Tuesday, June 3, 2008

Από την Φιλοσοφία στα Καλοριφέρ.Πως να "σπονσονάρετε" την ανομία.Δέκα Χρόνια από τον θάνατο του Κονδύλη


Νομίζω όλοι έχουν δει τους νέους πίνακες της κατανομής των πολιτικών δυνάμεων που δεν αναφέρονται μόνο σε ένα άξονα πχ (δεξιά αριστερά) αλλά και σε περισσότερους που διασχίζουν τα κόμματα ο πιο χαρακτηρηστικός είναι ο πίνακας που προσθέτει τον άξονα φιλελευθερισμός - αυταρχισμός

Για να περιπλέξουμε τα πράγματα και για φιγούρα παραθέτουμε το αντίστοιχο Γαλλικό
Επειδή ο χάρτης μου φαίνεται ανεπαρκής ,προσπαθώ να βρώ νέους άξονες ,κατανομής των πολιτικών δυνάμεων και νομίζω ότι θα προσφέρω πολλά στην Πολιτική Επιστήμη.
Νομίζω ότι η ανακάλυψη έχει μεγάλη αξία
Οι πολιτικές δυνάμεις λοιπόν αντιστοιχούν σε επιστήμες και επαγγέλματα.
Επειδή όμως είμαι βιαστικός ,ανακοινώνω τα ευρήματα μου μόνο για δύο από αυτές
Την σαρκοζυπουτινική Δεξια του Καραμανλή και την νεοσταλινική αριστερά των Alex (2 Alexis syriza 1 Alexis kke) ,για τους λοιπούς επιφυλάσσομαι στο μέλλον
Με βάση την θεωρεία μου οι δεξιοί διακονούν μια ταπεινή αλλά προσοδοφόρο εργασία (λόγω φοροδιαφυγής) δηλαδή είναι Υδραυλικοί,ενώ οι Alexis διακονούν την Φιλοσοφία.
Το κριτήριο επιλογής είναι απλό
Με ποιό τρόπο κάθε πολιτική δύναμη σας προωθεί στην ανομία;
Δεν ξέρετε τι είναι ανομία,μα είναι απλό
Όποιος νόμος σου χαλάει την βολή βρίσκεις ένα προσχημα να τον καταλύσεις
Παράδειγμα δε θέλεις να πληρώνεις φόρους,εισφορές ΙΚΑ, θέλεις να καταπατάς το Δάσος,οτιδήποτε δε γουστάρεις, βρίσκεις ένα πρόσχημα μια λογικοφανή αιτία ,κάτι που μπορεί κάτω από υπό προυποθέσεις να ισχύει ,το γενικεύεις και καταπατάς τον νόμο
(Κάτι τέτοια σκεφτότανε ο Κονδύλης,τα έγραψε στο Ισχύς και Απόφαση,και πριν δέκα χρονάκια μας άφησε)
Φίλοι μου αποκαλύπτω
Οι Alexis (όλων των σταλινικών αποχρώσεων,original ή new) τάχουμε καλά με την φιλοσοφία και έχουν το φοβερό επιχείρημα της "Praxis".H γνωστή Αριστοτελική έννοια της φιλοσοφίας που μας παραπέμπει στην πρακτική γνώση ,είναι η βάση του επιχειρήματος τους.
πχ δεν μας αρέσει ένας νόμος το καταργούμε στην "praxis".Γιατί; γιατί έτσι ο νόμος είναι αντιλαικός κλπ.
Τώρα το πρόβλημα είναι ότι ο εισφοροφυγάς, φοροφυγάς, καταπατητής, επειδή δεν έχει διαβάσει Αριστοτέλη ,δεν μπορεί να καταργεί νόμους με την "ποίηση" ή την "θεωρεία" σου λέει μορφωμένοι άνθρωποι οι Alexis, κάτι θα ξέρουν θα καταφύγω και εγώ στην "praxis".
Προσφάτως επειδή ο νόμος της Γιαννάκου δεν τους αρέσει, η "Πραξεολογία" έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα αφαίρεσης .
Τώρα το ότι αν οι Ακαδημαικοί , φλερτάρουν με την praxis, μετά εμείς οι λοιποί ,δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το ηθικό,πολιτικό,ιδεολογικό δικαίωμα από τον κάθε πονεμένο εισφοροφυγά ,να εισέλθει στο χώρο της φιλοσοφίας. αυτό δεν περνάει από το μυαλό τους (για δες που χάνουν και οι Academics!)
Περνάει όμως από το υδραυλικό μυαλό του Καραμανλή.
Σου λέει και αυτός,θα μας φάνε οι ψευτοκουλτουριάρηδες, τι την ασκούμε την Υδραυλική.
Praxis εσείς Διαστολή εμείς.
Δεν μας αφήνετε δια της φιλοσοφίας,να περάσουμε τους νόμους, θα τους περάσουμε δια της Διαστολής του Συντάγματος.Είναι τόσο απλό.Κάθε σώμα θερμαινόμενο διαστέλλεται αναλόγως.
Θα πάρουμε και εμείς το άρθρο 16 ,με κάτι λεηζερ,κάτι ακτίνες κάτι νανοτεχνολογίες, το διαστέλλουμε,περνάμε τα πανεπιστήμια που θέλουμε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Α ρε παρεξηγημένε και με λάθος φίλους Κονδύλη.Τι ωραία που τα έχεις γράψει.
Ο καθένας φιάχνει την "κοσμοεικόνα" (Απόφαση) του και επιβάλλεται με την "ισχύ" του, αλλά επειδή η "απόφαση" του είναι η εικόνα που έχει για τον κόσμο είναι "μοναδική" δηλαδή λογική, η κατισχυση του δεν είναι επιβολή,αλλά λογική.Σε ογδόντα σελιδούλες του Ισχύς και Αποφασις μας τα είχες πει, και μη χωλοσκάμε τε τις praxis και τις διαστολές.

