Saturday, October 18, 2008

Μ.Βρεττανία.Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης προκαλεί ή αποκαλύπτει ιδεολογικές μεταλλάξεις


Και πάλι καταφεύγουμε στο Stumbling & Munbling

Πριν δέκα ημέρες έτυχε να παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση την συζήτηση στην βουλή για τα οικονομικά μέτρα διαχείρισης της κρίσης στην Μ.Βρεττανία.

Η ομιλία του σκαιώδους υπουργού των συντηρητικών ήταν τόσο συναινετική στα μέτρα "εθνικοποίησης" του υπουργού Darling (όνομα και αυτό για υπουργό οικονομικών...) ώστε χάσαμε δέκα λεπτα να καταλάβουμε ότι δεν επρόκειτο για βουλευτή των νέων εργατικών.

Περίεργα πράγματα....λες και ο Δραγασάκης είχε γράψει τον λόγο του.

Φαίνεται ότι κάτι βαθύτερο συμβαίνει στους Torries.

Στο αγαπημένο μας ιστολόγιο παρουσιάζεται μια ομιλία του Cameron ,που αποκαλύπτει κωδικούς και σημεία μιας βαθύτερης ιδεολογικής απόστασης από τον ατομοκεντρικό και πρωτοβουλιακό χαρακτήρα,που "υπέκλεψε" ο Blair από το κύριο σώμα μιας πολιτικής φιλελεύθερης φιλοσοφίας που ευδοκίμησε στην Μ.Βρεττανία.

Επειδή πιστεύουμε ότι τελικά η διαχείριση της κρίσης θα πυροδοτήσει βαθύτερους ιδεολογικούς μετασχηματισμούς ,με αβέβαιη έκβαση ,αναρωτιώμαστε τι τελικά έχουμε να δούμε και στην Ελλάδα σε λιγο καιρό.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσει όλο το κείμενο του Cameron οπως προσφέρεται ως λινκ μέσα στην ανάρτηση του SM (κλικ στον τίτλο)

2 comments:

Anonymous said...

Φίλε LLS,


Τίποτα βαθύτερο δεν συμβαίνει στους Torries, σε διαβεβαιώ! Εσύ είσαι έξυπνο παιδί, δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις! (Αν δεν έχεις προμηθευτεί τον Economist της προηγούμενης Παρασκευής, σπεύσε! Τα λέει όλα, φάτσα-φόρα! Σιγά μην έχουν πρόβλημα!). Τώρα πάλι, στην περίπτωση - δεν την πιστεύω - που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, σου θυμίζω ότι και οι αναγνώστες σου είναι έξυπνα παιδιά!

Καθυστερημένο άλλά επιβεβλημένο: Στο τελευταίο προς εμένα σχόλιό σου (δημοσίευση Τρίτης, 14 Οκτωβρίου), εκτός από την δήλωσή σου ότι δεν έχεις καμία πρόθεση ειρωνείας η οποία και με χαροποίησε πολύ, καταθέτεις και την δήλωση πως "όλοι στην Αριστερά είναι φιλελύθεροι". Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός, δεν είναι όλοι. Όμως η Αριστερά ως ιδεολογία και κοσμοθεώρηση είναι! Και μάλιστα αφετηριακά!

Εν πάση περιπτώσει, την δήλωση την έχεις κάνει και έχει καταγραφεί στα πρακτικά! Όπως καταλαβαίνεις, προσεχώς, θα την χρησιμοποιήσω έναντίον σου! (Μα και σύ!... Δεν βλέπεις Αμερικάνικα αστυνομικα; Θα την είχες γλυτώσει!...).


Χαιρετώ.

Left Liberal Synthesis said...

ΔΔ
Ο χρόνος μου δεν επαρκεί ΚΑΙ για τον Economist.
Γενικώς δεν είμαι της άποψης ότι τα λόγια είναι "επεα πτεροεντα" γιατί αυτές οι "αερολογίες" διαμορφώνουν συνειδήσεις.Ετσι μάλλον θα είμαι πιο υπομονετικός από εσένα,και θα περιμένω για το που κατασταλλάξει το ιδεολογικό εκκρεμές των συντηρητικών όπου γης.
Ακριβώς η Αριστερά είναι εγγενώς ελευθεριακή.
Τέλος είμαστε οπαδοί της αποδόμησης οπότε λέμε ότι θελουμε και αναλύουμε (εκ των υστέρων) ότι εννόύσαμε αλλα αντ'αλλων.
ΚαληΝύχτα