Monday, June 2, 2008

Η ύπαρξη ιδιωτικών νοσοκομείων δεν είχε καμιά επίδραση στη λειτουργία των δημοσίων.(Πέρασαν και δεν ακούμπησαν).Καλά μήπως έχουμε τρελλαθεί;

Η μεταφυστική συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,έχει ένα ατράνταχτο επιχείρημα

Βασίζεται στην οδυνηρή εμπειρία όλων μας από τα Νοσοκομεία και παίρνει την εξής μορφή

Τα Ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν βελτιώσει την θέση των Κρατικών,άρα γιατί τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα βελτιώσουν την θέση των Κρατικών;

Αφου προχωρήσω στην συνήθη αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων ,θα σκεφτώ δυνατά.

Ο αδέσποτος ιστολόγος,έχει έρθει σε επαφή τα τελευταία χρόνια με το Κρατικό Νικαίας,το Θριάσιο,και το Αττικό, και μόνο μια φορά με Ιδιωτικό (σιγά μην κάνω διαφήμηση) για λόγους που είναι κατανοητοί,και για λόγους ιδεολογικούς δεν δίνω φακελάκια.

Η γνώμη μου ,ως χρήστης , είναι ότι τα Κρατικά Νοσοκομεία αποτελούν το μεταμοντέρνο "υπόδειγμα" οργάνωσης που μόνο ο εμπλουτισμός της θεωρείας οργανώσεων με λίγο Ιονέσκο μπορεί να αποδώσει.

Από αυτό που είδα συμπεράνω

Το Κρατικό Νικαίας ,κατά την εφημερία,έχει ροή ασθενών επιπέδου Κινσάσα (το καιρό του εμφυλίου),ξενοδοχειακό εξοπλισμό σε απομίμηση μεσαίου ξενοδοχείου Καμπούλ,ιατρικές παροχές και μέριμνα ,ΠΑΝΩ από το επίπεδο των καλύτερων νοσοκομείων του χώρου Nordic (βάζω στοίχημα,ορκίζομαι,κλπ,κλπ) και στον πληθυσμό του Ιατρικού προσωπικου η κατανομή ανάμεσα σε κουκουλοφόρους Μαυραγορίτες και Εθελοντές Γιατρούς Καρδιάς είναι 90/10 υπέρ των τελευταίων

Οποιος εύυκολα αποτιμά τα κρατικά νοσοκομεία ,με τα πρόσημα συν πλην,ανήκει στην κριτική σχολή σκέψης G.Aftias&A,Mitropoulos η οποία ηγεμονεύει στον δημόσιο λόγο με τα γνωστά αποτελέσματα για το επίπεδο του.

Η παροχή υπηρεσιών από τα Κρατικά Νοσοκομεία στον ανώνυμο πολίτη είναι εξαιρετικά αντιφατική με συνύπαρξη στοιχείων καθυστέρησης και υπερανάπτυξης τόσο στην υλική αλλά και άυλη σφαίρα των οργανώσεων αυτών.Λόγω απέχθειας προς νατουραλιστικές περιγραφές δεν μπορώ να αποδώσω τα περιστατικά αλλά όποιος ψάχνει τις ακραίες όψεις της μεταμοντέρνας κοινωνίας ας εμπλακεί με το Κρατικό Νοσοκομείο.

Ας έρθουμε στην υπόθεση εργασίας για την σύζευξη της επίδρασης των Ιδιωτικών στα Κρατικά

Κατ'αρχάς δηλώνω με γνώση των συνεπειών του νόμου,ότι το επιχείρημα των Νοσοκομείων στο διάλογο για τα Πανεπιστήμια,αποτελεί την χειρώτερη μορφή λαικισμού,διανοητικής παγαποντιάς και ευρύχωρης ηθικής.

Ουτε Lacan ούτε Derridas χρειάζεσαι για να δεις ότι "κάτω" από την αναφορά ,υποκρύπτεται η φυσική αποστροφή όχι προς την οργανωσιακή ανάλυση των Νοσοκομείων ,αλλά προς τον Θάνατο.Εκτός άν κάνεις διδακτορικό στα Health Economics, μπορείς μην έχεις τον συνειρμό νοσοκομείο αρρώστια θάνατος αποστροφή.

