Saturday, May 9, 2009

Ποδηλατοπορίες διαμαρτυρίας σε 33 πόλεις


Ποδηλατοπορίες διαμαρτυρίας σε 33 πόλεις


Τριάντα τρεις έγιναν αισίως οι πόλεις της Ελλάδας στις οποίες οι ποδηλάτες ετοιμάζουν ταυτοχρόνως πορείες διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για τη δεύτερη πανελλαδική ποδηλατοπορία, μέσω της οποίας οι ποδηλάτες ζητούν μέτρα για τη διευκόλυνση της χρήσης του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς (ποδηλατόδρομοι, κ.λπ.), για την ασφαλέστερη χρήση του, αλλαγές στον ΚΟΚ και δυνατότητα εισόδου στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μετρό κ.λπ.). Τα σημεία απ' όπου θα ξεκινήσουν οι πορείες είναι:

* Αθήνα: Πεδίον του Αρεως.
* Αντίπαρος: Λιμάνι. * Αργος: Πλατεία Λαϊκής Αγοράς. * Βέροια: Πλατεία Δημαρχείου.
* Γιάννενα: Πλατεία Πάργης.
* Δράμα: Πλατεία Ελευθερίας.
* Ελευσίνα: Πλατεία Ηρώων.
* Ηράκλειο: Λιοντάρια. * Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου (πλ. Αριστοτέλους). * Καλαμάτα: Πλατεία 23ης Μαρτίου. * Καμένα Βούρλα: Τουριστικό Περίπτερο. * Καρδίτσα: Πλατεία Πλαστήρα. * Καρπενήσι: Σταθμός ΚΤΕΛ. * Καστοριά: Νομαρχία. * Κέρκυρα: Πλατεία Γεωργάκη. * Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία. * Κομοτηνή: Κεντρική Πλατεία. * Κόρινθος: Πλατεία Περιβολάκια. * Κυπαρισσία: Κεντρική Πλατεία. * Μεσολόγγι: Κεντρική Πλατεία (Μπότσαρη). * Μυτιλήνη: Πλατεία Σαπφούς. * Ναύπλιο: Πλατεία Φιλελλήνων.* Νέα Μάκρη: Λιμανάκι. * Ξάνθη: Πλατεία Ελευθερίας. * Πάτρα: Πλατεία Ολγας. * Πρέβεζα: Δημαρχείο. * Ρέθυμνο: Δημοτικός Κήπος. * Σπάρτη: Κεντρική Πλατεία. * Τρίκαλα: Κεντρική Πλατεία/Πολυτεχνείου. * Φλώρινα: Κανόνια. * Χαλκίδα: Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου. * Χανιά: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. * Χίος: Δημαρχείο. Πληροφορίες στο www.podilates.gr.

20 comments:

Greek Rider said...

Είμαι από τους λίγους μοτοσικλετιστές που είμαι και ποδηλάτης.

Συνεπώς ένα κομμάτι μου χαίρεται με αυτές τις ενέργειες και αυτή την στάση.

Από την άλλη, δεν ξέρω γιατί, μόλις διάβασα την ανάρτηση μου ήρθε στο μυαλό ένα σύνθημα που έχουν γράψει στους τοίχους:

"Αφήστε τα ψώνια και πιάστε τα καδρόνια".

Anonymous said...

Τα επικοδομητικά σχόλια είναι πέντε χρόνια δικασμένα μέσα στο Γεντί Κουλέ και ο βαρύς χαρακτηρισμός θα επιβεβαιωθεί όταν αρχίσουν οι δραπέτες να αυτοκτονούν κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εορτών στις πλατείες και κατά τη διάρκεια των συναυλιών των νεοελλήνων εμπόρων του θανάτου. Ο Αραμπάς διέρχεται και οι με τις ωραίες γάμπες κουτσές κοπέλες “της Αστυνομίας”, που σερβίρουν ηδύποτα στο αρχοντικό του Γιάγκου Παπούλια-Δράκου, σηκώνουν τα φουστανάκια τους, για να σκονιστεί η κατασκονισμένη πατρίδα μας. Κι αυτή η πράξη είναι η μόνη που δικαιώνει την ευτελή στιχουργικώς και αισθαντικώς κρυπτογραφική προσπάθεια του στιχουργού Μακρυγιάννη: η σκόνη κάνει ακροβασία στο γεφύρι.

Left Liberal Synthesis said...

GR
Η πορεία στην Αθήνα είχε μεγάλη επιτυχία.
Αλλα για ποδηλατοδρομους μπορούμε να αναμένουμε πολύ

Left Liberal Synthesis said...

Anοnyme
Διαπιστωνω μια γνησια ποιητική φλέβα,που προφανως δεν εχει νοημα να σχολιάσω.

Left Liberal Synthesis said...

Χαιρετα μου τον Δρακο
Ενας πολύ πλούσιος λόγος,με διαγωνιες ματιές,αναλίσκεται για ένα περιθωρειακό ζήτημα,που πιθανόν η αδιαφορία είναι το μοναδικο του ισότιμο.

