Friday, January 16, 2009

Βωβός ή Βωβοί


Στην Αγγλία του 16ου αιώνα,στο πάρκο St.James που φημίζεται για την μεγάλη αλέα ,με τις δύο πλούσιες δενδροστοιχίες οι έφηβοι παίζουν μια παραλλαγή κρίκετ.
Το παιχνίδι ονομάζεται pall mall.
Το παιχνίδι γίνεται δημοφιλές,αλλά παίζεται κυρίως μόνο όταν υπάρχουν οι μεγάλες πλατείες με τις δενδροστοιχείες.
Από εκεί και πέρα ο μυστηριώδης μηχανισμός της γώσσας,μετονομάζει όλες τις αντίστοιχες αλάνες με το όνομα του παιχνιδιού συντετμημένου ως Mall.
Στην δεκαετία του 60 οι αμερικάνοι φιάχνουν πολυλειτουργικά κέντρα που τα ονομάζουν shopping malls,προσδοκώντας να τα καταστήσουν πιο ελκυτσικά.
Σε εμάς ο όρος mall έφτασε απογυμνωμένος από οποιδήποτε ιστορικό περιεχόμενο,και αφορά μόνο εμπορικά κέντρα.
Στον ελαιώνα,παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι συμφερόντων εντυπώσεων, πολιτικών ,νομικών διαδικασιών με επίδικο την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου και ενός γηπέδου .
Ας δούμε ψύχραιμα τα πράγματα.
Το όλο project θυμίζει Βατοπέδιο.
Ο Σουφλιάς δημοσιεύει ένα διάταγμα,του οποίου η επιμελής αφανής προεργασία κάνει κρα,και η ισχύς του δημιουργεί μια αλυσίδα γεγονότων.
Μετά την δημοσίευση ο Βωβός αγοράζει την ΕΤΜΑ ,παραχωρεί νομότυπα μια έκταση στον Δ.Αθηναίων ο οποίος την ανταλλάσει με την Λ.Αλεξάνδρας. Η ιστορία είναι τυπική περίπτωση,κρατικοδίαιτης πατέντας αλα Greece,όπου το γεγονός που πυροδοτεί τις υπεραξίες είναι το διάταγμα Σουφλιά.Πριν από αυτό ο Βωβός δεν αγοράζει καμία έκταση,και δεν ακολουθεί η σειρά των νομικών πράξεων.
Ερχονται οι πολίτες και ανακαλύπτουν μια τεχνική διόγκωση του δομικού όγκου του εμπορικού κέντρου ,εις βαρος του πρασίνου,και ζητούν να μην κτιστεί ,αλλα να γίνει το γήπεδο.
H υπόθεση παίρνει ένα χαρακτήρα πολεοδομικής ατασθαλίας , εισέρχεται στην νομική ατέρμονη διαδικασία με πρώτο σταθμό τον Μαρτιο του 09.
Ωστόσο μπορούμε να δούμε και την υπόθεση από την εξής άποψη.
Ποια δραστηριότητα μπορεί να πυροδοτήσει καλύτερα την ανάπλαση του ελαιώνα
Τι είναι μια Παε και τι τελικά πουλάει.
Είναι μια τυπική επιχείριση entertainment,με τρομερό ακτύπητο brand name.
H ισχύς της οφείλεται στο ότι το brand name της έχει δημιουργηθεί,με πρσπάθεια σχεδον εκατό ετών ,(για το οποίο έχει πληρώσει πολύ λίγα για να το αποκτήσει) και εμπεριέχει όλα τα ψυχολογικά στοιχεία που κάθε σοβαρός Marketer,αναζητά.
Πολλαπλή συναισθηματική εμπλοκή
Μακρόχρονη πιστότητα
Οικογενειακή και παραδοσιακή λειτουργία
Με ένα τέτοιο brand name ο επιχειρηματίας έχει πολύ λίγα να κάνει.Η ανανέωση του προιόντος –θεάματος του,δεν είναι δα και τεχνολογικά τόσο πρωτότυπη.
Οπως όλες οι επιχειρήσεις entertainment ,βασίζεται σε διαδοχικές επιλογές πρωταγωνιστών (αθλητων) μέσω του συστήματος δοκιμής λάθους μέχρι να δημιουργηθεί ο σωστός πυρήνας.Η ανανέωση του ποδοσφαιρικού θεάματος,οι βαθμολογικές επιτυχίες ,δεν εμπεριέχει καινοτομία per se, αντιθέτως σε γραμμική σχέση με τις άμεσες επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο.Πολλά βάζεις πολλά παίρνεις.
Η ποδοσφαιρική δηλαδή επιχείρηση είναι ,χαμηλής προστιθέμενης αξίας,εσωστρεφής,χωρίς σοβαρές απαιτήσεις καινοτομίας,δεν προσφέρει σοβαρές θέσεις εργασίας