Το επιχείρημα της μετασταλινικής Αριστεράς των Τσίπρα Αλαβάνου,έχει το ακόλουθο υπόβαθρο.Στον Στάλιν η Ηθική επιβάλλεται της Κριτικής,στον μετασταλινισμό η ψυχανάλυση επικρατεί της Κριτικής.

Προσοχή Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο,Ιδιωτικό Νοσοκομείο,Νοσοκομείο,Θάνατος (Σιγά και εμείς στον Zizek τρώμε τα λεφτά μας....)

Και τώρα στην ορθολογική κρίση

-Υπάρχει ένας (αριθμός 1) ο οποίος να υποστηρίζει να εκλείψει ο Ιδιωτικός τομέας Νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα; Υποστηρίζω ότι ούτε στα φυλλάδια του "Αυτονομία 'ή Βαρβαρότητα" δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

-Τα Κρατικά Νοσοκομεία βελτιώθηκαν,βελτιώνονται συνεχώς ,ανεξαρτήτως κυβέρνησης ,διευθυντών ,για αυτό και η Ελλαδίτσα δεν έχει άσχημους δείκτες υγείας.Δεν προκύπτουν απο καμία αναφορά ότι οι Νοσοκομειακοί δείκτες χειροτερεύουν ,και αυτό δεν γίνεται με την ευλογία της Αγίας Παρασκευής

-Η βελτίωση των Κρατικών Νοσοκομείων ,οφείλεται στην συνεχή πίεση των χρηστών τους,που επειδή έχουν πρόσβαση στα Ιδιωτικά μπορούν να κρίνουν.

-Η κριτική που γίνεται (και πρέπει να ενταθεί) προς το σύστημα Υγείας είναι παγκόσμιο φαινόμενο πολιτικού κοινωνικού αλλά κυρίως ανθρωπολογικού χαρακτήρα που σχετίζεται με την βαθύτερη μετατροπή της ζωής σε τεχνικό αγαθό.Οποιος μου βρεί μια (1) χώρα χωρίς ζήτημα Health Care ,χάνω το γνωστό στοίχημα Kiva (δες ανάρτηση Hayek,Althusser)

Η μεταφυσική και σκόπιμα λαικιστική συζήτηση έχει πάντα ένα χαρακτηριστικό ,συγχέει σκόπιμα ζητήματα διαφορετικής τάξεως

-Η συνύπαρξη Κρατικού Ιδιωτικού,που ως defacto αποτέλεσμα γίνεται Δημόσιο,είναι ζήτημα πολιτικής φιλοσοφίας,ορθολογισμού ,αξιολόγησης διεθνών δεδομένων.To LLS λέει καθαρά ναι στην συνύπαρξη γιατι ο οργανωσιακός πολυμορφισμός παράγει πολυπλοκότητα ,δηλαδή εξέλιξη

-Τα ορατά προβλήματα τόσο του Κρατικού όσο και του Ιδιωτικού,αφορούν ζητήματα εφαρμοσμένης Πολιτικής,και κοινωνικής συγκρότησης της Kreek Vabarik (Hellas)

-H έρπουσα ηθική εξαχρείωση τόσο στο Κρατικό (φακελάκια,αφασία,διαφθορά,κομπίνες) όσο και στο Ιδιωτικό (μαύρη αγορά,ύποτες ιατρικές πράξεις,) είναι "μορφή" του φαινομένου "διαφθορά" δεν είναι "ουσία".Πάντως δεν αντιμετωπίζεται με την Ηθική ,δεν πα νάναι και του αγαπημένου μας Spinoza

Ο χύδην λαικισμός,κάνει τα απλά short cuts,και μας υποχρεώνει σε διανοητικό λήθαργο.

Με τα μυαλά αυτά,πάντως ούτε τα Κρατικά θα βελτιώσουμε ούτε τα Ιδιωτικά θα αξιοποιήσουμε,δηλαδή δε μας βλέπω σύντομα σε Δημόσια Υγεία.

(Αφιερωμένο στην Χαρά και την Cynical)

14 comments:

OnWine said...

