Monday, July 13, 2009

Να φύγει το κεφάλαιο να έρθει ο ΛΑΟΣ.Η ρουτίνα της ακρότητας και η απουσία βεβήλωσης

Ενας ακομη παρεμβατισμός εσκασε μυτη,o πατριωτκός.Μαλιστα με απευθειας συνομιλια με την αριστερη ρητορια.
Οι φλογεροί αντικαπιταλιστες του Λαος ,ξεσπαθωσαν και αναμενονται οσονούπω στις διαφορες ακτιβιστικες δρασεις.

Προφανως δεν προκειται για μια μουφα ιδεολογια ,δηλαδη οτι ο Καρατζαφερης παριστάνει τον Τσαβες ,αλλα οι ψηφοφοροι και τα στρωμματα που εκφραζονται ετσι ,εχουν μια αυθεντικη αντιπλουτοκρατικη τοποθετηση με ιδιοσυγκρασιακα χαρακτηρηστικα

Ο δεξιος αντικαπιταλισμος με μια εννοια αποδεικνυει πως η κοινωνικη πολωση ,νουμενη ως γραμμικη ανισοτητα , στις συγχρονες κοινωνιες δεν παραγει στρατοπεδα ,στο σχημα του 20 αιωνα, αλλα φυλες αγελες στην τοπολογια των διαδυκτιακων παιχνιδιων.
Ο Αντικαπιταλισμος μπορει να ειναι κλασικος αριστερος, δεξιός, θρησκευτικος,κλπ κλπ.

Μια μικρη περιηγηση και μονο στο ευρωπαικο Κοινοβουλιο δειχνει πως παραγουμε ιδεολογικες συσπειρωσεις με γεωμετρικη προοδο.Η εννοια των 2 η 3 κοσμων εχει υποκατασταθει απο τα απειρα συμπαντα που αναδυονται.

Οι αναπαντεχνες παραλληλιες δεν ειναι εκπληξεις πια.Και δεν μπορουν να αντιμετωπιζονται ηθικολογικα.
Οταν τον Δεκεμβρη εγινε χαμος,ηταν ενδεικτική μια φαινομενη συμπτωση μεταξυ ΚΚΕ ,Λαος που προφανως δεν μπορει να αξιολογηθεί γραμμικα.Η υστερική εκκληση της ταξεως ,απεχει παρασαγγας απο την ευθυνη για το μελλον των κοινωνικων δρασεων πεζοδρομιου.

Δυστυχώς ευτυχως για την τοποθετηση ενος στιγματος στον πολιτικο χαρτη , χρειαζομαστε πλεον τρισδιαστατα μοντελα ,και εργαλεια αντιστοιχης απεικονισης.

Ο πατριωτικος παρεμβατισμός του Λαος δεν ειναι ουτε ψευδοπατριωτικος ουτε ψευδοπαρεμβατισμος.Τον αντιμετωπιζεις στην ονομαστικη του αξια και μπλεκεις με δυσεπιλυτες περιπλοκες,η τον καταγγείλεις ως κλασσικη ακροδεξιά και χαλαρωνεις μεχρι την επομενη αναμετρηση που σε αναμενουν εκπληξεις.

Τα βασικα στοιχεια Του ΠΠ περιγραφονται εδω

Πατριωτικός Παρεμβατισμός
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος, είπε ότι φέρνει μια νέα πολιτική θεωρία, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, που είναι, όπως τόνισε, η απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό έχοντας ως προτεραιότητα τον πολίτη.
Στον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, είπε, τον έλεγχο θα έχουν οι πολίτες και στόχος θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας. Είπε ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κανένας άνεργος, καθώς όσοι δεν θα έχουν δουλειά, θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές.
Είπε ακόμη ότι το κράτος πρόνοιας θα είναι για όλους, με δωρεάν τα πρώτα κυβικά μέτρα νερού και τις πρώτες εκατό κιλοβατώρες.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε τα ποσοστά του κόμματος να ανέβουν ακόμη περισσότερο στις επόμενες εθνικές εκλογές (πηγη In.gr)