Ο Σύριζα επιλέγει την επιχείριση με το ισχυρώτερο brand name ,το αποδεχεται ως κοινωνικό αγαθό,αποδέχεται άκριτα τον ιδεολογικό της ρόλο,και κάνει μια ημιτελή επιλογή.
Αντιθέτως δεν ισχύουν τα ίδια για ένα εμπορικό κέντρο.Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση,για να δεις πως ενα εμπορικό κέντρο ποτέ δεν έχει μια προδεδομένη επιτυχία.Υπάρχουν εμπορικά κέντρα στην Αττική που στέφθηκαν με μεγαλοπρεπή αποτυχία.
Εκ φύσεως δίνει πολλαπλές ευκαιρίες καινοτομιών,νέου τύπου εμπορικά concept κλπ.Οσο για τις θέσεις εργασίας δεν υπάρχει διαφορά.Ενα εμπορικό κέντρο προσφέρει πολλάπλάσιες θέσεις από ένα γήπεδο ,και μάλιστα στην συγκεκριμμένη περίπτωση προσφέρει νέες θέσεις εργασίας.
Υπάρχει το επιχείρημα της επίπτωσης σε παραπλήσιες αγορές.Πάντα όμως οι περιφερειακές αγορές έχουν δυνατότητες αναπροσαρμογών προς προιόντα που δεν είναι εύκολα στα εμπορικά κέντρα.Η αίσθηση ότι μια κοινωνία θα έχει αενάως τις ίδιες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ως μουσιακό είδος δεν αντέχει σε κριτική.
Η κοινή προσληψη βέβαια λειτουργεί με τους νόμους της αδράνειας.
Και η αδράνεια προσφέρει μερικές οφθαλμαπάτες
Η πρώτη είναι οτι ένα στάδιο χωμένο σε ένα τεράστιο χώρο πρασίνου είναι κοινωνικά πιο λειτουργικό.
Οι χώροι πρασίνου όταν είναι απομονωμένοι από τις λοιπές κοινωνικές δράσεις είναι άδειοι.Τα ελάχιστα πάρκα πρασίνου στην Αθήνα,παρά την λαικιστική θρηνωδία παραμένουν άδεια.Το Οακα είναι έρημο,απροσπελαστο,ερημικό .Τα ίδια ισχύουν και για το Ελληνικό.
Η άλλη οφθαλμαπατη είναι ότι ο επαγγελματικός πρωταθλητισμός είναι στον αντίποδα ενός ακριτου καταναλωτισμού.
Πρόκειται για την απόλυτη ιδεολογική αντιστροφή,στην οποία περιπέφτουμε έυκολα
Ο επαγγελματικός αθλητισμός δημιουργεί το πιο άκριτο καταναλωτή,το πιο πειθήνιο αντικείμενο χειρισμού,ένα Βωβό.Οι λαικές και πρωτογεννείς αντιδράσεις ή αυθεντικές διαδικασίες συμμετοχής γίνονται εκτός ή παρά τις επαγγελματικές εταιρείες.Κάτι ξέρουμε και από ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Και μέ όρους μαρξιστικής κριτικής να ορίσουμε,ξέρουμε ότι το κύκλωμα του «κεφαλαίου» (νοούμενο στην μαρξιστική αφηρημένη έννοια,οχι νοούμενο στην εμπειρική μορφή του χρηματικου αποθέματος) κλείνει όταν ο καταναλωτής εργαζόμενος κινούμενος εντός της αυταπάτης,γίνεται υποκείμενο και επιλέγει τα καπιταλιστικά προιόντα.Στην περίπτωση των επαγγελματικών αθλημάτων ο καταναλωτής επιλέγει τον εκούσιο αυτοχειριασμό του ως υποκείμενο των επιλογών,δεν κινείται εντός της «καπιταλιστικής αυταπάτης» των επιλογών κινείται εντός του μετακαπιταλιστικού εγκλεισμού.του συνδρομητή-οπαδού.
Με λίγα λόγια το πραγματικό Mall (όπως εξηγήσαμε και κυριολεκτικά ιστορικά) είναι ο ΠΑΟ,και το γήπεδο της υποτιθέμενης απόλαυσης ο Βωβός.
Ο Παο θέλει καινούργιους άβουλους καταναλωτές μονοδιάστατων συναισθηματων ,ενώ ο Βωβός θα προσφέρει την καταναλωτική αυταπάτη ως ποικιλία προιόντων, συναισθηματικών εμπλοκών,ποικιλία αλλα το κυριώτερο θα μας δώσει το δικαίωμα άρνησης του.
Είναι φανερό η Αριστερά στην περίπτωση του Ελαιώνα,κάνει μια επιλογή μεταξύ δύο μορφων κρατικοεξαρτημένης επιχειρηματικότητας.Χωρίς πολύ περίσκεψη και με μεγάλες δόσεις λαικισμού πολώνει την πρόσληψη ανάμεσα στο «κακό» εμπορικό κέρδος και τον «καλό» αθλητισμό.
.
Ποια είναι η λύση

