Friday, June 14, 2013

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...........


Προφανώς οι κινητοποιήσεις  γίνονται με αφορμή  το τεχνικό ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά είναι οι πρώτες  μαζικές και πετυχημένες εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά. Μετά από ένα χρόνο υπόρρητης ανοχής, η τρικομματική δοκιμάζει τη γεύση της μαζικής διαμαρτυρίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει αλώβητη η κυβέρνηση , ενώ το ενδεχόμενο των εκλογών προβάλει ως πιθανό.

Η φύση της διαμαρτυρίας δεν μοιάζει  με τις  προηγούμενες: διαφέρει από τις διπολικές πλατείες , από τα τοπικά κινήματα "όχι στην αυλή μου" (Κερατέα, Σκουριές). Έχουμε μια πιο δομημένη δημοκρατική  αριστερή κινητοποίηση, απαλλαγμένη από την αχλή της πατριωτικής αγανάκτησης, με ένα πολύ ισχυρό συμβολικό επίδικο: την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ταυτόχρονα μια αίσθηση ενός σεναρίου «Πολυτεχνείου»  προβάλει ως ατμόσφαιρα.

Εκλογές, ένα χρόνο μετά τις διπλές εκλογές, σημαίνουν κατάρρευση του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή μια ήττα όλων των εμπλεκομένων. Ο Σαμαράς θα παρασύρει στον όλεθρο τους πάντες  της Μέρκελ συμπεριλαμβανομένης.

 Όμως ο άλλος δυνητικός νικητής των εκλογών Σύριζα μετά από μια τέτοια κατάρρευση τι θα διαχειριστεί; Ένα διαλυμένο πρόγραμμα, μια ασταθή  Ευρώπη και ένα αυθεντικό ναζιστικό κίνημα ως λαϊκή αντιπολίτευση με 200 τοπικές , έτοιμες , γεμάτες, οργανώσεις.

Η πρωτοβουλία για την ΕΡΤ έχει χαρακτηριστικά αυτοκαταστροφής: ταυτόχρονα πολιτικός κυνισμός, ψυχοπαθολογία και τυχοδιωκτισμός.  Ο Σαμαράς τίναξε την πάγκα , εξαέρωσε τους Βενιζέλο Κουβέλη και προκαλεί τον Τσίπρα, σε μονομαχία για να του παραδώσει σε πιθανή ήττα το απόλυτο χάος. Ο Σύριζα μετά τον Ιούνιο του 2012 μόνο αφελής δεν φαίνεται. Γνωρίζει ότι ως νικητής μετά από «γιγαντομαχία» δεξιάς αριστεράς σε μια χαοτική Ευρώπη δεν είναι νικητής. Ενώ νικητής μετά από μια καλή τουριστική περίοδο μερικές εικονικές δημοσιονομικές επιτυχίες και σταθερό στίγμα από την Γερμανία, είναι πολύ καλύτερα.

Το «Πολυτεχνείο» της ΕΡΤ θυμίζει κάτι από το 73:Για κάποιο λόγο ξεβολεύει και τους θεσμικούς αντίπαλους της «χούντας». Το επόμενο διήμερο επιφυλάσσει πολλά, μάλλον θα γραφούν μερικές ιστορικές σελίδες και οι πιο ενδιαφέρουσες στην Κουμουνδούρου………..  

31 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Ο ακροδεξιός με το φασίστα τα βρίσκουν εύκολα...

Left Liberal Synthesis said...

Μάλλον μιλάς για μετεκλογική συνεργασία ΝΔ,ΧΑ (με ανοχή)
Τα εχουμε δει όλα ΄, τιποτα απιθανο,,

ο δείμος του πολίτη said...

Μα και τώρα για το ζήτημα της ΕΡΤ μια χαρά τα βρήκαν...

Παράκελσος said...

Ωραία η ανάλυσή σου, Left Liberal. Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα και μετακινεί οριστικά τη μάχη στο γήπεδο Δεξιά-Αριστερά. Οι κάθε είδους μεταρρυθμιστές θα εξαναγκαστούν να διαλέξουν στρατόπεδο.

Elias said...