Στο οικονομικο πεδιο,δεν διαφερει σχεδον σε τιποτα απο τις κρατικιστικες νοσταλγιες απο τις οποιες διαπνέονται τα συμπαντα της δημοσιοτητας.
Οπως σωστα επισημανθηκε το νεο στοιχεια των συντηρητικων πολιτικων που επιβραβευθηκαν στις ευρωεκλογες ειναι η αυτοματη υιοθετηση πολιτικων κρατικης παρεμβασης ,που υποτιθεται εχουν αριστερη προοδευτικη προελευση.

Με μια εννοια απο την πολιτικη κουζίνα της αριστερας ολες οι συνταγιες και τα υλικα,εχουν γινει κοινο κτημα ολων.Πριν μερικους μηνες ο Τσιπρας διεκδικουσε 100000 διορισμούς.
Σιγα τα ωά. Με το συστημα ΜΟΜΑ ο καναλαρχης προεδρας θα λυσει καθολικά το προβλημα της ανεργιας.Δεδομενου οτι ειναι και υπερ της καθαριοτας στον Αγ.Παντελεημωνα ,δεν ειναι τυχαίο που πολλοι συνδιαζουν εργασια και λατρα σε συσκευασια Βοριδη.

Αυτο ειναι το πιο νεο στοιχειο της τρεχουσας πολιτικης.

Θεματολογιες,σμπεριφορες,θεωρησεις,αποψεις , που πριν 30 χρονια ταξινομουνταν με ευκρινια,σημερα διασπειρονται σε ολο το φασμα.

Καρατζαφεριοι αντικαπιταλιστες,Αριστεροι Πατριωτες του Καραμπελια,νοικοκυραιοι της Παπαρηγα,εκνευρισμενοι εκπαιδευτικοι του Αλαβανου ,οικολογοι του Καφετζοπουλου,παρουσιαζονται διπλα μας σε εναλασσομενο ρεπερτοριο, με ταχυτητα και ποικιλια μπουλουκιου του 1950.

Βλασφημία αντι ακρότητας

Ο G.Agamben που στοχαζεται στο μεταίχμιο θεολογίας και κριτικης και διατυπωνει το ακολουθο σχημα

Αν θεωρουμε οτι οι συγχρονες κοινωνίες κινουνται σε μια μια διαδικασια διάσπασης νοηματων,λειτουργιων,τοτε αρχεγονικη πρωτολεια διασπαση δημιουργειται με την εννοια του ιερου.Το ιερο εγκαθιστα ενα ρηγμα στην ζωη,αναδυοντας το ανιερο.Με μια εννοια η θεμελιωδης κατατμηση ειναι η αναδυση του ζευγους ιερου ανιερου.Η ανιερη βλασφημία η βεβηλωση λοιπον δεν προσβαλει την ιεροτητα, αλλα αυτή καθεαυτη την διχαστικη ταξινομικη λειτουργία του ζευγους ιερο ανιερο.Η βλασφημια ειναι ενοτητα σε ενα κόσμο διαχωρισμών.

Προκρινει μια αριστερά της βεβηλωσης και οχι μια αριστερα της «εκκοσμικευμένης» ακρότητας.

Η ακροτητα ειναι μια αισθητική του κατεστημένου.

Οι μικρονοίκοί της τρομοκρατίας ,των βανδαλισμων η της ρητορικης οξυτητας,δεν εχουν δει πως το ακραιο ειναι ηδη εγκατεστημένο εντος της mainstream λογικης.Λιγο περιεργος να εισαι ,βρισκεις ολες τις ακροτητες στο πιατο σου.

Το χολυγουντ ζει απο τα σπλατερ,ταριχευμενα ξεκοιλιασμένα πτωματα γινονται επιτυχια επιπεδου Βουγιουκλάκη στην Αθηνα του 2009, και καποιος νομιζει οτι με το να σκοτωνει αστυνομικους ,η να σπαει βιτρινες, η να ουρλιαζει ,σοκαρει την κοινωνία.

