Saturday, April 28, 2012

Η syrizanexartisia συγκροτείται η dimarodrasis καθεύδει


Για την ορολογία dimarodrasis, syrizanexartisia εδώ

Προφανώς η προεκλογική καταιγίδα της εβδομάδας είναι η ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα προς τους Ανεξελ για ψήφο ανοχής. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, γιατί ακριβώς μετατοπίζει το πολιτικό ενδιαφέρον από τις αξιώσεις συνέπειας των προτάσεων ,στις αξιώσεις συνθέσεων τους.Η συγκρότηση της syrizanexartisia είναι μια σύγχρονη κίνηση που αποδεικνύει την ανάγκη ετερογενών συνθέσεων ως μοναδική λύση στα αδιέξοδα. Είναι ένα βήμα που αναδεικνύει ένα ιδιόρρυθμο ζήτημα , αυτό του πρωτείου της μορφής της πολιτικής  πρωτοβουλίας έναντι του περιεχομένου της.
Η απογοήτευση βέβαια είναι για την πλευρά της dimarodrasis η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αξιοποιήσει την κυβερνητική αυτή πρόταση και να αντιπροτείνει την δική της συγκρότηση . Αντ’ αυτού προτίμησε την μετατόπιση της συζήτησης με βάση το κριτήριο της " αριστερής" συνέπειας.

Ο Τσίπρας  επιχειρεί  κάτι που είναι απενοχοποιημένο και δυναμικό. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της ενδεχόμενης συνεργασίας η ιδέα της ετερογενούς συνεργασίας ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ανάγκες όπου τα υποκείμενα της πολιτικής είναι υβριδικά, πολυσθενή , σύνθετα , πολυπρισματικά .Αν ο αντιμνημονιακός αγώνας έχει για κάποιους αξία , το ότι αυτό το μέτωπο  περιλαμβάνει συντηρητικούς ,φοβικούς με τη μετανάστευση και υπερπατριώτες είναι μια αδρή αναπόδραστη πραγματικότητα. Την ίδια ισοδύναμη και ισόμορφη πραγματικότητα εκφράζει και ταύτιση   αποχρώσεων και επιδιώξεων πχ των πανεπιστημιακών μεταρρυθμιστών προερχόμενων από διαφορετικά ρεύματα. Η μορφή της συγκυριακής συμμαχίας είναι ακριβώς η ίδια.Η πρόταση του Τσίπρα δεν είναι τερατογένεση σε ένα πληθυσμό ομαλότητας, είναι δημιουργική όσο ήταν για μερικούς η συμμετοχή του Λαος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αν απέναντι στην δημιουργική αυτή ιδέα εφαρμοστεί ο έλεγχος με βάση το κριτήριο της αριστερής συνέπειας, τότε αναπόδραστα το κριτήριο δεν μπορεί να γενικευθεί, γιατί αυτόν δεν υπάρχει αντικειμενικά .Αν όμως  αντίστοιχα εφαρμοστεί ο έλεγχος με βάση το κριτήριο της εσωτερικής συνέπειας της πρότασης  σε σχέση την δική της στοχοθεσία ,τότε το κριτήριο γενικευμένο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει αυτή τη λύση για τους δικούς του λόγους ,το ερώτημα είναι ,οι άλλοι τι αντίστοιχο προκρίνουν για τη δική τους προοπτική;
Η μορφή της syrizanexartisia είναι αυτή που προκαλεί αμηχανία και όχι το περιεχόμενο της. Ωστόσο εδώ προκύπτει το ερώτημα αν μπορεί να γενικευθεί η μορφή αυτή.Η γενίκευση αυτή είναι θεμελιακά , καταστατικά  αξιωματικά αδύνατη γιατί το σύστημα υπάρχει μόνο και μόνο ως  συνύπαρξη τελετουργικών και λειτουργικών διαδικασιών. Το σύστημα λειτουργεί λόγω της ποικιλίας του. Η ποικιλία δεν ορίζεται με βάση μόνο τον μονήρη άξονα αριστερά δεξιά, αλλά και μέσω μιας μη γραμμικής , ασυνάρτητης συσχέτισης Τελετουργίας και Λειτουργίας

Τελετουργικές είναι οι πολιτικές δυνάμεις που η ρητορική τους εδραιώνεται σε αξιώσεις εσχατολογίας, ευθύγραμμης ιστορικότητας, ιστορικού πεπρωμένου και θυσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν λόγο στην συγκυρία, αλλά ότι ο λόγος τους λειτουργεί συμβολικά, ως πηγή συγκρότησης αυτοπροστασίας  και επιβίωσης. Οι τελετουργικες αυτές δυνάμεις είναι το θεμέλιο της πολιτικής συμβίωσης καθώς τοποθετούν το όριο της. Αλλοίμονο αν η πολιτική είναι μόνο ορθολογιστική. Το ΚΚΕ δεν είναι σημαντικό γιατί είναι " κομμουνιστικό " , είναι  παράγων σταθερότητας γιατί εμπλουτίζει την τελετουργία της δημοκρατίας με αυθεντικά λαϊκά δρώμενα  ισχυρής  βιοψυχικής εκφόρτισης.

 Λειτουργικές είναι οι πολιτικές δυνάμεις που η ρητορική τους έχει αξιώσεις ορθολογιστικής διαχείρισης  , μηχανικής αρτιότητας και επιδιώκουν να λειτουργήσουν μέσω των κρατικών υπομοχλίων. Οι αστικές κυβερνητικές δυνάμεις είναι κατ´ εξοχήν λειτουργοί.
Το ενδιαφέρον της συγκυρίας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ένα άλμα από την τελετουργία στην λειτουργία ,σε χρόνο dt , έχοντας την βασική του κοινωνική συνιστώσα , τις μορφωμένες μικροαστικής δυνάμεις ,να λειτουργούν εντός της τελετουργικής συμβολικής διάστασης της πολιτικής. Η Δημαρ έχει ήδη διαβεί το στάδιο αυτό με προφανή εγκατάλειψη οποιασδήποτε αξίωσης συμμετοχής στο αριστερό τελετουργικό δρώμενο.Το άλμα αυτό απαιτεί προφανώς εξηγήσεις. Τις άκουσα και είδα σχεδόν όλες, με προσοχή. Η  ορθολογική διαύγαση  της προσέγγισης προς τους Ανεξελ, με κριτήρια αριστερής ή ακόμα μαρξιστικής συλλογιστικής ,αδικεί κατάφορα τους διαχειριστές της. Αντί μιας κινηματικής άλγεβρας   θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις γόνιμες διερευνήσεις της πολιτικής θεολογίας. Στα συμφραζόμενα του Λένιν ο Καμένος δεν " βγαίνει" ούτε με spiked μπάφο από το Φιέρι. Εντός μιας κατανόησης μετατόπισης από τον ησυχασμό στην ιεραποστολή όλα γίνονται πιο καθαρά.

Παράλληλα  η κριτική στον Τσίπρα περί μιας δεξιάς μετατόπισης εντός του κλασσικού άξονα  δεξιά αριστερά είναι άδικη, άστοχη, υποβολιμαία και εκ του πονηρού. Ο Τσίπρας και η υπό διαμόρφωση Syrizanexartisia εισέρχονται στο πεδίο της εφαρμογής ως περίπου αυθεντική παρθενογένεση , μόνο που το νεογνό είναι ακριβώς αυτή η σύνθεση. Η συνθετική κίνηση είναι προς έπαινο, το περιεχόμενο είναι προς πιθανό έλεγχο.

Οι τελετουργικές δυνάμεις προφανώς θα δικαιωθούν εντός των αιώνιων επίδικων της θεολογίας τους,  αλλά αναγκαστικά θα παραμείνουν εντός των δρώμενων και ευχελαίων  του ναού .Εντός του ιερού τους χώρου έχουν προφανώς το υπέρτατο σεβασμό μας.
Οι άλλες λειτουργικές δυνάμεις δείχνουν αιφνιδιασμένες. Για  λόγους που σχετίζονται από την προϊούσα αποιδελογικοποίηση του χώρου και την καθολική επικράτηση του ψευδοορθολογισμου του "συγκεκριμένου"  η dimarodrasis η οποία έχει αυθεντικά στοιχεία μιας επιτυχημένης σύνθεσης, αντί να αξιοποιήσει την γενναιόδωρη απενοχοποίηση, επαναφέρει τον κλασσικό , του πρώτου ημιχρονίου του περασμένου αιώνα, άξονα δεξιά αριστερά. Αν δημιουργείται μια left patriot synthesis ,  η left liberal synthesis γίνεται ξαφνικά démodé παρότι θα έπρεπε να κεφαλοποιήσει την εξέλιξη.

