Monday, January 5, 2009

H υπεροχή της ολιστικής ψυχανάλυσης έναντι της ρομποτικής ιατρικής.Μια ανάλυση ενός πολέμου


Σαράντα χρόνια πριν,ένας ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού ντυμένος στα πολιτικά ,προβαίνει σε μια πολιτική δήλωση χρησιμοποιόντας μια φιλολογική μεταφορά.Μια χώρα προσλαμβάνεται ως ορθοπεδικό περιστατικό,και ο ταγματάρχης θα τη θεραπεύσει βάζοντας την στον γύψο.
Εκτοτε η γραφική ατάκα,προβάλλεται ως ντοκυμανταίρ,στις τηλεοράσεις,αλλα πολυ φοβάμαι ότι η φιλολογική διάσταση,υποκρύπτει ένα πραγματικό γεγονός.
Τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα είναι ισόμορφα με τις επιστημονικές τεχνολογίες και επιστημολογικές δομές που κυριαρχούν την ίδια εποχή.
Η πολυσυζητημένη διεπιστημονικότητα δεν αφορά πλέον το κοινό περιεχόμενο σπουδών, αλλά αυτή καθ’ευατή την μορφή που παίρνουν οι κοινωνικές διαδράσεις και μορφές,που είναι αντίστοιχες με την επιστημονικοτεχνική κατάσταση της εποχής.
Ο Baudrillard στην «Διαφάνεια του κακού» αναλύει τον ιογεννή (τύπου Aids) χαρακτήρα που έχει η τρομοκρατία,και η παγόσμια διαχείριση του τρόμου.
Η C.Balabou (φιλόσοφος μαθήτρια του Derrida) δημοσίευσε φέτος το βιβλίο «What we should do with our brain» στο οποίο αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονες θεωρέιες λειτουργίας του εγκεφάλου,και οι αντίστοιχες μορφές του σύγχρονου καπιταλισμού είναι απολύτως (μα απολύτως!!!) ισόμορφες.
Στον καμβά αυτό θα αναπτύσουμε μια θεώρηση του τρέχοντος πολέμου μεταξυ Ισραήλ και Παλαιστίνης (ας είμαστε ειλικρινείς αυτή είναι η ουσία του πολέμου) ως διαφορά δύο πολύ σύγχρονων ιατρικών μεθοδολογιών της τηλεματικής ρομποτικής,και της ολιστικής εναλλακτικής.
Στον πόλεμο αυτό έχουμε μια σαφή θέση.Είμαστε με τους Παλαιστίνιους νοούμενους ως συνολική οντότητα Γάζα,Δ.Οχθη,Ισραήλ,Διασπορά.Σε αυτή την ακριβή διατύπωση βρίσκεται η καρδιά μας.Οσο οι Παλαιστίνιοι ως σύνολο υποφέρουν από τον οποιοδήποτε είμαστε μαζί τους.
Ας δούμε ορισμένα θεμελιώδη.
Ο λόγος των ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικός ήδη.
Χειρουργικές επεμβάσεις,αίμα,χρονοδιαγράμματα,προεργασία, όλες αυτές οι λέξεις καλύπτουν τις πολεμικές αναποκρίσεις.Η λέξη «χειρουργική» παίρνει συνεχώς την κυριολεκτική ιατρική αλλά μεταφορική πολεμική έννοια.
Στον πόλεμο αυτό το Ισραήλ αντιμετωπίζει την Γάζα ως σώμα σε κώμα που θα υποστεί μια χειρουργική επέμβαση.Δεν το αφορά η εγκεφαλική και ψυχολογική κατάσταση του σώματος,αλλά μόνο οι ζωτικές του λειτουργίες,που πρέπει να τροποποιηθούν σύμφωνα με την θέληση του ιατρού.
Ας δούμε λοιπόν τι κάνει
Κατ’αρχάς μια συνεχή αξονική και μαγνητική τομογραφία ,μέσω των αεροπλάνων υψηλής τεχνολογίας
Συνεχίζει με αναλύσεις «αίματος» που γίνονται μέσω πρακτόρων,που έχουν ήδη εντοπίσει τα ζωτικά όργανα που ασθενούς,που πρέπει να απομακρυνθούν.
Πριν την εγχείρηση κάνει μια «αναισθησία» του κεντρικού νευρικού συστήματος ,΄μεσω της γενικευμένης ηλεκτρονικής ομπρέλας που παραλύει τις εσωτερικές επικοινωνίες του σώματος
