Wednesday, February 24, 2010

O Κώστας απο το Dubai

Γεια σου φίλε LLS
Τα δικά μου νέα τα ξέρεις.Στο Ντουμπάι τα πράγματα βελτιώνονται αλλα πολυ σιγά,σχεδόν οριακά
Η κρίση μας ταρακούνησε αλλα δεν μας διέλυσε
Τα μαθαίνω όλα για την Ελλαδάρα,και φίλε μου μας λυπάμαι
Πως καταντήσαμε ετσι
Η πλάκα είμαι οτι νομίζετε οτι εχετε ένα πρόβλημα σε στυλ Ντουμπάι,αλλα εισαστε βαθιά νυχτωμένοι.Το Ντουμπάι την σκαπούλαρε και σε μερικούς μήνες θα είναι μια χαρά ,αλλα εσας σας βλέπω χάλια.
Να σου πω ενα ενδειτικό
Τις μερες αυτές εχουμε στο Ντουμπαι την Gulfood .Παγκοσμια έκθεση τροφίμων.Ερχονται οι πάντες.
Κρατήσου φίλε μου LLS!!!!
Η Ελληνική παρουσία είναι για κλάματα.Η Κύπρος έχει διπλάσιο περίπτερο,η δε Τουρκία συγκρίνεται μόνο με την Γερμανία και την Ιαπωνία,ας πουμε πενταπλασια παρουσία απο την δική μας.
Ρε συ δεν εχουμε πεντε εταιρείες της προκοπής να πουλήσουμε τρόφιμα.Σου λέω τρόφιμα οχι τεχνολογία τροφίμων που πλεον πουλάνε οι Αιγύπτιοι.Τι κακομοιριά είναι αυτή!!Ρε συ λαδι και μέλι μονο παρουσιάζανε,δηλαδή οτι και οι εταιρείες της Παλαιστίνης και των κατεχομένων της Κύπρου.Προστιθέμενη αξία ούτε δεκάρα.
Ελα μωρέ τα ξέρω τώρα.Για να παράξεις και να εξάγεις χρειάζεσαι ανθρώπους μορφωμένους και υπεύθυνους.Γνώσεις έχουμε,αντίληψη του κοσμου επίσης.Αλλα με τα κωλο ελληνικά συστήματα ο καθένας μορφωμένος κοιτάει να αράξει σε καμιά ΔΕΚΟ ,οπου κονομάει τα διπλά απο την βιομηχανία.Ναι καλα θα κατσει να σκασει.Μωρε την κοπάνησα και εγω και είδα την υγειά μου.Να ξέρεις τι γινεται και να κάθεσαι στην Ελλάδα μου φαίνεται σαν παίζεις στο κινέζικο λόττο.Κερδίζει ενας στο εναμισο δισεκατομμύριο μια φορά τον χρόνο.
Αμ’αυτη η επιχειρηματική τάξη στην Ελλάδα.
Ρε τι λιγούρια είναι αυτά;
Με το που κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο στέλνουν τις γυναίκες τους για ψώνια,και αυτοί κλείνουνε βίζιτες.Ξελιγομένοι και στερημένες.Αυτήν την συγχρονη Ελλάδα βρίσκουμε στο Ντουμπάι .Και καθως ξέρεις οταν οι Ελιτ είναι λουμπεν άξεστοι,τους μιμούνται οι αδικημένοι και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.Και με τους «ιθύνοντες» που έχουμε στην Ελλάδα,η Παπαρήγα μου φαίνεται σαν καλοκάγαθη κυρία από το φιλόπτωχο της παλιας μου γειτονιάς στον Αγιο Φίλιππο.Ρε συ αυτα τα λαμόγια θέλουν πολύ ξύλο. Το μυαλό τους στα λεφτά της ΕΟΚ,και από δουλειά ολα στο πόδι.Και καλά «ιδιοσυστασίες» και «ανάδελφοι».Το μοναδικό που είναι αναδελφο είναι η μαλακία μας.