Χαιρέτα μου τον Δράκο said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Aπορούν κάθε φορά οι ξενοδόχοι
που ζητώ μονόκλινο δωμάτιο στην πρόσοψη.
Mε κοιτάζουν σαν ν' απαιτώ θάνατο με θέα.

Έβαλα ενέχυρο τη θάλασσα
κι είπα να κάνω φέτος διακοπές σε βουνό
μη και ξορκίσουν τα θροΐσματα τους δάσους
εκείνο το δαιμονισμένο σύνδρομο επιστροφής
που κυριεύει αυτοστιγμεί κάθε διαφυγή μου.
Aν μ' αγκαλιάσει σκέφτηκα ενός δέντρου
ο σάτυρος κορμός μπορεί και να ριζώσω.

Kαι στο βουνό τα ίδια.
Σαν να 'ταν σιδερένιο το δωμάτιο
κι ο καθαρός ανάλαφρος αέρας απέπνεε κλειδαριά.
Nα ξεκλειδώσω πάλευα με τα ηρεμιστικά μου
αλλά εκείνα ήτανε πιο άρρωστα από μένα.
Tα ίδια που έγιναν στην Πύλο
η ίδια άτακτος φυγή πρόπερσι από τη Σύρο
στην Kαλαμάτα πέρσι τρισχειρότερα
γεμάτο το τραίνο και θέλανε τα κλάματα
να πάμε πίσω στην Aθήνα με τα πόδια.
Tέτοια μανία καταδιώξεώς μου κυριεύει τους τόπους.

Nα μου λείπει η απουσία σου;
Δεν έρχεται μαζί μου την αφήνω σπίτι.
Όρος ρητός της αλλαγής να μην ακολουθήσει.

Άπληστο που είσαι Aνεξήγητο.
Tόση διαφάνεια καταπάτησες για τη διασφάλισή σου
κι έκανες θέρετρό σου τώρα
αυτό το ανεξήγητο σύμπτωμα εχθρικό μου.
Nα επιστρέφω αμέσως. Mε λεωφορείο ταξί
αν πετύχω κανένα φεγγάρι που επιστρέφει κι εκείνο
στην πιάτσα του αδειανό.

Oλέθρια συνήθεια. Όχι τίποτ' άλλο
μα αν δεν μ' αρέσει να δούμε πώς θα επιστρέψω
από τον κάτω κόσμο σου Aνεξήγητο.

Left Liberal Synthesis said...

Διέγραψα ενα σχόλιο ,μονο και μόνο γιατί είχε διαπιστωμένα ΠΛΑΣΤΗ υπογραφή.Πριν μερικές μέρες ,προβοκατορικα σχόλια με την δική μου ΠΛΑΣΤΗ υπογραφή,διακινηθηκαν εντός LLS.
Δεν διαγραφω σχόλια, γνωμης, κριτικής ,αποψης κλπ εστω και αν προερχονται από ανωνυμους.

Valderosso said...

Μόλις άφησα σχόλιο στήν ανάρτηση του Σχολιαστή.

Εδώ θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου γιά τήν φιλοξενία ύβρεων. Πάντοτε διάβαζα τίς αναρτήσεις σου μέ σεβασμό στήν ακεραιότητα καί τιμιότητα του γράφοντος.

Η όποια αντιπαράθεσή σου μέ τόν Σχολιαστή ούτε ή επίκληση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών επιτρέπει τήν φιλοξενία ύβρεων.

divein said...
This comment has been removed by the author.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Δ. Δρακονάριος said...

ΛΑΣΠΗ…


Εισαγωγικά


Τις πολύ τελευταίες ημέρες, έχει προκύψει ένα ζήτημα, σύμφυτο με την φύση του Διαδικτύου. Κάποια σχόλια, προϊόντα συνειρμικής και αυτόματης γραφής, «ασυνάρτητα», αλλά όχι και άνευ νοήματος, εστάλησαν σε τέσσερα ιστολόγια. Συγκεκριμένα: Στην @Κατερίνα, στον @Σχολιαστή, στην @Cynical και στον @Left Liberal Synthessis. Τα σχόλια εκφράζουν μία απολύτως αντιθετική στάση προς τα δύο πρώτα εκ των ιστολογίων που προανέφερα.

Το γεγονός συνέπεσε με το τέλος ενός έντονου διαλόγου σχετικά με το θέμα του πρόσφατου Ευρωψηφίσματος για την καταδίκη του του Ολοκληρωτισμού. Ο διάλογος, μετά από σχετική ανάρτηση της @Κατερίνας, έγινε από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαϊου. Στον διάλογο αυτόν συμμετείχα, καταθέτοντας αρκετά σχόλια, τα οποία, συνολικά, αντιστοιχούν στο 30% περίπου του συνολικού όγκου των σχολιαστικών κειμένων. Σ’ αυτά, αντιπαρατέθηκα απολύτως και με σφοδρότητα, από Αριστερές θέσεις, τόσο στις απόψεις της @Κατερίνας όσο και του @Σχολιαστή. Ο απόηχος της συζήτησης οδήγησε στην αφαίρεση της δυνατότητας να σχολιάζω, σύμφωνα με ρητή απαίτηση της διαχειρίστριας @Κατερίνας. Επίσης ρητά στο blog της (βλ. το σχόλιό μου της 7ης Μαϊου, 4.39μμ στο post της 29ης Απριλίου) εδήλωσα, ότι θα σεβαστώ το δικαίωμά της να αφαιρεί τον λόγο από όποιον επιθυμεί.


