Saturday, February 7, 2009

Προγραμμα Συνασπισμου.Ενδιαφεροντα στοιχεία αντικρατισμού,ενδιάμεσης οικονομίας και ιστορικής ενδεχομενικοτητας,αλλα αρκετό Central Planning

Δημοσιευεται το προγραμμα του Συνασπισμού

Προκειται για αρκετά επεξεργασμένο κείμενο ,που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια σύγχρονη αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων ,και την αναγκη κατάφασης σε όλα τα αιτήματα που διατυπώνονται από παντού.Μια πολύ πρόχειρη περιδιάβαση μας εδειξε

Τα θετικά του

-Η σαφής απόσταση απο την Δημόσια Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ όπως λειτουργούν σήμερα,και η κριτική τους για την κακοδιαχείριση.Σαφης αποκόλληση από τον χυδαίο κρατισμό.
-Η επισημανση της ανάγκης του τρίτου πόλου οικονομίας ,εκτός ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
-Η ορατή απόσταση απο ιστορικούς ντετερμινισμούς ,ιστορικές πρωτοπορίες ,και επισήμανση της ενδεχομενικοτητας και των συγκυριών στην πορεία.
-Την διατύπωση ενός ανοικτου οικονομικού πλαισίου,με βάση τον ανταγωνισμό που για λόγους φιλολογικής ισορροπίας ονομάζεται νέος
-Την ρητή διατύπωση για την Ευρωπαική προοπτική της Ελλάδας

Τα αρνητικά του

-Απόλυτη εμπιστσύνη στον κεντρικό προγραμματισμό που επιλύει τα πάντα ,με τραγελφικότερο παραδειγμα την υπονόηση οτι το κρατος βοηθα την βιομηχανία μουσικων οργάνων!!!!!(δες παραπλευρη αναρτηση)
-Την απουσία κριτικής σε φαινόμενα μικρομεσαίας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας ,και τα κλειστα επαγγελματα.
-Την αιωρούμενη αμφισβήτηση για τις συνθήκες που δημιούργησαν το Ευρω (φαντασου να μην είμασταν τι θα γινόταν)
-Την γενικευμένη αποδοχή πάσης φύσεως αιτημάτων που απευθύνονται στο κρατικό ταμείο,χωρίς αξιολόγηση και αποτίμηση

Συμπερασμα
Οπως όλα τα προγραμματα (όλων των κομμάτων) θα τα διαβάσουν μόνο οι συντακτες τους και κανένας αδέσποτος αναγνώστης.Αλλα με λίγη προσοχή μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται
Ο Συν προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ιστορική φυσιωγνωμία μιας «νοήμωνος αριστεράς» και την σύγχρονη πολιτική ανάγκη υιοθέτησης όλων των λαικών αιτημάτων.
Μεταξύ μας δεν τα πάσει και ασχημα ,στο target group του.

Το προγραμμα εδω
http://www.syn.gr/programma/programma.htm

9 comments:

Greek Rider said...

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήμασταν στο ευρώ η δραχμή θα έχανε το 60% της αξίας της.

Τώρα απλά θα χαθούνε χιλιάδες δουλειές (αν συνεχίσει η κρίση).

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

OnWine said...

Το αθλιότερο ελληνικό "κόμμα" δημοσιεύει το αθλιότερο, ψευδέστερο και υποκριτικότερο πρόγραμμα...

Ενα κόμμα που αρνείται ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να ...πλησιάσει έστω την εξουσία, που τρέμει μήπως και ...συγκλίνουν οι απόψεις του με αυτές του ΠΑΣΟΚ, που αρνείται τον όποιο διάλογο δεν παίρνει σαν βάση τις ...δικές του απόψεις... το κόμμα που θα ξαναβγάλει την "ενωμένη"- να με θυμηθείτε- Δεξιά στην κυβέρνηση, το κόμμα που θυσίασε τα πάντα στο marketimg και στην "εντύπωση"... το κόμμα που έφερε τον Καραγκιόζη και το Κολητήρι σην ηγεσία του... δημοσιεύει "πρόγραμμα" κυβερνητικής διαχείρισης... τι υποκρίσία!

Τι το θέλει? Τι να το κάνει? Γιά να ...μάθουν οι "οπαδοί" του τι πρεσβευει?

Μα αν μαθαίναμε εδώ στην Ελλάδα από τα "προγράμματα" τι πρεσβεύουν τα κόμματα, δεν θα ξέραμε ποιό να ...πρωτοψηφίσουμε!

ΥΓ1: Ετσι... γιά πλάκα... δες το "επάγγελμα" των συντακτών του προγράμματος, και άθροισε στο περίπου περιουσίες και εισοδήματα... Ξέρω, μην θυμώνεις, δεν έχει σημασία... αλλά σίγουρα έχει πλάκα!!!

