Wednesday, May 28, 2008

Γεια σου ρε μεγάλε Temor Shah!!!!!!


Ο ματαιόδοξος ιστογράφος του LLS θα αποκαλύψει τώρα προσωπικά δεδομένα ,έτσι για να πουλήσει μούρη

Ως κλασσικός όμως Ευρωπαίος θα ιδεολογικοποιήσει την κενοδοξία του έτσι για να νομίσει ότι κάνει κάτι σπουδαίο.!!

Το ιστολογίο μας έχει καλές σχέσεις με τις αγορές (δεν το κρύβουμε) γιατί πιστεύουμε χωρίς πλέγματα ότι με την κατάλληλη ρύθμιση ,προσφέρουν πολλά (παρακαλώ όχι θεολογικά σχόλια καλού-κακού)

Δεν έχουμε όμως καλές σχέσεις με τις αγοραίες συμπεριφορές.

Μια από τις κλασσικές αγοραίες συμπεριφορές των Ευρωπαίων είναι με τις αναπτυσσόμενες χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου

Ο κλασσικός Ευρωπάιος και κυρίως ο νεοέλληνας αντιμετωπίζει τον τρίτο κόσμο όπως οι Φιλανθρωπικοί Σύλλογοι Κυριών τις πόρνες στις φυλακές

-Θέλουν να τις λυπούνται,γιατί κατα βάθος τις ιντριγκάρει η ζωή τους.
-Θέλουν να τις λυπούνται,γιατί η λύπη εμπεριέχει και την αδιατάραχτη σχέση της υπεροχής (τι καλά τα λέει ο τρισδυσνόητος Hegel στην 500σελιδη Φαινομενολογία του)

-Θέλουν να τις βοηθούν χωρίς αντάλαγμα (μας το είπε ο Πλάτωνας) γιατι η παροχή που δεν μπορεί να ανταποδωθεί είναι εξουσία.

Μόνο όποιος δεν έχει ζήσει την πραγματικότητα του Τρίτου Κόσμου,νομίζει οτι οι συνάνθρωποι μας θέλουν κυρίως cash φιλανθρωπία

Είναι καλή και χρήσιμη ,αλλά αυτό που θέλουν είναι ισότιμια ,σεβασμό , μεταφορά γνώσεων, ανοικτά σύνορα , και κυρίως να τους κοιτάμε στα μάτια χωρίς λύπη ,αλλά με ευθύνη.

Ετσι λοιπόν εμείς οι πολίτες της EU ,παλινδρομούμε ανάμεσα σε ακκισμούς με τηλεοπτικό μπανηστήρι τύπου Τσόκλη,ή ιδελοπτική φαντασίωση ότι το μέλλον της Burgina Faso είναι ,κανένα σοσιαλιστικό κολχόζ , καμιά πεντακοσαρία ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ ,και κανένας νεοελληνικού τύπου καπιταλισμός χωρίς τράπεζες , πολυεθνικές ,ιδιώτες επενδυτές κλπ.

Λυπάμαι,αλλά μπορώ κατ'ιδιάν να αποδείξω ,ότι ο τρίτος κόσμος θέλει αμέσως, να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν καθαρά ιδιοκτησιακά δικαιώματα γης,τεχνογνωσία να ξεκινάνε μικρές δουλειές,ανοικτά σύνορα (να σταματήσουμε τις σαχλαμάρες με τις βίζες) και να άρουμε τους προστευτισμούς μας.Εχουν ανάγκη να μπούν γρήγορα στην ρυθμισμένη υπεύθυνη ελεύθερη οικονομία,και εμείς νομίζουμε ότι παρακαλάνε να βρουν πετρέλαιο για να το "μανατζάρει"ο εκάστοτε Τσάβες.

Ζητάνε κατα βάθος να τους αντιμετωπίσουμε εδώ και τώρα ως πολίτες της γης ,αλλά επειδή αυτό μας είναι δύσκολο,τό έχουμε ρήξει στην τηλεοπτική και ιδεολογική θρηνωδία,και τις δυσανεξίες περί παγκοσμιοποίησης .

Και τώρα αποκαλύπτω χωρίς αιδώ,δάνεισα τον Temor Shah

Εβγαλα από το τεράστιο χαρτφυλάκιο μου το φοβερό ποσό των 25 δολλαρίων,(δηλαδή περίπου 17 ευρω,μια κεμπάπ,μια χωριάτικη,μια φέτα,και ενα ποτηρι κρασί στον Μπαιρακτάρη) και μέσω KIVA ,o τύπος τα πήρε στην Καμπούλ,και σε 12 μήνες με ξεπλήρωσε.


Δεν έχω χαρεί περισσότερο ,από το να μου πετάνε στα Μούτρα ,τα 17 κωλοευρώ.

Ο Temor ήθελε να ανοίξει ένα μπακάλικο στην Καμπούλ.Χρειαζότανε ένα κεφάλαιο 1000 δολλαρίων.Απεύθηνθηκε στην http://www.kiva.org/ μια ΜΚΟ που βρίσκει χρηματοδότες από τον υπόλειπο κόσμο.Βρήκε 40 σαν και εμένα και μας εξόφλησε.

Δεν θα ήθελα να κριτικάρω κανένα που βρίσκει άλλους τρόπους βοήθειας στον τρίτκόσμο,αλλά για μένα αυτός είναι ο καλύτερος,γιατί δανείζοντας κάποιον και απαιτώντας το δάνειο μου,τον κοιτάω ισότιμα με ευθύνη ,όχι με λύπη.

Τα ιστολόγια που ακολουθούν έχουν πληροφορίες για το Micro Finace

http://www.grameen-info.org/

http://www.kiva.org/
http://www.microfinancegateway.org/

http://www.myc4.com/Portal/Default.asp







2 comments:

Κόκκινη Πιπεριά said...

Γιάννη γεια και χαρά! Ωραία ιδέα για κaφέ στο κέντρο. Πως μπορούμε να ενημερωθώ για τόπο και ώρα;
Μάκης

Anonymous said...

Μακη
Υπάρχει η ατομική σου πρόσκληση στην πιπεριά
Πολύ καυτερή ......
LLS