Δυσκολα θα πάμε σε εκλογες, και φυσικα δυσκολα θα κανει πισω ο Σαμαρας. Μαλλον θα προτεινει Αβραμοπουλο το διδυμο Κουβελη-Βενιζελου, και φυσικα ο Σαμαρας χανει ουτως η αλλως μερος της οποιας δυναμικης του...Η ζημια με το νιετ των Ρωσων και το εξευτελιστικο τιμημα των Αζερων, συν το γεγονος οτι αυτα τα χρεωσε σε Βρυξελλες(οπως και το λουκετο στην ΕΡΤ ηθελε να το φορτωσει εκει) δειχνουν οχι κινηση στρατηγικη, αλλα απελπισιας. Συνδρομο ματαιωσης.Ακομα και οι εμφανισεις του δειχνουν κακια,αλαζονεια,πανικο, με λογο που διχαζει.Εχει ουσιαστικα μονο μια επιλογη(παραιτηση, οχι ψηφο εμπιστοσυνης) στην οποια παγιδευτηκε επειδη υποτιμησε Βενιζελο,Κουβελη.Αλλα επειδη ειναι βλαχοπονηρια και οχι στρατηγικη αυτο σχεδιαστηκε απο το επιτελειο του, θα αναγκαστει να κανει πισω,μαλλον. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το χειριζεται καλα( ειδικα η μή αντιδραση στο φιασκο με τους Ρωσους στην ΔΕΠΑ, δειχνει υψηλη εποπτεια.Οπως και η μη στηριξη Καμμενου σε προταση μομφης...)Η μαυρη οθονη νομιζω οτι θα στοιχισει στην ΝΔ τουλαχιστον 2-3%...Ειδικα αν παμε σε προωρες(που ξαναλεω, ειναι δυσκολο και απαγορευτικο απο Βερολινο,Βρυξελλες...)

Δημήτρης said...

Και όμως υπάρχουν σενάρια που δεν οδηγούν κατ' ανάγκη σε εκλογές όπως:

Η δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης χωρίς τον Σαμαρά. Για την υλοποίησή του απαιτείται η πίεση προς όλους, από τους δανειστές μας και η εντός της Ν.Δ. αποδοχής της ανάγκης.

Να κάνουν πίσω οι Σαμαράς Βενιζέλος και Κουβέλης, επινοώντας μια ενδιάμεση λύση. Π.χ. άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με το προσωπικό της ΕΡΤ που θα πρέπει να μειωθεί με κάποιον τρόπο εντός ενός μηνός κλπ. που και οι τρεις θα το ερμηνεύουν ως επιτυχία (Εμείς άλλα θέλαμε, αλλά το καλό της χώρας κλπ.).

Σας φαίνονται ως απίθανες εξελίξεις;

Left Liberal Synthesis said...

Δείμο
Οντως η "αβαντα" της ΧΑ πλήρης

Left Liberal Synthesis said...

Παράκελσε
Μετά την συγκυρία αυτή είναι πολύ αμφίβολο πως θα ευρισκεται ο λεγόμενος " μεταρρυθμστιικός χώρος".Πιθανόν να μην υπάρχει αυτόνομος

Left Liberal Synthesis said...

Ελίας
Αν η κίνηση με την ΕΡΤ δεν είναι λάθος αλλά απότοκο μιας αλυσίδας αποτυχιών τότε επίτρεψε μου να διατυπώσω την απόλυτη ίντριγκα: δεν θέλει και ουτε μπορεί ο Συριζα να αναλάβει την χώρα σε ένα επίπεδο 20% κάτω από το αντίστοιχο του 2012.Η άρνηση μομφής μαζί με τον Καμμένο έχει δώσει στον Σαμαρά 4 πληρεις ημέρες για ανασύνταξη.Πάμε για ευρύτερη υπαναχώρηση υπό την "συναίνεση" δια του "στρίβειν" από τον Σύριζα.
Αν πάμε σε εκλογές τότε αλίμονο: ΝΔ-ΧΑ εναντίον Συριζα με ρεπερτόριο "κουμούνια" και "βασιλοφασίστες".Αν υπάρχει βούληση Βερολίνου Βρυξελλών για αναστολή της κρίσης τότε αυτή θα περιλάβει και άλλους εκτός από την εσωτερική τρόικα.......

