Wednesday, June 25, 2008

Οι Αγγλοι Αριστεροφιλελευθεροι διεκδικούν ενεργό ρόλο στην Πολιτική Ζωή.Και οι Ελληνες δεν θα αργήσουν......


14 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

και βέβαια δεν αργάμε. Είμαστε ήδη πέντε!

Elias said...

(προτεινόμενο )ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ LEFT LIBERALS
''Είναι η ώρα για αληθινή μεταρρυθμιστική δράση, η ώρα της παραγωγής συγχρονης πολιτικής ,η ωρα του σχεδιασμού κοινωνικών και οικονομικών πλάνων που μπορούν να συγκροτήσουν μια αξιόπιστη δομική παρέμβαση στην ελληνική πραγματικότητα.
Οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά , με ρόλο και άποψη, σε οτι μας αφορά, σε οτι μας μοτιβάρει για δράση.
Ο τόπος έχει ανάγκη απο την ενεργοποίηση ανένταχτων με υψηλή αντίληψη οικονομικής, κοινωνιολογικής και διοικητικής οργάνωσης της χώρας.
Ο τόπος έχει ανάγκη μιας προχωρημένης ρεφορμιστικής σύνθεσης απόψεων, απο πολίτες με άποψη.
Σήμανε η ωρα της επιστημονικής αλλά και ταυτόχρονα πρακτικής παρέμβασης στην κοινωνία, της αποιδεολογικοποίησης των λύσεων και των δράσεων.
Είναι οι καιροί τέτοιοι, που η αριστερή διανόηση πρέπει να συναντηθεί με την ρεαλιστική σοσιαλιστική και φιλελεύθερη αντίληψη των προβλημάτων. Οφείλουμε να εντάξουμε στους χώρους της πολιτικής δράσης μια καινούργια γενιά ανθρώπων ωστε να σχεδιάσουν τα αναχώματα και τις προτάσεις αποφυγής των συντηρητικών μονόδρομων του αύριο. Οφείλουμε να ανιχνεύσουμε στην κοινωνία όλους εκείνους που δεν γνώρισαν τις διαφορές δεξιάς/αριστεράς αλλά γνώρισαν τις διαφορές δράσης/αδράνειας, έργων/λόγων.
Εκέινους που θέλουν να ενταχθούν αλλά δεν μπορούν να ρισκάρουν. Εκείνους που ξέρουν πώς να οργανώσουν μια σύγχρονη, δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία,για τίς επόμενες γενιές.
Ηλθε η στιγμή της εφαρμογής της Ορθολογικής Πολιτικής προσέγγισης σε μια εποχή Νέας Συλλογικότητας. Η ελληνική κοινωνία των 2/3 και κυρίως αυτή των χαμηλόμισθων εργαζομένων ,των βιοπαλαιστών μικρεμπόρων/ατομικών επιχειρηματιών, απαιτεί σύγχρονες πολιτικές παρεμβάσεις,ρεαλιστικές αλλά ταυτόχρονα καιεναλλακτικές Οι εντός του προγράμματος σύγκλισης της ΕΕ οικονομικές περιοριστικές ''οδηγίες'' ,μπορούν να φιλτραριστούν, να διαχειριστούν, οχι ως πειθαναγκασμοί και ντιρεκτίβες συμμόρφωσης , αλλά ως ''οδηγοί'' σε επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης της Οικονομιας, σε επίπεδο νέου μίγματος Οικονομικής Πολιτικής.
με ανθρώπινη αντίληψη διαχείρισης των αριθμών και των δημοσιονομικών μεγεθών.
Χρειάζεται να δίνουμε όνομα στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα και να ποσοτικοποιούμε τα οικονομικα απαιτούμενα σχέδια επίλυσης τους, με δημιουργικά ποιοτική διαχείριση( behavioral targeting, macro/micro factors, non-profit strategic planning) χωρίς να επιχειρηματικοποιήσουμε τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης, ουτε καν την δημοσιονομική διαχέιριση της χώρας.
Να συνθέσουμε την Πολιτική με την Οικονομική, ως επιστημονικά εργαλεία κοινωνιολογικής ανάλυσης, ώστε να ανταποκριθούμε στην αναγκαία για την εποχή τεχνογνωσία αναδιανομής πλούτου και βιώσιμης ανάπτυξης.
Να σκανάρουμε την Ελληνική κοινωνία για διαχειριστές με κοινωνική ευαισθησία, για ανθρώπινο δυναμικό που θα αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τις λειτουργικές στρεβλώσεις της αγοράς και του οικονομικού παιγνίου των εποχών."
Να παντρέψουμε την ελέυθερη ατομική επιλογή με το συλλογικό συμφέρον...

Elias said...

