Tuesday, July 22, 2008

Σύλληψη το 2001 Δίκη το 2008 Η φιλελεύθερη δημοκρατία των ΗΠΑ μετατρέπεται σε Διαρκές Κράτος Εκτάτου Ανάγκης


Ο εικονιζόμενος Σαλημ Αχμεντ Χαμνταν ήταν υπάλληλος του Μπιν Λαντεν στο Αφγανιστάν.
Συνελλήφθη το 2001 ,και έκτοτε παράμεινε φυλακισμένος στο Γκουαντανάμο.Επτά χρόνια μετά αρχίζει η δίκη του μέ την κατηγορία ότι ως επαγγελματίας οδηγός του Οσάμα,αναγκαστικά ήταν ενήμερος των σκέψεων και ενεργειών του εργοδότη του!!
Μετά σχεδόν από 220 χρόνια από τις επαναστάσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ που έβαλαν τα θεμέλεια για τις σύγχρονες δημοκρατίες της διάκρισης των εξουσιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,και των ελευθεριών μια από τις πιο φιλελεύθερες δημοκρατίες,διολισθαίνει στην κατάσταση του Διαρκούς Κράτους Ανάγκης.
Η πολιτειολογία του G.Agamben επαληθεύεται στην πιο ζοφερή μορφή της.Το στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι η εξαίρεση του φασισμού,είναι το οριακό υπόδειγμα του σύγχρονου κράτους,και το πιο ανεπτυγμένο οικονομικά κράτος το αναπτύσσει στην γκρίζα ζώνη της πολιτειακής του επικράτειας.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,με την άρση των νόμων και των δικαιωμάτων ,γίνεται ενδογενώς "τακτική" εκτείνοντας το έκτατο στο διηνεκές.
Στα ορια αυτά της πολιτικής,της κυριαρχίας,της νομιμοποίησης οι σημερινές ΗΠΑ ,εκβάλλουν τα πιο αναχρονιστικά υπολείμματα του φεουδαρχικού κράτους,επιβάλλοντας σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο την εγρήγορση και την αγωνία για τα ελάχιστα που ,αφελώς νομίζουμε πως είναι δεδομένα.
Την ίδια ώρα οι οικοδεσπότες της Ολυμπιάδας συλλαμβάνουν προληπτικά όποιον τους αρέσει,έτσι για να συμπαρασταθούν στους εξ'ανατολών οικονομικούς εταίρους τους.

3 comments:

Homo Sapiens said...

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,με την άρση των νόμων και των δικαιωμάτων ,γίνεται ενδογενώς "τακτική" εκτείνοντας το έκτατο στο διηνεκές.


Εκπληκτική πρόταση LLS. Σε 2 γραμμές αποτυπώνει τη λογική μιάς καλά σχεδιασμένης πολιτικής (πρακτικής και αντίληψης)

Greek Rider said...

Πάντα πίστευα ότι αυτοί που έχουν την ισχύ καθορίζουν και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Όπως και η δικτατορία που στο όνομα του αντικομμουνισμού κατέλυσε τη δημοκρατία βάζοντας την Ελλάδα στο γύψο.

Το ίδιο σενάριο συνεχίζεται με την τρομοκρατία (νέος εχθρός μετά την πτώση της ΕΣΣΔ).

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα με την επιβολή των επιτακτικών προτεραιοτήτων που οι ίδιες εξουσίες θεωρούν πιο σημαντικές.

Η έκτακτη ανάγκη να αποκτήσουμε πιο πολλά υλικά αγαθά.

Νοσφεράτος said...

Τωρα νακαλυψα το blog
ενδιαφερον κειμενο
Παντως θαηθελα να καταλαβω περισσοτερα για το τι σημαινει left Liberal
εννοω ,,να καταλάβω