Αρχίζει την εγχείρηση προσεκτικά με μικρές τομές,προσπαθόντας ακόμα και λαπαροσκοπικές τακτικές ,επιλέγοντας την δίοδο από τις φυσικές διόδους του «σωματος».
Ας αναλογιστούμε τις αναλογίες στον β παγκόσμιο πόλεμο.Τότε έχουμε υποτυπώδεις ακτίνες Χ ,μεγάλες ουλές στα σώματα,βαριά αντιβιωτικά και μορφίνες,που αντιστοιχούν σε απλές αεροπορικές επιτηρήσεις,τεράστια μέτωπα,βόμβες και βολές αμφίβολης ακρίβειας.
Από την άλλη πλευρά η Παλαιστίνη μοιάζει περισσότερο με ένα γιατρό ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής που εφαρμόζει μια δέσμη αγωγών συμβατών μεταξύ τους.
Μια ιατρική που συνδιάζει τον βελονισμό και την ψυχανάλυση.
Οι ροκέτες της Χαμάς είναι μικρές βελονιές σε κάποια σημεία του ισραηλιτικού σώματος,που δεν έχουν σκοπό παρά την επαγγωγική αντίδραση «αφύπνιση» όλου του σώματος.Από μόνες τους έχουν μικρή καταστροφική δύναμη.
Ταυτόχρονα όμως οι εικόνες φρίκης που παράγονται,και οι πολιτικές απόψεις των παλαιστηνίων ,μοιάζουν να προσανατολίζονται περισσότερο προς την ψυχική δομή του Ισραηλικού «προσώπου» προσπαθόντας να το βηθήσουν να ανασύρει από το συλλογικό ασυνείδητο τα τραυματικά υπολείματα,και με την κατάλληλη αναδιάταξη να ισορροπήσει.Η ψυχαναλυτική αγωγή στην απόλυτη μορφή της.
Ο ψυχαναλυτής Παλαιστίνη (που παράδοξα ασκεί μια ιαματική τροπή που ανέδειξε ο Εβραίος Freud) ,δεν έχει μέλλον αν ο ασθενής Ισραήλ,δεν απεμπλακεί από τις χαοτικές φαντασιώσεις του ως αιώνιος αμυνόμενος,και δεν ισοροπήσει την τραυματική σχέση του με τον νέο Συμβολικό νόμο της διεθνούς ισορροπίας.
Ο ψυχαναλύτής Παλαιστίνη ,έχει ανάγκη τον βελονισμό,γιατί ο ασθενής Ισραήλ,έχει μπλοκαρισμένο νευρικό σύστημα,που η συμβατική ιατρική (λέγε με διεθνή κοινότητα) δεν μπορεί να ανατάξει.
Ο ασθενής φαίνεται να αποκρίνεται στην θεραπεία.
Το συλλογικό ασυνήδητο μιλά ,άναρθρα,αναδύει ψυχαναλυτικά φορτία με την μορφή εσωτερικών διαδηλώσεων στο ισραήλ,με την μορφή μιας διογκούμενης εσωτερικής αντίρρησης.
Στην πραγματικότητα (όπως δείξαμε και στην προηγούμενη ανάλυση) προέρχεται από το μέλλον.Στο μέλλον μάλλον θα τον ξαναδούμε σε άλλα σημεία του πλανήτη με παρόμοιο τρόπο.
Οι εμπόλεμοι χρησιμοποιούν δυο υπερμοντέρνες ιατρικές σχολές.
Την τηλεματική ρομποτική,των λέηζερ,των μικροτομών,των επιλεγμένων απορρίψεων,και τον συνδιασμό βελονισμού ψυχανάλυσης.
Το ζήτημα της σύρραξης δεν είναι κυρίως γεωπολιτικό (σωματικό) είναι κυρίως συμπεριφορικό (ψυχαναλυτικό)
Με την έννοια αυτή ο ψυχαναλυτής Παλαιστίνη θα κερδίσει στο τέλος.
Εχει μια πιο ολιστική,πιο σύγχρονη,και πιο οικονομική προσέγγιση.
Ο χειρούργος Ισραήλ,έχει τα καλύτερα μηχανήματα,ξέρει να παίζει με τα μικρο ρομποτ,αλλά δεν καταλαβαίνει γρι από την εγκεφαλική και ψυχική κατάσταση του ασθενούς του.Είναι ένας μηχανιστής χειρούργος,δεν είναι ιερέας ιατρός Ασκληπιός.
Το μέλλον ανήκει στις ολιστικές,διεπιστημονικές ίσως και υπερβατικές συνθέσεις,ο μηχανολογικός εκμοντερνισμός χωρίς την πνευματική αφαίρεση είναι κενός,ένα μηχάνημα που θα σκουριάσει στο τέλος.

