Saturday, October 11, 2008

Soros "θεέ" πάρε την ΠΑΕ



Η οικονομική κρίση ,της οποίας το μέγεθος και την υφή κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει ,είναι εδώ έστω και ως δυνητικότητα.
Βεβαίως η τρέχουσα φιλολογία ,δεν διακρίνει ότι είναι τελείως διαφορετική από αυτή του 1929,όχι τόσο στα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία ,αλλά στην εμφάνιση και μορφή της.Το 1929 είναι ένα σοκ,ενώ η σημερινή κρίση "σέρνεται" εδώ και δύο τρία χρόνια,και οι "παίκτες" σήμερα συμπεριφέρονται εν γνώσει σεναρίων κρίσης και αναστροφής της.
Οι μετοχές πέφτουν σαν χιονόμπαλα,αλλά μάλλον ξεχάσαμε να ρωτήσουμε ,ποιά είναι τα κίνητρα των αγοραστών σε αυτά τα επίπεδα τιμών;
Είναι άλλο πράγμα να σου έρθει ο κεραυνός στο κεφάλι,και άλλο πράγμα να πηγαίνεις σαφάρι με GPS και γνωρίζοντας ότι οι συνάδελφοι σου έχουν μυωπία.Στην πρώτη περίπτωση οι συγγενείς σου τα βάζουνε με τον Δία,στην δεύτερη από την μυωπία μπορεί να χαλάσει η εκδρομή να σκοτωθούν πέντε έξι, αλλά εσύ τουλάχιστον υπολογίζεις πως θα την κοπανίσεις.
Οσοι ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά,εκτός από τον Κευνς καλό είναι να διαβάσουν και λίγο Μπωντριγιάρ.
Ας μη γελιέται κανείς,την διαχείριση της δεν θα την αναλάβουν οι οικονομολόγοι ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι bloggers.
Το ζήτημα θα το αναλάβουν οι πολιτικές ,δηλαδή οι διαχειριστές της κοινής γνώμης ,των προσλήψεων και της ιδεολογίας.
Μετά το 29 κανένας δεν θυμάται τον διοικητή της FED,αλλά τον Ρουσβελτ ξέρουμε τον Χίτλερ,τον Μουσολίνι κλπ.
Βέβαια η οικονομική "σάλτσα" χρησμιμοποιείται ιδεολογικά ,για να διαμορφώσει πολιτικές και συσχετισμούς.
Το τι ακριβώς διακινείται ιδεολογικά είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
-Οι υποτιθέμενοι νεοφιλελεύθεροι εγκαλούνται γιατί δεν είναι πιστοί σε αυτό τον ρόλο που άλλοι τους ανέθεσαν ενώ οι ίδιοι δεν ανακοίνωσαν.
-Οι υποτιθέμενοι κρατιστές μοίάζουν με τους μπλοφαδόρους που παίζουν τα ρέστα τους σε μια παρτίδα και καθώς ανοίγουν τα χαρτία,δεν βγαίνει η κέντα.Βλέπεις είναι ωραίο να μιλάς για την κρατική παρέμβαση σε μια οικονομία που διογκώνεται (και εξ'αιτίας της των σύνθετων προιόντων) ,αλλά ως αντίρρηση ,έ όχι και να τα υλοποιήσεις σε περιβάλλον συρρίκκνωσης.
-Γράφονται άρθρα όπου συγχέεται η αύλη φύση της πίστης με την διόγκωση των συνθέτων προιόντων.Κάποιοι φαντασιώνονται οικονομίες όχι μονο χωρίς τράπεζες,αλλά και χωρίς αγορές.
-Αλλος λέει η κρίση δεν πειράζει τους φτωχούς,αφού μόνο αλυσίδες κουβαλάνε,ενώ οι πρώτοι που θα την πληρώσουν είναι οι μετανάστες που θα γίνουν βορά στον κάθε Βορίδη.
-Οι βρυκόλακες των ΜΜΕ παίζουν το σύνηθες παιχνίδι του πανικού,το οποίο μόνο τους βρυκόλακες της θρησκείας,τάξης οικογένειας θα μεγενθύνουν.
-Η Αυριανή επισείει τον φόβο Αράβων και Ρώσων
-Η δε Ευρωπαική Αριστερά αφού βλέπει τα τσιτάτα του Μαρξ να επιβεβαιώνονται σταυροκοπιέται γιατί η κοινωνία θα της ζητήσει λύσεις για το προσεχές εξάμηνο και τέτοιες δεν βλέπουμε ούτε στα όνειρα του Τσίπρα.
Με λίγα λόγια από οικονομική ανάλυση καλά πάμε,από για την πολιτική διαχείριση τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Σε αυτόν το χαμό,σκεφτήκαμε ένα άνθρωπο που έχει όλες τις ιδιότητες να βγάλει την παγκόσμια κοινότητα απο την στενωπό.

