Monday, June 9, 2008

Nozick Trotsky -Αναγγελία προς δεξιούς ελευθεριακούς , σας φάγαμε τον Hayek ,σιγά μην σας αφήναμε τον Nozick ,που ήταν από μόνος του στην 4η Διεθνή

Ο αδέσποτος ιστολόγος έπαθε την πλάκα του

Καλά ότι όποιος λούμπεν γιάπης που παίζει στο χρηματηστήριο ως fund manager,private banker etc,δεν ξέρει τι χάνει άμα δε διαβάσει και κανένα Capital, ή τουλάχιστον Μηλιό ήταν κοινό μυστικό.Και παρότι το διαδίδουμε , η διανοητική καθυστέρηση αυτών των ανθρώπων είναι κάτι το φοβερό.

Μωρέ ας μην ήταν το Κεφάλαιο από μόνο του,αφηρημένη (αλλά υπαρκτή) διαλεκτικοκινούμενη οντότητα (sorry Hegel σε μια παράγραφο δεν μπορώ να αναλύσω περαιτέρω) ,αν ήταν ο καπιταλισμός να ήταν στα χέρια του κάθε αναλφάβητου,που το μόνο που μπορεί να διαβάσει είναι κανένα prospectus με ρολόγια,τότε θα είχαμε πάει και εμείς και οι αντικαπιταλιστές στην Κόλαση.

Σύντροφοι η παραδοξότητα του συστήματος είναι ότι αυτοί που το κουμαντάρουν είναι GAU του κερατά,και αυτοί που το κοντράρουν βλέπουν τους GAU ,και νομίζουν ότι μας κουμαντάρουν αυτοί οι αχρείοι αγράμματοι,αλλά το σύστημα είναι αυτόνομο απρόσωπο λειτουργικό πλέγμα,που έχει κάτι δικά του αυτορρυθμιζόμενα software που το αναγεννάνε.
Με συχωρείτε μέχρι ο Ζιζεκ να μετακομίσει στην Πλ,Αγίου Γεωργίου στο Κουτσουκάρι, θα τα τα λέω χύμα μέχρι να με καταγγείλει η ιστοκοινωνία.

Λοιπόν λεγαμε ότι οι λουμπενοαγραμματοι καπιταλιστές δεν διαβάζουν και γι'αυτό δεν καταλαβάινουν πως τα κονομάνε

Το περίεργο ότι και οι δικοί μας που διαβάζουν ,διαβάζουν μονο τα δικά μας.Ετσι δεν κατάλαβαν την σχέση Althusser Hayek παρέδωσαν τον τύπο (Hayek) στους εκπροσώπους των λαθρεμπόρων βενζινοπωλών.

Ο ιστολόγος λοιπόν βάλθηκε να διαβάσει κάτι καταραμένους φιλελέλευθερους,μπας και καταλάβει τι γίνεται

Βουτάει τον Nozick (Anarchy,State,Utopia --ASU) ,που και καλά οι maistream liberal έχουν για ευαγγέλιο ,κατά του κράτους,και με την γνωστή βλακώδη προκατάληψη ξεκινάει

Επειδή όμως και οι liberals ακούνε Marx,Trotsky κλπ και φαντασιώνονται την Παπαρήγα να τους παίρνει το DVD,και την Ποσδεπ να τους απαγάγει τα παιδιά να τα κλείνει στο ΤΕΙ Καρδίτσας με λύτρα το άρθρο 16, για αυτό οι δεξιοελευθεριακοί δεν πήραν πρέφα ούτε από το 10 % του σύντροφου Nozick.

Στο μεταξύ ο τύπος φιγουράρει στις φωτογραφίες σαν τραγουδιστής με ρεπερτόριο 50s πιτσαρία στην Γλυφάδα,ή αμερικάνικη διαφήμηση για οδοντοστοιχίες,και σου κάνει για πολύ χαζοκυριλέ άτομο.

Σύντροφοι αποκαλύπτω έτσι χύμα και στα γρήγορα

Ο Nozick είναι τροτσκιστής του κερατά
Μώρε ας του κάνει κανένας μεταφυσικός καμία μετεμψύχωση και αν δεν το δεις να πουλάει Εργατική Αλληλεγγύη στο Gay Pride,εγώ το κλείνω το μαγαζί.