Left Liberal Synthesis said...

Δημήτρη
Ολα είναι πιθανά , αλλά ο Σαμαράς δεν είναι εύκολος.Δεν ξέρω .Νομίζω πως πάμε προς μια ευρύτερη υπαναχώρηση, υπό την διακριτική ανοχή του Συριζα.
Αλλιώς πόλωση και εκλογές επιβεβαιώνουν τα σενάρια της ευρωπαικής καταστροφής του Λαπαβίτσα.Στην περίπτωση αυτή τον έχω αδικήσει κατάφωρα τον άνθρωπο.

Leftrip said...

Σενάριο μη εκλογών σημαίνει πολιτική ήττα Σαμαρά και νίκη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ. Θα το αντέξει αυτό ο Σαμαράς; Δεν το βλέπω, εκτός κι αν δεχθεί ισχυρή εξωτερική πίεση. Αν πάμε σε εκλογές, πρέπει να δούμε το ενδεχόμενο της Ελιάς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΟΠ). Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδεχθεί τον ιστορικό του ρόλο.
Χρήστος (CM)

Weltschmerz K. said...

Αισθάνομαι την ανάγκη μόνο να επαναλάβω ότι ζούμε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντες καιρούς. Πουθενά αλλού δε θα προτιμούσα να ζήσω, καμιά άλλη στιγμή δεν υπήρξε τόσο συναρπαστική όσο τα τελευταία χρόνια.

Το σενάριο ΝΔ-ΧΑ μου φαίνεται τόσο απίθανο που σχεδόν θα ήθελα να το δω*.

Όσο για ενδεχόμενες εκλογές, ψοφάω να ξαναδώ εκπομπές που θα προειδοποιούν τον κόσμο για τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να διαβάσω διεξοδικές αναλύσεις περί της ανεδαφικότητας του προγράμματός του, και φιλιππικούς εναντίον της κατάργησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία (την οποία πρεσβεύει η νεο-παλαιο-νεο-σταλινική παρέα του κ. Τσίπρα)!

* από το να επιβάλει μονοκομματικό καθεστώς η Αριστερά είναι, άλλωστε, προτιμότερο!

Left Liberal Synthesis said...

@Leftrip
Νομίζω σε "βλέπω" πρωτη φορά εδώ έτσι (To CM είναι γνωστό).Καλώς όρισες.Είδα τη σκέψη σου και στο ενδιαφέρον ιστολόγιο σου.Η "ελιά" που προτείνεις μου φαίνεται αδύνατη.Συριζα με Πασοκ;Δεν το βλέπω με τίποτα.Είναι άλλο πράγμα μια πιο ευέλικτη πολιτική άλλο συμμαχία.Εδώ η Δημαρ δυσφορεί.
Εκλογές νομίζω σημαίνουν νίκη Συριζα στα ορια της αυτοδυναμίας, γιατί έχουμε ουσιαστική κατάρρευση.

Left Liberal Synthesis said...

Weltschmerz K.
Οντως χαμός αλλά όταν συνδιάζεται με πόνο δεν μπορεις να το απολαύσεις.
Αν πάμε σε εκλογές με το σημερινό σκηνικό, το οποίο έχει απαξιώσει Δημαρ,Πασοκ σε ρήξη με ΝΔ, η ΧΑ είναι ο μοναδικός εταίρος της ΝΔ.Δεν χρειάζεται φιλοσοφία πως ο Συριζα πάει σχεδον σε αυτοδυναμία.Το ερώτημα είναι :θέλει να αναλάβει αυτό το χάος για να συγκρουστεί με την Μέρκελ και αφού νικήσει στην σύγκρουση να κάνει αναδιανομή ,έχοντας μια λαική φασιστική αντιπολίτευση με συσσίτια κλπ κλπ;
Ή σιγή του στην προταση μομφής, η οποία αν είχε κατατεθεί θα είχε σταματήσει οποιαδήποτε ζύμωση για υπαναχώρηση, μου δημιουργεί μια εικόνα αναμενόμενης σωφροσύνης, η οποία αγνοώ πόσο πιο "σωφρων" μπορεί να γίνει ακόμα.Αναμονή μέχρι τη Δευτέρα

Leftrip said...

