Friday, September 26, 2008

Τα λαμόγια του Κρατικοδίαιτου Καπιταλισμού των ΗΠΑ.Ο λούμπεν Manager που τσεπώνει 34,000,000 USD για να χρεωκοπήσει μια Τράπεζα

Η φάτσα που μοστράρει στο LLS είναι ο Richard Flud Jr.
Εκμεταλευόμενος τον κρατικοδίαιτο καπιταλιστικό σύστημα των ΗΠΑ,που επέτρεπε σε Managers να επιχειρούν χωρίς ατομική ευθύνη ,που είναι η πεμπτουσία της ελεύθερης οικονομίας,εισέπρατε 34 εκατομυριάκια το έτος,έτσι για να μοστράρει ως CEO της Lehman Brothers.
Κι'οταν τα "τιναξαν" όλα σαν κύριος πήρε τα μπογαλάκια του,για να κάνει διακοπές.
Υφίσταται καμία συνέπεια.Ούτε μία,ούτε καν την χλέυη του Manager για πέταμα.
Βέβαια με την έρπουσα ιδεολογική παραζάλη,όπου τελικά όλοι ,φλερτάρουν με την travesty ιδέα τα Αμερικανάκια ως φορολογούμενοι να πληρώσουν τίς διακοπές του κάθε λούμπεν Flud, ο τύπος θα εξαφανιστυεί ήρεμα ήρεμα από την διασημότητα.
Επειδή οι δεξιοί κάνουν το κορόιδο ,γαιτι έχουν πλέγματα με τους πλούσιους,και οι mainstream αριστερά,κάνει το κοροίδο για τα Bailout που πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ,αναλαμβάνουμε το outing κάθε Μαφιόζου
Ουστ παλιόσκυλα.............

5 comments:

Greek Rider said...

Γιάννη συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια που κάνεις. Είναι αστείο το ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη και μιλάμε μετά για κοινωνική ευθύνη..

Από την άλλη αυτή η διαπλοκή κράτους και μεγάλων επιχειρήσεων ήταν (και είναι) κάτι το εξοργιστικό.

Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι αυτό που παρατηρείς και εσύ, να πληρώνουν αυτούς τους απατεώνες οι φορολογούμενοι. Αν τελικά τους χρηματοδοτήσουν είμαστε για κλάματα (και οι αριστεροί και οι κεντρώοι και οι δεξιοί).

ange-ta said...

"Τελικά οι νεοφιλελέυθεροι έγιναν κρατιστές":

Παρότι είναι μπανάλ να μιλάς με τη γλώσσα του προηγούμνου αιώνα, θα σου πω, ότι το κράτος εξυπηρετει και υπηρετει την κλίκα που έχει την οικονομική δύναμη, ιδιαίτερα δε στην αμερική, που το κεφάλαιο χρηματοδοτει με τον Νόμο τις εκλογές!

Δεν είναι δηλαδη οι νεοφιλελεύθεροι κρατιστές, αλλά το κράτος είναι νεοφιλελεύθερο.

Καμία ερώτηση! Απλή πιστοποίηση, για όσους πιστεύουν στην ελεύθερη και ανεξάρτητη αγορά ή αγορές!!!

OnWine said...

Βρε, βρε.... Τα παιδία παίζει ακόμα... δεν το περίμενα, νόμιζα οτι, μετά την κρίση, θα είχατε βάλει... μυαλό!!

Φιλε μου LLS, αν δεν κάνω λάθος, το δεύτερο L αντιστοιχεί στό (L)iberal... ή όχι? Και αν ότι έγινε, δεν το έκαναν οι Liberals, τότε ποιοί το έκαναν?? Εκτός αν το Synthesis αποκλείει ότι κατά καιρούς δεν ...βολεύει...

Οσο γιά την προσωπική ευθύνη των Managers... σκέψου το άλλη μιά φορά, έξυπνος είσαι, θα καταλάβεις ότι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ άδικο... Τώρα δεν υπάρχει "ευθύνη" των Managers, αν υπήρχε "ευθύνη", δεν θα υπήρχαν Managers!

Καλώς σας βρήκα... πάντα εν τρικυμία...

Left Liberal Synthesis said...

@ange-ta
Σε καλωσορίζω στο LLS.
"Δεν είναι δηλαδη οι νεοφιλελεύθεροι κρατιστές, αλλά το κράτος είναι νεοφιλελεύθερο"
Το απόσπασμα είναι δικό σου,μέσα στην λογοτεχνική δομή του κρύβει το παράδοξο,που το LLS επισημαίνει και πιστεύει.
Η έννοια του νεοφιλελευθερισμού δεν είναι κατάλληλο εργαλείο ανάλυσης της εποχής.Το γιατί το βλέπεις σήμερα.
Ολόκληρη όμως η Αριστερά,δέσμια των πιο αγοραφοβικών αντιλήψεων (η αγορά ΔΕΝ είναι καπιταλισμός) ,φιάχνει ένα σκιάχτρο για να το πολεμάει.Μου είναι αδύνατο να αναπτύξω όλο τον προβληματισμό εδώ.Σε παραπέμπω σε προηγούμενη ανάρτηση μας για την άμηχανία της Ευρωπαικής Αριστεράς στα τεκταινόμενα και όλο το ιστολόγιο μας.
Με την κρίση καταρρέει ένα κλεπτοκρατικό οικοδόμημα,αλλά και η χονδροειδής χρήση της έννοιας τοθ νεοφιλελευθερισμού.Εχεις να δεις τώρα ρυθμισμένους κρατικοπαρεμβατικούς καπιταλισμούς
με σκληρότητα και ανισότητα όπου η ίδια η Αριστερά θα αναζητά ετεροχρονισμένα την σωστή λειτουργία των αγορών... (στοίχημα..)
Εν ολίγοις ο φιλελευθερισμός είναι ιδεολογικό και πολιτικό εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων της Αριστεράς.

Left Liberal Synthesis said...

@sxoliasti
Βασίζομαι στην αποδεδειγμενη ευφυία σου,για να καταλάβεις το αυτονόητο.
Μας έλλειψες,σε καλοσορίζουμε, ως τον πιο καλόπιστο κυνικό κριτικό σχολιαστή.
Η πρόσκλησεις μας είναι πάντα σε ισχύ.
Για την ουσία του σχολίου σου, απλώς επαναλαμβάνουμε.Αν η mainstream αριστερά έχει αποφασίσει να εκχωρήσει (εν είδει εθελοντικής λοβοτομής) το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστασιο του liberal ,στον κάθε μαφιόζο κλεπτοκράτη,ας επιφυλάξουμε στο μικρό LLS,να κρατήσει τις μονομανείς αντιρρήσεις μας.
Νασαι πάντα καλά