-Να αφήσει ο Βωβός τις πολεοδομικές εξυπναδες και να κτίσει ενα εμπορικό κέντρο,εντός των προ του διατάγματος Σουφλιά προδιαγραφών.Αν θέλει τις business να πάρει και τα ρίσκα
-Να αφήσουν τις εξυπάνδες οι πολυμετοχικοί ,και να αγοράσουν γη όπου βρουν και να κτίσουν γήπεδο.Αλλιώς να κάτσουν στα αυγά τους,με δημιουργική αρχιτεκτονική η Αλεξάνδρας γίνεται δηπεδάκι boutique μούρλια,με υπόγεια γκαραζ,και λοιπές χρήσεις.
-Να απεμπλακει ο Συριζα από τα χαζοδιλήμματα Βωβός ή Βωβοί

19 comments:

aerostatik said...

Να απεμπλακει ο Συριζα από τα χαζοδιλήμματα

το βασικό πρόβλημα του κόμματος

Anonymous said...

Ο συμβολισμός του γηπέδου ως χώρος ποδοσφαίρου παραμπέπει
μάλλον σε αρχετυπικές ανθρώπινες κοινωνικής μορφές (οι οποιες
εμπεριέχονται στην συμμετοχη στην διαδικασία των ομαδικών αγωνισμάτων ).Η παγκόσμια αποδοχή του ποδοσφαίρου
και ότι αλλου το συνοδεύει, είναι υπεράνω πολιτικής κριτικής. Δεν τα λέω εγώ αυτά είναι απόψεις αριστερών & δεξιών φιλάθλων... Οποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με το συμβολισμό μιας σύγχρονης ψύχωσης-της καταναλωτικής μανίας.Οποτε Η σύγκριση με ορους επιχειρηματικότητας και αγοράς θα είναι άνιση, έστω και αν προσωπικά συμφωnw μαζί σου(Δεν παρακολουθw αθλητισμό)

"..Οι χώροι πρασίνου όταν είναι απομονωμένοι από τις λοιπές κοινωνικές δράσεις είναι άδειοι..."