27 comments:

OnWine said...

Βρέ LLS... τρελλάθηκες τελείως??

Και αν πράγματι ισχύει η μεταφορά... λοιπόν τι?

Και τόσο γράψιμο... κρίμα...

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Η μεταφορά ισχύει για να αποδείξει το συμπέρασμα,δηλαδή τον νικητή.

Greek Rider said...

lls οι μεταφορές που κάνεις έχουν ενδιαφέρον και μου αρέσει το συμπέρασμά σου.

Παρατηρώ όμως παράλληλα το εξής:

Η εξήγηση του κόσμου με βάση τον παγκόσμιο ψυχισμό του id στερεί από τα άτομα το δικαίωμα να αμφισβητούν το Νόμο με τον οποίο καλούνται να συμμορφωθούν.

Είναι σαν να στεκόμαστε στις όχθες ενός ποταμού παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει ποτάμι.

Left Liberal Synthesis said...

GR
Προφανως οι μεταφορές αυτές έχουν νόημα ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ,και δεν είναι μοντέλα λειτουργίας.Αρα δεν αναφέρομαι σε παγκόσμιο Id.

Anonymous said...

Pulp Fiction!


h analush mias koinwnias me enoies daneismenes apo thn analush tou psuxismou tou atomou[psuxanalush,froydismos,ktlp],pou ,opou to idio einai proion ths idias dosmenhs kapitalistikhs koinwnias kai pou sta plaisia akoma ths idias ths analushs tou atomou den ginetai kamia kritikh tou idh dosmenou sustimatos enoiwn, mas dinoun sto telos: mia streulh apeikonish ths ali8ias tou atomou kai mia akoma pio steulh analush ths koinwnias.
mas dinoune to teleutaio post sou LLS.

opoios ide guro tou kapoio sulogiko suneidito,asuneidito,mnhmh ,empeiria,fantasiako tote mila gia mia poltopoihmenh koinwnia enos mesou orou atomou pou einai tautoxrona kai mia anousia upo8esh.

apo thn stigmh pou kapoios io8etei ena tropo skepshs akrita,tote oso prototupes kai na fainontai oi metafores tou ,einai ostoso panta a priori lan8asmenes oi afetiries tous.

xreiazetai perisoteros kopos gia na spaseis ta magia ths ideologias kai kurios gia ta merh ths ideologias pou milane gia sena kai eisai vevaios gi auto.
duskolh einai diladh estw kai auth h anuparkth eleu8eria tou pneumatos tou stoikismou opou autos ta katafernei kata ta epifainomena.

eimouna arketa KAKOS?

:D

une enfant gâtée said...

Αγαπητέ μου με εξοντώσατε.
Πέρα από την αναγωγή των δεδομένων σας σε καταστάσεις που είναι ανησυχητικά έξω από την σφαίρα των γνώσεων σας, εκείνο που με συγκλόνισε είναι η επαγωγική σας μέθοδος για να καταλήξετε στο συμπέρασμα σας.
Το οποίον είναι ότι...οι Παλαιστίνιοι θα νικήσουν...
Ελπίζω ότι οι Αραβες, παρα την καταγεγραμένη λατρεια σας στους Παλαιστίνιους, δεν γνωρίζουν Ελληνικά, και δεν θα διαβάσουν αυτό το εντυπωσιακό σας κείμενο, δεν θα τους παρηγορούσε καθόλου.
Άσε που φαντάζομαι ότι θα θεωρούσαν ότι τους εμπαίζετε, ίσως ότι είστε και πράκτορας της Μοσάντ.
Μην παίζετε με τα τεντωμένα νεύρα τους.