Μα ειλικρινά δεν καταλαβάινω γιατί ολοι εσείς οι ...θεωρητικολογούντες και φιλοσοφούντες... μετ' ευτελείας, δεν λέω... αρνείστε να δείτε την ...ομορφιά του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Πρώτα απ' ολα, έχουμε ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερη δημόσια περίθαλψη από πολύ πιό προηγμένες χώρες, όπως η Μ.Βρεττανία (NHS).

Δεύτερον, σωστά επισημαίνεις οτι τα δημόσια νοσοκομεία ...βελτιώνονται...

Και τρίτον... λανθασμένα... ελπίζεις.

Το σύστημα εδώ δουλέυει, φίλε μου lls, γιατί, απλά, το φακελλάκι "δουλεύει" , 'εχει γίνει πλήρως αποδεκτό, (και αν αρνείσαι να το χρησιμοποιήσεις... είσαι οπισθοδρομικός ή αθεράπευτα ρομαντικός) και βολεύει ΟΛΟΥΣ:
Κράτος, γιατρούς και ασθενείς... και γι' αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει.

Το κράτος, γιατί μεσω αυτού, κρατάει τις αμοιβές των γιατρών χαμηλά...
Τους γιατρούς, γιατί εισπράττουν ...αφορολόγητα και ανεξέλεγτα τα ...σοβαρά συμπληρώματα του μισθού τους..
Και, τελικά, τους ασθενείς, γιατί μέσω αυτού, εξασφαλίζουν μιά ...ελευθερία επιλογής ΚΑΙ νοσοκομείου ΚΑΙ γιατρού ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ από οποιοδήποτε οργανωμένο σύστημα.

Τι πρέπει να κάνουμε?...
Πολύ απλά... τίποτα!

Η αν κάποιο ...ενοχλητικοί σαν και εσένα το...ψάχνουν, ε... εχω μιά ριζοσπαστική πρόταση: Ας εντάξουμε το φακελάκι στο σύστημα υγείας! Επίσημα, μέσω των ...ασφαλιστικών ταμείων, ΑΜΕΣΗ χρηματοδότηση των ..ασθενών, και αυτοί... το φακελάκι οπου νομίζουν...

Λαδωμα, Lls, σημαίνει... λιπαντικό στη μηχανή... γιά να δουλέψει...
...και, περιέργως, δουλεύει!!!!

ΥΓ: Χωρίς ...πλάκα τώρα, και επειδή στην αγορά κινούμαι, σε πληροφορώ οτι οι συνεπέστεροι ...επαγγελματίες, είναι οι κατ' επάγγελμα ...μιζαδόροι.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ΄ζούμε,και οσους Zizek, Althousser,Lacan και αν επικαλεστούμε... ισχύει το παλαιό ρητό του ντόπιου φιλόσοφου Χαρρυ Κλιν: "αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα, αμα λάχει να πούμε"

Left Liberal Synthesis said...

Κάτι μου λέει,ότι ενώ τα λέμε πολυ διαφορετικά (μα πάρα πολύ!!!) συμφωνούμε κατά βάθος πολύ.
Βλέπεις ο ιδιωτικός τομέας μα ακονίζει το μυαλό,για να το χρησιμοποιούμε κατά του κεφαλαίου.
Good Morning!!

ο δείμος του πολίτη said...

Πάντως εγώ που ήμουν πολλές μέρες πια στο Παπανικολάου -ένα απότ α καλύτερα της Β. Ελλάδος- απογοητεύτηκα οικτρά.

Left Liberal Synthesis said...

@δειμο
Νομίζω ότι κατάλαβες το νόημα της ανάρτησης.
Το ζήτημα είναι τόσο περίπλοκο και οι αξιολογήσεις είναι δύσκολες ,γιατί μιλαμε ταυτόχρονα για υγεία ,θάνατο ,λεφτά.
Εύχομαι να έχεις ξεμπερδεύσει με κάθε κ....νοσοκομείο

OnWine said...

Φίλε lls, δεν συμφωνούμε πάρα πολύ... συμφωνούμε απόλυτα...

Greek Rider said...