Στις μέρες που απομένουν , λοιπόν , ελπίζω η syrizanexartisia να συγκροτηθεί περαιτέρω  ως στιβαρή προσδοκία,  η δε dimarodrasis  να απενοχοποιηθεί και να συγκρουστεί μαζί της στο επίδικο του περιεχομένου  και όχι στο άνοστο επίδικο της σύνθεσης. Αυτό το επίδικο είναι de facto λυμένο. Έτσι προβλέπεται να  είναι η πιο ενδιαφέρουσα ,αναπάντεχη ,προεκλογική εβδομάδα, που θα περιπλέξει τα συνειδησιακά  προβλήματα πολλών.

52 comments:

Leo Kastanas said...

Γιάννη κορυφαίο, δηλαδή όχι κορυφαίο αλλά καρα κορυφαίο. Ακριβώς στο στόχο.

ο δείμος του πολίτη said...

Έχω μία διαφορετική προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βγει από το εκλογικό περιθώριο κι εμφανίζεται στη ρητορεία του ως υποψήφιο κόμμα εξουσίας. Αφήνει τα παλιά παρακάλια στηρίξτε μας να μπούμε στη Βουλή... Από την άλλη, με βάση αυτό το νόμο θέτει επί τάπητος τη λογική ότι μπορεί η αριστερά να κυβερνήσει. Αν το πρόβλημα σε τούτη την κυβέρνηση του αριστερού συνονθυλεύματος σταθούν κάποιοι λίγοι βουλευτές, ας είναι και ΑΝ.ΕΞ., αλλά δε θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση (εκτός κι αν ακολουθούν το πρόγραμμα τη αριστερής κυβέρνησης συνεργασίας).
Από το 18% στη β΄ κατανομή περάσαμε του 1981 περάσαμε στο ας μπούμε κι εμείς οι καημένοι στη Βουλή, μας χρειάζεται ο τόπος του 1994 και 1998 και τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ακούγεται μία αντιπρόταση εξουσίας.

Η τακτική αυτή μάλιστα και η ρητορεία του Τσίπρα, τον ενισχύουν όλο και περισσότερο δημοψηφικά.

yannis said...

Ενδιαφερουσα ανάλυση με σαφή πολιτική στόχευση. "Νομιμοποίηση" της κίνησης Τσίπρα ως πολιτικής διαδικασίας σε ένα συμβολικό, μορφολογικό επίπεδο με αντικαθρέφτισμα και στόχο τη νομιμοποίηση της ΔΗΜΑΡΟΔΡΑΣΗΣ. Δε με σοκάρει ούτε το λέω επικριτικά, απλή παρατήρηση, αν κατάλαβα καλά. Βαθύτερα, η πραγματική διάσπαση ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ

Σαββίνα said...

"Ο Τσίπρας επιχειρεί κάτι απενοχοποιημένο και δυναμικό".Μα,το ίδιο ακριβώς κάνει και ο δολοφόνος.Το ίδιο έκανε και ο Τσοχατζόπουλος.Το ίδιο κάνει οποιοσδήποτε έχει ως πρόταγμα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Γι αυτό διαχωρίζεις τη μορφή απο το περιεχόμενο.Έλα,όμως,που δεν διαχωρίζονται!!Έλεος πια με τη σύνθεση, που ανάγεται σε ύψιστη αρχή,παράγοντας τέρατα αλλά όχι σημεία.Η σημερινή κοινωνία, και όχι μόνο η ελληνική, δεν έχει ανάγκη απο πολιτικά "γκρέμλιν".Έχει ανάγκη από Νέες,Μεγάλες Αφηγήσεις.

Anonymous said...

Πολύ ωραίο κείμενο. Επί της ουσίας τώρα, ο Τσίπρας ψαρεύει από παντού. Θα έλεγα ότι συνεχίζει σήμερα από εκεί που το είχε αφήσει ο Αλαβάνος. Ελάτε όλοι σε εμένα, και μετά θα δούμε τί θα κάνουμε. Αυτό που λέει βέβαια για ψήφο ανοχής από Καμμένο δεν μπορεί να γίνει στην πράξη. Αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτο κόμμα, πράγμα διόλου απίθανο, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων που το άθροισμα των εδρών τους να είναι πάνω από 150 ώστε να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και μετά να πάει στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης! Δεν μπορεί να πάει με 140 για παράδειγμα και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε απλά ο Καμμένος να του δώσει το οκ. Θα πρέπει να είναι στην κυβέρνηση. Με ποια ανταλλάγματα θα είναι όμως; Ο Τσίπρας λαϊκίζει ασύστολα, και συντηρεί το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο γιατί σε αυτό ποντάρει. Αυτή θεωρώ πως είναι η ουσία του πράγματος. Η συντήρηση ενός διλήμματος που ο λαός πρέπει να υπερβεί.
CM

Μεταναστόγατος said...

To LLS το παρακολουθώ φανατικά, απλά εδώ ο φίλος μου ο Γ.Π. νομίζω οτι κάνει την επιδίωξή του πραγματικότητα. Μόνο ως υπόθεση εργασία μπορώ να το εκλάβω. Διαφορετικά, προσπαθεί να κάνει (εσφαλμένα) ανάγνωση ενός υποθετικού σεναρίου (ανοχή) ως γενική στρατηγική (σύνθεση). Δεν (μπορεί να) είναι έτσι, παραγνωρίζει το γεγονός οτι οι ιδεολογικές ταυτότητες, δεν διαγράφονται μονοκοντυλιά, έχουν βάθος ιστορικό και αξιακό..μένω με αυτό που γράφει η Σαββίνα στα σχόλια πιο πάνω.."δεν έχουμε ανάγκη απο γκρεμλιν, έχουμε ανάγκη απο μια μεγάλη αφήγηση"..μια "αριστερή υπόσχεση" κατα Σεβαστάκη..

Left Liberal Synthesis said...

@leo
Αναπάντεχος ενθουσιασμός.Ελπίζω να είδες και τις εντευθεν κριτικές

Left Liberal Synthesis said...

@Δειμο
Δεν με απασχολεί το κίνητρο γιατί κατα βάθος αυτό είναι δευτερεύον.
Η σύνθεση είναι πέραν των στενών κινήτρων, γιατί αφορά βαθύτερες ιδεολογικές ροές.
Αυτό προσπαθησα να αναδείξω.

Left Liberal Synthesis said...

Yiannis
Εχεις τη μοναδική ικανότητα να κάνεις περιεκτικές περιλήψεις.
Από την άλλη πλευρά αυτό είναι πολυ αποδομητικό, γιατί μάλλον μεταφράζεται σε "τοσες λέξεις για να πεις κατι απλο".
Χαιρετώ

Left Liberal Synthesis said...

Σαβίνα

Δεν πρόσεξες την κατακλείδα της ανάρτησης, η οποία καλεί σε διάλογο επί του περιεχομένου αφού έχει αποφορτήσει το ζήτημα της σύνθεσης.

Αυτό είναι το ΄νόημα.Ολοι όσοι κάνουν μη τελετουργικές πολιτικές αναγκαστικά θα περιπέσουν σε φαινομενικές αντιφάσεις .Αυτό γίνεται γιατι ο παραδοσιακός αξονας δεξιά αριστερά εμπλουτίζεται και παραλάσσεται.

Δεν καταλαβα καθολου τα περι δολοφονίας και Τσοχατζοπουλου.

Το ότι οι διαδρομές είναι Δημαρ-Δραση Συριζα Ανεξελ είναι τυχαίο;

Δεν υπάρχουν αορατες γραμμές που τους συνδέουν σε ζεύγη;

Τι καταβάθος σημαίνουν αυτά;

Αυτο είναι το ερώτημα μου, το οποίο μαλλον δεν διατυπωσα με την ακρίβεια που απαιτεί η αυστηρότητα σου
Χαιρετώ

Left Liberal Synthesis said...

CM
Φοβάμαι ότι δεν έκανα κατανοητό οτι λεώ κατι διαφορετικό
Ο Τσίπρας δεν ψαρεύει, δεν κάνει δημαγωγία.
Ο πατριωτικός χώρος είναι συγγενικός του χώρος, οργανικά, αυθεντικά
Αυτό που λέω είναι μπραβο που χωρίς πλεγματα απευθύνεσαι σε κάποιους με τους οποίους έχεις ιδεολογικές σχεσεις
Αν το έκαναν ολοι τοσο ακομπλεσταριστα τότε ολα θα ήταν διαυγη.

Left Liberal Synthesis said...