@LLS
Ναι, σχολίαζα στο μπλογκ σου ως CM, γιαυτό και το ανέφερα σε παρένθεση, ώστε να κάνω ομαλά την μετάβαση στο leftrip!!! Χαίρομαι που το θυμώσουν, δείχνει αν μη τι άλλο ότι σέβεσαι τους ανθρώπους που θεωρούν την σκέψη σου ενδιαφέρουσα. Ευχαριστώ και για το σχόλιο για το μπλογκ, μία προσπάθεια εξωτερίκευσης σκέψεων είναι, καταλαβαίνεις, αντί ψυχιάτρου ας πούμε!!!
Επί της ουσίας, μιλάω για πολιτική συμμαχιών, ενόψει ενός υπαρκτού (;) κινδύνου ΝΔ-ΧΑ! Όχι να μπούνε όλοι στο ίδιο κόμμα, αλλά να είναι ξεκάθαρη η θέση τους για συνεργασία σε προγραμματική βάση, με βάση των συσχετισμό των εκλογών, οπότε δεν είναι ακριβώς μία Ελιά αλά Ιταλίας. Θεωρώ ότι αν πάμε σε εκλογές, οφείλουν όλα τα κόμματα να είναι πια ξεκάθαρα ως προς την πολιτική συμμαχιών τους, είτε έχουν είτε δεν έχουν!!!
Γιατην αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος. Εγώ μαύρο βλέπω γύρω μου, στην κοινωνία.
Μόλις είδα Σαμαρά από συνέδριο ΟΝΝΕΔ στον ΣΚΑΙ!!! Πέταξε ένα σχόλιο για μεταβατικό στάδιο προς την νέα ΕΡΤ, και ότι δεν θα συμματοδοτεί ήττα, αλλά νίκη!!! Ξέρεις, όπως στις δημοτικές εκλογές που είναι πάντα όλοι κερδισμένοι!!! Πάμε για αναδίπλωση; Θα δείξει.

Left Liberal Synthesis said...

Leftrip
Είναι σωστό το ταξινομικό σχήμα "ολοι εναντίον δεξιάς" αλλά για τον Συριζα απαγορευτικό.Το "αντιμνημονιακό" προέχει.
Ωστόσο ας μη βιαστούμε.Η ίδια η προκύρηξη εκλογών μπορεί να πυροδοτήσει ρεύματα άγνωστα.Η αίσθηση μου είναι ότο ο Συριζα με δεσμέυσεις κατώτερους μισθους στα 750, μεγάλη ασυλία σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ κλπ έχει πολύ διευρημένο ακροατήριο.
Το διήμερο αυτό ίσως είναι ιστορικό

Anonymous said...

Προς αναβολή η εκταμίευση της δόσης 

 Αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.Μολονότι το EuroWorking-Group της περασμένης Πέμπτης ενέκρινε την εκταμίευση και τα τεχνικά προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί (το Eurogroup του Μαίου έχει ήδη δώσει πολιτική έγκριση), σύμφωνα με την "Καθημερινή", πηγές ανέφεραν ότι παρουσιάστηκε "τεχνικό ζήτημα" και η εκταμίευση δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει τη Δευτέρα.Κύκλοι, πάντως υπενθύμιζαν με νόημα ότι η απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο τομέα είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα. Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
 
Ποιος αναλαμβάνει την κυβέρνηση χωρίς δόσεις;
Ποιός αποτρέπει τη δόση λόγω ΕΡΤ;

ΚΨ

Left Liberal Synthesis said...

@ΚΨ
Στα ερωτήματα σου απαντώ:
Έλα ντε;

Anonymous said...

LLS

1.Συγχαρητηρια! Πηρα το θαρρος και ο ανηρτησα στην Καλυβα.

2.Σχεδον σε ολα τα κρατη της ΕΕ οι πολιτες πληρωνουν, αμεσως ή εμμεσως για την κρατικη ραδιοφωνια/τηλεοραση.
Επειδη η ΕΡΤ ηταν διεφθαρμενη,11 μηνες δεν μπορεσαν να την εξυγειανουν, αλλα αντιθετως διοριζαν την ...Ανθη και αλλους/ες και τωρα την κλεινουν αιφινιδιως, ενω -δηθεν- ολες τα αλλα ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, Υπουργεια, Δημοι, Περιφερειες,… δεν ειναι.