Αν συνυπολογίσετε και τις μίζες από τις φαρμακευτικές (ιατρικοί επισκέπτες) που δίνονται σε γιατρούς που είναι σε κρίσιμα πόστα τότε μιλάμε για ένα όντως περίεργο φαινόμενο.

Αν ο χρηματισμός στα δημόσια νοσοκομεία ήρθε ως λύση στις άκαμπτες δομές, την αναποτελεσματικότητα και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι σήμερα τότε οι μίζες στον ιδιωτικό τομέα σε ιδιωτικούς γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν περιγράφει ένα άλλο παράλληλο νοσηρό φαινόμενο.

Περισσότερο νοσηρό κατά τη γνώμη μου, γιατί εκεί πρόκειται περί απληστίας και όχι λάδι λειτουργίας της μηχανής.

cynical said...

LLS καλημέρα. Από χθες προσπαθω να σου στειλω το σχολιο και ο server ειναι κατω.

Λοιπόν, βλέπω ότι μου έχεις ρίξει για τα καλά το γάντι , το οποίο και βεβαίως θα σηκώσω!
Η αντίθεσή μας είναι ως προς το εάν ο Ιδιωτικός τομέας επηρεάζει προς το καλό τον Δημόσιο.

Μάλλον θα γνωρίζεις ότι οι επηρεασμοί γίνονται βάσει ορισμένων μηχανισμών που μπορούν να περιγραφούν με τρόπο λογικό. Λυπάμαι αλλά κάτι τέτοιο απουσιάζει από την ανάρτησή σου η οποία επικεντρώνεται σε εμπειρικές παρατηρήσεις οι οποίες κάθε άλλο αδιάβλητες και αντικειμενικές μπορούν να θεωρηθούν.
Επίσης η έλλειψη επιχειρημάτων καλύπτεται από ένα λόγο αφοριστικό που δεν βοηθάει σε μια ουσιαστική και λογική αποτίμηση.

Δεύτερον δεν είναι καθόλου βέβαιο, για να μείνουμε στην περίπτωση των νοσοκομείων, ότι δεν καταδικάζονται σε μια αύξουσα παρακμή και εγκατάλειψη. Δεν νομίζω να βρεις πολλούς νοσοκομειακούς του ΕΣΥ που να μην έχουν έντονη αυτή την αίσθηση η οποία πηγάζει 1) από την χρόνια έλλειψη νοσηλευτικού (κυρίως) αλλά και ιατρικού προσωπικού, 2) από την έλλειψη βασικών διαγνωστικών εργαλείων όπως PET scan (υπάρχει μόνο 1), και αξονικών τομογράφων. Μεγάλα Νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο στερείται και στέλνει τους ασθενείς του στον Ιδιωτικό Κυανού Σταυρό δίπλα. Αυτό αποτελεί ΠΑΓΙΑ τακτική της κυβέρνησης να διοχετεύει ασθενείς στα Ιδιωτικά τα οποία εμμέσως επιδοτεί. Το ίδιο κάνει και το ΙΚΑ για πολλές εξετάσεις. 3) κρατάει καθηλωμένες τις αμοιβές των γιατρών σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, πράγμα που ευνοεί τη διαφθορά.

Τώρα για να έρθουμε στο πρώτο σκέλος του μηχανισμού επηρεασμού, δεν καταλαβαίνω γιατί τα ΔΗΜ. ΝΟΣΟΚ. να λειτουργήσουν καλύτερα δίπλα στα Ιδιωτικά. Υπάρχει κανένας φόβος μήπως τους πάρουν τους πελάτες τα ΙΔ; Μα αυτό θέλει η Κυβ. Να διαλύσει όσο μπορεί το ΕΣΥ. Και αυτό άλλωστε κανει όπως εδειξα παραπάνω.