Μεταναστογατε
Ευχαριστω για τον τιμητικό φανατισμό.
Νομίζω οτι προσπερνας το βασικό που είναι "γιατί κατα βάθος " ο Τσίπρας έστω και ως ανοχή απευθύνεται στους Ανεξ";
Υποστηρίζω πως αυτό δεν είναι εκλογικός τακτικος ελιγμός.Είναι κάτι βαθύτερο
Είναι βαθιά ιδεολογικά ρεύματα τα οποία αναδύονται στην πραγματικότητα, αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα πράγματα
Δες δυο διαφορετικές ομάδες
Τους Δημαρα,Μαριά,Μαρκατο και τους
"αριστερους υπερ δράσης"
Αυτές οι δυο ομάδες δεν κινουνται τυχαία στους αξονες τους: η πρωτη Συριζα Ανεξ η δευτερη Δημαρ Δραση
Υπάρχει ένα σαφές ιδεολογικό κοινό υπόστρωμα ανά ομάδα
Αυτό λέω
Μακάρι να ήμουν επαγγελματιας των ιδεων να μελετησω το φαινόμενο.
Δεν κατασκευάζω κάτι, αυτό υπάρχει αλλά παραμένει αμελετητο, ή το αντιμετωπιζουμε με κλασσικους ορους τακτίκης

Απλως και μόνο για αποδομήσω τον συλλογισμό σου :

Αν υιοθετησω το δικό σου κριτήριο (λεω αν, δεν το υιοθετω) περί ενος μοναδικου αξονα δεξιά αριστερά,πανω στον οποίο θα κρινω την αίτηση ανοχης απο τους Ανεξ, θα ήθελα με βάση αυτό το κριτήριο να μου κρίνεις την αποδεδειγμένη συμμετοχή Γεωργαλά στο προγρμμα Ανεξ

Με ενδιαφέρον θα την ηθελα
Χαιρετω

ΚΙΜΩΝ said...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΤΑ ΝΕΑ'' ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ LLS ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΒΡΗΚΕ ''ΤΟ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ''ΚΙΜΩΝ

Μεταναστόγατος said...
This comment has been removed by the author.
Μεταναστόγατος said...

Μα δεν απευθείνεται προνομιακά στους ΑΕ. Μια υπόθεση εργασίας έκανε, η οποία θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει τον οποιοδήποτε.

Η ανάλυση που κάνεις για της επιμέρους ομαδοποιήσεις οι οποίες αν και σε διαφορετικούς συνδιασμούς-οικογένεις φαίνεται να επικοινωνούν σε ένα ρεύμα στο οποίο υπάρχει μια κοινή γλώσσα δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Το χαμε συναντήσει και κατα την ηγεμονία του Σημιτκού εκσυγχρονισμού. Και το λέω αυτό αποδεχόμενος οτι η μπάλα δεν παίζεται μόνο στον άξονα "αριστερά-δεξιά". (αν και οι εξ'αριστερών προσωπικότητες που αναφέρεις ως παράδειγμα σηκώνουν πολύ συζήτηση όσον αφορά τη συνέπειά τους στη σχέση τους με την αριστερά, αν είχαν ποτέ και αν εκείνη το ήξερε..).

Απο κει και πέρα δεν μπορώ να μην κρύψω τη δυσφορία μου για τις εύκολες "μετονομασίες". Ιδίως οταν έχει αρχήσει δειλά να γίνεται μια ινχηλασία των σχέσεων αριστεράς-φιλελευθερισμού. Εσύ ο ίδιος έχεις κατονομάσει την αριστερά ως "υπερφιλελεύθερη". Πώς αλλιώς εξηγείται ο ανεθνικισμός, η αντι-κατασταλτική πολιτική, αντι-μιλιταρισμός κλπ; Εξάλλου το πρόταγμα για ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία δεν μπορεί να οδηγεί πουθενά αλλού περα απο τον ελευθεριακό κομμουνισμό (δημοκρατία στην οικονομία,κοινωνία,περιβάλλον) και αδυνατώ να καταλάβω πώς αυτό συναντάται με πράγματα στον αντίποδα αυτού..

Ακόμα και αν δεχτώ οτι η πρόσκληση (ανοχής) εντασσώταν (σε ένα υποθετικό σενάριο, ξαναλέμε) ως μέρος ενος συνολικού σχεδίου για τη σύνθεση, δεν μπορώ να φανταστώ πώς αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη πλειοψηφία του ΣΥΝ, τη ν.ΣΥΝ, την ΑΚΟΑ, το Δίκτυο και το Κόκκινο..

κερασάκι για κλεισιμο και Χαιρετώ..

(29.3.12)"σε ποιο ρεύμα φιλελευθερισμού ανήκει η ανοχή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης", Ευκλείδης Τσακαλώτος

Left Liberal Synthesis said...

@Κιμων
Καλως όρισες με καλοδεχούμενη συμφωνία.

Left Liberal Synthesis said...

@Μεταναστογατε

Η πρόσκληση έστω και μη προνομιακά,έστω και ως σενάριο σε κόμμα του οποίου ο αρχηγός είναι σε διαμάχη με τον γεωργαλά για την πατρότητα του προγράμματος δεν μπορεί να εξηγηθεί και να τεκμηριωθεί εντός μιας αριστερλης λογικής πολιτικής εντός της συγκυρίας

Η προσπάθεια αυτή είναι εις βάρος του Τσίπρα.Για αυτό και το θέμα προκαλει αμηχανία.Ουδείς αναφερεται γραπτά οι δε προφορικες αναφορές είναι αμηχανες

Η ανάρτηση μου είναι υπερ του Τσίπρα, και υπέρ της κινησης του, μονο που λέει απλά:
Κάνετε μια τρομερη κινηση, καλό είναι να την δείτε με άλλα αναλυτικά εργαλεία, αλλιώς δεν βγαίνει.

Κατα τα λοιπά δεν διαφωνούμε σε τίποτα.Το θέμα όμως το γιατι και πως γίνονται τα οριζοντια διακομματικά ρευματα δεν ειναι ουτε απλο ουτε αναλυμένο.Αυτο ειναι το θέμα μου

Η στάση μου απέναντι στις έλλογες φωνές εντός Συν (Τσακαλωτος, Σεβαστακη κκπ) είναι συντροφική, εμπλουτιστική (δες αρθρο μου στο Rednotebook).

H θέση μου είναι οτι η ελλογη αριστερά με τα ΤΥΠΙΚΑ κριτηρια της γιγαντομαχίας του κομμουνισμου φιλελευθερισμου του πρωτου μισου του 20 αιώνα, είναι 90 % φιλελευθερη 10& κομμοθνιστική (δες προγραμμα συνεδριου Σν αναφορά για την ιδιωτική πρωτοβουλια)/Απλως δεν θέλει να το παραδεχθεί.

Καλο βραδυ

nomadicuniversality said...

Ενδιαφέρον κείμενο. Νομίζω ότι ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή γλωσσικά και ορθογραφικά, γιατί αδικείται. Πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολική προσδοκία να αναμένει κανείς από έναν μπλόγκερ να ακολουθεί τουλάχιστον τις υποδείξεις του αυτόματου διορθωτή και να μην αφήνει κοτσάνες του τύπου "θησεία" (αντί του "θυσία").

Νοσφεράτος said...

εξερετικό (και κοιτα να ....συμμορφωθεις με τις ...Γλωσσικές υποδειξεις..)

Elias said...

