Saturday, March 27, 2010

Η Ωραία της Ημέρας κινδυνεύει

Το Νοέμβριο του 2009 η γιατρός Brook Magnati αποκαλύπτει στο διαδίκτυο ότι είναι η «Ωραία της Ημέρας».


Η υπόθεση είναι γαργαλιστική και σχετικά απλή .Μέχρι τότε η «Ωραία της Ημέρας» είναι το blog ενός call girl,που όμως γράφει καλά και κυρίως λέει την αλήθεια. Όταν όμως η Brook αποκαλύπτεται ξεσπάει ένας μικρός σάλος με τελικό αποτέλεσμα η Brook να εξασφαλίσει μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες από τα δικαιώματα βιβλίων και μιας ταινίας.

Όλη η ιστορία της Brook εδώ

Προφανώς το θέμα είναι ότι μια γυναίκα υψηλής μόρφωσης και επαγγελματικών προοπτικών αλλάζει την ριζικά εικόνα του Call Girl.Προς το καλύτερο ή το χειρότερο .Πάντως στην Αγγλία ειδικοί και κοινή γνώμη διασπάστηκαν.

Η Brook θα μπορούσε να δώσει ηθικό κύρος στην επαγγελματική πορνεία, να βοηθήσει το κίνημα δικαιωμάτων των εργατριών του sex,να αποκαταστήσει μια κοινωνική πρακτική στα σημερινά της όρια.

Ή

H Brook θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από τους ισχυρούς προστάτες στις γυναίκες –σκλάβες της βιομηχανίας, και θα νομιμοποιούσε την φαντασίωση του κάθε βιαστή «όλες είσαστε π… και τα θέλετε».

Όταν ο Luis Buñuel κάνει την Belle de Jour παίζει με την διανομή, και βάζει την αλαβάστρινη αιθέρια Deneuve οξύνοντας το κοινωνικό και αισθητικό στερεότυπο. Και φτιάχνει το αριστούργημα με το αιωρούμενο φινάλε.

Στην περίπτωση λοιπόν των δύο Belle de Jour η ίντριγκα δεν στήνεται στην ίδια την πορνεία αλλά στην κοινωνιολογική και αισθητική της υπόσταση. Από την ασφυκτική εξαθλίωση της ολικής φτώχειας, στον απέραντο κόσμο της μικροαστικής τάξης, των κεκτημένων της τροφής και του ρούχου. Η πορνεία ως επιλογή ανέλιξης και όχι επιβίωσης.

Το ιστολόγιο θέλει αναφερθεί στην πρωταγωνίστρια του εθνικού πορνό, χωρίς να βυθιστεί στην φιλολογία της. Είναι ίσως αδύνατο.

Η πρωταγωνίστρια αυτή νομίζω ότι είναι η αντίστοιχη Ελληνίδα Brook.Μας εισάγει με τον βαλκανικό τρόπο στην περιοχή μιας πορνείας μεσοαστικής προέλευσης. Από τις σκλάβες της Νιγηρίας που σφαγιάζονται για ένα κομμάτι φαί, στην μοσχαναθρεμμένη με τα μπαλέτα, την στρογγυλή αστική ζωή, την εύκολη είσοδο στην Show Biz.

H «αγία Ελληνική οικογένεια» , λοιπόν ,βλέπει την κορούλα της που της τα δίνει όλα να κατρακυλάει χωρίς σταματημό, και δεν μπορεί να το πιστέψει και της επιτίθεται. Το ενδιαφέρον είναι ότι η επίθεση γίνεται με όλους τους τρόπους

Με την χλεύη του σαδιστικού μισογυνισμού

Με την υποκρισία του ηδονοβλεψία

Με την υπεροψία της «φιλανθρωπίας»

Με όλους τους τρόπους μαζί.

Ο ελληνικός μικροαστικός και μεσοαστικός σχηματισμός, βλέπει την οικονομία να καταρρέει αλλά και τα εύθραυστα ηθικά και αισθητικά του ερείσματα να διαλύονται για εκατόν πενήντα χιλιάρικα.

Ο τηλεοπτικός ιδεόκοσμος βυθισμένος στην επαναλαμβανόμενη μετριότητα του μέσου τηλεθεατή, ξαφνικά βλέπει τις δύο βασικές συντεταγμένες του για την γυναίκα ,λεφτά και ομορφιά, να ορίζουν με μαθηματική ακρίβεια την μετάβαση στην πορνεία. Η αισθητική και ιδεολογική μονομέρεια αφού φλερτάρισε συνεχώς με την γυναίκα «κότα» τώρα βλέπει κατάματα την μετεξέλιξη της στο όριο της, εκεί οπού πρέπει να τείνει, αλλά μόνο να ρέπει να φτάνει ποτέ.

Ε , λοιπόν θα την «ξεσχίσουν» .

Με πρόσχημα την επαγγελματική υπόσταση της, την βίαια είσοδο της στον κόσμο των ακραίων συναλλαγών ,με την αίσθηση ότι βαράνε μια «ισχυρή» μια Brook χωρίς την Ιατρική, μια Brook χωρίς ιστολόγιο ,αλλά μια Brook τέλος πάντων ετοιμάζονται να την κατασπαράξουν.

Όλες οι αγκυλώσεις της στερημένης νεοελληνικής κοινωνίας μετουσιώνονται σε μίσος ,φθόνο, διαστροφική στόχευση και με παρανοϊκή ακρίβεια προετοιμάζουν το πραγματικό έγκλημα.

Η δικιά μας «Ωραία της ημέρας» κινδυνεύει

Στο LLS ακόμη:

H φρίκη της Ηδονής

Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι

ΒΑΣΣ

6 comments:

Νοσφεράτος said...

ΚΑΛΟ!

Left Liberal Synthesis said...

Χαίρε ευεγενικέ και εργατικέ ιστοβρυκόλαξ

Anonymous said...

Θεέ μου Πατριάρχη,

κάνε να μην πιάσει στην Ελλάδα ποτέ ο μπουρδοφεμινισμός

και μας κλείσουν τα στριπτιζάδικα

όπως στην Ισλανδία!

Left Liberal Synthesis said...

Anonyme
Με τίποτα ,μη φοβάσαι και να γίνουμε Ισλανδία οι ενδιαφερόμενοι Θα συνεχίσουν την χειροκίνητη δραστηριότητα σπίτι με DVD.To εθνικό σπορ δεν θα πάθει τίποτα....
Δεν θα χάσεις τίποτα απολύτως.

Anonymous said...

Για τη χειροκίνητη

υπάρχουν τα DVD όπως σωστά είπες

καθώς και τα μπλογς.

Το ζωντανό πράμα μη μας λείψει!

Anonymous said...

ανωνυμο "πραμα", πόση απόρριψη έχεις φάει από γυναικες και μας μισεις τόσο??
Σαββίνα