Thursday, October 23, 2008

Σσσσ....Σιγα μην μας ακούσει κανείς.Το G 20 συνεδριάζει σε 24 ημέρες........


Στις 15 Νοεμβρίου μαζεύεται η περίφημη G20 (οι μεγαλύτερες οικονομίες,αλλά και το ΔΝΤ,η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ),για να συζητήσει σχεδόν τα πάντα στην νέα αρχιτεκτονική των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών θεσμών.(κλικ στον τίτλο) Μάλιστα αυτό γίνεται με αυτήν την σύνθεση για πρώτη φορά.

Είναι σίγουρο την ώρα αυτή προετοιμάζονται κείμενα, πολιτικές ,ρυθμίσεις ,προτάσεις ,που υποκρύπτουν αντιθέσεις και συμβιβασμούς.Κατά λάθος είδα σε μια τηλεόραση συζήτηση ειδικών από Ινδία,Βραζιλία,Αγγλία για το θέμα,και τρόμαξα.

Πρόκειται για περίπλοκες διαπραγματεύσεις με το απόλυτο διακύβευμα την παγκόσμια οικονομία, που διεξάγονται εν κρυπτώ την ώρα που η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα ασχολείται με τον Εφραιμ, και το ΚΚΕ έχει βάλει αυτογκόλ με τον Στάλιν,και ο Σύριζα κάνει πρόβα για το χοροθέατρο «College» .Α ξέχασα αποδείκτηκε και ότι ο "νεοφιλελευθερισμός" κατέρρευσε χωρίς βέβαια αυτός να το ξέρει ούτε καν ο Poulson(το τι ακριβώς κατέρρευσε θα το πούμε αλλού).

Να πω την καθαρή αλήθεια από όσους θα μαζευτούν,μόνο τον Λούλα της Βραζιλιας τον Μπράουν και τους Ινδούς εμπιστεύομαι.Εκφράζουν με κάποιον ατελή τρόπο,τις κοινωνικές και πολιτικές δυναμικές που ανοίγουν δρόμους.Η ιστορική σκεπτόμενη Αριστερά της μεγαλύτερης οικονομία της Λ.Αμερικής,(που δε κάνει τσακπινομαγγιές όσο ανεβαίνει το πετρέλαιο,και ποιος ξέρει τι θα κάνει τώρα που πέφτει),η τολμούσα Σοσιαλδημοκρατία ,και η μεγαλύτερη εκρηκτική Δημοκρατία του Πλανήτη.

Βέβαια θα δούμε και Ομπάμα ,αλλά θα είναι δέκα μέρες μετά τις εκλογές και κανείς δεν είναι σίγουρος τι θα γίνεται ακριβώς με τους τεχνοκράτες του.

Και σε όλο αυτό το σκηνικό οι πολίτες του πλανήτη απουσιάζουν.Απουσιάζουν και ως κατεύθυνση.Τι ακριβώς από όσα αποφασιστούν μπορούμε να εγκρίνουμε ή να διαφωνήσουμε .

Άγνωστο.

4 comments:

OnWine said...

Θα σε απογοητεύσω, αλλά... θα συνφωνήσω σε όλα όσα γράφεις εδώ... κρίμα μόνο που έχασα την προηγούμενη ανάρτηση, γιατί εκεί έγραψες τα συνήθη ... "κυματώδη" σου (τρικυμία εν κρανίω") ...και έχω άποψη επί των προσπαθειών των κοινωνικοπολιτικοθρησκευτικών (μακρύ, ε?) θεωριών που προσπαθούν, μάταια επί αιώνες και με καμμιά διάθεση να διδαχθούν από τα λάθη τους, να αλλάξουν την ανθρώπινη φύση... να καταργήσουν δηλαδή την ιδιοκτησία (ο Hayek, βέβαια, δεν λέει ακριβώς αυτό... ούτε συντασσεται με τον Marx, θα τρίζουν τα κόκκαλά του), ή να ...αναδιανείμουν τον πλούτο με ...ειρηνικές μεθόδους και πρωτοβουλία των ...πλουσίων (κάποιος κοινός μα φίλος "έγραψε" σε τέτοιες "σοφίες" σε άλλο blog...

Πάντως, από το να γράφεις κατεβατά όπωςτο προηγούμενο, σου συνιστώ να ...απαντάς στα σχόλια, είναι πιό χρήσιμο, πιό επικοδομητικό από τους μονολόγους....

Είχα πει ότι θα σε αφήσω ήσυχο, αλλά...δεν πιστεψες ποτέ, υποθέτω, ότι θα κρατούσα την υπόσχεσή μου αυτή?

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Οκ συμφωνείς με τα περί G20
ΟΚ είμαι στην "κυματώδη" κατάσταση,είναι σαφές.¨Αλλοι είναι παραγωγικοί όντας θυμωμένοι,άλλοι όντας όντας σε "τρικυμία εν κρανίω"
Εκεί που θα πλακωθούμε,γιατί με αδικείς σκοπίπως είναι ότι "παίζω" με καμία ενιαία θεωρία.Απεναντίας επείδή δεν γουστάρω τις ενιαίες θεωρίες,"παιζω" με τα τσιτάτα.Εγω φατίω που μου βγαίνουν.
Στο μεταξύ τι εννοούσε ο Μαρξ ή Χαγιεκ και ποιανού τρίζουν τα κόκκαλα,μου είναι αδιάφορο.Και μεταξύ μας κανένας δεν θα μάθει ποτέ,για άυτό και ψάχνονται αενάως όλοι.Να στο πω και πιο μεταμοντέρνα ,ρε δε άμα "κολλάνε" στο δικό μου μυαλό, ποιος του ρωτάειή ποιος νοιάζεται για την γνώμη του κάθε ιστολόγου.
Βλέπω και τα χαίρια των αυθεντικών υπερασπιστών τους και
Από τον Πολ Ποτ και τον Στάλιν στον Teddy Flud.
Α ξεχασα να ρωτήσω ο γέρος είχε πάει και με τη γυναίκα του Μοθωνιού.Οχι τίποτα έτσι απο περιέργεια....

common people said...

Το χοροθέατρο College είναι passe δεν πουλάει πια. ο πετρέλαιο του συντρόφου (αυτού που κλείνει τα κανάλια στη χώρα του ντε) αργεί, και μικρός έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παπαγαλισμού...
σσ Ψιλοάσχετο το σχόλιο, αλλά αυτό μου ήρθε!

Left Liberal Synthesis said...

Comjmon
Που χαθηκες??
Καθόλου ψιλοασχετο.