Wednesday, February 2, 2011

Αριστερά και Μετανάστευση: Ένας γόνιμος διάλογος στο Αριστερό Βήμα


Με αφορμή ένα άρθρο του Π.Παπακωνσταντίνου στο "Αριστερό Βήμα", διεξάγεται ένας  πλούσιος διάλογος.Σε ένα παραγωγικό ύφος και με συνεισφορά προσωπικών εμπειρικών δεδομένων, παρατίθενται επιχειρήματα, ιδεολογικές πλευρές και επισημάνσεις.Το θέμα δεν προσφέρεται για ευκολίες και ο συγκεκριμμένος διάλογος είναι εξαιρετικά γόνιμος καθώς αναδεικνύονται όλες οι πλευρές χωρίς στερεότυπα.

Με κλικ στην τίτλο ή εδώ απ'ευθείας μεταφορά στο άρθρο και τον σχετικό διάλογο

6 comments:

Leo Kastanas said...

Ανέβασα ήδη το σχόλιο του Ριζά. Μαρέσει. Τώρα του ΠΠ το άρθρο τα γνωστά αντικαπιταλιστικά με ολίγο από αντι αντιεξουσιαστικό. Ίσως γιατί πήγαν να μπουν και αυτοί στο κόλπο και το Δίκτυο δεν τους άφησε. Θέλαν οι έρμοι δικό τους όλο το φως της δημοσιότητας.
Μπράβο Τζώνυ που μας τόδειξες.

Left Liberal Synthesis said...

Λεο
Αν δεις ο διάλογος είναι πολύ καλός
χωρίς κλισε.
Οσο για τον ΠΠ είναι μακράν η πιο "ανανεωτική" φωνή εντος αυτού του χώρου.Νη σε ξεγελά το στυλ γραψίματος.Ο καθενας καπου απευθυνεται και μιλάει καταλλήλως.Ασε που είναι ο υπεύθυνος" της επισκεψης Ζιζεκ, εν γνωσει βεβαια του τι εστι Ζιζεκ.

Μεταναστόγατος said...

"Θέλαν οι έρμοι δικό τους όλο το φως της δημοσιότητας"

Λέο, η φαυλότητα έχει και ένα όριο, άλλαξε κασσέτα, στο ξανάπα.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, προσπαθείς να αποδείξεις κάτι;

Leo Kastanas said...

το αυταπόδεικτο. Γιατί ζορίζεσαι είναι κανείς εκτός κριτικής; Μήπως μου απαγορεύεις να σχολιάζω; Θεωρείς φαυλότητα την πολιτική εκτίμηση; Είναι εδώ φασιστοκρατούμενος μαζικός χώρος, από τάγματα εφόδου; Blog είναι και ο καθένας γράφει ότι θέλει, αρκεί να μην βρίζει. Αλλά είναι ο Στάλιν που έχει αφήσει την σφραγίδα του παντού.

Leo Kastanas said...

Γιάννη συμφωνώ, αν λάβεις υπόψη ότι γράφει και στην Καθημερινή αλλά και για το Ζίζεκ όπως λες. Αλλά η κουβέντα παρακάτω και με τη παρέμβαση του Θεριανού είναι πολύ καλή. Με εξέπληξε θετικά η θέση του Θεριανού, γιατί διαφωνώ τελείως με όσα γράφει για την εκπαίδευση.

Μεταναστόγατος said...

Λέο, φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις καφενιακού τύπου συζητήσεις, εγώ θα σου στερίσω τη χαρά; συνέχισε τις "πολιτικές" εκτιμήσεις σου, μη σε πιάνει υστερία, βγάλτο από μέσα σου.