Sunday, June 21, 2009

La Citta dell’ Altra Economia



Για οσους πιστευουν οτι η Δευτερα Παρουσία ανήκει στην αυστηρη δικαιοδοσία του Jeronymo,και οτι εφικτοι κόσμοι ειναι και λίγο παρόντες,η Ηθικη Τραπεζα στην Ιταλία χρηματοδότησε την Πόλη της Αλλης Οικονομίας στην Ρώμη.

Το αντί-Mall της Ρώμης21 Ιουνίου, 2009 Καλώς ήρθατε στην «Πόλη της άλλης οικονομίας» (La Citta dell’ Altra Economia), μια πόλη μέσα στην πόλη, στο κέντρο της Ρώμης όπου τα πάντα είναι εναλλακτικά.Σε μια έκταση 3.500 τετραγωνικών μέτρων στεγάζεται μια ζωντανή μαρτυρία ενός άλλου κόσμου πράγματι εφικτού, όχι μόνον ως ευχή ή ως προσδοκία. Βρίσκεται στο Testaccio, τα παλιά σφαγεία της Ρώμης που επί δημαρχίας της κεντροαριστεράς με τον Βελτρόνι, εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης.Είναι ένα πολυκατάστημα με τη διαφορά ότι, αντί να στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης, προσπαθεί να την μειώσει. Δηλαδή όχι ένα Mall αλλά ένα αντί Mall.

9 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

Ενδιαφέρον. Απο οτι βλέπω στο site tης cita deν ειναι αυτο ακριβως. Στην ουσία προκειται για ενα εμπορικό κέντρο οπου πωλούνται οικολογικα προιοντα ή προιοντα που δεν πολυ βαρύνουν το περιβάλλον.Νομιζω οτι θα ,μπορουσε να γινει κατ αντιστοιχο και εδω.

LeftG700 said...

Φίλε Left Liberal Synthesis, μπορείς να μας πεις λίγο πιό συγκεκριμένα πώς λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα; Ή να μας παραπέμψεις κάπου για περισσότερες λεπτομέρειες;


Τα λέμε.

katerina said...

Καλησπέρα LLS,
να ειμαι λίγο εκτός του θέματος της αναρτησης σου και να πω... για το διπλάνο αρθρακι, την απολυτη ξεφτιλα του ΤΕΕ, όσον αφαρά στα φωτοβολταικά ...και τις αδιανοητες αδειοδοτησεις... ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

http://rmangum2001.wordpress.com/2009/06/17/modern-procrustes-or-consumerism-is-too-important-to-be-left-to-the-consumers/

Left Liberal Synthesis said...

Niko
Αν υπαρχουν οι εμπνευσεις και οι εμπνευσμενοι ολα γίνονται

Left Liberal Synthesis said...

leftg700

http://www.cittadellaltraeconomia.org/home/

Αν τα ιταλικα σας ειναι καλά,δοκιμασε το λινκ αυτο

Left Liberal Synthesis said...

Κατερινα
Κλασσικη περιπτωση συντεχνίας ε????

Left Liberal Synthesis said...

Ανωνυμε
Πολυ ενδιαφερον,συνεχισε τις υποδειξεις please....

DennisV said...

http://highmodernism.blogspot.com/2009/06/world-as-we-presently-know-it.html

Δεδομενου οτι ενδιαφερεσαι για λινκ ιδου ενα ενδιαφερον ποστ που βρηκα...