Why

1.-Μα το λέει και η βιογραφία του ,είχε σχέσεις με την 4 Διεθνή στην Αμερική
2.-Στο ASU εκτός από την σελίδα 231,τα ΄βάζει με τον Rawls και τα χώνει με την Distributive Justice ,ε καλά δεν τρελλαθήκαμε.ΟΚ κοφτά επιχειρήματα,λογικοί συνειρμοί ,αλλά δεν μισήσαμε και τον Rawls
3.-Μετά όπως ρε σεις ο τύπος ,τρελλαίνεται ,το πιάνει το 4διεθνιστικό λέμε,τι διάλο με τον πατέρα Γιωτόπουλο κάνανε παρέα.
Λοιπόν μοστράρω σελίδα πρωτοτύπου και παράφραση LLS
p263
Οποιος νομίζει ότι καπιταλιστές και εργάτες μπορούν να συνυπαρξουν με κανένα κοινωνικό συμβόλαιο για την ισότητα των δικαιωμάτων ο σύντροφος λέει
Ο εργάτης με την επιλογή ανάμεσα στο θάνατο από πείνα και την δουλειά,σιγά μην έχει τα ίδια δικαιώματα με τον χοντροκαπιταλιστή που μπορεί να προσλάβει πενήντα την ίδια στιγμή.
Δεν υπάρχουν σύντροφοι γενικώς αφηρημένα δικαιώματα ,υπάρχουν μόνο ως συγκεκριμμένες ιστορικές επιλογές,που συγκροτούνται πάνω σε πολλαπλές δομές υφισταμένων επιλογών.Να το πούμε μας λέει χοντρα κάτι που ο Marx μας πρωτοείπε χοντρά ,καλά και άγια τα δικαιώματα,και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε αλλά είναι και "ψιλοκατασκευή"
Στην σελίδες 235-238 τα αναλύει όλα αυτά καθαρά και ωραία.
Μετά όμως το χοντραίνει
Αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο για τον εργατικό έλεγχο,όπου ο τύπος το ξεκόβει (σελ 350) κοινωνία που δεν δίνει την δυνατότητα λειτουργίας επιχειρήσεων με απόλυτο εργατικό έλεγχο δεν είναι ελεύθερη.Ακούτε λουμπενοκαπιταλιστές θα σας πάρουμε τις φάμπρικες με τον Nozick!! και ασε τον Αλέξη ,να παίζει με το κεφάλαιο
Και προχωράμε
Ο τύπος τσιτάρει τον Trotsky δύο φορές σε δύο κέιμενα που γράφονται με διαφορά 2 χρόνων ,και δεν τσιτάρει ότι και ότι.Λογοτεχνία και Επανάσταση.Τα πιο ενδιαφέροντα και πολυσήμαντα κείμενα του αδικοχαμένου συντρόφου (σελ 241,σελ 308)
Δεν τελειώσαμε
Σκοτώθηκε όλη Αλτουσεριανή Αριστερά να αποδέιξει ότι η "υπεραξία" κατά Μαρξ δεν ποσοτικοποιείται (παιδιά όπως τα βρίσκει κινέζικα,ας πάει να αγοράσει και κανένα Μηλιό) ,και έρχετι ο σύντροφος Ν και σε 6 σελιδούλες που μάλιστα τις λέει Marxian Exploitation,μας τα εξηγεί μια χαρά.Η υπεραξία δεν ποσοτικοποιείται
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ,αλλά θα τελειώσω με το τελευταίο που με τρέλλανε
Ενα ολόκληρο κεφάλαιο που μιλάει για το μικρό κράτος,χωρις καμία λογική,πετάει ένα τίτλο που απεύθενεται μόνο σε μένα,και μόνο εγώ τον κατάλαβα(ρε πότε θα μου στείλουν το 166,και τον εισαγγελέα...)
DEMOKTΕSIS!!
Ρε συ ονομάζει το κεφάλαιο του ΔΗΜΟΚΤΗΣΗ!!!
Ρε σύντροφοι ξέρετε την είναι η ΔΗΜΟΚΤΗΣΗ, ο κομμουνισμός της Αρχαίας Ελλάδας.
Και γιατί το κάνει αυτό ο σύντροφος;
Για να μας κλείσει το μάτι,για να μας πει μη μασάτε δικός σας είμαι

Ο αδέσποτος ιστολόγος δεν μπορεί να εξηγεί τα αυτονόητα απλοικά,δεν ανακαλύψαμε καμιά τροτσιστική φράξια που διαβάζει Τρότσκυ αλλά άμα κόβει το μυαλό σου και δεν έχεις τσίμπλα,καταλαβαίνεις ότι κάποια ψιλαπαρεξήγηση έχει γινει μεταξύ Left και Liberal και κάτι πρέπει να κάνουμε μήπως και λυθεί

9 comments:

Homo Sapiens said...

LLS,

νομίζω ότι ο Νozick θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν διάβαζε την ανάρτησή σου. Μάλλον ουδεμία σχέση έχει με τους ...δεξιούς ελευθεριακούς...

Πέρνα μια βόλτα και από τον Χαρίδημο. Έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Ρόμερ...

Όσο για την "δημόκτηση", την Τετάρτη τα λέμε...

OnWine said...

Ρε παιδιά... ξέρω οτι δεν μου πέφτει λόγος... αλλά αυτό το ...δεύτερο l ...τι στην ευχή σημαίνει????

..και αν μεν σημαίνει luben... ή οτι άλλο... εχει καλώς...

Αν όμως σημαίνει liberal... και ανακαλύψατε ΤΩΡΑ τον Nozick...