Ανάλυση εξόχως επίκαιρη και σημειολογικά χρήσιμη για το σκηνικό των ημερών. Θέτεις σε σωστές βάσεις την χρόνια διαζευκτική αδυναμια της αριστερας : τελετουργία/λειτουργία. Ο Τσίπρας κανει ρητορικο αλμα εξουσιας και στηνει σκηνικο αποιδεολογικοποιησης, χωρις να το ξερει. Διοτι δεν μπορεις να καλεις το ΚΚΕ και τον Καμμενο, με βαση την αντιμνημονιακη ρητορικη τους.Ο Καμμενος αυτη την στιγμη,διακατεχεται απο τον ενθουσιασμου του αντιφρονουντα, την δυναμικη του αποστατη, την κεκτημενη ταχυτητα της εθνικης ρητορείας που συγκινει τους δεξιους που απογοητευτηκαν με την συμπραξη Σαμαρα-ΠΑΣΟΚ, για τον Παπαδήμο. Αλλά ο Τσίπρας κουβαλαει την φορτισμενη ,την χρονια αριστερη ρητορεια της αντιπολιτευσης, της μονιμης αντιδραστικης, καταγγελτικης στασης στην εξουσια, στον δικομματισμο, στην αστικη καπιταλιστικη πραγματικοτητα. Εχουμε συγχυση -εννοιολογικη- της Αντίστασης. Εχουμε εμπλοκη- πραγματικη- της Στοχευσης. Και έχουμε ανισορροπη- δυναμικη -της αγανακτησης. Αποτελεσμα; Κατακερματισμος ιδεολογικων πλαισιων και ουχι πολιτικου σκηνικου. Το να πεσει ο δικομματισμος, δημιουργει ευνοικο σκηνικο για ξεκαθαρη αριστερη στροφη. Προσοχη: αριστερη, δεν σημαινει με την συμμετοχη του ΚΚΕ, αλλα όπως σωστα λες Γιάννη, το ΚΚΕ είναι αναγκαστικη σταθερα του συστηματος, μονολιθικος ογκος,ισχυρος στην πολιτικη πολικοτητα των ακρων.Να γινω πιο σαφης: ο Καμμενος και το κινημα του, μιλουν για καταργηση των πολιτικά διορισμενων υπουργων Αμυνης,Δικαιοσυνης,Αστυνομευσης. Συμφωνει ο Τσίπρας;( προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα! Αυτό με καθιστά λιγότερο αριστερό; Αραγε αυτο αποδυναμώνει την πολιτικη ως θεσμικη αρχη εποπτείας των σωματων ασφαλειας της χωρας;)
Η Αριστερά δεν ''υπάρχει'' για να ενωθεί. Εχει καταντησει να εμφανιζεται ως καρναβαλικη και καιροσκοπικη μασκα,ως προσωπειο, σε εθνικιστικα και δεξια( Καμμενος,Καρατζαφερης) ή πασοκικα( Κατσελη, Καστανιδης) ξεσπασματα νεοπατριωτων, εξοστρακισμενων απο το παλιο αστικο καθεστως διακυβερνησης. Χρειαζεται στοχευμενη συνεργασια, οχι σε αντιμνημονιακο επίπεδο,αλλα σε πλαισιο οικονομικής και κοινωνικης πολιτικής. Και αν στις Βρυξελλες, ο Δραγασακης πχ , με τον Μαρκόπουλο , διαπραγματευτον να φυγει το Μνημονιο, καλό είναι εδώ στην Αθήνα να έχουν ηδη εξηγησει σε 10 εκατομμ. Έλληνες πώς ακριβως θα ασκηθει οικονομική πολίτικη, σε καθημερινη βαση.Αρχισα να πιστευω πλέον, οτι φωνες σαν τον...Λαπαβιτσα και τον Καζάκη, έχουν περισσότερο τεκμηριωμενα επιχειρηματα απο τις μεσοβεζικες λυσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛΛ κ.α( ευρω μεν, μνημονια οχι...)
Το ζητουμενο ειναι. με χαρτι και με μολυβι, να συγκλινουν οι υποθεσεις ανατροπης,τα ευχολογια αντιστροφης της πραγματικότητας. Σε αυτον τον τοίχο χτυπάει πάντα η Αριστερα και οι όποιες αγωνιστικές κινήσεις δεξιών αντισυστημικών: στον τοίχο της Πραγματικότητας...

Anonymous said...

Λογοτεχνικες ενστασεις

Αν η επανασταση του 1905 αντιστοιχει με τον Δεκεμβρη του 2008, τοτε οι εκλογες της 6 Μαη 2012, δεν θα αναδειξουν κυβερνηση με πρωθυπουργο τον Καμμενο με την στηριξη ΣΥΡΙΖΑ, αλλα πρεπει να περιμενουμε ως το 2020, οποτε θα εχουν ωριμασει οι συνθηκες και -κυριως- θα εχουν παρελθει 12 ετη απο το 2008, οπως… στην ρωσικη επανασταση του 1917.

Τοτε λοιπον ο σντροφος Λενιν Τσιπρας θα ανατρεψει την κυβερνηση του Καμμενου-Κερενσκυ και θα εγκαθιδρυσει την λαϊκη εξουσια.

ΥΓ Εκτος εαν ο πολιτικος χρονος σημερα, τρεχει με ….τριπλασια ταχυτητα.

Left Liberal Synthesis said...

@NU
Τι να πω έρχεται ο μουσαφίρης από αυτούς που θα ήθελες πολύ, για πρώτη φορά , του σερβίρεις το γλυκό και το νερό σε σπασμενο ποτήρι......Και να πης οτι δεν το είχα δει.Αλλά αμα τα κάνεις στο πόδι, οσο και καλό να είναι το γλυκό η εντυπωση μένει.Είμαι "αθεράπευτος"...
Παρακολουθώ NU , και μάλλον θα "απαιτούσα" περισσότερα κείμενα συγκυρίας.
Καλως ορισες

Left Liberal Synthesis said...

Nosfy
Εσυ ως παλιός ξέρεις οτι ανορθρογραφίες, ασυνταξίες ανήκουν στην αισθητική του LLS....
Χαιρετώ

Anonymous said...

Μη λογοτεχνικες αποριες.

Γραφτηκε το Ιουλιο του 2009 (επι ενιαιου ΣΥΡΙΖΑ )
Οι ρητορικες αποριες μου, συνοψιζουν οτι η εφηβικη πολιτικη σου ενταξη και δια(παρα)μορφωση καθοριζει την μετεπειτα πολιτικη σου διαδρομη .

Το συμπερασμα δυστυχως συνοψιζεται στην διαψευση της αφελους προσδοκιας μου δηλ. οτι
” ο ΣΥΝ (και η ΔΗΜΑΡ που δεν ειχε ιδρυθει οταν το εγραψα) δεν είναι αυτοσκοπός για την διαιώνιση της ‘’συλλογικότητας’’ των επαγγελματιών πολιτικών της αριστεράς”

“….Αυτά, ακόμα και αν ισχύουν (σχέση πατέρα –γιου, φτηνή δήθεν ‘’ψυχαναλιστική’’ προσέγγιση , ψυχικό χάσμα, κ.λ.π.) αφήνουν παγερά αδιάφορους τους προοδευτικούς πολίτες, που βλέπουν τα σημαντικά ανεπίλυτα προβλήματα της χώρας και όχι μόνον :
την ανεργία και ιδιαίτερα νέων και γυναικών, την έλλειψη οράματος και αλληλεγγύης ακόμη και μεταξύ των νέων και την –σχεδόν- πεποίθηση ότι οι νέοι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, την φορολογική ελάφρυνση/απαλλαγή των ισχυρότερων οικονομικά, την – άνευ όρων- παράδοση της χώρας σε κάθε μορφής ‘’νταβατζήδες’’, και άλλους ισχυρούς οικονομικούς σχηματισμούς (συμπεριλαμβανόμενου και του οργανωμένου εγκλήματος), την συνέχιση της αλόγιστης ‘’επιλεκτικής’’ σπατάλης και την πλήρη αναξιοκρατία της δεξιάς διακυβέρνησης, την κατάρρευση της παιδείας/εκπαίδευσης, της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους στην χώρα μας και στην Ε.Ε., την διόγκωση του δημόσιου χρέους, την αποβιομηχάνιση, την επιδείνωση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος κ.λ.π.)
[....]

ΑΠΟΡΙΕΣ

H μεγάλη απορία μου είναι πώς δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορεί το “μέλλον ” του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα παιδί που γράφτηκε στην ΚΝΕ το 1989 (όταν κατέρρεαν τα καθεστώτα και οι πρακτικές του υπαρκτού “προντουκτιβίστικου‘’ σοσιαλισμού με αυταρχικές δομές και ολιγομελή γραφειοκρατία με βίλλες και άλλα προνόμια αντίστοιχα των διευθυντικών στελεχών υπερεθνικών καπιταλιστικών εταιρειών (τι νέος ήταν;). …

Μήπως τελικά ο ΣΥΝ είναι το αρνητικό είδωλο του ΚΚΕ (εφόσον η πλειοψηφία αποτελείται από ΚΚΕ-γενή “στελέχη”, απλώς διότι οι προερχόμενοι από το ΚΚΕεσ είναι -πλέον- λίγοι και δεν είναι οργανωτικά σταχανοβίτες ;

Η πολιτική αισθητική του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει άρδην (βρωμάει ΚΚΕ και τροσκισμό) σε σημαντικό τμήμα σκεπτόμενων πολιτών που υποστηρίζει τον ΣΥΝ (επιστημόνων, διανοουμένων, καλλιτεχνών κ.λ.π.)

