Monday, April 19, 2010

Τα είπε ο LEO με δέκα λέξεις


"Σκοτώνομαι" και γράφω ,μεταφράζω Zizek,Negri,Hayek bla bla συνθέσεις και synthesis και κουταμάρες ,γιατί δεν μπορώ να τα πω απλά

Ερχεται ο Leo και τα είπε ΟΛΑ σε δέκα λέξεις,εγώ απλώς υπογράμησα.

Σήμερα στην Στρουθοκάμηλο

Καλησπέρα, μπήκα αργά αλλά είχα ασχολίες με τη Φυσική.


Λοιπόν για τους ΔΥ. Δούλεψα ιδιωτικά 23 χρόνια και είμαι 8 χρόνια στο Δημόσιο με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Τι έχω καταλάβει;

Υπάρχουν οι καλώς εργαζόμενοι. Συνήθως είναι άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα που πήγαν στο δημόσιο, αργά, ή γουστάρουν τη δουλειά τους. Η δύναμη της αδράνειας και το αξιακό τους σύστημα τους οδηγεί.

Υπάρχουν οι επαγγελματίες λουφαδόροι. Συνήθως έχουν κομματική άκρη ή είναι μεγάλοι και κουρασμένοι, η βαρέθηκαν να παλεύουν με το χάος του δημόσιου και τα παράτησαν.

Τέλος η μεγαλύτερη μάζα είναι άνθρωπο χαμηλών δυνατοτήτων, κοινωνικά αγράμματοι, που όμως θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι αν η διοίκηση ήταν σωστή και τους αξιοποιούσε. Αν δεν ήταν τόσοι πολλοί σε άχρηστες θέσεις για να κάνουν άχρηστα, βαρετά πράγματα. Το ξύσιμο σε ματώνει ξέρετε.

Εκεί βρωμάει το πράγμα, τοχω παλιότερα ξαναγράψει.

Γιατί;

Οι χειρότεροι των ΔΥ έχουν διευθυντικές θέσεις και είναι ανίκανοι να διοικήσουν σωστά , να μοιράσουν, εμπνεύσουν κλπ. Συνήθως είναι άνθρωποι με κομματική άκρη και συνδικαλιστική δράση. Έχοντας επίγνωση των αδυναμιών τους, φροντίζουν να κάνουν εξυπηρετήσεις σε όλους ώστε να σταθούν στο πόστο για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Όμως ακόμα και αυτοί θα μπορούσαν κάτι καλό να κάνουν αν οι παραπάνω δεν ήταν τόσο άσχετοι, αν οι νόμοι δεν ήταν τόσο άχρηστοι, αν, αν, αν....

Τώρα στο δαιδαλώδες δημόσιο περιβάλλον βρίσκουν χώρο και παρασιτούν μεγάλα και μικρά κοράκια με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλους όμως τη πόρτα έχει ανοίξει η φαύλη εξουσία, πολιτική και συνδικαλιστική. Η σχέση είναι αμφίδρομη.

Οι στόχοι στο Δημόσιο για την εξουσία όμως είναι δύο:

α. Διασπάθιση του δημόσιου χρήματος

β. Διορισμοί για να μην φωνάζει κανείς και να υπάρχουν ψήφοι.

Μόνο με βία αλλάζουν οι στόχοι της εξουσίας. Και η βία σήμερα λέγεται ΔΝΤ. Καλώς να ορίσει και ας μας γαμήσει.



18 Απριλίου 2010 9:42 μ.μ.



Το ιστολόγιο του Leo εδώ

8 comments:

SFILTROS said...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό των δημοσίων υπαλλήλων του Leo. Απλά θα συμπληρώσω πως αυτοί που έχουν διευθυντικές θέσεις, αν είναι λουφαδόροι αργά ή γρήγορα θα κάνουν και αυτούς που θέλουν να δουλέψουν να χάσουν την όρεξη τους, ενώ αν έχουν διάθεση για πολύ δουλειά θα έρθουν σε σύγκρουση με τους παλιούς, τα δόντια, τους μεγαλοσυνδικαλιστές και το κατεστημένο γενικότερα που θα τους κάνουν τον βίο αβίωτο.
Η δικιά μου άποψη από την ολιγόμηνη σχέση μου με το δημόσιο είναι πως για να δουλέψεις, χρειάζονται τρελές ικανότητες πολιτικής. Πρέπει να διαπραγματευτείς την θέση σου με το "κατεστημένο" και να κάνεις μικρά βήματα χωρίς να προκαλείς μεγάλες εντάσεις. Για όσο αντέξεις βέβαια. Γιατί είτε κουράζεσαι να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις τα αυτονόητα, είτε θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα γίνει ή το δικό σου ή των άλλων.

Leo Kastanas said...

LLS καλησπέρα.
ΚΑταρχήν σ'ευχαριστώ για το ανέβασμα του ευμεγέθους ειδώλου μου και για το σχόλιο. Δεν ξέρω τι σε εντυπωσίασε ίσως αυτό το τελευταίο "και ας μας γαμήσει".
Να η δυσκολία, ο πόνος κάνουν τον έλληνα ξανά Έλληνα. Γιατί όπως λες η παραγωγική Ελλάδα θα παρασύρει και τους αμελείς. Τα λέγαμε στο τηλέφωνο χτες και με το Γιώργο. Δυνάμεις υπάρχουν, απλά δεν είναι στην εξουσία. Γιατί με την πολιτική ασχολούνται οι απολίτικοι, τα λαμόγια και ένα τσούρμο βλάκες αλλά προσαρμοστικοί.
Όταν πρωτοδιόριστικα στην Άνδρο, δεν είχα τι να κάνω στο σχολείο στην αρχή και άρχισα να οργανώνω λίγο τη βιβλιοθήκη, να καθαρίζω τα pc από τους ιούς κλπ. Κάποια στιγμή μου την πέσανε οι παλιοί οι άρχοντες και μου λένε. "Λεωνίδα σιγά γιατί χαλάς την πιάτσα". Εδώ είναι Δημόσιο φίλε". Κάτι σαν το στρατό δηλαδή. Οι μέντορες της Υπουργού.