ΥΓ2: Αν σοκαριστήκατε από τους ...χαρακτηρισμούς, διαγράψτε όσες λέξεις θέλετε... η ουσία παραμένει η ίδια...

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
"Το αθλιότερο ελληνικό "κόμμα" δημοσιεύει το αθλιότερο, ψευδέστερο και υποκριτικότερο πρόγραμμα..."
Τι περιττες υπερβολές,τι περιττες ακρότητες!!
Αδυνατον να σε παρακολουθησω.

katerina said...

Lls,
χαζεύοντας (όχι μελετώντας) το πρόγραμμα του Συνασπισμού, αν κάτι αποκόμισα είναι η εντύπωση, του ...«τι του λείπει του ψωριάρη...φούντα με μαργαριτάρι».

Αυτό που είναι πολύ έντονο στα Ελληνικά κόμματα, με προεξάρχοντα τον Συνασπισμό, ειναι η απόλυτη έλλειψη στόχου, οι μεγαλοιδεατισμοί, οι απέραντες ηθικολογίες, και η υποτιμηση της νοημοσυνης του πολίτη-ψηφοφόρου. Οι υπευθυνοι των προγραμματων, νομίζουν ότι ειναι διαφημιστές, τρως ένα γιαούρτι ΦΑΓΕ και γίνεσαι η Κλώντια Σίφερ, λουζεσαι με Herbal, και έρχεται ο Τζώρτζ Κλουνει να σου χαιδέψει την πλάτη, παιρνεις ένα διακοποδάνειο και γίνεσαι ο Λάτσης.
Αλλά όσο κι αν ο πολίτης έγινε καταναλωτής τσιτάτων, ε, τόσο βλαμενος δεν ειναι.
Και το πρόγραμμα του Συνασπισμού και όχι μόνον, αποδεικνύει περίτρανα ότι σε αυτό το κοινό των γιουρτογάγων, Herbalλουσμένων, και διακοποδανειοληπτών απευθυνεται.

Ποιος περιμένει ρε lls, από την Αλέκα να του εξειδικευσει το φορολογικό; Κανείς, ουτε ο γραμματέας της ΚΟΒΑ Καρδίτσας... Τι περιμένει ο πολίτης, όχι απαραιτητα ο ψηφοφόρος του ΚΚΕ, να προστατευσει το Κομμα, τα εργασιακά του δικαιώματα, την πορεία του, την διαδηλωση του.

Τι περιμένει ο πολίτης από τον Συνασπισμό; Αυτό ειναι τόσο μεγάλο ερωτημα... που η έκρηξη των δημοσκοπικών ποσοστών του Συνασπισμού το απαντησε και παρά την κρατούσα άποψη, εγώ σέβομαι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ τις δημοσκοπήσεις σαν εργαλεία ακρόασης του λαϊκού αισθήματος και των λαικών προσδοκιών, αν βέβαια βλέπεις αυτό που σου λένε, και όχι αυτό που θέλεις να δεις. Αν πιστευεις ότι ο δημοσκοπος δεν ειναι ο εξομολογητής αλλά ο αγγελιοφόρος.

Ήταν τεράστιο το χρέος του Συνασπισμού, στον κόσμο που ζητούσε διέξοδο, που έφτασε να του δινει 18%, που τον καλούσε να ρυθμίσει τα πράγματα, να ξαναμοιράσει την πίττα. Ενα πολύ δυναμικό κομμάτι (και αυτό έχει την πολύ μεγάλη σημασία του στην κοινωνική γεωγραφία) ζητούσε μια ριζική ανασυνταξη της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.
Μόνο που πνιγηκε ο Συνασπισμός, μόνο που δεν άντεξε το βάρος, μονο που έδειξε καθαρά, ότι ΔΕΝ μπορεί να ειναι τίποτα περισσότερο απο αυτό που ήταν πάντα. Τίποτα.

Δεν θα μπω στην λογική, του γιατί έγινε όλο αυτό. Έχει αναλυθεί τόσο μα τόσο πολύ. Αλλά πραγματικά λυπάμαι που ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή που καταρρέει, δεν έχει το πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης να πει, εστιάζω σε δύο πράγματα που τα θεωρώ αδιαπραγμάτευτα, θα προσπαθήσω και για άλλα δύο, και βάζω ένα πολύ χαλαρό πλαίσιο, προσανατολισμού. Κοινώς μία σελίδα. Βαριά ...δύο.

