήκες και η αστυνιμική βία, επέφεραν τον θάνατο ενός Πακιστανού και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Απο την Εποχή 30/11/08

9 comments:

Anonymous said...

Αγαπητέ LLS,


Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει, να δημοσιεύεις συχνά-πυκνά κείμενα για άκρως αμφιλεγόμενα θέματα και, πριν προλάβουμε να τα μελετήσουμε καλά-καλά, να προχωράς σε νέα δημοσίευση!

Σε κυνηγάει κανείς; Διεκδικείς κάποιο (ποσοτικό) βραβείο δημοσιεύσεων; Για δες το λίγο! Διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα! Η τακτική σου αυτή ωθεί σε συνθηματολογικά και "τσιταρισμένα" σχόλια! Αυτό θέλεις;


Χαιρετώ.

Left Liberal Synthesis said...

DD
Ελα τωρα ......,σχολίασε τα θέματα που σε αφορούν και εδώ είμαστε για διαλόγους.
Παίρνω σαν έπαινο (μετα χαράς) ότι οι αναρτήσεις θέλουν τόση μελέτη δα.

Anonymous said...

Αγαπητέ LLS,


"Σχολίασε τα θέματα που σε αφορούν...". Εντάξει θα το κάνω. Όπως το έχω κάνει και στο παρελθόν. Όμως τότε, όταν "σφίξανε τα γάλατα", μου ξεφούρνισες το επιχείρημα ότι "ανασύρω" (από το παρελθόν, ακόμα και το πρόσφατο) ζητήματα μόνο και μόνο γιά να σου κάνω αντιπολίτευση. Δεν το λέω, γιατί αυτό θα με σταματήσει βέβαια. Το λέω όμως γιά να θυμάσαι την σημερινή κουβέντα και να μην συλληφθείς οφσάϊντ! ΟΚ;


Χαιρετώ.

Left Liberal Synthesis said...

ΔΔ
Αρκει να σχολιάζουμε τα θέματα στα αντίστοιχα ποστ,και όχι για τους μεταναστες να συζητησουμε Νεριντα.

Anonymous said...

Πού βρήκατε την Εποχή της 30/11/08;
Εγώ είχα μια διεύθυνση για το σάιτ της εφημερίδας, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Left Liberal Synthesis said...

anonyme
Το σαιτ της εποχής εχει καθυστερηση 5-10 ημέρες από την έντυπη.
Τις πληροφορίες τις αντλήσαμε απο την έντυπη.

ο δείμος του πολίτη said...

Τι λες, ρε αδελφέ; Η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με τόσο σημαντικά πράγματα, με μετανάστες θα ασχολείται νομίζεις; Εδώ έχουμε να βιαστεί για το ΑΣΕΠ, πρέπει να κάνει ρουσφέτια, να κλείσει κάθε τρύπα με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τράπεζες, με φυλακισμένους και μετανάστες θα ασχολείται;

Anonymous said...

Αγαπητέ LLS,


"Αρκεί να σχολιάζουμε τα θέματα στα αντίστοιχα ποστ"; Μα εδώ είναι ο κόμπος φίλε μου! Γιατί αν σχολιάσει κάποιος ένα θέμα σοβαρό, που θέλει και λίγο σκέψη παραπάνω, μετά από δύο ή τρείς ημέρες, ο μόνος που θα το δει είσαι σύ! Νομίζεις, ότι, τουλάχιστον εγώ προσωπικά αλλά φαντάζομαι δεν θα είμαι ο μόνος, ενδιαφέρομαι μόνο για την αφεντιά σου; Ούτε γι' αστείο! Μ' ενδιαφέρει κυρίως το υπόλοιπο κοινό. Το "ουδέτερο", γιατί όσοι έχουν τα ίδια μπερδεμένα μυαλά με σένα, δύσκολο να συντονιστoύν...

Γι' αυτό σου λέω. Κάνε λίγο κράτει όταν το θέμα είναι πιό "τζιζ" κι άστο λίγο παραπάνω από 24 ώρες. Δεν χάθηκε ο κόσμος! (Χώρια που θα εξοικονομήσεις και επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσεις το Μανιφέστο του "αριστεροφιλελευθερισμού!...).


Χαιρετώ.

Left Liberal Synthesis said...

δειμο
Μα αυτά θα ασχοληθούμε εμείς προφανως