Tuesday, September 1, 2009

Μια λύση για το ταλαίπωρο ΕΣΥ......

Το διαβάσαμε και το παραφράζουμε από το Stumbling and Mumbling

Η θρησκεία κάνει καλό στην υγεία μας. Αυτό είναι το πόρισμα της πιο πρόσφατης ερευνας στο πανεπιστήμιο Princeton (2009)

Για όποιον έχει όρεξη εδώ

Κατά μέσο όρο, σε όλες τις χώρες, σταθμισμένες κατά εισόδημα εισοδήματος, όσοι δηλώνουν «πιστοί» παρουσιάζουν καλύτερους δείκτες υγείας ,πάνω από τον μέσο όρο.

Μάλιστα η διαφορά είναι εμφανέστερη στις φτωχότερες χώρες.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές δημοσκόπησης, σε ένα πληθυσμό 350.000 άτομα σε 144 χώρες, και σταθμίζοντας παράγοντες όπως όπως η ηλικία και η εκπαίδευση , οι πιστοί άνδρες εχουν 1,7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες πιθανότητες να έχουν εκδηλώσει οιποιοδήποτε πόνο την προηγούμενης ημέρα.

Οι «πιστοί» εχουν 4,2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν φρέσκοι ενεργητικοί, και 3,2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι με την υγεία τους.

Εκτός όμως απο το Princeton εχει βρεθεί θετική συσχέτιση μεταξύ θρησκείας και της υγείας και από άλλους ερευνητές. Όπως οι ερευνητές του Stanford.Λατρες των paper για δέστε εδω

Στους υγιείς, υπάρχει μια ισχυρή, συνεπής, συσχέτηση που αφορά την μείωση θνησιμότητας με την συμμετοχή σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Και ο Mike McCullough από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι συγκέντρωσε άλλα στοιχεία,εδω

Αυτό είναι απίθανο να είναι, επειδή ο Θεός φροντίζει το δικό του. Αντ 'αυτού, είναι μάλλον επειδή είναι θρησκευτική άσκηση συνδέεται με συνήθεις που είναι καλό για μας.

Για παράδειγμα, στο δείγμα του Deaton, οι «πιστοί» άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται ότι γίνονται σεβαστοί από τους άλλους, περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν , και αυτά τα υποτίθεται είναι καλά για την υγεία του ατόμου. Αυτές οι συσχετίσεις είναι ασθενέστερες για τις γυναίκες, και προφανώς φαίνεται ότι η θρησκεία δεν βελτιώνει την αντίστοιχα την υγεία των γυναικών.

Η πίστη στο Θεό φαίνεται να μας δίνει αιώνια ζωή στον επόμενο κόσμο, αλλά φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε αυτό.

Σχόλιο LLS :Κύριε Ελέησον,,,,,,,,,,,,,,,,,,

11 comments:

Xavier said...

Δε διάβασα τα papers αλλά αναρωτιέμαι αν λαμβάνουν υπ'οψη το ότι σε μια κοινωνία όπου η νόρμα είναι να είσαι πιστός, αυτός που δηλώνει άπιστος έχει μεγάλες πιθανότητες να μην είναι στους "αρεστούς"-"νορμάλ", με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην υγεία του.

cynical said...

LLS,

πώς σου ξεφυγαν οι μελέτες σε εγκυρα μαλιστα περιοδικα που πιστοποιούσαν τη θεραπεια ασθενών, για τους οποίους καποιες άλλες ομαδες ανθρώπων, που τους ηταν άγνωστοι, προσευχόντουσαν γιαυτους απο μακρια; Τηλεθεραπεια με προσευχη!

Left Liberal Synthesis said...

Xavier
Η ερευνα ειναι δημοσκοπική δηλαδή οι πιστοι και απιστοι καταχωρούνται κατα δήλωση τους.Ακόμη είναι σταθμισμένη,δηλάδή σε μια χώρα που οι αθεοι ειναι περισσοτεροι (πχ Δανία) η τάση επιβεβαιώνεται.
Νομίζω οτι το κόλπο ευρίσκεται στην αποσπασματικότητα.πχ
Αν ρωτάγαμε αντί για πίστη,το χόμπυ.Μου φαίνεται πολύ πιθανον οι ανθρωποι με διακριτά χομπυ να εχουν καλύτερη υγεία από τους λοιπούς,καθώς είναι "πιστοί" στην "θρησκεια" τους.Δεν νομίζω οτι είναι θεμα θεικης πιστης αλλα προσηλωσης σε μια ενδοσκοπικη μη κερδοσκοπική δραστηριότητα

Left Liberal Synthesis said...

Cynical
Εχω πονοκέφαλους τελευταια.Αν εσυ η καποιος απο τους πολυπληθεις αναγνωστες σου δύναται,ας κάνει τίποτα για τον LLS.Ευχαριστω εκ των προτερων.

cynical said...

LLS,
κοιταξε, ξερω οτι το ηλεκτρονικο ξεμάτιασμα πιανει. Για την e-προσευχη, θα πρεπει να το διερευνησω.
Παντως, περαστικα!

dmast said...

Νομίζω ότι ο παρακάτω σύνδεσμος από τον ιστοχώρο του James Randi, έχει σχέση με το θέμα:
http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/675-profiles-of-the-godless.html

Left Liberal Synthesis said...

Cynical
Ισως κανενα e-ευχέλαιο;;;;

Left Liberal Synthesis said...

Dmast
Καλως ορισες και σ'ευχαριστω για την αναφορά

Anonymous said...

pick up the reciever i ll make you a believer.

http://www.youtube.com/watch?v=1JFyIaybXbU&feature=fvst

provokatoriko video.8elw sxolia.

wellcome

Left Liberal Synthesis said...

ΜΑΑ
Ενδιαφερον ,αλλα νομίζω οτι ειναι σχετικό με το θέμα "Αριστερά και Θεολογία"

Anonymous said...

e den i3era pou na to postarw :p