Δεν ξέρω αν φταίει η ελληνική νοοτροπία η οι υποδομές
των χωρων, αλλα στην ευρώπη τα πάρκα είναι πανέμορφα και αποτελούν κυριους χώρους κοινωνικής ζωής. Αν κάτι δε μπορεί
να διαφωνεί κανεις είναι η αισθητική μιζέρια και το καταθλιπτικό αστικό τοπίο της Αθηνας, άρα και η ανάγκη
πρασινου.

"Η αίσθηση ότι μια κοινωνία θα έχει αενάως τις ίδιες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ως μουσιακό είδος δεν αντέχει σε κριτική"

Εγώ είμαι έτοιμος για κριτική.Είναι αρκετά χρονια που
έχουμε κατακλυστεί από αλυσίδες "γιγαντοκαταστηματων".

Συνοπτικά.
Κριτική αθεμιτου ανταγωνισμού(συνεχές ωράριο,τιμές)
Το τελευταίο βεβαια είναι σημείο αντίφασης συμφερόντων καταναλωτών-"εmπορων", αλλα έχει πολλές παραμετrους.
Εργασιακές σχέσεις -όχι απαραίτητα καλύτερες από
μικρές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του πελάτη.

Απρόσωπη λειτουργία με χειρότερο σέρβις (after sale) και επικοινωνία.Η τελευταία εξαντλείται σε κοινοτοπίες marketing μέχρι την προσέλκυση του πελάτη.

Καταστήματα -από όλα έχει ο μπαξές- με ΥΨΗΛΕΣ τιμές σε ειδικευμένα προϊόντα, με κακή επιλογή τους και αντίστοιχα
ανειδίκευτο προσωπικό σε αυτά.
Είναι η λογική της τουσιστικησ ταβέρνα-κράχτη που έχει λίγο από όλα και tipota ιδιαίτερο.

Νίκος

une enfant gâtée said...

Μήπως θα έπρεπε να βάλεις και την παράμετρο του τι είναι ακριβώς αυτή την στιγμή ο Βοτανικός;

Όλο αυτό το παιχνίδι, πολικάντικης αναζήτησης συνθημάτων και επιχειρηματικής δραστηριότητας μήπως πρέπει να έπεται και να προηγείται το τι διαολο θέλει να κάνει η Πολιτεία τον Βοτανικό.
Και ακόμα πιο πριν τι είναι σήμερα ο Βοτανικός. Πολεοδόμος δεν είμαι, αλλά ως περαστική, ...χωματερή μου φάνηκε, και όχι μόνο απορριμμάτων αλλά και ανθρώπινων ψυχών. Πιθανώς όχι ...130 ατόμων.

Left Liberal Synthesis said...

aerostaics
Στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι ψευτοδίλλημα.
Γενικώς ,δεν θα συμφωνούσα

Left Liberal Synthesis said...

Niko
Νομίζω σου έιναι σαφές ότι όλο το αρθράκι κινείται στην κριτική ενός διλληματος ως έχει τωρα.
Αν πρόκειται για πολεοδομικού σχεδίου που θα λυσει και το νεοελληνικής φύσεως πρόβλημα (καθε κυριακή καβαλάω το ΙΧ και τρέχω στα μπριζολάδικα,την ώρα που Λυκαβηττός είναι σχεδόν άδειος,γαιτί δεν ξέρω τι σημαίνει απολαμβάνω παρκο) ,τοτε είμαι μαζύ σου,αλλά την απάτη γήπεδο = συμαβτό με πράσινο,εμπορικό κέντρο =οχι,δεν την δέχομαι.

Παρέλειψες την φράση που γραφτηκε"Πάντα όμως οι περιφερειακές αγορές έχουν δυνατότητες αναπροσαρμογών προς προιόντα που δεν είναι εύκολα στα εμπορικά κέντρα".Βεβαίως και υπάρχει τρομερό έδαφος να αναπτυχθούν τα ανταγωνιστικά μικρά μαγαζιά προς τα εμπορικά κέντρα,που πολλές φορές είναι άθλια (δεν είμαι πελάτης πιστεψε με),αλλά αυτό να το δούμε,στην πράξη.Ας γίνει εμπορικό κέντρο και ας αναθμηστουν τα μαγαζία,συμφωνω,αλλά όχι να παραμείνουμε στα ίδια για να μην γίνεται τίποτα.Το υφιστμαμενο αντεπιχείρημα είναι φοβικής φύσεως του στυλ dont touch!!!
Επι της ουσίας δεν διαφωνω προφανώς.