Η κατσαρόλα πάντως... όπου ανακατεύετε τα ...υλικά προσπαθώντας να τα κάνετε ...χρυσό, μάλλον θα κολλήσει... και τον ταλαίπωρο Nozick σίγουρα δεν τον χωράει...

Πάντως... keep thinking... γιατί μονο ετσι κάπoiοι θα καταλήξουν καλοί ...left και κάποιοι καλοί ...liberal ...γιά το synthesis εχω τις ...επιφυλάξεις μου...

YΓ1: Πάντως, θα ορκιζόμουν οτι δεν θα υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο στην ανάρτησή σου... πολύ ...πυρετός βρε παιδί μου!

Left Liberal Synthesis said...

@HS
Που να πρωτοπάμε.Μεταξύ μας με τον Roemer μου ξέφυγε΄.Κάτι σκαμπάζω από Analytical Marxism
@σχολιαστή
Μωρέ καλά που ανακαλύψαμε εμείς οι Left τον Nozick,γιατί από αυτό που είδαν οι liberal,καταλάβαμε.Αυτοί δεν ξέρουν ούτε τους δικούς τους.
Για πες μου και κανένα liberal να ψάχνει κανένα Gramsci??
Στο μεταξύ,είσαι σίγουρος για τα μυνήματα που ανταλλάξαμε για τους καφέδες??

OnWine said...

Ειδες, φίλε lls, οτι τα ...αιτήματά σου ικανοποιούνται πρίν καν ...τα εκφράσεις! (στο Blog μου)

Quantum thinking....

...και κάτι ακόμα... οταν διαβάζουμε πονήματα της ...ακμής των συγγραφέων, καλά είναι να διαβάζουμε και κάποιοα της ...παρακμής... τοτε που ...πήζει το μυαλό στο κεφάλι, ή οταν πιά η ζωή εχει αποδείξει περίτρανα κάποιες ...αντιφάσεις (επιεικώς).

Σου συνιστώ λοιπόν το The Examined Life, οπου ...αποσύρονται κάποιες από τις απόψεις του που σίγουρα θα σου άρεσαν πολύ.... οπως και κάτι ...απίστευτες (μα ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!!) κουταμάρες που εχει γράψει ο μακαρίτης σε κάποιες συλλογές... θα τις βρω και θα σε παραπέμψω...

Γιά τους καφέδες...πολύ θα το ήθελα... αλλά είπαμε...

OnWine said...

...και τηρώντας την υπόσχεσή μου... θέλεις να μάθεις γιατί ...εσύ, ως διανοούμενος, δεν συμπαθείς τον ...καπιταλισμό?

Ε... διάβασε:
http://www.cato.org/pubs/policy_report/cpr-20n1-1.html
... αν δεν γελάσεις ΠΟΛΥ, τότε.... μάλλον λάθος εχω κάνει γιά σενα...

Δεν ξέρω γιατί... αλλά ειναι στιγμές που νοσταλγώ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τους αρχαίους ελληνες φιλόσοφους....

Left Liberal Synthesis said...

@sxoliasti
Είμαι τόσο χαρούμενος
Με την παρακίνηση του ΣΟΦΩΤΑΤΟΥ HOMO SAPIENS ,μπαινω στο ιστολόγιο του Τσούκα και διαβάζω συνέντευξη του Romer (Αναλυτικός Μαρξισμός κλπ)
Λοιπόν ρε συ σχολιαστή ,που μας τα σούρνεις για να μας ξυπνάς, o Roemer και όχι ο καφενόβιος LLS,αποφαίνεται ,ας διαβάσουμε τον Nozick και λίγο αλλιώς.
Πρωτον στα πλαίσια του κυνισμού σου οφείλεις ένα χοντρό Outing στον Ροεμερ.
Δεύτερον ,τον γλύτωσα τον εισαγγελέα για ιδεολογικό παραλήρημα
Τρίτον,Διανοούμενος???Α ρε καημένε και να ξέρες!!

Greek Rider said...

@lls όσο πάει ανεβάζεις και άλλο τον πήχη. Να δω αν θα μπορώ σε λίγο να σε παρακολουθήσω.

Left Liberal Synthesis said...

@GR
Ρε "κορόιδο" (ΦΙΛΕ ΜΟΥ..) εγώ από Greek Rider τα έχω μάθει τα πιο πολλά!!!!!
Πλάκα με κάνεις!!
Στο μεταξύ ,τα έχω παίξει με το Κυότο.Ρε συ η ιστογειτονιά είναι πιο Left Liberal και από μένα
Να δεις τεχνοκριτική για Κυοτο στο επόμενο μου σχόλιο και στον σχολιαστή,από κάτι άτομα που δεν το φανταζόμουνα....
Για ρίξε τα φώτα σου!!!!

Greek Rider said...

@lls είδα τα σχόλια στο πόστ του σχολιαστή και έκανα και εγώ ένα.