Ίσως αν ασχοληθείτε πάλι με τον Ελληνικό κινηματογράφο;
Αυτό το «το πρωί σκηνοθέτης το βράδυ χειρούργος», δεν το βρίσκετε λίγο ανησυχητικό;
Αλλά πάλι μπορεί να έχω παραμείνει εγώ πίσω.
Ομολογουμένως πάντως εντυπωσιάστηκα από αυτήν την άσκηση λογικής με ολίγον από ονόματα tres a la mode.

Left Liberal Synthesis said...

Anomyme
Είσαι παραγωγικότερος από ότι νομίζεις.
Με μια έννοια προχωράς την ανάρτηση,καθώς την κρίνεις με βάση την δυνατότητα της να είναι ιδεολογικά κριτική.
Αραγε ποια είναι τα περιθώρεια και ποιες οι δυνατότητες να σκεφτείς για ένα πόλεμο του 2009??
Με κάποιον τρόπο για σένα και τα περιθώρεια υπάρχουν και οι δυνατότητες αναζητούνται στον ιστολογικό σου περιγυρο.
Η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι αποτελεσματική μόνο ως αναδιάταξη στο εσωτερικο της Ισραηλινής κοινωνίας,ενώ η ισραηλινή επίθεση είναι μια χειρουργική δράση.
Προσπαθω να σκεφτώ τα πράγματα σε αυτό το πλαίσιο,δηλαδή εκτός του γραμμικού σχήματος της στρατιωτικής ανάγνωσης.
Με τιμά που διακρίνεις την προσπάθεια,και αν δεν είναι αρκετά γόνιμη,τουλάχιστον το παλεύω.
Πάντως ελάχιστα γόνιμη είναι ,αλλιώς δεν θα έστρεφε την προσοχή σου στο ζήτημα ιδεολογίας ,δηλαδή μιας στέιρας πολεμολογίας που ήταν και ο στόχος μου.
Χαιρετώ με χαρά!!

Left Liberal Synthesis said...

Enfant gatee
Προσπερνάω τις ατάκες για τις ατάκες για τις γνώσεις και τα αποτελέσματα.Δεν έχουν ουσία με την έννοια ότι το ιστολόγιο είναι προσπάθεια γόνιμης διευρυνσης της όποιας ημιμάθειας του συντάκτη του.
Δηλαδή θα σε απογοητεύσω είμαι μαζί σου....
Νομίζω όμως βιαστικά προσπερνάς τις διατυπώσεις μου
-Οι Παλαιστίνιοι ως σύνολο θα νικήσουν (δεσ τα υπογραμμισμένα)
-Οι Παλεστίνιοι είναι πιο αποτελεσματικοί στα ρήγματα που επιφέρουν στο εσωτερικό του Ισραήλ ,στην κοινή γνώμη του Ισραήλ
-Το Ισραήλ ακόμα και με μια διεθνοδικαιική νομιμοποίηση έχει χάσει τελείως την ηθική νομιμοποίηση είναι "χειρούργος". Αρα και αν η "εγχείριση" πετύχει έχει χάσει ολοκληρωτικά.
Αυτά πιστεύω ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,το ρισκάρω
Είπα και στον προηγούμενο ανώνυμο φίλο.
Απο την στείρα γραμμική πολεμολογία (ανεξαρτήτως όχθης) προσπαθώ να ψάξω κάτι πιο πέρα.
Με τιμάς με τα προσεκτικά σχόλια σου,και ειλικρινά δεν θέλω να σε απογοητεύσω ,αλλά θα συνεχίσω να τσαλαβοτάω σε οτιδήποτε προκειμένου να καταλάβω τι γίνεται.
Σινεμά,χειρουργική,ψυχανάλυση και έπεται συνέχεια....
Αν αντέχεις stay tuned!!!

Νοσφεράτος said...