Anonymous said...

αναμεσα σε μια ιδεολογικη ή πολεοδομικη κατασκευη που δημιουργει κοινωνικο δεσμο,κ σε μια καταναλωτικη προστακτικη της ψευτοαπολαυσης που δημιουργει αγχος,ειμαι αναφανδον υπερ της πρωτης,ισως να φταιει "πρασινο" συναισθημα μου ,κατα τα αλλα το ψευτοδιλημμα ειναι "βωβος ή νονός?" giannnisp

OnWine said...

Ok... τα ανέλυσες... τα αντέστρεψες... "το πραγματικό Mall (όπως εξηγήσαμε και κυριολεκτικά ιστορικά) είναι ο ΠΑΟ,και το γήπεδο της υποτιθέμενης απόλαυσης ο Βωβός"... και "εφώτισες" μιά 50αδα bloggers ή αναγνώστες σου...

Ε... και?...

Εσύ ο ίδιος, στο συμπέρασμά σου, αγνοείς ΑΠΟΛΥΤΑ τι έγραψες, και από την Virtual reality επανέρχεσαι στο ...reality... και κάνεις προτάσεις...

Αυτή η ρημάδα η ...αποσυνδεση με ενοχλεί σε εσένα, βρε LLS... το συμπέρασμά σου δεν χρειαζόταν την ανάλυση, και η ανάλυση δεν χρειαζόταν το ...συμπέρασμα...

Αλλά... ας αφήσουμε τα χιλιοειπωμένα...

Τι δηλοί ο μύθος, μιάς και έθεσες το θέμα:

1ον. Ο Βωβός αγοράζει ΜΕΤΑ το διάταγμα Σουφλιά... αν αγόραζε ΠΡΙΝ, τότε θα ήταν σκάνδαλο...

2ον. Κινείται απόλυτα ΕΝΤΟΣ των πλαισίων της αναγνωρισμένης από το κράτος, την κυβέρνηση και τους νόμους επιχειρηματικότητας... αρπάζει ευκαιρίες, προτεινει, διαπραγματεύεται, πετυχαίνει συμφωνία...

3ον Κινείται απόλυτα ΕΚΤΟΣ πλαισίων της ...αναγνωρισμένης από την αλλήθωρη κοινωνία μας απαξίωσης του επιχειρηματία, των επιχειρήσεων, του κέρδους και ότι σχετικού...

4ον Κάνει μιά συμφωνία με ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που κυρώνεται ΚΑΙ με νόμο..

5ον 70 κάτοικοι(?) της περιοχής υποβάλλουν ένσταση, κατά σύμπτωση ΟΛΟΙ οπαδοί του ΣΥΝ... έτσι... από ...οικολογική ευαισθησία!

6ον. Δικαιώνονται... ως γνωστόν στην Ελλάδα κυβερνούν τα δικαστήρια... οι Παναθηναικοί επαναστατούν... ο Συνασπισμός "μασάει" τα λόγια του, λέει διάφορες μαλακίες σχετικά με το ότι "ΝΑΙ στο γήπεδο, όχι στον Βωβό"... αν ο Αλαβάνος βάλει τα λεφτά που δεν υπάρχουν, δίκιο θα είχε...

7ον Ο Βωβός και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ εταιρεία του πάνε γιά πτώχευση... κάποιο θα χάσουν τα λεφτά τους... γιά ένα ακόμα "καπρίτσιο" του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γιά ένα άλλο "καπρίτσιο" του η Χριστουγεννιάτικη αγορά πήγε φούντο... και η των εκπτώσεων επίσης...

Αυτή είναι η εικόνα... αυτή είναι η σημερινή ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Ελλάδα... φοβική, "δικαστικοκρατούμενη" και ανίκανη να κυβερνηθεί με τους όρους και τα πιστεύω του κόμματος που κέρδισε την πλειοψηφία, της ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ... οι "ενοχές" απέναντι στο "αριστερό" παρελθόν μας κυβερνούν...