Τον George Soroς

Ο άνθρωπος είναι η σύγχρονη αντίφαση στην πιο αυθεντική της μορφή.
Το υβρίδιο Flud και Παπαρήγα.

Χρηματιστής που με τα παιχνίδια του στα παράγωγα και τις ισοτιμίες,κερδίζει δεκάδες εκατομμυριάκαι την εβδομάδα,ρίχνει στα ρηχά την Αγγλική Στερλίνα,αλλά ταυτόχρονα παίζει την θεωρεία του Marx στα δάκτυλα,προβάλλει το πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης στην παγκόσμια οικονομία που αν το συζητάγανε στον Συριζα θα τον κατηγορούσανε για κρατισμό,και ταυτόχρονα διεκδικεί ρόλο στα τεκταινόμενα μέσω των ιδρυμάτων του.

Να σου πω προκειμένου να αναλάβουνε τις κρατικιστικές λύσεις οι διάφοροι αγριάνθρωποι που μέχρι τώρα τα "κονομήσαν" με τα σύνθετα,εν είδει ιδεολογικής τερατογέννεσης, και αφού δεν βλέπει ότι οι αυτοί που κατάγγελαν το "νεοφιλελευθερισμό" τώρα κατάλαβαν ότι η καταγγελία έχει βάση μονο στον ανοδικό κύκλο (ως αυτοακυρούμενη μπλόφα) ,και στην κάθοδο τα πράγματα είναι ζόρικα,δεν δίνουμε το "μαγαζί" στον George;

Ως κυνικός ξέρει με ποιούς έχει να κάνει ποιό σύστημα ,ως αριστερός ως μια χαρά τα λέει.

Με κλικ στον τίτλο θα δούμε το τελευταίο video του στο Youtube,και απο εκέι μια ατελείωτη σειρά παρεμβάσεων στο ίδιο κλίμα.

8 comments:

Greek Rider said...

Κατά μια έννοια έχεις δίκιο, όταν "κρεμάνε" τα υπολογιστικά συστήματα, τους χάκερ φωνάζουν για να φτιάξουν ασπίδες προστασίας.

Πάντως τα αντιβάιρους, κάποιων τουλάχιστον εταιρειών, σε γεμίζουν ιούς σε ανύποπτους χρόνους που κάνουν αυτόματη ενημέρωση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ήρθε καιρός για ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Left Liberal Synthesis said...

Bardon????
Η
Καλώς ηρθατε στον κόσμο του Ιονέσκο

Anonymous said...

"-Αλλος λέει η κρίση δεν πειράζει τους φτωχούς,αφού μόνο αλυσίδες κουβαλάνε,ενώ οι πρώτοι που θα την πληρώσουν είναι οι μετανάστες που θα γίνουν βορά στον κάθε Βορίδη."

Εκτός απ' τον Βορίδη που θα θέλει να τους ψήσει και να τους φάει, υπάρχουν και αυτοί που θα θέλουν να τους αφήσουν ελεύθερους να βρουν μια καλύτερη τύχη σε μια άλλη χώρα.

Left Liberal Synthesis said...

Anonymous
Αν καταλαβάινω καλά,υποστηρίζεις την θέση κρίση = no problem,με βάση το επιχείρημα ότι οι μετανάστες θα φύγουν σε μια καλύτερη οικονομία.
Για καλύτερη οικονομία σε συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης ,είναι συζητήσιμο.
Τώρα το πως φεύγουν οι μετανάστες το ξέρουμε καλά.Ακριβώς όπως έφυγαν από την χώρα τους,"εξαναγκάζονται" από τις συνθήκες.Μόνο αυτός ο εξαναγκασμός εδώ θα είναι ο Βορίδης.
Τέλος ποιοι είναι αυτοί που "απελευθερώνουν" μετανάστες για να φύγουν κι'άλλο,δυσκολευομαι και να το καταλάβω και να τους αναγνωρίσω.