Δες τι λέει και ο Sfiltros, "χρειάζεται πολιτική" και έχει δίκιο, για να δουλέψεις και να δουλέψουν. Μάχη για να βγει κάτι σωστό και σοβαρό. Δε νικάς όμως πάντα.
Και πάλι ευχαριστώ.

Left Liberal Synthesis said...

Sfiltro
Ειλικρινά δεν είδα μια απεικόνηση ενός χώρου δουλειάς,αλλά μια βαθύτερη αγωνία.Τα γεγονότα είναι γνωστά

Left Liberal Synthesis said...

Leo
Οπως εγραψα και στον Σφιλτρο,είδα κάτι παραπάνω από μια απεικόνιση.Μια αλήθεια .Και μας λείπουν οι αλήθειες.Χαιρετώ

celin said...

Συγγνωμη,για να καταλαβω,ειστε Αριστεροι που χαιρεστε επειδη ερχεται το ΔΝΤ να μας πηδηξει?
Εννοειτε μπορειτε να ειστε ο,τι θελετε,αλλα mr lls,τον Ζιζεκ τι τον ανακατευεις με σεξ κ ΔΝΤ σε αυτη την αναρτηση?
o ιδιος νομιζω οτι καθολου δε θα το εκτιμουσε1!

Left Liberal Synthesis said...

Celin
Το ιστολόγιο δεν φημίζεται για την συντακτική του αρτιότητα,αλλα ρε παιδί μου,εσύ παίρνεις τρεις λέξεις και τις συνδιάζεις για να συμπεράνεις τι;
Τελος πάντων
Προφανώς λέμε ότι παρότι μεταφράζουμε Ζιζεκ ο Leo τα λέει πιο απλά
Μεσα στον συλλογισμό του ως έκφαρση θυμού αναφέρει τα περι ΔΝΤ.
Υπάρχει ολόκληρη ανάρτηση του ιστολογίου για το ΔΝΤ.Δεν τήν είδες;

celin said...

Την ειδα,οπως κ το ιστολογιο παρακολουθω εδω κ λιγο καιρο
Κ η αληθεια ειναι οτι θαυμαζω τη θεωρητικη σου καταρτιση κ τη γραφη σου,μολονοτι διαφωνω σε πολλα
Απλα ηθελα να γινω λιγο προβοκατορας γιατι οταν ακουω σχολια τυπου"θα ερθει το ΔΝΤ να μας κανει ανθρωπους" εξοργιζομαι

Κ πραγματικα πιστευω οτι ο Ζιζεκ ειδικα δεν ειναι κ ο μεγαλυτερος υποστηρικτης της αποψης οτι πρεπει να ερχεται το ΔΝΤ για να βαζει ταξη στα οικονομικα των χωρων παρεμβαινοντας στα εσωτερικα τους

Επισης,οπου ακουω τελευταια για (νεο)φιλελευθερισμο,βγαζω σπυρια.Αρχιζω να καταληγω στην ιδεα οτι ολα πρεπει να ειναι ελεγχομενα απο το κρατος.Ακομα κ τα Πανεπιστημια,ακομα κ η Δικαιοσυνη,κανενα αυτοδιοικητο.Κ δε στα λεει αυτα καποιος Αριστερος,στα λεει αυτα ενας πρωην υποστηρικτης του δικομματισμου που τους σιχαθηκε κ καταφευγει στα κομματα της Αριστερας ως μονη σανιδα σωτηριας

Ιδου οι αποψεις μου,λιγο συγκεχυμενες κ αναρχες
http://celinathens.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html
http://celinathens.blogspot.com/2010/04/blog-post_6604.html

Προφανως κ δε περιμενω να διαβασεις ολα αυτα τα κατεβατα,αλλα δε μπορω να κατσω να σου γραψω στο μπλογκ σου ολα αυτα που θελω γιατι θα ειναι κ καταχρηση της φιλοξενιας σου

Θα εξακολουθησω να σε διαβαζω κ αν δω οτι ειμαι ευπροσδεκτος,θα παρεμβαινω κιολας
Εκτιμω οτι το παρον ιστολογιο μαζι με τον Αντωνη κ το radical desire ειναι τα ποιοτικοτερα που εχω δει ως τωρα
Πρεσβευετε δυο διαφορετικες σχολες κ αισθανομαι οτι μαθαινω πολλα διαβαζοντας τις αναρτησεις σας
Οπως θα εχεις καταλαβει ομως,με εχει κερδισει το δευτερο

Left Liberal Synthesis said...

Celin
Καλως ήρθες στον δημόσιο διάλογο,στον οποίο όλοι είμαστε εξ'ισου σημαντικοί,και όλοι συνεισφέρουμε.
Θα σε παρακαλουθήσουμε ως αναγνώστες σου με χαρά