Και το κυριώτερο.... αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ... ένα σύνολο ΗΛΙΘΙΩΝ (οπαδών ΚΑΙ διοικούντων) που αποφάσισε ότι αξίζει να τα βάλει με τον ...Παναθηναικό! γιά να .... αλήθεια, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙ? Ποιό καπρίτσιο τώρα θα τον πάει από το ...7,5% που έφτασε με όλα αυτά, στο 2,95% που του ανήκει... για να μας αφήσει, επιτέλους, ήσυχους??

ΥΓ: Θα ήμουν πολύ περιεργος να μάθω, αν ρωτούσαν τον Αλαβάνο σχετικά με την απαγωγή Παναγόπουλου, ποιανού το ...μέρος θα έπερνε!

Ψοφάω κυριολεκτικά γιά μιά ...ΣΥΡΙΖιανή απάντηση από κάποιον... έτσι γιά να επανέλθω... γιατί με τον "κακό" τα βγάζεις πέρα... με τους "ηλιθιους"... ΠΟΤΕ!

Φιλοδοξος εγώ, όμως...

Left Liberal Synthesis said...

enfant gatee
Συμφωνώ η κατασταση σημερα είναι απαραδεκτη.
Υπάρχει δε η περίπτωση να γίνει χειρωτερη με ένα κουφαρι από τα θεμέλια που κτίζει ο Βωβός.

Left Liberal Synthesis said...

giannisp
Με πρασινα αισθήματα ,καταλαβαίνω την ερμηνεία σου.
Σε συμπονάω,αλλα οι δεσμοί προυπήρχαν,και προφανως θα υπάρχουν και μετά από οποιοδήποτε επιλογή γηπέδου.
Αν υπήρχε μια απόρριψη οποιασδήποτε κατασκευής στον χώρο,θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα.
Η επιλογή όμως γήπεδο και οχι εμορικό κέντρο,γιατι το γήπεδο παραπέμπει στον "αθλητισμό" δεν στέκεται.
Είναι δύο καραμπινάτες κρατικοδίαιτες business,και εγω θα επιλέξω αυτή που έχει μεγαλύτερο ρίσκο για τον επιχειρηματία,περισσότερες θέσεις εργασίας.
Τωρα για τον ψυχαναγκασμό της κατανάλωσης,σε σχέση με τον εθελοντισμό της ομάδας,δεν υπάρχει καλύτερος καταναλωτής από αυτόν που νομίζει ότι αγοράζει εθελοντικά.
Νομίζω ότι ο καταναλωτής του κέντρου,έχει δυνητικά πολυ περισσότερες πιθανότητες να παίξει με το μοναδικό χαρτί του,την επιλογή.

Left Liberal Synthesis said...

σχολιαστη
Προφανώς ήσουν εκνευρισμενος πριν διαβάσει το πονημα.Ας είναι.Προσπερναω τις "σαλτσες"
Κατ΄αρχάς
-Κοινωνία που δεν σέβεται τις νόμιμες αντιρρήσεις πολιτών είτε είναι συριζα,πασοκ,χρυσή αυγή,χαμάς κλπ δεν είναι σοβαρή
Αρα καλώς κάλιστα προσφεύγουν σε διαστήρια,και ας είναι και από δολιότητα.
-Η υποθεση κάνει μπαμ από χίλια μέτρα.Βωβός,Ακτωρ,Ετμα,Κακλαμάνης,τα βρίσκουν και ΜΕΤΑ νομοθετεί ο Σουφλιάς,όλα εν κρυπτώ.Δεν υπάρχει καμια δημοσιότητα για το project,ενω θα όφειλαν και οι εισηγμένες εταιρείες να ενημερώσουν.Με συγχωρείς με τέτοιου τύπου επιχειρηματικότητα το Ποντίκι θα δημοσιεύει παραληρήματα κάθε εβδομάδα.
-Τούτων δοθέντων ο Σύριζα και η λαικιστική προπαγάνδα περί της υπεροχής του γηπέδου έναντι του εμπορικού κέντρου,γιατι το τελευταίο προωθεί την κατανάλωση ή δημιουργεί κίνηση,είναι για μωρά παιδιά.
-Οι σοβαρές χωρες πρεπει είναι δικαστηκοκρατούμενες,δηλαδή να ισχύει ο νόμος.Σήμερα δικαστηριο στις ΗΠΑ καταδίκασε εταιρεία φαρμακευτικών με 1,4 δισ δολλάρια για προωρη διαφήμση φαρμακου.Δες
http://www.fool.com/investing/dividends-income/2009/01/16/lilly-pays-up-big-deal.aspx
-Αν ο Βωβός κάνει λάθη,και χάνει δουλείες οι μετοχες του να πεσουν,και να αλλάξει διοικητικό συμβούλιο.
-Ο Συριζα φίλε μου ανεβαίνει ξέρεις γιατί,γιατί λαικίζει.Η υπόθεση εργασίας ότι η υπευθυνότητα στην πολιτική ανταμοίβεται με αποδοχή,δεν έχει αποδειχθεί στην Ελλάδα
Easy sxoliasti,easy.....