Ρε συ ο κόσμος προχώρησε και ξαφνικά κοιτάμε και είμαστε στον πάτο.Πολύ ναρκισισμός ρε φίλε.
Διαβάζω και αυτα που γραφτηκαν στην Ελλάδα για μας εδώ.
Πω πω μιλάμε για χοντρό παραμύθι.
Ρε συ εμείς εδώ είχαμε παράλληλα με τον τουρισμό και τα κτίρια,αναπτυξη βιομηχανικών υποδομών,ζώνες,συστηματα κλπ.Σε μια μέρα φτιάχνεις εταιρεία,που συναλλασεται μονο ηλεκτρονικά.Με την κατάρευση των οικοδομών,πήραμε ενα δανειάκι απο το Αμπου Νταμπι,την σκαπουλαραμε αλλα η βιομηχανική υποδομή αναπτυσσεται κανονικά.Είμαστε η πιο ασφαλής ζώνη δυο ωρες με το αεροπλάνο απο το Ιραν το Πακισταν,την Σ.Αραβία,και η βιομηχανία μας καλπάζει.Σε πεντε χρόνια τα κτίρια θα είναι γεμάτα.Με τις σημερινές τιμές οσο κάνει ενα τριάρι εικοσαετίας στου Γκύζη κάνουν 250 ολοκαινουργια τετραγωνικά στην Σαρζα μισή ώρα απο το κέντρο,και με μετρό σε τρεις μήνες.Τα διαμερισματα σε αυτες τις τιμές πουλιώνται κατα δεκάδες.
Αυτα φίλε μου,την έχετε,δηλαδή την έχουμε,βαμμένη.
Σε φιλώ
Κώστας

16 comments:

Greek Rider said...

lls καλησπέρα, αυτά που περιγράφεις είναι η πραγματικότητα.Ιδιαίτερα για την Ελλάδα συμφωνώ απόλυτα, έχει άραγε πιο κάτω;

Σε ότι αφορά το Dubai μην ξεχνάμε ότι απέκτησαν συνδικάτα το 2006 (και κατέρρευσαν το 2008!).

Αξίζει να διαβάσει κανείς τι αναφέρεται στην Wikipedia για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Dubai.

Έτσι δημιουργεί ο κάθε ένας οικονομική επίτευξη....

Και με βάση το παράδειγμά σου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο καπιταλισμός κάνει θαύματα σε αυταρχικές συνθήκες.

HearNothing said...

καλησπέρα
αυτό εδώ μου άρεσε πολυ:
"Και καθως ξέρεις οταν οι Ελιτ είναι λουμπεν άξεστοι,τους μιμούνται οι αδικημένοι και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται"
αλλά ισχύει κ για τις υπόλοιπες χώρες όχι μόνο για την ελλάδα, κ νομίζω ότι οι ελληνες του εξωτερικού πέφτουν πολύ συχνά στην παγίδα να το θεωρούν ελληνικό μονοπώλιο με μοναδικό μετρο σύγκρισης την οικονομική κατάσταση της εκάστοτε χώρας με την ελλάδα.δλδ μου κάνει για πολύ περίεργο εθνικό χαρακτηριστικό να μην μπορείς να διακρίνεις τις κοινωνικές παθογένειες της χώρας που μένεις κ να μένεις κολλημένος σε αυτές της ελλάδας. (απο προσωπική εμπειρία το λεω, όχι εξαιτίας του ποστ)
κατα τα άλλα, όσα αναφέρει για την επιχειρηματικότητα με βρίσκουν 100% σύμφωνο. (άσχετο:τις κιτς κατασκευές στο ντουμπάι που χτίζουν γιατί δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους, με την προκλητική *νεοπλουτιστικη* αισθητική πραγματικά τη σιχαίνομαι, είναι ότι πιο αντιαισθητικό,φτηνό κ ευτελές έχω δει)

Left Liberal Synthesis said...

