Thursday, May 15, 2008

6000 εκπαιδευτικοί σε απόσπαση!!Η αποκρουστική όψη του παρεοκρατικού συστήματος στην Μέση Εκπαίδευση

ΤΑ ΝΕΑ
ΑΙΧΜΕΣ 15/5/08 ] Πλυντήριο ρουσφετιού
Του Χρήστου Κάτσικα xkatsikas.gr xkatsikas@xkatsikas.gr

Το φαινόμενο «ρουσφέτι Άγιος Ευστράτιος» δεν είναι το μοναδικό.

Τα τελευταία χρόνια πολλά δυσπρόσιτα σχολεία μετατρέπονται σε πλυντήρια ρουσφετιού από το ΥΠΕΠΘ, που με αυτόν τον τρόπο «εξυπηρετεί» ένα τμήμα εκπαιδευτικών.

Το 2005 στο Γυμνάσιο Βραγκιανών Καρδίτσας για 11 μαθητές στάλθηκαν 40 καθηγητές, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, αφού περίσσευαν, την επόμενη μέρα «τακτοποιήθηκαν» κεντρικά. Κάμποσα χιλιόμετρα βορειότερα, στο Γυμνάσιο των δυσπρόσιτων Ριζωμάτων Ημαθίας με 70 μαθητές μισθοδοτούνταν 44 εκπαιδευτικοί.

Ένα μικρό μέρος έμεινε να υπηρετήσει κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες και οι περισσότεροι αποσπάστηκαν για τις «ανάγκες της υπηρεσίας» κοντά στο σπίτι τους επωφελούμενοι από τα πολλά- πολλά μόρια των Ριζωμάτων.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Θεόφιλος Σακαλίδης, «κάθε χρόνο πάνω από 6.000 εκπαιδευτικοί μετατίθενται και αποσπώνται σε Γραφεία, Διευθύνσεις κ.λπ. χωρίς κανέναν έλεγχο από τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών με ευθύνη της διοίκησης του ΥΠΕΠΘ που μαντάρει, μοντάρει και «τακτοποιεί». Η ομηρεία είναι εδώ

Ανευ σχολίων................................

1 comment:

Greek Rider said...

Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε όλες τις υπηρεσίες και οργανισμούς. Δεν ξέρω πως μπορεί αυτό να τελειώσει.