Η εκτόξευση της λάσπης


Με σχόλιά του, όσο και με αναρτημένα κείμενα, ο @Σχολιαστής από το Σάββατο, 9 Μαϊου προσπάθησε με υπονούμενα να με συνδέσει με όποιον ή όποιους έστειλαν τα σχόλια που ανέφερα εισαγωγικά. Διέψευσα την συκοφαντία χθες το βράδυ στο blog της @Cynical. Δεν ήταν όμως αρκετό.

Με την σημερινή του ανάρτηση ο περί ου εξακολουθεί να συντηρεί την συκοφαντία, αναφέροντάς με και ονομαστικά αυτήν την φορά. Πάλι όμως με «πλάγιο», ύπουλο και άνανδρο τρόπο. Και σπεύδει επικουρικά, κινούμενη προς την ίδια κατεύθυνση και το alter ego του, η @Κατερίνα με το σημερινό της κείμενο. Για το οποίο επιλέγει να ενσωματώσει στον τίτλο του, αλλά και να συμπεριλάβει κάμποσες φορές στο σώμα του κειμένου της, το ψευδώνυμο «Δράκος», το οποίο έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον ένας από τους σχολιογράφους που προανέφερα στην αρχή αυτού του σχολίου μου. Βέβαια, το ψευδώνυμο με τις περισσότερες «εμφανίσεις» στα επίμαχα σχόλια ήταν το «Φεύγω». Όμως αυτό δεν είχε το πλεονέκτημα του συνειρμού με το δικό μου ψευδώνυμο, οπότε δεν το επέλεξε. Ενώ το «Δράκος»!... Ούτε παραγγελία να ήταν!...

Δεν θα άξιζε να ασχοληθώ με τέτοιου είδους λασπολογίες. Και δεν θα το έκανα, αν δεν είχα δηλώσει την ένταξή μου στην παράταξη της Αριστεράς. Όμως, αφού έχω κάνει τέτοια δήλωση, είμαι υποχρεωμένος να διαψεύσω για δεύτερη φορά αυτές τις αθλιότητες. Οι οποίες, είναι ηλίου φαεινότερο, δεν αποσκοπούν κυρίως στην προσωπική μου απαξίωση, όσο στην αμαύρωση της Αριστεράς επί τη βάσει του ακόλουθου υπόρρητου επιχειρήματος: Να ποιοι είναι οι αριστεροί. Δεν φοράνε μόνο κουκούλες στις διαδηλώσεις. Φοράνε και στο Διαδίκτυο!

Φυσικά, δεν θα καταφέρουν τίποτα με τέτοιες λασπολογικές συκοφαντίες. (Οι οποίες, απ’ ό,τι είδα, επιχειρείται με κάποιες παραλλαγές να θίξουν τόσο την @Cynical όσο και τον @LLS). Μάταιες προσπάθειες…


Κανένας λύκος δεν εμπόδισε ποτέ κανένα καραβάνι να προχωρήσει!




ΥΓ. Εμφανίζομαι μετά από μήνες στο blog του @LLS, όχι επειδή θέλω να «σπάσω» την δική του απαγόρευση να λαμβάνω τον λόγο, αλλά μόνο και μόνο για να αποκρούσω την λάσπη και να την στείλω από ‘κει που ήρθε. Ως γνωστόν, το blog αυτό αναφέρθηκε –και καταγγέλθηκε(!)- στα συκοφαντικά κείμενα –άρα πρέπει να μιλήσω κι εδώ. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο διαφωνών με εμένα, αλλά καλός μου φίλος @LLS, δεν θα το παρεξηγήσει αυτό. Είμαι όμως υποχρεωμένος να κάνω μία τέτοια δήλωση. Διαφορετικά, ποιος ξέρει, μπορεί κι αυτό να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου ως «απόδειξη», ότι δεν σέβομαι το διαχειριστικό δικαίωμα στο blogging…

divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Left Liberal Synthesis said...

ΔΔ
Η έντονη αλληλοαπορριπτική αντιμαχία μας,είναι γόνιμη οσο μένει στην ιδεολογική της διάσταση
Σε αυτήν θα παραμείνω
Είναι σαφές οτι μια αλληλουχία ποιητικο -αλληογορικων κειμένων κυκλοφορεί ως προβοκάτσια προς πολλές κατευθύνσεις,και η μόνη διάσταση που αξίζει είναι η αδιαφορία.
Ας παραμείνουμε αυστηρά στα ιδεολογικο -πολιτικα μας διακυβευματα,που παρέχουν γόνιμο έδαφος για εξοντωτικές αντιμαχίες.

divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.
divein said...
This comment has been removed by a blog administrator.