GR
Η συζήτηση για τα διακαιώματα και την αναπτυξη είναι πολύπλοκη.
Δεν ειναι προυπόθεση αναπτυξης η απώλεια δικαιωμάτων,αλλα δεν είναι ασύμβατη η αναπτυξη με συνθήκες πολιτικής υπαναπτυξης.
Αλλωστε αυτό είναι και το δυσεπίλητο αίνιγμα.Κανένας μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φοράει παπούτσια ΕΛΙΤ (για να υποστηρίξει το μεροκάματο των απολυμένων) αλλα στα κινητά μας μια σειρά από εξαρτήματα είναι φιαγμένα στο Ντουμπαι.Το μεροκαματο των απολυμένων και τα δικαιωματα στο Ντουμπαι τα εχουμε γραψει στα αρ... και μονο που ιστολογούμε.
Δηλαδη δεν εχουμε βρει τα ορια ηθικής πολιτικής και ΠΡΑΞΗΣ παρα μόνο ρητορικά,στο μιλητό.

Left Liberal Synthesis said...

HearNothing
Δεν είμαι καθολου σίγουρος (μα καθολου) οτι κάποιοι δεν ειχαν καμμιά πενηνταριά δισ,και τα κάνανε κακογουστους πύργους.
Ο κωστας λεει κατι για την γεωστρατηγική θέση.Δηλαδη οι κακογουστοι πυργοι δεν εγιναν ασ πουμε στην Σομαλία.Τοτε θα ήταν πραγματικά παραδοξο.Τωρα με την εξωφρενική πτωση των τιμών,αν ροη ξαναρχίσει το επισόδειο Ντουμπαι θα μείνει μια ισχνή αναμνηση.Ενω το επισοδειο Ελλαδα εξελισσεται σε δραμα.

Anonymous said...

"Αλλα με τα κωλο ελληνικά συστήματα ο καθένας μορφωμένος κοιτάει να αράξει σε καμιά ΔΕΚΟ ,οπου κονομάει τα διπλά απο την βιομηχανία.Ναι καλα θα κατσει να σκασει"
..

Έχει ιδέα από ΔΕΚΟ,Κώστα;
Οι ΔΕΚΟ (όλες, είναι στρατηγικής σημασίας και δεν είναι για κάνουμε την πλάκα μας..)
να ιδιωτικοποιηθούν,να κρατικοποιηθουν;

Ποιά είναι η ενεργειακή πολιτική, π.χ της ελλάδας;
Ποιά η πολιτική των κομμάτων πάνω, σ'αυτό;

Ποιά η άποψη της αριστεράς για την ενεργειακή πολιτική;
Καμμία. Μην ψάχνεις.

Και επειδή, καμμιά φορά, μας ξεφεύγουν κουβέντες, από κεκτημένη ταχύτητα, λέμε τωρα..

Οι διοικήσεις τι κάνουν; Οι υπάλληλοι σου φταίνε;

Οι πελατειακές σχέσεις, τα πάρε δώσε με την ZHMENS και η άμεση σχέση των εκάστοτε κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν τον δημόσιο τομέα για τις πελατειακές σχέσεις με τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα;

Όλα μαζί χύμα και τσουβαλάτα;

Αυτό που πάει να αράξει, γιατί δεν τον πιάνει από τον γιακά να τον πετάξει έξω, κάποιος;
Ποιός, άραγε;
Κανείς, δεν θέλει, βέβαια..από κανένα κόμμα.

Τα 30 σχετικά μου ποστ, θα στα στείλω συνημμένα στο Ντουμπάί

Αντωνης said...

http://www.newleftreview.org/?view=2635

Anonymous said...