OnWine said...

Mea Culpa...

Ας είχα διδαχθεί από το ..παρελθόν...

Μέχρι και ότι ...ανεβαίνει(!) ο ΣΥΡΙΖΑ έμαθα εδώ... μέχρι και σύγκριση των αμερικανικών δικαστηρίων με τα δικά μας... Ολοι συνομώτησαν υπέρ του ...Παναθηναικού (ή τα ...έπιασε ο Δήμαρχος?)... και η επιχειρηματικότητα σε όλο τον κόσμο κινείται στα σαλόνια με χειροφιλήματα και τριαντάφυλλα...

Λάθος μου... δεν θα επαναληφθεί...

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Ο Συριζα είναι σχεδόν διπλάσιος από τις εκλογές,και όσο λαικίζει θα ανεβαίνει.
Τον επαρχιωτισμό σε σχέση με τις Ηπα δεν τον καταλαβαίνω,εκτός αν το ρίξουμε στο κισμέτ
Ολοι συνομώτησαν για ίδιον οφελος ο καθένας δεν υπάρχει αμφιβολία
Μεταξύ χειροφιλημάτων και συμπαιγνίας υπάρχει αρκετός χώρος για business
Ειλικρινά σήμερα δεν σε καταλαβάινω.....

OnWine said...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μισός από εκεί που είχε φτάσει... και η τάση είναι πτωτική, όσι ανοδική...

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ δεν ακυρώνουν Κυβερνητικά Νομοσχέδια κυρωμένα από την Βουλή και την Γερουσία, και αν (σπανιώτατα) συμβεί αυτό, δεν γίνεται επειδή έλλειψε η μελέτη ...περιβαλλοντικών επιπτώσεων... δηλαδή ένα ΤΥΠΙΚΟ (στην Ελλάδα) έγγραφο, που συντάσσεται με τρεις και εξήντα κατά τις ...επιταγές του παραγγέλλοντος... εδώ "νομοθετεί" το Συμβούλιο Επικρατείας, έχει γίνει η "Γερουσία" του τόπου, μόνο που ...δεν είναι η δουλειά του αυτή, και επί πλέον, δεν είναι και εκλεγμένο...

Αν μπορούσες να τελμηριώσεις την ...συνομωσία προς "ιδιον όφελος" του καθ' ενός των συμμετεχόντων, θα την αποδεχόμουν... το να "πετάς" κατηγορίες στον αέρα, δεν τεκμηριώνει τίποτα και είναι ο άκρατος λαικισμός (αυτό που συνήθως ψέγεις)... εκτός και αν το "επιχειρηματικό όφελος" του Βωβού είναι ... "ίδιον όφελος"... ή οι ψήφοι που θα ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ο Κακλαμάνης επειδή ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ επίσης...

Και οι Business εμπεριέχουν ΠΑΝΤΟΥ στον καπιταλιστικό κόσμο ΚΑΙ Lobbyin, και επηρροές, και χτυπήματα κάτω από την μέση... και κυρίως συμφωνίες ανταποδοτικού χαρακτήρα...