Ο ανταγωνισμος δουλευει μεταξυ ομοειδων πραγματων. Το Δημοσιο εξαρταται από την πολιτική της κυβερνησης για το ποσο αξιομαχο θα ειναι. Αν αυτή δεν διοχετευει πορους και προσωπικο τότε για ποιο ανταγωνισμο μιλαμε;

Το ότι τα δημόσια είναι καλύτερα από ότι προπολεμικά αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί σαν δείγμα φροντίδες και συνειδητής προσπάθειας εξωραϊσμού τους, μιας και οι αλλαγές όλοι συμφωνούν θα έπρεπε να ήταν περισσότερες και σημαντικότερες.
Σύμφωνα με το ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ τα ΙΔΙΩΤ. Υπάρχουν για να βολεύεται η ελίτ (από ξενοδοχειακό εξοπλισμό κύριος) γιατί τα δύσκολα περιστατικά τα στέλνουν στα δημόσια

Elias said...

Καλημέρα, σήκωσα ...κευνσιανό σχόλιο

Anonymous said...

Αγαπητή Cynical
Αν ήμουν στην θέση και κατα λάθος είχα φάει στην μάπα,κανένα δημόσιο νοσοκομείο με ουρές , βρωμιές ,φακελάκια,κακή ιατρική έκβαση,και ερχόταν ο κάθε χαζοχαρούμενος Liberal (εστω και left) και μου μίλαγε για βελτίωση,μωρέ θα έδινα κανένα κατοσταρικο στον πρώτο μπράβο της ΔΑΠ να τον σπάσει στο ξύλο.
Γιατί το κοινό αίσθημα είναι πάνω από όλα ΑΙΣΘΗΜΑ,και καλά κάνει να ψάχνει μια απλή λύση.
Επιμένω ότι το υφιστάμενο μικτό σύστημα οχι ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ,αλλά ΠΑΡΑ τον γενικευμένο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟ παράγει αποτελέσματα (όταν ποσοτικοποιούνται) ικανοποιητικά και πάνω (Ωχ θα το φάω το ξύλο!!!)
Οποιος μου βρει Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον Κόσμο που παρέχει δωρεάν, πλήρη περίθαλψη σε μετανάστες που δεν συνέφεραν στην ωρίμανση του ,και είναι πάνω από 10 % του πληθυσμού,πάω πάσο.
Το ότι αυτό επιτυγχάνεται σε ένα περιβάλλον ασυδοσίας ,για μένα αποτελεί επιτευγμα.
Το ιδιωτικό vs δημόσιο είναι ΤΟ Ψευφοδοπρόβλημα,το ΠΩΣ ιδωτικό δημόσιο είναι το πρόβλημα.
Και το "πως" όπως πάντα είναι πολύ ποιό δύσκολο από το "ποιός"
Προσοχή δεν έχω μετοχές σε κανένα λουμπεν ιδιωτικό κέντρο,δεν εργάζομαι σε φαρμακευτική εταιρεία,δεν γουστάρω λαμογιές, κρίμα δεν είναι καμιά τσάμπα διαπόμπευση;

cynical said...

Ναι, ναι θα το φας το ξυλο LLS, όταν μου λες οτι δεν πρεπει να αλλάξουμε το μαυραγοριτικο συστημα γιατί "δουλευει". Ακόμα και να "δούλευε", δεν χρησιμοποιεις αυτες τις πρακτικες σαν προτυπο. Περι αξιοπρεπειας και τα σχετικά κάπου θα πρεπει να τα εχεις ακούσει..

Το ΕΣΥ (μιας και το επιασες) "δουλευει" επειδη
1. υπάρχουν οι συγγενεις (που εκτελουν χρεη νοσηλευτικου προσωπικου),
2. τα φακελακια (για να βρεις γιατρο) και
3. τα ιδιωτικα (που αναλαμβανουν να κανουν τις εξετασεις σε μηχανηματα που δεν εχουν τα δημοσια).

Για τις ουρες που περιμενουν για χημειοθεραπεια, ή για αξονική δεν τις εχεις ακούσει;


Αλλά το θέμα LLS δεν ηταν αυτό. Και δεν απαντησες ούτε σχολιασες πανω σ' αυτά που σχολιασα! Γιατί το τσουλάς το θεμα αλλού και δεν επικεντρώνεσαι;;; Ε;;;

Παντως αυτη η αντιπαραθεση Ιδ./Δημ. έχει ξεπεραστει απο τα πραγματα. Οι καιροι το πανε αλλού, και το παιχνιδι προς το παρον ειναι χαμενο! Αισθανομαι οτι απλώς φιλολογώ!