κατ'αρχάς πιστευω οτι ειναι νομιμη μία αποπειρα Ψυχαναλυτικής αναλυσης του Πολέμου αυτου

(ισως και καθε πολέμου)
-οπως και μιας κοινωνιολογικής αναλυσης ..
Ισως ομως και καποιοι να εχουν δικιο.Μαλλον το πρατραβάς
ισως αιχμαλωτισμένος απο την σαγήνη των σκεψεων σου - και τη γοητεια του πολύπλοκου...
Παντως θα μπορουσε να ιδωθεί και ο πολεμος αυτός ως μια προσπαθεια
Αλληλοκατανόησης μεσα απο την σφαγή:Σαν ενα ζευγαρι που δερνεται -και βεβαια ο πιο δυνατός δερνει περισσοτερο για να πετυχει την αμοιβαια κατανοηση ..

Φυσικά το μόνο που καταφερνουν ειναι το να ''βρεθει αυτή στο χωμα κιαυτός στην φυλακή'' ή στο νοσοκομειο αμφοτεροι

Left Liberal Synthesis said...

Nosferato
Παρατηρώ συνέχεια τις επιλογές σου και δεν εκπλήσσομαι από την κατάφαση σου.
Οταν διακινούμε κριτικές απόψεις, για διάφορα ζητήματα,προφανώς αν εγκλωβιστούμε στο εμπειρικό δίλημα ποιος ποιον και δεν διευρύνουμε τις συντεταγμένες που τα ορίζουν,και δεν χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μεθοδολογίες τότε τελικά θα κατανοούμε τον κόσμο μέσα από δημοψηφίσματα ναι όχι.
Μου αρέσει η κατάφαση σου,αλλα και η ψυχανάλυση σου συνεχίζεται και καταλογίζεις αυτοεγκλωβισμό που μάλλον με αδικεί.
Ημιτελής,αποσπασματική,προσπάθεια ,το δέχομαι,και η συνεχής φιλοξενεί στην σπηλιά σου,μάλλον με ενθαρρύνει.

Νοσφεράτος said...

''αλλα και η ψυχανάλυση σου συνεχίζεται και καταλογίζεις αυτοεγκλωβισμό που μάλλον με αδικεί.


ΩΧ φιλε μου με συγχωρεις..Πρεπει να σου πώ οτι μάλλον προβολή δικών μου αυτοεγκλωβισμών εκανα .

Εγώ γοητευομαι απο κατι τετοια και πρεπει να σου πώ εδώ οτι η αναρτηση σου μου αρεσε πολύ (ακριβώς γιατί ειναι ημιτελής και αποσπασματική οπως και καθε σοβαρή προσπαθεια περα απο τις ευκολες κοινοτοπίες)


η αλήθεια ειναι οτι λατρευω τις αναρτησεις σου (οπως και καποιων αλλων βεβαια)

Και επειδή μου εισαι ιδιαιτερα συμπαθής και για να επανορθώσω λεω να σε φιλοξενησω ξανά στη σπηλια (αν δεν σ'εχω ήδη διοτι ξερεις, ...ξεχνάω

Anonymous said...

exw dei zeugaria na sfazontai epikaloumenoi psuxanalutikous logous.ostoso ego paratirousa parakmiakes taseis sta oikonomika tous.

so: oikonomia > psuxanalish

den anefera ton stoikismo tuxaia prin.einai h didaskalia gia to 8eoritiko kai h8iko 3eperasma twn provlimatwn.
h antilipsh oti ta provlimata einai endogenh sto atomo.logo eleipshs paidias,logo autoktatastrofikhs tashs,logo komformistikou xaraktira,logo rophs katastrofhs,logo ...Oloklirotismou einai aplws anagenish tou Stoikismou ton 20o aiwna sthn psuxanalutikh tou morfh.
h psuxanalush kai argotera oi neofroydistes epexeirisan na ermineusoun ton fasismo me tetoious orous(Erich Fromm,Vilhelm Reich ktlp),oi opoioi parallina aperiptan ton Sosialismo.
Etsi to mono pragma pou apemene sto atomo na kanei,mesa stous austirous ka8orismous ths kinishs ths kapitalistikhs koinwnias,auto pou idi to exoun apokopsei apo thn koinwnia einai metania,proseuxh kai ena divani pou uparxei ws emboreuma.otan ta pragmata proxorousan peran ths neurwshs eixame kai xeirourgikes kai farmakeutikes epemvaseis.sthn elvetia pleon exoume kai xorigish kartikhs prezas gia thn katapolemish ths eglimatikothtas.