Οταν με το καλό "συνθέσεις" τον αριστεροφιλλελεύθερο χώρο και οι business εξοβελιστούν... και η ΑΠΟΛΥΤΗ "ηθική" επικρατήσει(!), τότε θα έχεις δίκιο...

Σήμερα όμως... λαικίζεις ΣΥΝασπισμένος με ότι χειρότερο στην Ελληνική πολιτική σκηνή, που επιδιώκει να ΠΑΝΤΑ μην γίνει τίποτα... που αντιτίθεται στα ΠΑΝΤΑ...

Γιατί... ξέρεις, κάποτε τον καπιταλισμό θα πρέπει να τον αφήσετε να κάνει την δουλειά του όπως ...οφείλει, γιατί τώρα, τα εμπόδια που του βάζετε διυλίζοντας τον κόνωπα ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ, μόνο άλλοθι στις αποτυχίες του του προσφέρετε...

Και τέλος... πέρα από όλα τα άλλα, στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο δεν αντέχω την ΤΟΣΗ ηλιθιότητα: ένα κόμμα να εναντιώνεται στις προσπαθειες της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ίσως ομάδας της χώρας να αποκτήσει γήπεδο... χαρακίρι το λέγανε παλιά, μαλακία σήμερα...

Και εγώ δεν αναγνωρίζω έναν λαικίζοντα LLS...

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Ο συν/συριζα ακούει εμπορικό κέντρο και τρελλαίνεται,και είναι υπερ του γηπέδου.
Εγραψα το ΑΚΡΙΒΩΣ μα ακριβως ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Περίεργα και ανεξήγητα νεύρα.......

OnWine said...

Re LLS, πλάκα μου κάνεις? Προσπάθησε ο Συν/Συριζα να το "γυρίσει", αλλά ΞΕΡΕΙ πολύ καλά ότι χωρίς την συμφωνία γιά το Εμνπορικό Κέντρο ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Και ρώτα κάποιον Παναθηναικό τι άποψη έχει γιά τον Συριζα, και θα καταλάβεις...

Περίεργες και ανξήγητες ...απόψεις...

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως... είμαι Ολυμπιακός...

ο δείμος του πολίτη said...

Οι ίδιοι οι πολιτικοί πρόγονοί, αριστεροί, είχαν εντάξει τον αθλητισμό στον πολιτισμό. Έκτοτε βέβαια αυτός επαγγελματικοποιήθηκε και ως εκ τούτου έχασε κάθε πολιτιστική αίγλη του και μετατράπηκε σε απλή επιχείρηση. Σαφώς και δεν παράγει έργο πολιτιστικό, αλλά απλής διασκέδασης (δηλαδή σπατάλη χρόνου και χρήματος). Διαφωνώ καθέτως με την παραχώρηση τέτοιας έκτασης σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Left Liberal Synthesis said...

Δειμο
Δεν είμαι τελείως σίγουρος για την ακριβή έννοα του πολιστισμού,στις σημερινές τεχνολογικές συνθήκες,αλλά η πατέντα με το γήπεδο στον Βοτανικό είναι τρομερή

Anonymous said...

το σωστο ειναι να γινει και το γηπεδο και το εμπορικο ο νομος το λεει ξεκαθαρα οτι ειναι αλληλενδετα και τα δυο και να ξαναγυρισουν στη δουλεια τους οι ανεργοι οι εργατες που καταδικασαν οι 130 παραπληροφορημενοι Γιατι 350 ανεργοι επι 60 μερες επι 50 το ενσημο εχασε το ΙΚΑ 1050000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 350 ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙ 500 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ Χ2ΜΗΝΕΣ=350000 ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ 1400000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Left Liberal Synthesis said...

Anonyme
Αν ο νόμος είναι συνταγματικός να γίνει ότι λέει.Αν όμως δεν είναι τότε προτιμώ ένα εμπορικό κέντρο απο ένα γήπεδο.Για λόγους που εξήγησα