Αφωτιστος Φιλελλην

Anonymous said...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ

Μια πιθανή λύση για την ανανεωτική αριστερά όπως δομήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι :
τα στελέχη με κατάλληλη θεραπεία να αποβάλλουν τις παραπάνω ασθένειες, δηλ. :
• να ωριμάσουν (αποβολή ναρκισσισμού /βολονταρισμού /ελιτισμού/ εγωπάθειας (τα ξέρουν όλα)) και να αφήσουν και αρκετό χώρο για άλλους -εξίσου ικανούς, νεότερους και πιο αθώους- από τις τοπικές οργανώσεις
• να μην έχουν τύψεις που απέκτησαν χρήματα (εφόσον τα έχουν αποκτήσει σχετικά τίμια) αλλά και να μην αναπολούν τα νιάτα τους σε αρρωστημένο βαθμό (θεραπεία από τον φιλοκινηματικό παλιμπαιδισμό, τα 20-αχρονα παιδιά των ‘’κινημάτων’’ νομικά είναι ήδη ενήλικα και πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους)
• να διώξει τις “συνιστώσες”, αν αυτές συνεχίζουν να συνομωτούν και να υποστηρίζουν ψυχαναγκαστικά το αλάθητό τους για ‘’επανάσταση’’, αφού σημαντικό τμήμα των ελεύθερων επαγγελματιών/επιστημόνων/διανοουμένων/καλλιτεχνών, βιοτεχνών , εμπόρων κ.λ.π. επιχειρηματιών με προοδευτική-αριστερή προέλευση υποστηρίζει τον ΣΥΝ και αποτελεί σημαντικό ποσοστό της μεσαίας τάξης.
• να διεξάγει μακρόχρονο συνέδριο επανίδρυσης με συγκεκριμένες θέσεις και προοπτική σε εντελώς διαφορετικές βάσεις, καλώντας όλους τους σκεπτόμενους προοδευτικούς και ανένταχτους αριστερούς πολίτες , οι οποίοι εξάλλου αποτελούν μαζί με τις 16000 χιλιάδες μέλη του, και την αιτία ύπαρξης του ΣΥΝ (είναι οι ψηφοφόροι του) να συμμετέχουν ενεργά για διαρκή και ανοικτή ανανέωση προσώπων και ιδεών, αλλάζοντας το οργανωτικό μοντέλο με τα ’’κουτάκια’’ των ‘’συνιστωσών’’ και του ΣΥΝ, και πείθοντας όλο και περισσότερους, ότι στον νέο αναγεννημένο ΣΥΝ θα βρουν στήριξη στα προβλήματά τους, εφόσον -βεβαίως- η ηγετική του ομάδα πιστεύει ότι ο ΣΥΝ δεν είναι αυτοσκοπός για την διαιώνιση της ‘’συλλογικότητας’’ των επαγγελματιών πολιτικών της αριστεράς”

Και μετα …ξυπνησα με το πολιτικο μπαχαλο σ’ ολο το πολιτικο φασμα για το οποιο συζηταμε εδω και μερες, μηνες , χρονια.

Αφωτιστος Φιλελλην

Anonymous said...

Απολαυστικό κείμενο ως άσκηση ύφους.Η σχέση του με την πραγματικότητα βέβαια είναι εξαιρετικά χαλαρή. Παρουσιάζεται ως κυράρχη μια ιδωμένη με μεγεθυντικό φακό τάση που αφορά μια τριτεύουσας σημασίας πτυχή μιας πολυσύνθετης πραγματικότητας.
Αν για λίγο, για λόγους αισθητικής απόλαυσης, παρασυρόμαστε από την παγίδα την οποία φιλοτέχνησε ο συγγραφέας του κειμένου, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως η σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξ. Ελλ. παραπέμπει στο πλέγμα βίαιων συγκρούσεων και ελάχιστων συνεργασιών που χαρακτήριζε την ανταγωνιστική σχέση μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ, ενώ η συνάφεια τμήματος της ΔΗΜΑΡ και Δράσης τροφοδοτείται από τις ίδιες πηγές από τις οποίες προήλθε η επιλογή μικρού τμήματος Αρχειομαρξιστών να υποστηρίξουν τον κυβερνητικό στρατό κατά τη διάρκεια του εμφύλιου.

Ρίνα said...

Κάτι άλλο, πιο ¨πολιτικό¨ θα έγραφα
Αλλά γράφω:
Κατι πιο τολμηρό από τη στοματική ακράτεια, θα ήταν,Τσιπροκαμμένοι και λοιποί, να πάψουν.

Αν έπεφτε, έστω για λίγο,
μια βαθειά σιγή

Σιωπή.
Για να σκεφτώ
-όχι την ψήφο-
Την αναπνοή μου
από δω και μπρος.

ΥΓ: Το α ´ ενικό ως υπόδυση πολλών προσώπων

Left Liberal Synthesis said...

@Elias
Ως συβήθως προεκτείνεις με τον δικό σου sui generis τρόπο τις αναρτήσεις.

Left Liberal Synthesis said...

@ΑνωνυμοςApril 29, 2012 3:33 PM
Ευχαριστω για τη συμμετοχή στο διάλογο, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω καμία ομοιότητα στις συγκυρίες.
Ευπρόσδεκτη μονο ως σατυρική προσφορά.
Καλημέρα

Left Liberal Synthesis said...

Αφώτιστε
Οπως συνήθως οι ενδιαφερουσες αναλύσεις σου με κερδίζουν σε πρωτοτυπία, αλλά χανουν σε περιεχόμενο.
Ολη αυτη η δεονολογία (να,να,να) με παραπέμπει σε κατηχητικό.
Το ύφος ομως απαικτο...

Left Liberal Synthesis said...

Αφώτιστε
Οπως συνήθως οι ενδιαφερουσες αναλύσεις σου με κερδίζουν σε πρωτοτυπία, αλλά χανουν σε περιεχόμενο.
Ολη αυτη η δεονολογία (να,να,να) με παραπέμπει σε κατηχητικό.
Το ύφος ομως απαικτο...

Left Liberal Synthesis said...

ΑνώνυμεApril 30, 2012 3:21 AM
Γιατί άραγε η θεωρείς χαλαρή τη συνδεση με την πραγματικότητα, όταν ταυτόχρονα εσύ την αντιστοιχείς τοσο αδρά με την Ιστορία;
Πόσο χαλαρή είναι η σύνδεση όταν υπάρχουν δυο διακριτά δρομολόγια τα οποία ακολουθούν δυο διαφορετικές ομάδες
Οι Μαριάς Δημαρας πηγαινοέρχονται μεταξύ Συριζα Ανεξελ , και αλλοι τοσοι μεταξύ Δημαρ Δραση.
Τα δρομολόγια είναι απολύτως διακριτά και οι επιβάτες σταθεροί.
Αραγε είναι τοσο τυχαίο;

Left Liberal Synthesis said...

Η Ρινα εμπλουτίζει την πολιτικη ρουτίνα με την ποιητική της φλέβα
Καλημέρα

nomadicuniversality said...

Δεν ήξερα ότι έχουμε δημιουργήσει τόσες προσδοκίες ώστε να θεωρούμαστε και "υψηλοί καλεσμένοι"!
Σχετικά με το περιεχόμενο της προσδοκίας, πάντως, ήθελα να σημειώσω ότι οι αναρτήσεις μας μόνο με τη συγκυρία έχουνε σχέση. Ας πούμε, οι πιο πρόσφατες ήταν: για τη διαδήλωση της 12/2, για το μεταναστευτικό και το κέντρο της Αθήνας, για την κίνηση "Είμαστε όλοι Έλληνες", για το χρέος, για το φασισμό ... Τι άλλο αφορούν αυτά παρά τη συγκυρία.
Τώρα αν δεν είναι πολλά, ΟΚ, ίσως να μην είναι πολλά. Δεν είμαστε μπλόγκερς πλήρους απασχόλησης :-)

Left Liberal Synthesis said...

@NU
Καλή συνέχεια λοιπόν

Anonymous said...

@LLS Το προηγουμενο κειμενο ειναι παλιο(γραφτηκε το Ιουλιο του 2009 επι ενιαιου ΣΥΡΙΖΑ )και οντως εχει αρκετο διδακτισμο, κατι που ευχομαι να το εχω διορθωσει.

Μη λογοτεχνικες αποριες-2.

Το συμπερασμα δυστυχως συνοψιζεται στην διαψευση της αφελους προσδοκιας μου δηλ. οτι
” ο ΣΥΝ (και η ΔΗΜΑΡ που δεν ειχε ιδρυθει οταν το εγραψα) δεν είναι αυτοσκοπός για την διαιώνιση της ‘’συλλογικότητας’’ των επαγγελματιών πολιτικών της αριστεράς” (και του ξεμπαρκου “αριστερου” ΠΑΣΟΚ).
Νομιζω οτι αυτα που λεγονται απο τις ‘’συλλογικότητας’’ των επαγγελματιών πολιτικών ολου του πολιτικου φασματος, για αγρα ψηφων, μπορει να δωσει τροφη για την συγγραφη πολλων λογοτεχνικων και θεατρικων κειμενων της “λογοτεχνιας του παραλογου”

Για την “απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας”,αν αποφασισθει πλειοψηφικα, να περιληφθουν ολα τα νυν και πρωην αριστερα λαμογια της τελευταιας 40-ετιας. Παντως μια προχειρη εξεταση των ποθεν εσχες πολιτικων, απεδειξε κατι που με προβληματισε -ακομη πιο πολυ- δηλ. οτι οι “αριστεροι” Αλβανος και Παπαδημουλης οταν ηταν Ευρωβουλευτες, εδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, μονον το 10% των πολυ υψηλων ετησιων απολαβων τους της ταξης των 200.000 ευρω.

Αφώτιστος Φιλέλλην

Left Liberal Synthesis said...