h ali8ia einai oti to palaistiniako,den einai ena provlima ektos oikonomikwn sumferontwn,kai oute apomononetai se 2 laous.oute se ena froydiko trigono.simera h NET eixe san polemiko antapokrith apo thn Ramala thn Aleka Papariga.Meta3y alwn simiwse oti epixeiritai h dimiourgia 2 3exoristwn Palaistiniakwn kratwn,autou ths ditikhs ox8hs kai autou ths Loridas ths Gazas,kai oti menetai to poios 8a exei thn kidemonia tous.Ekei isos na vrisketai h erminia ths Idieterhs stashs ths Galias.Kai ola auta sta plaisia mias oikonomikhs krishs h opoia anazita daimonismena ws suni8ws die3odo ston polemo.

Sigmund Froud cant Analyse this!
Lenin Can.
Goodbye Froud.

[kapou sto istologio sou diavaza kati peri aristerhs ideolipsias tou KKE.h Ideolipsia einai psuxikh katastash adunamias tou atomou na elen3ei ton irmo ths kepshs tou.pernane idees apo to atomo gia pra3eis pou 8eorei h8ika lan8asmenes kai den prokeite pote na kanei.Apo thn allh se ideologiko epipedo to suni8estero den einai h ideolipsia alla h xrish ideologimatwn pou einai h suneidith sugxush ths skepshs apo lan8asmenes 8eoriseis.h tautish ideologimatos kai ideolipsias einai mia suni8ismenh xudaiothta,apotelei h idia ideologima, pou paratiritai akoma kai ston andrianopoulo.einai h kai kala nomimopoihsh tou tropou skepshs tou me ena idietero tropo sofistikhs:thn epiklish sthn afirimenh klinikh au8entia ths psixiatrikhs]

to palaistiniako den lunetai sto divani,oute ths psuxanalushs oute ths thleorashs.Lynetai sto dromo.

Νοσφεράτος said...

και θαθελα να κανω την δική μου παρατηρηση ας πουμε ψυχαναλυτικου τυπου: Νομιζω οτι ετσι οπως εχει διαμορφωθει αυτό το -πολεμικό παιχνιδι ρόλων, οι Παλαιστινιοι αναλαμβανουν(εκ τωνπραγμάτων ) τον ρόλο του ''εσωτερικου ''εβραιου''-θυματος των εβραιων που και οι ιδιοι (οι εβραιοι )εχουν υποστει καποτε τα πανδεινα....Δηλαδή γινεται μια παραξενη μεταθεση-μετατοπιση του Τραυματος.Το τραυμα του ολοκαυτώματος που συν-προκαλει (μαζί με αλλες αιτιες )την αμυντική σταση των Ισραηλινων εβραιων και το Γαντζωμά τους στο αναμφισβητητο δικαιωμα να εχουνπατριδα αποτην μία ..
Απο την αλλη οι Παλαιστινιοι που επιμένουν (υπάρχοντας και ανθισταμενοι) να υποδεικνυουν την ειρωνία μιας πελώριας αντιφασης : Πως γινεται τα Αιωνια θυματα (οι Εβραιοι ) να γινονται Τοσο στυγνοι θυτες;
-και μεις οι υπολοιποι να αναρωτιομαστε , κανοντας οτι λησμοναμε την αληθεια : οτι συνηθως ετσι γινεται και το τραυμα μεσα απο την επαναληψη ανταποδιδεται συνηθως σε αυτους που δεν σου φταινε σε τιποτε.
Αυτός ειναι ο φαυλος κύκλος του τραυματος
Υ.γ
Ειχα καποτε διαβασει ενα εξαιρετικό βιβλιο πανω σ'αυτό του Φιλιπ Ροθ : ''Επιχειρηση Σαυλωκ ''

Left Liberal Synthesis said...

