Tuesday, June 10, 2008

Αφου σωσαμε τον τρίτο κόσμο με το KIVA,λέμε να σώσουμε τον πλανήτη με το Carbonneutral.Προσοχή,εσχατολόγοι,χιλιαστές, κλπ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Ο αδέσποτος ιστολόγος ως,γνωστόν βάλθηκε να σώσει τον τρίτο κόσμο,μεσω του micro finance organization Kiva.

Παρά τις επίμονες επιθέσεις χιλιαστικών και εσχατολογικών οργανώσεων, που δεν καλοβλέπουν κάποιος σήμερα Τρίτη 10/6/08 να πάρει κανένα 200εύρω και στήσει καμιά δουλίτσα στο Rim Bathour ,αλλά γουστάρουν χοντρο αντικαπιταλισμό ,αλά Τσόκλη ,δηλαδή μελο τουριστικά και στο διηνεκές,,συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Πάμε να σώσουμε τον πλανήτη μειώνοντας τις εποπμπές CΟ2.

Πάμε να το κάνουμε όμως κυνικά φιλελεύθερα.

Οσοι φίλοι έχουν την ικανότητα να αλλάξουν εδω και τώρα τις συνήθειες τους ,και κινούνται με περιβαλλοντική ευαισθησία,καλώς το κάνουν και ας γίνουν και περισσότεροι

Επειδή όμως η μεγάλη πλειοψηφία,θέλει καιρό να το καταλάβει,και καλό να την αντιμετωπίσουμε ως έχει,δηλαδή ως ανθρώπους καθημερινούς που έχουν την σκοτούρα τους,το κάνουμε κάπως αλλιώς

Βρήκαμε οργανισμό Carbon Neutral (κλικ) στον τίτλο,που πουλάει δικαιώματα Kyoto ατομικά.

Μέχρι ο κάθε LLS ,και αδέσποτος ιστολόγος, κάνει την αναγωγή τόσοι τόνοι διοξείδιο η Kreeka Vabarik ,τόσο η ΔΕΗ,που αναλογούν τόσα Euro,τα οποία ακριβαίνουν το ρεύμα,και θυμώσει ο Λαφαζάνης και μπουκάρει στην Χαλκοκονδύλη,και μέχρι να πείσουμε το κάθε συμπολίτη με το οικοπεδάκι στην νήσο Ταδε, ότι δεν πρέπει να κρατήσει το τεμάχιο για να το πωλήσει στον κάθε αδικοχαμένο τουρίστα,αλλά να το δώσει σε κανένα fund που κάνει ανεμογεννήτριες,δηλαδή μιλάμε σε δουλειά να βρισκόμαστε,βρίκαμε κάτι απλό.

Ρε φίλε αγόρασε εδω και τώρα με το φοβερό ποσό των 8,5 Euro (όσα πληρωνουν ρεφενέ οι φίλοι μας στο Starbucks ,οταν πίνουμε ιδεολογικοπολιτικούς καφενέδες) και αγόρασε ένα ατομικό δικαίωμα CO2.

Φίλε είναι δικό σου,θα μάθεις πόσο CO2 έσωσες,εδω και τώρα, και θα το δείχνεις στα παιδιά σου τα εγγόνια σου,στον γείτονα σου,μπορείς όμως και να κάνεις σαίτα το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

κλικ στον τίτλο

8 comments:

katerina said...

Τι κακό και αυτό με τις ...πρωτοβουλίες!!!!!!

Ηρεμήστε ρε παιδιά , χαλαρώστε.

Και ποιος σας είπε ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερο CO2....

Για να δούμε και αυτό το υπέροχο σενάριο, του ...μυθου του ανθρωπογενούς θερμοκηπίου.

Ανεβάζοντας το βιοτικό επίπεδο της ζωής όλων αυτών που ...αποφασίσαμε να σώσουμε (micro finance organization Kiva ), που χρηματοδοτούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με διάφορα εργαλεία, στην πράξη τι κάνουμε;;;

Ανεβάζουμε τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

Και ακολουθώντας τα σενάρια των .... «ειδημόνων της οικολογίας» (πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο....), ανεβάζουμε την θερμοκρασία κατα 0,7 βαθμους ετησίως, κάτι τα νέφη τίγκα στα aerosol, κάτι το el Ninio, κάτι και αυτός ο Αρης που την ...παρενοχλει την έρημη την ...γκομενα την Γη μας, άντε και λιώνουν οι πάγοι στην Σιβηρία, άντε και γίνεται μια απέραντη υπέροχη καταπράσινη περιοχή.
Και όλοι της γης οι κολασμένοι, που εμείς τους .....στηρίξαμε, που το έχουν ρίξει στο....επιχειρειν, που παράγουν, που καταναλώνουν, που ρυπαίνουν, παίρνουν την σύζυγο, παίρνουν τα κουτσούβελα, και κάνουν διακοπές στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουριστικά Σιβηρία.....

Lls, αν έχει έννοια μια ...... πρωτοβουλία, είναι ένα πανό που θα λεει ....ρεεεε το Kyoto, είναι το μεγαλύτερο παραμύθι....μακράν;;;;

Θυμίσου το lls, ο Σουφλιας είναι ...πολύ μπροστα....

Left Liberal Synthesis said...

Θα τρελλαθώ!!!
Ως τυπικός αριστεροφιλελελυθερος (δεν με χαλάει κανένας ώριμος καπιταλισμός Nordic) έχω και εγώ επιστημινικοενστάσεις για τρομο οικολογία (χθεσινή συνομιλία στον σχολιαστή),αλλά το Κυότο έχει μια συμβολική αξία,που περίπου λέι,τουλάχιστον ας μπορέσουμε να συνενοηθούμε για το οικόπεδο ,που ζούμε.
Μετξύ μας δεν με χαλάνε καθόλου τα σχόλια που αμφισβητούν τις τρομοοικολογικές βεβαιότητες.

cynical said...