Ακόμα και τώρα, με μαγκιές, ταρζανιες και κομπορρημοσύνες, δείχνει να μην κατάλαβε τίποτα.
Λυπάμαι, γιατί και το καλύτερο Κόμμα, να κυβερνά, και το καλύτερο Κομμα να αντιπολιτεύεται αξιωματικά , θα πιστεύω πάντα ότι η Δημοκρατία εχει αναγκη από πολλούς αξιοπιστους, ηθικούς και αποτελεσματικούς παικτες.
Ο Συνασπισμός, μεσα στην απιστευτη μαγκια και αλαζονεία του μικροεπαρχιώτη, που ξαφνικά τον τίμησε η γκομενάρα Λαός με την προσοχή της, δεν σκέφτηκε, ότι τον μάγκα, τον φλερτάρεις, πας ...άμα λάχει και στα μπουζούκια μαζί του, αντε και να κοιμηθείς και μια βραδυά μαζί του, αλλά δεσμό δεν κάνεις ποτέ. Αλήθεια τόσες γκόμενες έχει σαν πολιτικό προσωπικό ο Συνασπισμός, δεν ρώτησαν ποτέ καμία;

Left Liberal Synthesis said...

gr
Προφανως τα διλλήματα είναι δυσαρεστα οταν συγκρίνονται με μια ιδανική αριστη λύση.
Θα ηθελα καθόλου ανεργεία και σκληρο νόμισμα,δεν τα έχω.
Προτιμω το ευρω από μια δραχμή,με γνωση των συνεπειων του "νόμου"

Left Liberal Synthesis said...

Κατερινα
Και εγω το χαζεψα,όπως κάνω με κάθε προγραμμα.
Κανείς δεν θα το μελετήσει σοβαρά.
Είναι προφανως οτι ο Συν ,επέλεξε μια δομική αντιπολιτευση ,με ένα περίπλοκο πρόγραμμα,αντι της συμπορευσης με το Πασοκ.
Δεν ειμαι καθόλου σίγουρος αν έλεγε ναι στο Πασοκ,αν θα έπερνε καλύτερα ποσοστά.Μάλλον θα έπεφτε.
Η κομματική πολιτική στο ανωτερο επίπεδο (κομματα) δεν είναι γραμμικη.Είμαι μάλλον καραμπόλα.
Κάνεις και λες άλλα ,απο αυτά που τελικά γίνονται.Πριν 6 μηνες ο ΓΑΠ ηταν εκτός πιθανοτήτων και τώρα πάει φουλ για κυβέρνηση.
Παντως το κείμενο αυτό είναι σχετικα αντιφατικό και περίπλοκο.

OnWine said...

"Τι περιττες υπερβολές,τι περιττες ακρότητες!!
Αδυνατον να σε παρακολουθησω."


Ειλικρινά, σαν να ακούω το αχχχχχ! στην αρχή της πρότασης! Και... γιατί αδύνατον να με παρακολουθήσεις? Σου έπεσε το μονόκλ από το σόκ?

Ρε LLS, μερικές φορές αναρωτιέμαι... αυτός ο θλιβερός καθωσπρεπισμός πως σας έπεσε στο κεφάλι τόσο άσχημα? Πως καταντήσαμε ένα έθνος μυξοπαρθένων, που σοκάρεται από επίθετα και χαρακτηρισμούς? Εγώ ξέρω ότι τα 3/4 των "Αθηναίων" από κάποιο χωριό ήρθαν, πως και βρεθήκαμε με τόσους αριστοκράτες ξεφνικά?

Αλλά τι κάνω... ξαναγράφω την ανάρτησή μου εδώ?

Καληνύχτα, ελπίζω το σοκ να μην σε κρατήσει ξύπνιο...

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
"Το αθλιότερο ελληνικό "κόμμα" δημοσιεύει το αθλιότερο, ψευδέστερο και υποκριτικότερο πρόγραμμα..."
Πες μου τι να αντιταξω σε αυτόν το αφορισμό??
Οτι πιθανόν το αθλιωτερο είναι το Λαος,ή Χρυση Αυγή ή το Πασοκ ή η ΝΔ κλπ;
Οτι πιθανόν να μην είναι ψευτες αλλα τόσο τους κοβει;
Οτι εστω και ετσι,το προγραμμα τους εχει ενδιαφεροντα στοιχεία;
Οκ τα αντιτασσω ε και μετα;

OnWine said...

Σωστά... το μετά απαιτεί...συζήτηση.
Απάντηση... ανταπάντηση...

Ασχετα δηλαδή πράγματα. Γιατί εδώ βρισκόμαστε γιά να "δηλώνουμε"... θέσεις μονο...

Ξέρεις, LLS, έτσι συζητά ο κόσμος... αν έχει κάποια άποψη ΑΠΟΛΥΤΑ αρνητική γιά κάτι, το δηλώνει... με όποιο τρόπο έχει μάθει.. ε, και εμείς που δεν μεγαλώσαμε στα "σαλόνια",κάπως έτσι ξεκινάμε...

Συγγνώμη που λέρωσα με χυδαίες εκφράσεις το"μη μου άπτου" ασηπτικό σαλόνι σου...

Ξύπνα ρεεεεεεε!!!!!