Anonyme
Νομίζω ότι δεν είδες ότι η ψυχανάλυση δεν αναφέρεται ως εργαλέιο επίλυσης (αντιστοίχως η ρομποτική ιατρική) αλλά σαν την ΜΟΡΦΗ που παίρνει η Παλαιστινιακή (αντιστοίχως η Ισραηλητική) αντίδραση.Ας το πούμε πιο απλά είναι ΣΑΝ ψυχανάλυση.
Αν έλεγα ότι η ψυχανάλυση λύνει το πρόβλήμα ,έχεις απόλυτο δίκιο,πρόκειται για ανοησία.Δεν ψάχνω όμως αυτό.Ξανα δες το αρθράκι και ίσως με καταλάβεις.(είμαι σίγουρος)

Left Liberal Synthesis said...

Νοσφεράτο
Πόσο μου αρέσει όταν κάποιος προσπερνόντας τις φιλολογικές μου ατέλειες ,πιάνει το νόημα.
Αυτο διαισθάνομαι και εγώ,όπως το λες΄ακριβώς
Κάπου είχα δει όλες τις γελειογραφίες για τους εβραίους πριν τον β.πόλεμο,αραδιασμένες με όλες τις γελειογραφίες του Αραφατ,στις ισραηλινές εφημερίδες.
Είναι συγκλονιστικό!!!!!
Η καρικατούρα του Αραφάτ είναι ενας εβραίος του μεσοπολέμου!!!!!

Tyler Durden said...

η μεταφορά με ολιστικές θεραπείες θα έλεγα πως θα ήταν πολύ πετυχημένη αν οι παλαιστίνιοι ακολουθούσαν μη βίαιες πρακτικές (η δράση του βελονισμού και της ομοιοπαθητικής είναι πιο ταιριαστές με μη βίαιη διαχείριση συγκρούσεων).

Η δράση όμως των Παλαιστίνιων μάλλον ταιριάζει με κομπογιαννίτικη πρακτική ολιστικής θεραπείας που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα

Left Liberal Synthesis said...

Tyler
Ας πούμε ότι οι εναλλακτικές θεραπείες,είναι σχετικά καινούργιες,με σχετικό πειραματισμό.Πάντως έιναι πολύ φθηνές,και με πολύ καλά αποτελέσματα.
Οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι πανάκριβες,με πολυ μεγάλα ρίσκα μετεγχειριτικών επιπλοκών.

Νοσφεράτος said...

''Η δράση όμως των Παλαιστίνιων μάλλον ταιριάζει με κομπογιαννίτικη πρακτική ολιστικής θεραπείας που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα''

E μαλλον ναι. Καποτε που κατεφυγα σεεναν πρακτικό για τη Μεση ...
μ'αρχισε στις κλωτσιες (ομοιπαθητική) και μ'εκανε πολύ χειροτερα ...
Διαμαρτυρήθηκα βεβαια..Αλλά τι να κανω .. Να τον εξοντώσω (και ολο του το σόι) επειδή μ'εκανε χειρότερα;

- Τα αντιποινα του Ισραήλ εναντι των Παλαιστινίων μου θυμιζει Καποιους που επειδή ους ειρωνευτηκες καποτε ή εκανες λίγη πλάκα για να τους πειραξεις ,
Θελουν να σε Εξοντώσουν
Κ Υ Ρ Ι Ο Λ Ε Κ Τ Ι Κ Α....

OnWine said...

Προτείνω ολιστική (και εναλλακτική... γιατι όχι) θεραπεία στον LLS, και στους 3 σχολιαστές (εξαιρώ τον 4ο... αυτός δεν θεραπεύεται με τίποτα) που κατάφεραν να συμπληρώσουν 18 (ολογράφως: ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ) αναρτησεις στο τόσο ...σημαντικό αυτό θέμα...

Ο Εγγονόπουλος θα ήταν περίφανος γιά εσάς, ο Νταλί θα εκστασιάζεται εκεί πάνω διαβάζοντάς σας... Left Liberal Surrealists ο τίτλος... ή κάνω λάθος?

Να είστε καλά παιδιά... να χαμογελάσει το χειλάκι μας σ' αυτές τις καταθλιπτικές ώρες...

ΥΓ1:Οποιος προτείνει το αντίστοιχο γιά μενα, τον πληροφορώ ότι τον έχω ήδη ...προλάβει
ΥΓ2: Καλά... πως το έχασε αυτό το ...πάρτυ ο Δρακονάριος?