LLS, δε μου λες οταν ενας φυσιολογικος άνθρωπος ..αεριζεται ποσο CO2 εκπέμπει; Πόσο βλαπτει το κλιμα;
Πάντως σαν επιχειρηση καλη ακουγεται. Κανει franchize?
...καλημερα

Left Liberal Synthesis said...

@Cynical
Καλά όλοι που διάβσαν Sceptical Enviromentalsit,μαζεμένοι πλακώσαν.
Είσαι τυχερή που δε ξεδιπλώνω καμιά αλά Cynical επιχειρηματολογία του στυλ,καλά εσύ με ποιόν είσαι.
Αλλά δε το κάνω,απλώς σκέφτομαι κυκλοφορεί και λίγο νιονιό στην ιστογειτονιά,κάτι παραπάνω από όσο νομίζω ώρες ώρες.
Αναμένω την προσεχή σου ανάρτηση για την κριτική προς το Κυότο,μπας και βγάλω άκρη.

katerina said...

«Οικολογία του φόβου»

«Ετσι, η με διαφορά κυρίαρχη εκδοχή της οικολογίας είναι η οικολογία του φόβου, φόβου της καταστροφής ακόμη και του ανθρώπινου πολιτισμού από κάποια ανθρώπινη ή φυσική δράση, φόβου που μας σπρώχνει να σχεδιάσουμε μέτρα που θα προστατεύουν την ασφάλειά μας.
Αυτή η οικολογία του φόβου έχει όλες τις ευκαιρίες να αναπτυχθεί στην κυρίαρχη φόρμα ιδεολογίας του παγκόσμιου καπιταλισμού, ένα καινούριο όπιο για τις μάζες που θ' αντικαταστήσει την παρακμάζουσα θρησκεία. Ακολουθεί έτσι τη θεμελιακή λειτουργία της παλιάς θρησκείας, εκείνης που τοποθετείται στο απυρόβλητο ως μια αδιαμφισβήτητη αρχή η οποία μπορεί να επιβάλει όρια.
Το μάθημα το οποίο αυτή η οικολογία διδάσκει είναι η τρωτότητά μας: δεν είμαστε καρτεσιανά υποκείμενα αποσπασμένα από την πραγματικότητα, είμαστε πεπερασμένα όντα ενσωματωμένα στη βιόσφαιρα, η οποία προδιορίζει και -ταυτόχρονα- παραβιάζει τον ορίζοντά μας. Οταν εκμεταλλευόμαστε τα φυσικά αποθέματα δανειζόμαστε από το μέλλον, συνεπώς θα πρέπει να φερόμαστε στη Γη μας με σεβασμό, ως κάτι το απόλυτα Ιερό, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να αποκαλύπτεται ολικά, που θα πρέπει να παραμείνει για πάντα ένα Μυστήριο, μια εξουσία την οποία θα μπορούμε να εμπιστευτούμε, αλλά όχι να κυριαρχήσουμε πάνω της.
Γι' αυτό, παρά το ότι οι οικολόγοι συνεχώς απαιτούν να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο ζωής μας, πίσω από αυτή την απαίτηση υποκρύπτεται και η αντίθετή της, μια βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης στην αλλαγή, την ανάπτυξη, την πρόοδο. Αφού, η οποιαδήποτε δραστική αλλαγή μπορεί να έχει ως συνέπεια την χωρίς πρόθεση ενεργοποίηση κάποιας καταστροφής»

Ρε lls γιατί με αναγκάζεις να "τσιτάρω" μεσημεριάτικα;;;
Και σκέψου ότι πιστευα ότι το έχω κόψει εδω και κάποια χρόνια....

Left Liberal Synthesis said...

Από αλλού το περίμενα ,από αλλού μου ήρθε.
Πάνω που νόμιζα θα ακούσω το ποίημα ,αμα δεν πέσει το σύστημα ,δε γίνεται τίποτα,πλακώσαν όλοι οι ενημερωμένοι αριστεροφιλελεύθεροι, με τις επιθετικές αλλάγές, την εμπιστοσύνη στο αύριο, ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος στα ιστολόγια........

katerina said...

Δεν καταλαβες lls, το σύστημα μια χαρά ειναι, ενίοτε μετατ΄πιζεται και λιγο η ισορροπια του, αλλά .....δρα το έρημο πάντα προς την κατευθυνση που την επαναφέρει.
Μην ξεχνάμε τα βασικά....

ε, τωρα όσον αφορά στο Κυοτο, είναι .....το καλυτερο μου, τα έγραφα τωρα και στον Σχολιαστή, βαριεμαι να αντιγράφω.

Είπαμε ο πειρασμός να ...παιζω ξύλο με τους οικολόγους ....πάντα ενδιαφέρων.

Και μην γράψεις για τον Μιλιμπαντ, ....σε κόβω έτοιμος είσαι, εκει η Κατίνα ....

cynical said...

Χωρις πλάκα, δεν εχω τεκμηριωμενη αποψη για τα emissions. Ποσα ειναι, ποσο κινδυνευουμε, ποτε θα φουνταρουμε, πάντως γινεται ωραια business. Τωρα δα, μου ζητησε η British airways να δωσω το κατι τις μου, επειδη θα ταξιδεψω μαζι της και θα μολύνω την ατμοσφαιρα με επι πλεον CO2 αντι να καθόμουν στ' αυγά μου, κ.λ.π.