OnWine said...

Μιά σύντομη παρατήρηση, κυρίως γιά την ...εξοργισμένη cynical:

Αν σε μιά χώρα- μπάχαλο σαν την Ελλάδα, γιά οποιαδήποτε αλλαγή, μεταρρύθμιση ή οτι, δεν λάβεις ΣΟΑΡΩΤΑΤΑ υπ' οψη το μπάχαλο αυτό ...έχασες!

Οι εφαρμογές σύγχρονων συστημάτων μεταφερμένων από χωρες με ΠΟΛΥ ανώτερο επίπεδο (δεν λέω που....) από το δικό μας, μόνο σε καταστροφές καταλήγουν... δείτε τι έγινε με τον Καποδίστρια...

Γιά τα υπόλοιπα... διάβασε Cynical το πρώτο σχόλιό μου... και μην το πάρεις (εντελώς) γιά αστείο...

cynical said...

@sxoliasti, αυτα ακριβως ειχα γραψει και γω στις αναρτησεις μου προ καιρου για τη διαφθορα στο ΕΣΥ. Ότι το φακελακι βολευει Κυβ. και γιατρους, για τους ασθενεις δεν το νομιζω. Η σιχασια τους ποτιζει πατοκορφα. Ακους πού εχουμε καταντήσει; να ντρέπεται ο ασθενης να δωσει φακελακι στον αρπαγα γιατρο και ο αλλος να μην ενοχλειται καν. Αλλά να το θεωρει και δικαιωμα. Έτσι ακριβως σκέφτονται! Αλήθεια!

Ε , ότι ειναι καλυτερο το δικο μας ΕΣΥ απο αυτο της Αγγλιας, τι να πω! Ειχες δει το Sico του Μαικλ Μουρ;

OnWine said...

Λυπάμαι, Cynical, που θα σε ...απογοητεύσω, αλλά η νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχει σήμερα το NHS είναι μιά από τις χειρότερες της ΕΕ. Το 1/5 των Βρεττανικών νοσοκομείων κινδυνεύει να πτωχεύσει τα επόμενα 2 χρόνια (που σημαίνει οτι θα κλέισουν, σε αντίθεση με εδώ), και ΟΛΟΙ κατηγορούν το δημόσιο σύστημα χρηματοδότησης των Νοσοκομέιων σαν την κύρια αιτία.

Σήμερα Βρεττανοί ασθενείς ...επιδοτούνται γιά περίθαλψη στην ...Ολλανδία και σε άλλες χώρες (ακόμα και στην Ελλάδα!)... το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα NPfIT γιά την δημιουργία πλήρως computerized συστήματος παρακολούθησης ασθενών καταρρέει (προυπολογισμός 12,9 ΒΝ ΘΚΠ)...

Αυτή ειναι η πραγματικότητα, και αν θέλεις περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή σου...

Anonymous said...

@SXOLIASTI
Δες σχόλιο μου σταναποδα...
@Cynical
Αν κατάλαβες ότι είμαι υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης ,εκτός από ξύλο θέλω και κανένα ταχύρρυθμο υποχρεωτικό stage στα νεοελληνικά μάλιστα με παιδαγωγικό σύστημα "μπάτσα-κλώτσα".
Τα σχόλια σου τα είδα πολύ καλά και απάντησα βέβαια.
Η διαφορά μας είναι ότι την κωλοκατάσταση την αποδίδεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία-κεφάλαια,ενώ εγώ την αποδίδω στην νεοελληνική τσακπινομαγγιά που κυκλοφοράει και στα δύο.
Μεταξύ μας είσαι τυχερή γιατι τον βρήκες τον εχθρό και του τα χώνεις.
Ενώ εγώ άντε να σου αποδείξω ότι επειδή ο Αποστολόπουλος την ψάχνει ,φέρνει οτι πιο καλό μηχάνημα ,και αναγκάζει το Κρατικό να το αγοράσει,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αποστολόπουλος είναι "καλός ανθρωπος" ούτε ότι στο Κρατικό δεν θα τρελλαθούνε στην μίζα.Δηλαδή το πράγμα είναι μπερδεμένο.