Αντι να ξεκινησουν τις περικοπες απο τα σημαντικα :

τις αποζημιωσεις, τις νεες τιμες εργασιων, κ.λπ. των δημοσιων εργων
τις κρατικες προμηθειες (οπλικων συστηματων, φαρμακων και υγιειονομικου υλικου,….)

Αντι να προχωρησουν αμεσα στην εισπραξη καταλογισμενων φορων και την φοροδιαφυγη

[....]

ασχολουνται με την ΕΡΤ, που ειναι η 20-στη προτεραιοτητα.

Ελεος!!!!

3. Η ευπορη παλαβη αριστερο-πασοκ των Βορειων Προαστειων δεν μπορει παρα να κανει την επανασταση της στα 60+.
Αλλα επειδη εχει διαφορα.... προβληματα υγειας, χρειαζεται τους νεοτερους αγνωμονες πρωην ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ και τους νεους απελπισμενους για να κανουν την δουλεια. Αυτη απλως θα παρακολουθει απο τα θεωρεια την παρελαση του πολυχρωμου (αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο) στρατου της(;)
(Προς νεολαιους και οχι μονον ΣΥΡΙΖΑ .)Αντε εχει και πραγματικη δραση. Αυριο βραδυ ολοι στην διαδηλωση στο Συνταγμα στις 20.00


Αφωτιστος Φιλελλην

@ ΚΨ Το προβλημα-παραμυθι με την δοση επιλυεται με τριμηνο δανεισμο (ως συνηθως)

Left Liberal Synthesis said...

@ΑΦ
Δεν ξέρω αν βρέθηκες στην Αγ.Παρασκευή.
Ένα νέο κοινωνικό στρώμμα αναδύθηκε:
Η νέα πολιτιστική αριστερά της κλασσικής μουσικής και του Άξιον Εστι ,με διαυγές βλέμμα και λίγες σημαίες
Αυτό το στρώμμα θα δώσει στον Συριζα μια τοσο πολύπλοκη εντολή για την οποία θα χρειαστεί μέντιουμ να καταλάβει.
Οσο για τον ΚΨ έχει δίκιο.Ο ΕΟΠΥΥ θέλει 2 δις σε 20 ημέρες.Ποιος θα τα βρεί

Anonymous said...

@LLS
Οχι δεν πηγα ακομη, ισως σημερα, αλλα παρακολουθησα μεσω ιντερνετ τις εκπομπες καΙ εκδηλωσεις της ΕΡΤ.
Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι το κοινο των 50.000-70.000 ανθρωπων που πηγαινουν στο θεατρο,στις γκαλλερι, στις διαφορες πολιτιστικες εκδηλωσεις(Ηρωδειο,Λυρικη, Μεγαρο..) συμμετειχε στο κινημα της ΕΡΤ.

Ετσι η γενια της "ευπορης η /και ευαισθητης πολιτιστικης Αθηνας" συναντα ξανα (και ισως προσωρινα) την "ευπορη παλαβη αριστερο-πασοκ των Βορειων Προαστειων" που πλεον -λογω ηλικιας- δεν μπορει παρα να κανει -μεσω του ετεροκλητου πληθους νεοτερων απελπισμενων ή αγνωμονων (πρωην βολεμενων πασοκων) οπαδων της- την επανασταση της στα 60+.

Συγκινηθηκα πολυ με την εκτελεση των διαφορων θεματων κλασσικης μουσικης, ιδιαιτερα του ιδιοφυους Σκαλκωτα, και-σημερα κατα τις 2.00- απο ενα εμπνευσμενο τραγουδι του 70-ρη θειου Νωντα-Πουλικακου.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Εχουμε λησμονησει οτι στους 2 κυριους αντιπαλους πολιτικους σχηματισμους εχουν εγκαθιδριθει εξουσιαστικες εμμονες, φαντασιωσεις και αλλα ψυχοπαθολογικου τυπου συμπτωματα, που απαιτουν (απο την ηγεσια;) αμεση απομακρυνση τους (Χ.Λαζαριδης, Μουρουτης, Μπαλτακος,..) απο τα επιτελεια του Σαμαρα (αλλα και του ΣΥΡΙΖΑ) την κρισιμη αυτη περιοδο για την χωρα.