Αφωτιστε
Μερικά ποθεν εσχες βουλευτων της Αριστεράς ήταν "ενδιαφέροντα".
Δεν ήξερα τα περι 10% ........

Anonymous said...

.......

6. Εξάλλου οι μακρόχρονες επενδύσεις που έχουν κάνει οι εξουσιομανείς γραφειοκράτες πρέπει να αποδίδουν αποτελέσματα αποκλειστικά σε έναν στενό κύκλο, στον οποίο δύσκολα γίνονται αποδεκτοί οι άλλοι, οι διαφορετικοί . Επομένως δεν πρέπει να απορούμε που τα ‘’στελέχη’’ του ΣΥΝ απαρτίζονται κυρίως από πρώην επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και δημόσιους (κατ΄ ευφημισμόν) υπάλληλους –συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού.

7.Υπάρχουν παραδοσιακά και ελάχιστοι «ταξικοί αποστάτες» , που ασχολούνται με το hobby (συγνώμην λειτούργημα) της πολιτικής, όπως οι κυρίες της μεγαλοαστικής τάξης με τις αγαθοεργίες, που μας κάνουν την χάρη να μας… δίνουν σημασία, να ‘’παίζουν΄’’ με τις ιδέες και την ανάδειξη ‘’στελεχών’’ όπως οι γόνοι της βρετανικής μεγαλοαστικής τάξης .Και στην αριστερα (ανθρώπινο είναι) παρουσιάζονται σημαντικά φαινόμενα παρεοκρατιας και νεποτισμού (γόνοι αριστερών που συνεχίζουν την συνδικαλιστική- πολιτική πορεία των γονιών τους)

Αφωτιστος φιλλελην
10 Απριλίου 2012 7:11 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
(συνεχεια)
8. Λίγοι πραγματικά εργαζόμενοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες κατόρθωσαν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή της Ανανεωτικής Αριστεράς, γιατί οι πρώτοι θα έχαναν την δουλειά τους και οι δεύτεροι θα έκλειναν την επιχείρησή τους ή -λιγότερο σύνηθες- απορροφήθηκαν από το επάγγελμα τους, αρκετοί χρησιμοποιώντας αρχικά και το ‘’λογότυπο του αριστερού’’ (άρα καλού και ηθικού) και στη συνέχεια κάνοντας ‘’κριτική υποστήριξη’’ (διάβαζε δουλειές ) στο ΠΑΣΟΚ.

Παρομοίως, οι φιλελεύθεροι (ΚΚΕ εσ. κ.λ.π.) και οι "σταλινικοί" (KKE, EKKE, κ.λ.π.) δραστήριοι "αριστεροί" φοιτητές- συνδικαλιστές, της γενιάς του πολυτεχνείου και επέκεινα, όταν αποφοίτησαν, διψασμένοι για εξουσία, ενσωματώθηκαν στο κυρίαρχο δικομματικό σύστημα, χρησιμοποιώντας (οι πρώτοι ήδη από το 1981, οι δεύτεροι με χρονική υστέρηση 8 ετών) τις οργανωτικές τους ικανότητες σε διαχείριση ανθρώπων και χρημάτων, αφού ούτως ή άλλως, η συνδικαλιστική και πολιτική δράση συνίσταται κυρίως στην διαχείριση των αντίστοιχων κοπαδιών "ψηφοφόρων" δημοσίων υπαλλήλων /υπαλλήλων ΔΕΚΟ με ανταλλάγματα υψηλούς σχετικά μισθούς για την ελάχιστη παραγωγή έργου.
.....

Αφωτιστος Φιλελλην

Anonymous said...

Ποτε ηταν οργανωμενα τα παντα στην χωρα του “δηθεν”; Μας κυβερνουν η θελουν να μας κυβερνησουν τα “πολιτικα παιδια” του Κ.Καραμανλη, του Α.Παπανδρεου, του Αβερωφ, του Χ.Φλωρακη και -εσχατως – του Α.Αλαβανου.

Ανακαλυψα εξεταζοντας τα ποθεν εσχες οτι εχω μολις το 1/8 απο τις καταθεσεις και την περιουσια μερικων Βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ. Οτι οι ευρωβουλευτες του εδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μολις το 10% της υψηλης ετησιας αποζημιιωσης υψους 200.000 ευρω.

Δεν διοικησα καποιον οργανισμο, εκτος απο το δικο μου γραφειο μελετων, που τα ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΣΥΡΙζΑ λαμογια συναδελφοι μου επιχειρησαν επι 15 ετη να το κλεισω παιρνοντας με μεγαλες μιζες τις περισσοτερες δουλειες. Αρα, δεν αισθανομαι ενοχος, ουτε ευθυνομαι για την κατασταση στην οποια περιηλθε η χωρα και ο σοφος λαος της. ...

Η αποψη μου για την χωρα και τα κομματα ειναι γνωστη. Σε μια κωμικο (2 δοσεις ) – τραγικη(5 δοσεις απο οικονομικη αποψη) κατασταση , οπου ολα μοιαζουν με κακοστημενη παρασταση βαλκανικου τσιρκου, που μονον ο ελληνας Κουστουριτσα θα μπορουσε να σκηνοθετησει σαρκαστικα, το “ελληνικο λουμπεν βαλκανικο-ανατολιτικο με ευρωπαικους κοκκους underground” αρνουμαι να συμμετεχω με φανατισμο σ΄αυτες τις εκλογες.
Αυτο ειναι το ανεξαντλητο εθνικο μας κεφαλαιο και μαλιστα αμεσα εκμεταλλευσιμο!!! Τοσο υλικο και να πηγαινει χαμενο!!!
Δινουν τροφη για λογοτεχνικα βιβλια, σεναρια για ταινιες κινηματογραφου , τηλεοπτικες σειρες του τυπου “μαλιστα κε Υπουργε”, Αστυνομικα και κατασκοπευτικα με ηρωες απο την ΚΥΠ, την ΕΛΑΣ, την Αντιτρομοκρατικη, την Ελληνικη Αντικατασκοπεια,….

Με πολυ μεγαλη επιφυλαξη, ψηφιζω ΟΠ, για να βοηθησω στην εισοδο τους στην βουλη.

Σ΄αυτες τις εκλογες, βλεπω τα μεγαλα -παιδια ηγετες με εκρηξεις μεγαλομανιας που διεγειρουν το διαταραγμενο συναισθημα του “σοφου” λαου, ανθρωποι που δεν εχουν σχεδον δουλεψει στην ζωη τους θελουν να μας …σωσουν.


“Ειναι, κατω απο αυτες τις συνθηκες, ο λαος ανωριμο παιδι που πρεπει να ακουσει και υπακουσει στον πατερα-αρχηγο, που τον εξεγειρει η τον καθησυχαζει ενω τον τρομοκρατει και λιγο ;

Ομως, εκτος απο τον καθησυχαστικο Φωτη, ο Α.Τσιπρας, ο Β.Βενιζελος και ο Αντωνης Σαμαρας, εχουν το καταλληλο πατρικο προτυπο για να επιβληθουν στο αλαφιασμενο πληθος ή διανυουν -ακομη- την μακρα μετεφηβικη τους περιοδο, με υστερες και ενοχλητικες εκρηξεις μεγαλομανιας, λιγο πριν τον πολιτικο και βιολογικο τους θανατο;

Αφώτιστος Φιλέλλην

´-ΥΓ Για τον Καμμενο δεν εγραψα τιποτα, αλλα κι αυτος μαζι με τους αλλους 3 αιωνιους εφηβους, δεν εχουν εργασθει σχεδον ποτε, αλλα θελουν να μας ….σωσουν.”

Ρίνα said...

´Εχω να σας πω τα εξής:
Σήμερα, 1η Μαίου 2012, σ´ένα μικρό δεντροφυτευμένο παρκάκι στο Πολύγωνο, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Πρωτομαγιά. Σχεδόν όλη η γειτονιά- άνθρωποι κάθε ηλικίας , μόρφωσης, επαγγέλματος -,συγκεντρώθηκαν, κομίζοντας ό,τι είχαν αγοράσει ή μαγειρέψει. Πολλοί δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, τόσα χρόνια, αλλά σήμερα τι κουβέντες, συζητήσεις , αγκαλιές , τραγούδια , χοροί...! Όλα αυθόρμητα, με εμψυχώτρια μια σπουδαία κυρία, που είκοσι χρόνια διατηρούσε κατάστημα ψιλικών στη γειτονιά και σε λίγο καιρό επιστρέφει στο χωριό της, κάπου στην ´Ηπειρο.
Τέτοια ευτυχία, σπανίως έχω ζήσει !
´Ολα στην ώρα τους, δηλ. ωραία, λεπτά , ναι, υπερβατικά ! Τελετουργία και λειτουργία . Εμείς σήμερα ¨ψηφίσαμε¨ πριν από τις εκλογές
Κάτι άλλο γίνεται, αν το θέλουμε.