@Σπιθα
Δεν είχα καμμία αιχμή προς την κατεύθυνση που αναφέρεις.
Συμφωνω μαζύ σου!!!
Απλουστατατα αναφέρω ψυχρα μια ταση που επικρατει στους μηχανικούς εδω και πολλά χρόνια.
@Αντωνη
Παρατηρω την σχετική διεθνη ενασχοληση με το ζήτημα και μου φαίνεται πολλες φορες επιφανειακή.
Το ζήτημα των πολιτικών ελευθεριών είναι δεδομένο,αλλα αλυτο.Αν δεν υιοθετηθούν θεσμοί οπως το κοκιννοπρασινο ISO κλπ,τότε ολοι το πρωί θα καταναλωνουμε προιόντα από την Κίνα,για να την καταγγείλουμε το απόγευμα.Το Dubai ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.Η Ελλάδα καλύπτει τις ανάγκες της σε πετρέλαιο από ακόμα πιο σκληρή δικτατορία την Σαουδική Αραβία,δεν βλέπω οπως κανενα ακτιβιστη ή αριστερά να προτείνει κατι ουσιαστικό.Θερμενεστε κυριολεκτικά από τον τρόμο των γυναικών και των φυλακισμένων.
Σχετικά με την μεγαλομανία εδω,αυτό είναι αδιαμφισβητητο αλλά δεν είναι τοσο "τρελλα του μεγαλείου".Διπλα απο τα κτίρια η παραγωγή μεγαλώνει.Το Ντουμπαι ως κενοδοξη μεγαλουπολη είναι κλισε.Γι αυτό και η διασωση ήταν σε αυτήν την φαση τοσο απλή.Επιμενω το Ντουμπαι σε σχεση με το ελληνικό προβλημα είναι πταίσμα.
Κωστας

Αντωνης said...

Φίλε Κώστα,

Με κάθε καλή διάθεση πρέπει να σου θυμήσω ότι στο Ντουμπάι δεν ζεις τα πράγματα από την σκοπιά του εργάτη-μετανάστη που ζει σε κοτέτσια, αλλά αυτή του μορφωμένου, φαντάζομαι καλά αμοιβόμενου και με καλές συνθήκες ζωής ειδικού. Ένας λόγος για τον οποίο μιλάω σπάνια για ταξικά ζητήματα στην Κύπρο είναι ότι δεν ξεχνάω αυτή την διαφορά. Ανήκω βλέπεις και γω στους καλά αμοιβόμενους ειδικούς. Την Ελλάδα την ξέρω από την άλλη πλευρά, αυτή του άφραγκου και άνεργου διδάκτορα που του έπιναν το αίμα εργοδότες για ψίχουλα. Για αυτό έχω κάτι παραπάνω να πω για την Ελλάδα.

Έχει μεγάλη σημασία αυτό το σημείο.

Αντωνης said...

Φίλε Κώστα,

Με κάθε καλή διάθεση πρέπει να σου θυμήσω ότι στο Ντουμπάι δεν ζεις τα πράγματα από την σκοπιά του εργάτη-μετανάστη που ζει σε κοτέτσια, αλλά αυτή του μορφωμένου, φαντάζομαι καλά αμοιβόμενου και με καλές συνθήκες ζωής ειδικού. Ένας λόγος για τον οποίο μιλάω σπάνια για ταξικά ζητήματα στην Κύπρο είναι ότι δεν ξεχνάω αυτή την διαφορά. Ανήκω βλέπεις και γω στους καλά αμοιβόμενους ειδικούς. Την Ελλάδα την ξέρω από την άλλη πλευρά, αυτή του άφραγκου και άνεργου διδάκτορα που του έπιναν το αίμα εργοδότες για ψίχουλα. Για αυτό έχω κάτι παραπάνω να πω για την Ελλάδα.

Έχει μεγάλη σημασία αυτό το σημείο.

Anonymous said...

Αντώνη
Με μια παράγραφο συμπυκνωνεις το σύγχρονο αίνιγμα .Η σχετική θέση του κοινωνικού παρατηρητή και του πολίτη είναι ο καθοριστικός παράγοντας .Περιδιαβαζω μόνο μερικά ιστολόγια (το radical desire) είναι ένα από αυτά γιατί ακριβώς εκφράζουν την κοινωνική αγωνία αλλά και την δυσανεξια του μέσα έξω.Δεν αντέχω πια την ρητορια του από μέσα που αμπαλαρεται ως από έξω.Μεγάλο ζήτημα σχεδόν ακαταβλητο για μένα
.Προφανώς έχεις δίκιο .Αλλά απο την σιωπή η την αποδοχή ενός κλισέ ρόλου προτιμώ την αντιφατική αυθεντικότητα του ημιτελους .Αλλωστε γι αυτό τα λέμε με τον LLS.χαιρετω
Κώστας

Αντωνης said...