Left Liberal Synthesis said...

ΑΦ
Πάντως το κοινό στον περίβολο της ΕΡΤ έμοιαζε περισσότερο με πολιτιστική αριστερά παρά με τυπικό συνδικαλιστικό ρεύμα υποστήριξης.
Καμία σχέση με την "αγανάκτηση".
Άσε που Μεσόγεια, ΒΠ είναι δίπλα.....
Την πάτησε ο Σαμαράς χοντρά, φοβάμαι μήπως την πατήσουν όσοι δεν κατάλαβαν τον περίβολο.........

Anonymous said...

Κλεινοντας, ως ρεαλιστης εκ των σπουδων και του επαγγελματος (Μηχανικος)και καλος με τους αριθμους, το “δραμα του λαου” απαλυνεται – προσωρινα- απο το γεγονος οτι το 2012 το ΑΕΠ ηταν 194 δις και η παραοικονομια εκτιμαται στα 46 δις (επιπλεον) δηλ. 24.000/κατοικο ή 31920 USD/κατοικο, για 10 εκατ. πληθυσμο.

Αρκει να μην παμε αμεσα σε εκλογες ξανα και ξανα,και τοτε αργα-αργα θα κατανοησουμε την αναγκη για μεταρρυθμισεις και -το κυριοτερο- οικονομικη δημοκρατια, δηλ. καταπολεμηση των 100 πρωτων ολιγαρχων-κλεπτοκρατων με τις πολυποικιλες δρaστηριοτητες.

Γιατι απ’ οτι καταλαβα, οι καναλο- ολιγαρχες θελουν η ΕΡΤ (η δημοσια τηλεοραση) να εχει απο 3 μονον μια συχνοτητα και σε ενα μηνα θα δημοπρατηθουν οι ψηφιακες συχνοτητες, χωρις την συμμετοχη της ΕΡΤ.
Γινεται διαβουλευση εως 19 Ιουνιου.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Ευρώ / Δολάριο My Naftemporiki
Τελευταία Τιμή 1,33380
Τελευταία Ενημέρωση 17/06 18

ΥΓ2 Με τοσο σκληρο ευρω αφου κανουμε και εξαγωγες μπραβο μας!!!!

Anonymous said...

Ποιος ο ρόλος της Digea στο κλείσιμο της ΕΡΤ;

Κοινωνία
Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 το βράδυ ο απολυμένος ήδη από τον Μάιο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης κατήγγειλε στην πειρατική πλέον ΕΡΤ ότι πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. βρίσκεται προσπάθεια ανάθεσης των όλων των ψηφιακών σημάτων πανελλαδικής εμβέλειας στη Digea, το consortium που έφτιαξαν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV. ….”

http://www.inews.gr/224/poios-o-rolos-tis-Digea-sto-kleisimo-tis-ert.htm

Αφωτιστος Φιλελλην

Left Liberal Synthesis said...

ΑΦ
Οντως μεγάλο παρασκηνιο με τις συχνότητες:διαφαίνεταικλασσική διαπλόκή

Anonymous said...

http://left.gr/news/alexis-tsipras-apo-syntagma-k-samara-teleiosate-o-hronos-tis-trikommatikis-teleiose-i

Εδώ η χθεσινή ομιλία Τσίπρα.
Ούτε μια φορά η λέξη εκλογές!!

ΚΨ

Crisis and Critique said...

Στρατηγικό αδιέξοδο για ΝΔ και Σαμαρά. Η μεγάλη ήττα είναι η ματαίωση των αποκρατικοποιησεων (για όποιους λόγους). Επιχείρησαν σπασμωδικά "αλλαγή ατζέντας", με καταστροφικό αποτέλεσμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται χρόνο για να "επανιδρυθεί" προγραμματικά και ως "πλήρωμα". Το επιτελείο του Τσίπρα το ξέρει - έχουν όμως παγιδευτεί...
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν να κάψουν άλλο πολιτικό απόθεμα για να αντέχουν ρόλο κομπάρσου.
Ο Μάρτιν Σούλτς (εκλέγεται συναινετικά, το θυμίζω, άρα μέτρησε τα ρεύματα), "σκότωσε" την κίνηση Σαμαρά. Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να ελέγξουν τους ανορθολογιστές στο επιτελείο Σαμαρά. Κομμάτι δύσκολο...