OnWine said...

Διαφωνώ κάθετα: Ποιός Σόρος... εδώ έχουμε τον άνθρωπο που θα δώσει λύση εγγυημένη, που έχει τα προσόντα της ανάλυσης, της στοχοθέτησης (business plan), του αποτελεσματικού Lobying, της εξεύρεσης κεφαλαίων, της επίτευξης στόχων:

Του ηγουμένου Εφραίμ...

Να πούμε και κάτι σοβαρό?

Ολοι ...μετά Χριστόν προφήτες... όλοι το είχαν προβλέψει... πως ήταν δυνατόν να συνεχιζόταν το "παρτυ"... μα ήtαν οφθαλμοφανές... και αναπόφευκτο..

Προφήτες... όπως τότε, με το ελληνικό χρηματιστήριο...

Το δυστήχημα, φίλε LLS, είναι ότι κανείς (σχεδόν) δεν κατάλαβε τίποτα... άλλοι βλέπουν το τέλος του καπιταλισμού (τρομάρα τους... ευσεβείς πόθοι), άλλοι (οι περισσότεροι) μιλούν γιά τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια... μα δεν τους είπε ΚΑΝΕΙΣ ότι τα ενυπόθηκα δάνεις ΠΟΤΕ δεν έπαψαν να πληρώνονται στον βαθμό που να δημιουργηθεί ...κρίση?

Τέλος πάντων... γιά τον Εφραίμ έχω κάνει ειδική ανάρτηση... και όποιος νομίζει ποτι αστειεύομαι, πλανάται πλάνην οικτρά...

Το μόνο που με στενοχωρεί, είναι ότι σχεδόν ΟΛΟΙ οι ικανοί άνθρωποι είναι από την ...άλλη πλευρά!

Στην από 'δω πλευρά έμειναν κάτι θλιβεροί ...Βεργόπουλοι, που ενώ δεν κατάφεραν να εξηγήσουν ούτε τα ...δικά τους, τώρα επιχειρούν να εξηγήσουν τα ...ανεξήγητα, με τις ίδιες, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ, γαμώτο, αποτυχημένες μεθόδους και ...αξιώματα με τις οποίες ...δεν εξήγησαν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Αλήθεια, δεν πιστεύω να τον έχεις ΚΑΙ αυτόν στο Blender της LLS?

Left Liberal Synthesis said...

Είναι δυστύχημα,κακορίζικο,γκαντεμιά αλλά ρε δηλητηριώδη κωλοσχολιαστή συμφωνώ μαζύ σου.
Βεργόπουλο ούτε για αστείο.
Αν κατάλαβες καλά το μαγαζί ,θέλει αυθεντικους αριστερούς αυθεντικούς φιλελεύθερους.
Σουλατσαδώρους που περιφέρονται και διασχίζουν όλες τις διαδρομές και κρυφίως χοντροπασοκίζουν ούτε για αστείο.
Καληνυχτα

Anonymous said...

"Τώρα το πως φεύγουν οι μετανάστες το ξέρουμε καλά.Ακριβώς όπως έφυγαν από την χώρα τους,"εξαναγκάζονται" από τις συνθήκες.Μόνο αυτός ο εξαναγκασμός εδώ θα είναι ο Βορίδης."

Το κεμπαμπάδικο που έτρωγα στην Αγγλία το είχαν Κούρδοι που είχαν δουλέψει στην Ελλάδα. Δεν τους έδιωξε κανείς, έφυγαν γιατί θεωρούσαν την Αγγλία προσφορότερη οικονομικά για το μέλλον τους. Δεν καταλαβαίνω που κολλάει ο Βορίδης στο σκεπτικό σου.

Left Liberal Synthesis said...

Ανωνυμε
Αρχίζω να μην καταλαβαίνω την διαφωνία σου καθώς η πλοκή της κουβέντας προχωρά.
Αν νομίζεις οτι μια οικονομική κρίση δεν έχει επίπτωση πριν από όλα και περισσότερο στους μετανάστες στην Ελλάδα του 2008,δενέχω ορθολογικό και μέσω γραφής τρόπο να σε πείσω.
Λυπάμαι.