3 comments:

Elias said...

Τώρα, θα ..υποφέρεις! Οντως,ο πίνακας(τον ξέρω καλά,έχω ασχοληθεί και δημοσιέυσει..) δεν είναι ισοβαρής και ακριβής, διοτι δεν αντικατοπτρίζει τάσεις εδραιωμένες σε πολυμορφικές κοινωνίες,αλλά μια ετικετοποίηση πεπεοιθήσεων σε μειοψηφικά ρέυματα κοινωνίας.Η...ανακάλυψη σου είναι πραγματικά πολύτιμη ,και φυσικά τεκμηριώμένη στην κατα Κονδύλη θεωρία( ΣΗΜ: διαφωνώ με πολλές θέσεις πολιτικής ανάλυσης του Κονδυλη,αν και βεβηλώνω το ιερό της σκέψης του μεγάλου αυτού δασκάλου...).Οι κοσμοεικόνες του Κονδύλη, είναι ουσιαστικά τα φαντασιακά προβαλλόμενα του ασυνείδητου(ατομικού και συλλογικού)που ανέλυσε η λακανική σκέψη. Οι Alexis και οι Καραμανλήδες, αποτελούν την σύγχρονη εκδοχή της δήθεν απολιτίκ και αχρωμάτιστης ηγεσίας(είναι εξαιρετική η ανάλυση του Λίποβατς περί ηγεμονίας και ηγεσίας, στο τελευταίο βιβλίο του,Φαντασιακή και Αληθής Ελευθερία).Θα επανέλθω

LLS said...

Τώρα με βάζεις να αγοράζω Λιποβατς ,και αυτό το καιρό είμαι αλλού.Τελικά με τι δεν έχεις ασχοληθεί??

ο δείμος του πολίτη said...

Εξαιρετικό άρθρο. Καλύπτεις απόλυτα την εικόνα πυο σήμερα έχει ο ελληνικός πολιτικός χώρος και η ιδεολογική μας σκέψη. Ο χάρτης όντως έχει πολλές διαφορές και θα μπορούσε να γεμίσει και με ταξικά στοιχέια πρόελευσης των ψηφισάντων.