Μαύρες οθόνες - Μπλάκ άουτ στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Υπάρχει φώς;
http://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/06/blog-post_16.html

Anonymous said...

Πάνος Θεοδωρίδης
Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΝ ΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

Άστοχα πράγματα και κινδυνώδη.
Οι έπαινοι για των συμμάχων τα ιδεώδη.

Η πατριδοπατρίς κ’ η επισκέψεις στους βωμους
των βολικών. Οι ενθουσιασμοί για τους αρχαίους εθνικους.

Με τον Βαγγέλην η συχνές συνομιλίες.
Του φιλοσόφου — του άλλωστε δεινού — Φωτίου η θεωρίες.

Και να το αποτέλεσμα. Ο Φαήλος δείχνει ανησυχία
μεγάλην. Ο Μουρούτης έχει κάποιαν υποψία.

A οι συμβουλεύσαντες δεν ήσαν διόλου συνετοί.
Παρέγινε — λέγει ο Χρύσανθος— η ιστορία αυτή,

και πρέπει εξ άπαντος να παύσει ο θόρυβός της.—
Ο Αντώνιος πηγαίνει πάλιν ως Αγιος Σώστης

στην συστημικήν έποψιν της πρωθυπουργίας
όπου μεγαλοφώνως και μετ’ ευλαβείας

πολλής τες γραφές περι την ΕΡΤ διαβάζει,
και την ποιητικήν του ευσέβεια ο λαός θαυμάζει.

(παράφρασις ενός στιχηρου γιά τον Ιουλιανό του Καβάφη)

http://panosz.wordpress.com/2013/06/18/ndsok_rimad-45/#comment-185508

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Στα χναρια της Αθηναϊκης σατιρας απο τον Αριστοφανη, τον Ροϊδη, τον Σουρη, τον Κ. Καβαφη, ακομα και τον Κ.Καρυωτακη

Left Liberal Synthesis said...

@aftercrisis
Είδα την ανάλυση.
Νομίζω ότι ίσως υποτιμάς την ευρωπαϊκή διάσταση της αποτυχίας.
Κατάρρευση Σαμαρά ίσως σηματοδοτεί μια γενικευμένη ευρωπαϊκή αποσύνθεση

Anonymous said...

Δεν οι ΔΕΚΟ η πατριδα μας
αλλα η ΕΡΤ ειναι η ….βουλη μας (σχεδιο B)

Δεν ειναι οι γκομενιτσες του διευθυντη της ΥΕΝΕΔ
και τα πιο καλα μυαλα μας της ζωης το αποπαιδ’
Επαρχιωτες στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ
στον ΟΣΕ, τον ΕΟΜΜΕΧ, τον ΗΛΠΑΠ η τον ΟΠΑΠ
Η Νακη Αγαθου και η Μιμη μισο-μισο
του Λιανη η ξαδελφη και η ανηψια
η Φωτεινη η Πιπιλη, η Συλβανα Ραπτη
η Λιανα, Κουικ κι αλλα δεξια παιδια
τα πασοκια, οι πασοκες, τα φρικια
ο Νασος, οι Ρεπορτερς 7 στους 8 βουλευτες
η ΕΡΤ τους πηγε στην Βουλη, τι τα θες
Η Αννα η Καραμανλη, η Αγατσα η Αριαγνη
ο νευρικος Ντινοπουλος που ζηλεψε τον Λιανη

Και δια να μην γραφω μονον περι των Αθηνων κρατος
ιδου τι ενθυμηθηκα ες βορειοτερον γεωγραφικον πλατος:
την Χρυσαν την Αραπογλου τον Κωστα τον Γκιουλεκα
ετσι εις τα προχειρα ξεπερασα τους δεκα!!!