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Ενας Εγγονόπουλος ένας Νταλί,είναι το απόλυτο εγκώμιο.
Οσον αφορά την θεραπεία,πρέπει να αποφασίσεις το ρόλο σου.
Ως ιατρό σε φαντάζομαι,καλό παθολόγο ,παλιάς κοπής,που δίνει εδω και τριάντα χρόνια την ίδια συνταγή,και προσφυγή στις βεντούζες,ή τα κλίσματα κλπ
Ως ασθενή μάλλον χρειάζεσαι γαστρεντερολόγο.Διαρκείς ενοχλητικοί πόνοι στην κοιλιά,αρρυθμιες σε βασικές λειτουργίες(....) που προκαλούν ανεξελεγκτη δυσθυμία ακόμα και γι αυτούς που σε αγαπάνε πραγματικά.
Οσο για τον ΔΔ.αλήθεια την γλύτωσα αυτήν την φορά.

OnWine said...

Εγώ ο καημένος προσπαθώ εις μάτην να συνεφέρω ένα πραγματικά αξιόλογο μυαλό, με ευρύτητα γνώσης και σωστές ιδέες, να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα, γιατί εκεί οι ιδέες δοκιμάζονται, εκεί "μετριώνται"... αλλοιώς νόμιζες ότι θα έχανα τον καιρό μου μαζί σου... και αντί να το εκτιμίσεις, μου λες ότι σου προκαλούν και ...ανεξέλγκτη δυσθυμία!!!

Εγώ περίμενα ένα ευχαριστώ... (δάκρυ)...

Δρακονάριος σου χρειάζεται... ίσως και κλίσμα... αφήνω την επιλογή ως παθολόγος ...παλαιάς κοπής σε εσένα... (προβλέπω ότι θα προτιμήσεις το κλίσμα)

Left Liberal Synthesis said...

sxoliasti
Μου θυμίζεις LLS στις βιασύνες του.
Δες προσεκτικά,please
Αν ήσουν ασθενής,θα επασχες από δυσθυμίες προς αυτούς που πραγματικά ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ.
Οσο για την πραγματικότητα,άσε έχω πολύ από δαυτην 24 ώρες το 24 ωρο,ας απογειωθούμε και λιγο έστω και ιστολογικά.

Anonymous said...

siga re sxoliasth.

den 3ereis oti oi suzitiseis sto internet einai kafeneiakou xarakthra pou meta3u gnwstwn, agnostwn ,pare3igisewn,sovarwn kai asteiwn skepsewn kamia fora vriskeis kai ligh ousia?

e kai o sourealismos min nomizeis oti einai kamia trellh sulupsh.
ase pou den einai amomos.
texnikh na thn apeikoniseis xriazetai,kai meta na kaneis ton karagiozh san ton dali.

ο δείμος του πολίτη said...

Έξυπνη και πρωτότυπη πράγματι η παρομίωση. Δεν ξέρω αν συμφωνώ, αφού το ζήτημα κατοχής δεν παρομοιάζεται και τόσο εύκολα με μία χειρουργική επέμβαση ούτε η ελευθερία θα έπειθε ως παραλληλισμός με την ίαση. Ωστόσο, το έξυπνο της συγκρισης παραμένει.

Left Liberal Synthesis said...

δειμο
Προφανώς κινούμαστε εντός μιας μεταφοράς.Ετσι στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα χειρούργο που κάνει εγχείριση σε ένα σώμα σε κώμα,αφού έχουν ανασταλεί βιαίως οι συνειδησιακές λειτουργίες.

Anonymous said...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση και πρωτότυπη.
Όσο γιά τον Νόμο, η παρουσία του έχει ρόλο ρυθμιστικό και μόνον, αυτό σημαίνει ότι η παράβαση του είναι πάντοτε ενδεχόμενη και πολλές φορές αναγκαία όταν είναι ένας Νόμος άνομος τελικά.

Left Liberal Synthesis said...

Anonymous
Ενδιαφέρον ότι η ανάρτηση βρήκε την προσοχή σου περίπου 4 χρονιά μετά τη δημοσίευση.
Νασαι καλά