Για αυτό μιλάω για πάλη πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μας, φίλε Κώστα. Δεν το λέω ρητορικά. Ζούμε αντιφατικά, είμαστε αντιφατικά τοποθετημένοι σε διάφορες κοινωνίες --για την Ελλάδα είμαι στο περιθώριο, άγνωστος μεταξύ αγνώστων όλη μου τη ζωή. Εδώ στην Κύπρο και σε κάποιες χώρες του εξωτερικού όπως οι Η.Π.Α είμαι "κάποιος", έχω μια ταυτότητα. Δεν γράφω από κάποια ομογενοποιημένη θέση, και αυτός είναι ένας λόγος που είμαι καχύποπτος απέναντι στα στενά εθνικά αφηγήματα όσο είμαι και απέναντι στον άκοπο κοσμοπολιτισμό.

Η ειλικρίνεια είναι το μόνο αντίδοτο που έχουμε ενάντια στην πόζα. Σ' ευχαριστώ για αυτήν.

Anonymous said...

@ Ανώνυμος (Κώστας)

1) Δεν υπάρχει θέμα, Κώστα.
Αυτό, υπέθεσα και εγώ, πάνω στον συλλογισμό μας, κάνουμε άλματα.

Το ανέφερα, άλλωστε:
"Επειδή, καμμιά φορά ξεφεύγουν κουβέντες, από κεκτημένη ταχύτητα"

Υ.Γ.
",Απλουστατατα αναφέρω ψυχρα μια ταση που επικρατει στους μηχανικούς εδω και πολλά χρόνια."

Σ΄αυτό δεν έχεις και πολύ άδικο, Κώστα.

Anonymous said...

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το Dubai. Δεν μπορούν να συγκριθούν είναι ανόμοια.
Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και το Dubai των Εμιράτων.
Πιόν ακριβώς δρόμο θα έχει βρει σε λίγο καιρό το Dubai; Ποιό είναι το πλάνο; Θα είναι ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο οικονομικό κέντρο; Θα γίνει παγκόσμιο καπιταλιστικό κέντρο?
Το Dubai είναι κάτι αφύσικο, είναι ένα πείραμα και γι'αυτό έχει και θα έχει απρόσμενα αποτελέσματα.
Μη γελιόμαστε, δεν θέλουμε να γίνουμε Dubai.

Anonymous said...

Perseus
Συμφωνώ μαζί σου απολύτως
Ακριβώς δεν έχουν καμμιά σχέση ,αλλά αυτό βλέπω να
Μην αναλύεται στην Ελληνικη δημοσιότητα .Αντιμετωπίζονται ως «υπερχρεωμένες» παράλληλα
Το Dubai όμως δυνητικά έχει πολλές πιθανότητες να γλιτώσει.Κακώς αντιμετωπίζεται ως οικιστική τουριστική «φούσκα » Ειναι κάτι παραπάνω από αυτό
Αν προσεξες συνεκρινα την Ελλαδα σε σχέση με άλλες χώρες και κριτήριο την παρουσία της στην περιοχή
,σχεδόν απαρατήρητη ......
Κωστας

ο δείμος του πολίτη said...

Όλα φαντάζουν ωραία και καλά για τους επιχειρηματίες, αλλά τι γίνεται με τους μετανάστες και τις γυναίκες; Δεν είναι και μια κοινωνία τόσο καλή. Αν είσαι άνδρας και αν θες να κάνεις επιχείρηση, όλα φαντάζουν καλά. Και βέβαια πού πηγαίνει η υπεραξία;

Anastasios said...

Δεν θα διαφωνήσω με τον Κώστα περί Ελλάδας. Αλλά και η εικόνα με τους εργάτες κρυμμένους στα παραπήγματα δεν είναι και ότι καλύτερο. Ας μην ξεχνάμε ότι το εμιράτο είχε την τύχη να κάθεται σε εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Όταν στερέψει το πετρέλαιο μόνο οι εμίρηδες και οι οικογενειές τους θα την βγάλουν καθαρή, αφού θα έχουν αγοράσει τη citibank, την BofA κλπ. και αλίμονο στους υπόλοιπους κακομοίρηδες.