Η Φιλελέυθερη Αριστερά ΘΑ ΥΨΏΣΕΙ ΦΩΝΉ και θα αγωνίζεται ωστε η τράπουλα να ανακατεύεται συνέχεια, η ισότητα να προοδεύει, η ανακατανομή να διορθώνει τις ανισότητες.
Η παραδοσιακή Αριστερά ρύθμιζε, εθνικοποιούσε,φορολογούσε και δαπανούσε.
Πέθαναν αυτοί οι μοχλοί, δεν βοηθούν πια την κοινωνία.
Η συγχρονη Αριστερά θέλει να βάλει την ανακατανομή παντού όπου υπάρχει αγορά, και την ρυθμισμένη αγορά παντού όπου υπάρχουν πρόσοδοι...
Δεν θέλουμε στις ηγεσίες οψιμους ημιμαθείς μαρξιστές και επικίνδυνους νεοσοσιαλιστές.
Στην κορυφή, στην ηγεσία, χρειαζόμαστε διανοητικά ευσταθείς και φιλοσοφικά ισορροπημένους ανθρώπους, με επίγνωση του ρόλου τους, με δική τους θεώρηση και οραματικό σχέδιο, όχι όμως με αντίτυπα θεωριών που φαίνεται καθαρά ότι δεν μελέτησαν ή τουλάχιστον χρησιμοποιούν δημαγωγικά.
Το κράτος δεν πρέπει πλέον να θεωρείται έκφραση της κοινωνίας αλλά αρχιτέκτονας της,δεν μπορεί να εγγυηθεί καταστάσεις,αλλά διαδρομές. Το κράτος δεν είναι πλέον φορέας κοινωνικού μετασχηματισμού.

Left Liberal Synthesis said...

@νικος
Είμαστε αρκετά πολύ περισσότεροι!!
Δεν υπολογίζεις την εκτός ιστολογίων δουλειά!!Ασε που εντός ιστολογίων είμαστε πολλαπλάσιοι του πέντε......
@elias
Να πω ότι κάθε φορά δεν εκπλήσσομαι??
Το κείμενο αυτό μαζί με τα προηγούμενα του Dio,είναι κάλλιστα το υλικό για την πρώτη δημόσια κατάθεση.
Ισως ήρθε η ώρα να συλλέγουμε υλικό σε κάποιο πιο δομημένο ιστολογιο.

katerina said...

lls, γραφεία απαραίτητα στο Κολωνάκι. Και parking. Και καφετιέρα και ...smoking area. Και η πρωτη Τ.Ο. στην Μελίκη.
Τα λεφτά με κουπόνια ή θα χρηματοδοτήσει μαυρα το Starbucks;;;

Left Liberal Synthesis said...

Τώρα μπορώ να το αποκαλύψω.
Ο τύπος που μπήκε στην κουβέντα,ως αντίλογος στον Ηλία,είναι απόρρητο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ,και έχει το μαύρο ταμείο.
Κωδικό όνομα "Ροκος"
Θα του πω όλα τα αιτήματα και θα κανονίσει ο "Ροκος"

Elias said...

Ο τύπος που μπήκε στην συζήτηση,είναι ...Πασόκος, οχι Ρόκος! Μην του δίνετε ταμεία,ουτε άσπρα ούτε μαύρα,γιατί δεν θα μας μείνει ευρώ ούτε για τα Starbucks

Elias said...

Nα ξεκινήσεις φίλε ένα ιστολόγιο όπου θα έχουμε access ολοι,ενα μικρό forum (The Greek think tank of Left Liberals!)Nα ορίσουμε ,όπως ξένα blogs, δομημένη θεματολογία και να το συντονίζεις εσύ

Nikos Lioliopoulos said...

Τι λέτε ρε παιδιά ; ιστολογιο καλοκαιριάτικα; Που βρίσκετε τετοια όρεξη...

@ κατερινα

Μα, το κάπνισμα θα απαγορεύεται προσεχώς σε κλειστούς χώρους.
Τ.Ο Στη Μελίκη! Τι λες καλέ; Προτιμώ να έρθω εγώ στο κολωνάκι!

@ Elias:
Τι εγινε ρε παιδιά, είχατε και γκεστ σταρ;

Left Liberal Synthesis said...

@niko
Να πω την αλήθεια ήτανε κάπως σταρ,δεδομένου ότι δεν μου φάνηκε συχνός πελάτης του κουρέα.
Πάντως ρε παιδάκι μου ,στην Μελίκη βλεπουνε όνειρα,στην Αθήνα αγριεύονται.Πολύ εκνευρισμένο Πασοκ κυκλοφορεί.....

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πάντως το Κόμμα των Αρισερών Φιλελεύθερων θα εχει σίγουρα... ραδιοφωνική κάλυψη! Εντάξει σ. Γιάννη;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Τωμ Αριστερών ήθελα να γράψω, βεβαίως

Left Liberal Synthesis said...

@red pepper
Επειδή έχω την δημόσια εκφρασμένη γνώμη ότι έχεις κάνει τις καλύτερες πολιτικο-ποδοσφαιρικές εκπομπές με αποκορύφωμα τα μεσημαριανά σάββατα ,κατα το καλοκαίρι της σύλληψης 17 Ν (ίσως δεν τις θυμάσαι ,αλλά είναι για αρχείο),η ιδέα με τους Left Liberal ραδιοφωνικά δεν είναι άσχημη,αλλά θα γύρει πολύ προς το surreal...
Αντε ρε πότε θα βρούμε και τον Κίμωνα να τα πούμε...???

Κόκκινη Πιπεριά said...

Οποτε θες. Εξάλλου εσύ είσαι ο... κοσμογυρισμένος!