Και αν στο ποιηματιδιο αυτο λησμονησα κανενα
καλοι μου αναγνωστες συγχωρεστε και εμενα

Ωχ! μολις αντιληφθηκα εξεχασα τον Πανο
τον κοκκινο μας υπουργο και τωρα τι θα κανω;

19.06.2013

Αφωτιστος Φιλελλην

Anonymous said...

Αναγκη για δημοκρατια και οικονομικη δημοκρατια

Πρεπει να βρεθει η ισορροπια αναμεσα στις δημοσιες υπηρεσιες και (γιατι οχι επιχειρησεις) και στην ιδιωτικη οικονομια.

Ομως Ιδιωτικη οικονομια δεν ειναι 100 ή 200 ολιγαρχες/οικογενειες/συνασπισμος οικογενειων επιχειρηματιων, εκαστος με 50 εως 200 θυγατρικες επιχειρησεις σε καθε πεδιο οικονομικης δραστηριοτητας,με προνομιακη μεταχειριση - αν οχι κλεπτοκρατικη συμπεριφορα- απο τις δημοσιες αρχες και αλλες 500 εως 1000 επιχειρησεις ευνοουμενες σε κρατικες προμηθειες /εργα/μελετες/παροχη υπηρεσιων συμβουλου.

Αν δεν υπαρξει δημοκρατια και οικονομικη δημοκρατια, δεν βλεπω διεξοδο χωρις σημαντικες απωλειες.
Για ποιες αποκρατικοποιησεις συζητουμε, οταν τα τιμηματα και οι προοπτικες των επιχειρησεων αυτων δεν φαινονται ευνοϊκες/συμφερουσες για την χωρα και επρεπε να γινονται με φειδω, οι δε "ασυμφορες" επρεπε να αναβληθουν.
Που ειναι ο πατριωτισμος των ελληνων εσωτερικου (και των ομογενων), εφοσον με 180 δις καταθεσεις σε ελληνικες τραπεζες, οι πιο ευποροι μπορουσαν να αγορασουν ειδικα ομολογα ή χρεωγραφα πληρως εγγυημενα εναντι χρεωκοπιας (δεν ειμαι νομικος για να το αναπτυξω) με ευνοϊκο επιτοκιο λ.χ. 5%, ωστε να νατιμετωπισθουν μεσοπροθεσμα τα ετησια οικονομικα ανοιγματα χρηματοδοτησης της ταξης των 3 εως 5 δις το ετος, εως οτου αυτα εκλειψουν ;
Τα κομματα εξουσιας ΝΔΠΑΣΟΚ, φερουν την κυβερνητικη ευθυνη για την διογκωση/παραλυση της κρατικης μηχανης και το διογκουμενο δημοσιο ελλειμα/χρεος μεσω των φοροαπαλλλαγων στο μεγαλο κεφαλαιο και στους αυτοαπασχολουμενους και την εγκληματικη συμπαιγνια των φορολογικων αρχων ατην συλλογη φορων (συστημα 4-4-2).

Ομως οι ηγεσιες της αριστερας δεν ειναι αμοιρες ευθυνων τοσο για τις ποσοστωσεις κατανομης διορισμων, κρατικων εργων και προμηθειων μεταξυ επιχειρηματιων των κομματων ηδη απο την δεκαετια του 80 (που γνωριζω ως Ελ. Επαγγελματιας Μηχανικος), οσο και για τους διορισμους στο "κρατος-αγελαδα" και φυσικα για την αφανταστη επιεικια που αντιμετωπιζαν την απαραδεκτη πολλες φορες συμπεριφορα των υπαλληλων στο Δημοσιο/ΔΕΚΟ/Δημους προς τους πολιτες (αρνηση εξυπηρετησης, αρνηση ή αποφυγη εργασιας, μικροεκβιασμοι, γρηγοροσημα, φακελλακια...),την μικρη και μεσαια διαφθορα, την παραοικονομια, την φοροαποφυγη και φοροδιαφυγη σε μικρομεσαια στρωματα επιχειρηματιων/ελ. επαγγελματιων, σε φαραωνικα δημοσια εργα, υπερτιμολογησεις φαρμακων και ιατρικου εξοπλισμου/υλικων,...

Αφωτιστος Φιλελλην