Νοσφεράτος said...

Ο Μηλιος για Καμμένο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2BweXmgfAuM

Left Liberal Synthesis said...

Αφώτιστε
Όπως πάντα παραθετεις μερικές χρήσιμες σκέψεις, οι οποίες έχουν μια πολυ έμμεση σχέση με την ανάρτηση.
Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσες.

Left Liberal Synthesis said...

Ρινα
Τι ωραίο!!!
Θα το αναδημοσιεύσω στο LLS Minor
Νασαι καλά

Left Liberal Synthesis said...

Nosfy
Βρήκα την επιλογή του Rdntbk άστοχη,αλλα κατανοητή
Η ομιλία του Μηλιου η αυθεντικη οικονομίστικη ανάλυση, σχεδόν για dummies.
Λες και όλα είναι τυχαία ( Δημαράς,Μαριας´,Πρόταση ανοχής)
Υπάρχει αυτονομία της ιδεολογίας και συμβολική χρήση των ιδεών.
Αυτο είναι πέραν του οικονομικού προγράμματος Καμμενου, που δεν χρειάζεται καθηγητή πανεπιστημίου για να μας πει τι ακριβώς λέει.
Επιμένω στην ιδέα της ανάρτησης
Η κινση Τσίπρα είναι θετική αλλα δεν αναλύεται με τους κλασσικού οικονομιστικους - μηχανικούς τρόπους .

Anonymous said...

LLS Ειναι που το 1977, δεν γραφτηκα στο ΚΚΕεσ. Ειδες τι εχασα!Κερδισα ομως πολλα, αναλυοντας θεματα "αριστερης" ανηθικοτητας, ελαφρας και σοβαροτερης ψυχοπαθειας, αναντιστοιχιες λογων και εργων,....

Ολοι... χρησιμοι ειμαστε, σ' αυτην την ζωη.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Στους κρυφους φοβους των μικροαστων, φηφοφορων ολων των κομματων, δεν εχεις συμπεριλαβει την -σχεδον αναγκαια - μεταναστευση 100.000 ηδη ανεργων νεων επιστημονων και τουλαχιστον 300.000 λοιπων ανεργων, τα επομενα 3 ετη.

Left Liberal Synthesis said...

Αφωτιστε
Δεν γραφηκες στο Κουκουες, μα γράφτηκες στο Ελελες.......
Ποτε δεν είναι αργά......
Καλο βραδυ

Anonymous said...

LLS
"Δεν γραφηκες στο Κουκουες, μα γράφτηκες στο Ελελες......."

Καλω λοιπον την σχετικα τιμια και ικανη ταξη των φιλελευθερων Αριστερων Ελευθερων Επαγγελματιων και Αυταπασχολομενων να εγγραφει μαζικως και αθροως και να στηριξει την νεοιδρυθεισα οργανωση Left Liberal Synthesis -freelancers & self-employed * ή Links Liberal Synthese
Fraktion Freiberufler & Selbständige Fraktion)(LLS φραξια ελευθεροι επαγγελματιες- αυτοαπασχολουμενοι στην ηγετιδα γλωσσα της Ε.Ε.).

Αυτο το ειδος (ελευθεροι επαγγελματιες- αυτοαπασχολουμενοι)το κατηγορουν οτι στην Ελλαδα φυεται υπερβολικα και ειναι αρκετα ικανο αλλα απειθαρχο και στην νεα οικονομικη ΚΑΠ η ΕΕ θα αποφασισει να το...ξεριζωσει.

Πολυ φοβαμαι ομως οτι σποροι του ειδους αυτου θα επιπεσουν σ' ολες τις μεσογειακες χωρες, με αποτελεσμα να αυξηθει ραγδαια στον ενιαιο ευρωπαικο χωρο.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ * Στον τιτλο της οργανωσης να προστεθει antilamogius

Για περισοτερα στο
http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/2011/12/symbiosis.html

Anonymous said...

Αν και ο γραφων ειναι και αυτος μερος του αριστερου προβληματος, δηλ. αυτων που αναλυει για την ελλειψη μορφωσης και πολιτισμου στην αριστερα (οσο παραδοξο - κατ αρχην- να ακουγεται σε πρωτη αναγνωση),νεποτισμου και αναξιοκρατιας , το αναρτω γιατι βρισκω ενδιαφεροντα αυτα που γραφει. Για προβληματισμο και για να μην εχουν αυταπατες οι διαφορων πεποιθησεων αριστεροι, ιδιως οι νεωτεροι.

"Η Αριστερά, ο Πολιτισμός και οι σχετικοί Μύθοι
ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

''Οι διεθνιστές είναι οι Ιησουίτες του μέλλοντος''

Φλωμπέρ

Στον Δημήτρη Ραπτόπουλο και τον Γιώργο Βαφειάδη

Ο Μύθος λέει ότι η Αριστερά υποστηρίζει τον πολιτισμό και προστατεύει τους καλλιτέχνες. Η αλήθεια είναι ότι οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί γενικότερα, στην πλειονότητά τους προσβλέπουν στην Αριστερά και εμπνέονται από τα συνθήματά της για έναν καλύτερο κόσμο, ενώ η ίδια η Αριστερά, δηλαδή οι ηγεσίες της, θυμούνται τους δημιουργούς μόλις τις παραμονές των εκλογών για διαφημιστικούς λόγους. Και μάλιστα όχι τους πιο σημαντικούς, αλλά τους πλέον προβεβλημένους από αυτούς. Τα μιντιακά κριτήρια κι εδώ κυριαρχούν.

Ο Μύθος λέει ότι η Αριστερά θεωρεί την τέχνη βασικό μοχλό της αλλαγής της κοινωνίας και γι’ αυτό πλειοδοτεί τόσο στην τέχνη όσο και στις επαναστατικές δυνατότητές της. Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά, δηλαδή οι ηγεσίες της, είναι το ίδιο – αν όχι περισσότερο – αγράμματη, όπως και οι λοιπές ηγεσίες των λεγόμενων αστικών κομμάτων. Με τη διαφορά ότι αυτές οι τελευταίες προσποιούνται πιο πειστικά τους «επαΐοντες» ή τους φιλότεχνους επειδή η τέχνη, εν γένει, διαθέτει πλούσια, αστική παράδοση και ανάλογες, παιδευσιακές περγαμηνές.

Ο Μύθος λέει ότι η Αριστερά χαρακτηρίζεται από υψηλή Παιδεία και βαθιά καλλιέργεια, την οποία επεξέτεινε και πολλαπλασίασε κατά τις ατελείωτες ώρες της μόνωσης και του εγκλεισμού στις φυλακές και τα Μακρονήσια. (Όπως ο Γλέζος, ο Πατρίκιος ή ο Κωνσταντόπουλος. Τώρα το πώς κάποιοι καταλήγουν υπάλληλοι του Bαρδινογιάννη και κάποιοι χειροκροτητές του Bενιζέλου είναι άλλο πράγμα). Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά, δηλαδή οι ηγεσίες της, έχει μορφωθεί – όπως έχει μορφωθεί, εννοώ «εκπαιδευτεί» – στα σχολεία του φανατισμού, του λαϊκισμού και της ημιμάθειας όπου έχουν «μορφωθεί» και οι υπόλοιποι Έλληνες, επί χρόνια ευφυείς «καταληψίες» και καταστροφείς των σχολείων τους των ίδιων. Εξάλλου η χαμηλή ποιότητα σπουδών που παρέχεται στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι, εν πολλοίς, αποτέλεσμα των αγώνων της Αριστεράς για ακόμη πιο συντηρητικά γυμνάσια, πιο μισαλλόδοξα λύκεια και πιο κομματικοποιημένα πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι πως η Αριστερά δεν έχει, ακόμη, κατανοήσει τη διαφορά ανάμεσα στην εκπαίδευση – εκπαιδεύεις και μια μαϊμού – και στη μόρφωση (που αναφέρεται κυρίως στη διάπλαση ηθικής προσωπικότητας). Τέλος, η Αριστερά εγκλωβισμένη στους δογματισμούς και τα παπαγαλίστικα, ιδεολογικά «λυσάρια» της, τουλάχιστον η σταλινική, είναι εξ ορισμού αντίθετη προς οποιονδήποτε πειραματισμό, avant-garde αμφισβητήσεις ή ανατροπή των στερεότυπων.

O Μύθος λέει πως η Αριστερά είναι προοδευτική. H αλήθεια είναι πως πολλοί προοδευτικοί πολίτες έχουν συχνά επενδύσει κι έχουν συχνά απογοητευτεί από τον συντηρητισμό, την ημιμάθεια και τον λαϊκίστικο καιροσκοπισμό της Αριστεράς.

Αφωτιστος Φιλελην

Anonymous said...

O Μύθος λέει πως «αριστερός» σημαίνει το ηθικό, το αδιάφθορο και το επιρρεπές στην προσωπική θυσία στοιχείο. H αλήθεια είναι πως «αριστερός» σήμερα είναι ένας ακόμη επαγγελματίας του πολιτικού βίου που διαχωρίζει απόλυτα ορθολογιστικά το ατομικό συμφέρον από το συλλογικό καλό. Οι τελευταίοι αριστεροί που γνώρισα ήταν ο Mανόλης Aναγνωστάκης, ο Kοσμάς Ψυχοπαίδης, ο Ασαντούρ Μπαχαριάν, ο Πάνος Τζαβέλας, ο Λάκης Σάντας, ο Xρήστος Παπουτσάκης, ο Aντώνης Kαρκαγιάννης και ο Bλάσης Kανιάρης. Σύμπτωση; Και οι οκτώ δεν ζουν πια. Kαι οι οκτώ πάντως υπήρξαν ακέραιοι, όσο ακέραιος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που εμπλέκεται στον δημόσιο βίο και αναλαμβάνει ευθύνες και υποχρεώσεις ώστε να επιβιώσει σε μια κοινωνία ήκιστα αξιοκρατική, τα μάλα σταρχιδική και τα μάλιστα ανάρχιδη.

O Μύθος λέει: H Αριστερά έχει βαρύνουσα και – πρωτίστως – διαφορετική άποψη για τον πολιτισμό. H αλήθεια είναι πως η Αριστερά ΔEN διαθέτει ούτε διαφορετική άποψη ούτε συγκεκριμένη πολιτική για τον πολιτισμό και αυτή η τελευταία συνοψίζεται αμήχανα σε εκδηλώσεις για τον Tσίρκα ή τον Pίτσο, άντε και μουσικές εκδηλώσεις για το Mίκη Θεοδωράκη. Όλα τ’ άλλα πρόσωπα και θέματα είναι λίγο ώς πολύ τζιζ γιατί, βλέπετε, έχουν ασκήσει κριτική στις ηγεσίες της Aριστεράς.

O Mύθος λέει ότι η Αριστερά δέχεται τον αντίλογο και προωθεί τον διάλογο. H αλήθεια είναι πως η Αριστερά είναι μονολιθική και δογματική κυρίως γιατί δεν έχει διαβάσει τον Mαρξ – απλώς τσιτάρει όσους τον έχουν διαβάσει – και επειδή η σχέση της με την τέχνη παραμένει ζντανωφική.

Από την άλλη, ό,τι πιο ελπιδοφόρο κινείται σ’ αυτόν τον τόπο, έχει αριστερό πρόσημο. Mα το γεγονός αυτό δεν είναι τόσο παρήγορο, όσο καταθλιπτικό, αν σκεφτεί κανείς πως η αναξιοκρατία ή ο φαβοριτισμός θάλλουν και στις ηγεσίες της Αριστεράς. Έτσι ώστε το διαφορετικό να γίνεται αποδεκτό πάντα ως θεωρία. Ποτέ ως πράξη. Άλλη μια αιτία κατάθλιψης για όλους εμάς που δηλώνουμε αριστεροί και ψάχνουμε την Αριστερά που μας αξίζει. Δείτε ως τελικό συμπέρασμα ποια πρόσωπα του πολιτισμού πλαισιώνουν τα αριστερά ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών. O Kουβέλης, πρόεδρος ενός κόμματος που επαγγέλλεται την αλλαγή στην αριστερή σκέψη, μας προτείνει σε άκρως τιμητική θέση τον συμπαθή ηθοποιό Γιάννη Mπέζο, νοηματοδοτώντας τι ακριβώς; Πως ένας μικρομεσαίος ηθοποιός τιμάται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή απλώς είναι μιντιακά αναγνωρίσιμος ως Δόγκανος; E, τότε η Bάνα Mπάρμπα του Kαρατζαφούρια είναι επιτυχέστερη μετεγγραφή. Tο ίδιο συμβαίνει και με τον Πέτρο Tατσόπουλο. O ΣYPIZA τον διάλεξε – βάζω στοίχημα την off shore εταιρεία μου στα νησιά Καϊμάν – όχι γιατί έχει διαβάσει τα βιβλία του, δεν ξέρει καν τους τίτλους τους, αλλά επειδή τον είδε στον ΣKAΪ. Σύντροφοι, ξανασκεφτείτε το. O Πορτοσάλτες είναι πιο αναγνωρίσιμος.

YΓ. 1: Ο Gustave Flaubert έλεγε: «Το μεγάλο όραμα της δημοκρατίας είναι να εξυψώσει το προλεταριάτο στο ίδιο επίπεδο ηλιθιότητας με την μπουρζουαζία».

......
ΥΓ. 4: Σκεφτείτε πως, πίσω κι από την πιο αθώα πολιτική πρόθεση, κρύβεται πάντα μια αρκούντως ένοχη σκοπιμότητα και πως, όσο εξαιρούμε τον εαυτό μας από το πρόβλημα, τόσο γινόμαστε το χειρότερο τμήμα του προβλήματος. Επειδή ο «αριστερός» δεν είναι μια μεταφυσική έννοια a priori ταυτισμένη με το καλό, το δίκαιο και το ηθικό, αλλά μια δυνατότητα που πρέπει συνεχώς να επαληθεύεται.



*Ο Μάνος Στεφανίδης είναι επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

http://topontiki.gr/article/34498


Αφωτιστος Φιλελλην

Anonymous said...

Επιλογή οργής; Οχι, ευχαριστώ.

Τι να ψηφισω
την χαζη την κορη μου για να διoρισω;
ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ,
ΝΔΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚΝΔ;
ΔΗΜΑΡ που γινε ΠΑΣΟΚ
ή αυτο που τρεχει συριζα
της λογικης και της ισορροπιας;

Τι βλακας που ειμαι,
για αυτο κι …η κορη
Νοστιμη ειναι και εχει σχεδον βολευτη
ταχει με γιο αριστερου Ευρωβουλευτη
προικα μεγαλη, καλη κοινωνια
ασχετα αν θαμαστε με ευρω ή με δραχμη.

Αριστερα του σαλονιου ή του χαβιαριου
παρα βλαχαδερα ΠΑΣΟΚΟΝΔ
σε χωρα με τοσα “αριστερα” αφεντικα
τοσους δεξιους εργατες και δουλικα!

Γι αυτο φιλε μου ψηφισε σταθερα
το μελλον της δεξιας στην χωρα, την ευπορη αριστερα!!!

Αφωτιστος Φιλελλην

Left Liberal Synthesis said...

Ευπορη Αριστερά...
Προτιμώ τον όρο αστική αριστερά
Σύμβολα της είναι:
Οι οικογένειες Κόκαλη, Αγγελόπουλοι
Ισως το κακό να είναι οτι είναι μάλλον ισχνή.
Παραβλέπω τα ιστορικά στοιχεία , τα οποία προφανως γνωρίζεις.

Anonymous said...

Στο ποιηματιδιο αυτο ,σατιριζω την βαθμιαια ταυτιση σε ΝΔΠΑΣΟΚ των 2 κομματων που κυβερνησαν, την ΔΗΜΑΡ που εγινε ΠΑΣΟΚ καθως και το προβλημα της ευπορης μεσηλικης αριστερας, που εχει αρχισει να δημιουργειται ηδη απο το τελος του '50 και εχει ωφεληθει πολυ οικονομικα, με διαφορους τροπους, τα τελευταια 40 ετη.Το κερασακι ηταν αυτο που ανακαλυψα για τους αριστερους ευρωβουλευτες.

Επιμενω στην ιστορικη -πλεον- αληθεια:
"το μελλον της δεξιας στην χωρα,ειναι η ευπορη αριστερα!!!"

Αστικη αριστερα ειναι 1.000 οικογενειες. Ενω ευπορη μεσηλικη αριστερα της διοικησης, της αγορας και της προοδου ειναι 10.000 οικογενειες.

Και μεσω πρακτικων μεσαιωνικης συντεχνιας, δηλ. της οικογενειοκρατιας θα εχει μελλον και.. η δεξια.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Μας κυβερνουν η θελουν να μας κυβερνησουν τα παιδια (η οι αμεσοι συγγενεις) και τα “πολιτικα παιδια” του Κ.Καραμανλη, του Α.Παπανδρεου, του Κ.Μηστσοτακη, του Αβερωφ, του Χ.Φλωρακη και -εσχατως – του Α.Αλαβανου.

Στο αμεσο μελλον θα ακολουθησουν τα παιδια της Μ.Δαμανακη, του Φ.Κουβελη, του Ν.Κωνσταντοπουλου, του Δ.Παπαδημουλη,...

Και εχουν η θα εχουν το...αρχικο κεφαλαιο (χρηματικο, πολιτικο,...)
για την αρχη της μεγαλυτερης μπιζνας που ειναι η ...εξουσια.