Φιλε μου το ακραιο ειναι κονφορμισμος που μπροστα του ο Χριστοδουλος μοιαζει με τρανσεξουαλ αριστεριστη.

Στο ρητορικό επιπεδο λοιπόν ,και ο Καρατζαφύρερ, σου κατεβαζει τους αντινεοφιλευθερισμους με ευκολια που η εκφωνητρια της προεκλογικης συγκεντρωσης της Ανταρσυα, θα ζηλευε.Ο εκνευρισμός,η κοντόθωρη τσαντήλα,η πολιτικολογία της μανούρας, ακόμα και όταν σημαίνονται με τις πόζες του ακραίου,δεν αμφισβητούν κανένα κατεστημένο.Η δημοσιότητα ζει και αναπνέει απο το καθημερινό «σοκ».Μερικές δόσεις παραπάνω δεν προσφέρουν και τίποτα.

Ερχεται λοιπον ο πρόεδρας κάνει ενα συνέδριο νεολαίας,αντικαπιταλισμού,υψηλών τόνων και μηδενικής ανεργίας.Προχωρεί ενα βήμα την ρητορική ακρότητα που άλλοι υιοθέτησαν,κινούμενος με ασφάλεια στον κονφορμισμό του ακραίου.

Ο βλάσφημος λοιπον λειπει ,απο τις ρουτινιαρικες ακροτητες δόξα τω θεώ μπουχτησαμε.

Για την πολιτειολογία της βεβήλωσης
G.Agamben
Βεβηλώσεις (Αγρα 2000)
What is an apparatus (2009)

"Πατριωτικός Παρεμβατισμός.Να φύγει το κεφάλαιο να έρθει ο ΛΑΟΣ".Είναι το σύνθημα που ακούστηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΛΑΟΣ

Φωτογραφία από το αρχείο του Εθνικου Θεάτρου

14 comments:

Νοσφεράτος said...

σκετος κλασσικος (ουτε καν μετα-) φασισμος

aerostatik said...

Η ανιερη βλασφημία η βεβηλωση λοιπον δεν προσβαλει την ιεροτητα, αλλα αυτή καθεαυτη την διχαστικη ταξινομικη λειτουργία του ζευγους ιερο ανιερο.Η βλασφημια ειναι ενοτητα σε ενα κόσμο διαχωρισμών.

νομίζω ότι στα παραπάνω βρήκα την ιδεολογική ταυτότητα του ιστολογίου μου...

Greek Rider said...

Ο πατριωτικός παρεμβατισμός του Καρατζαφέρη μου θυμίζει τον πατερναλιστικό καπιταλισμό του Ανδρέα...

Αυτό με τη ΜΟΜΑ θα του στερήσει πολλούς ψήφους νέων που δεν θέλουν και πολύ να δουλέψουν σε οποιαδήποτε δουλειά.

Δε νομίζω ότι είναι τόσο μπερδεμένα τα πράγματα, ο εθνοσοσιαλισμός του Χίτλερ δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο για το τι ήταν σημαντικό για τη Γερμανία. Παρέμβαινε δηλαδή με πατριωτικά κριτήρια...

Left Liberal Synthesis said...

Nosferato
Ας μην υπερβαλουμε.Ο φασισμος εμπεριέχει μια γενικευμενη δυσπιστια στο φιλελευθερο κρατος.Ο ΠΠ του Λαος,στοχευει σε συγκυβερνηση.Επιτρεψε μου να τον βλεπω ακριβως ως τέτοιο.ΠΠ

Left Liberal Synthesis said...

aerostatik
Καθως πολλες φορες αναρωτιέμαι γιατι Blogging,μάλλον μου εδωσες ενα ευλογο προσχημα.Για να ανακαλύπτουν αλλοι bloggers την απαντηση στο δικο τους γιατί.Χμ,, οχι ασχημο

Left Liberal Synthesis said...

GR
O φασισμός εμπεριειχε δομικη αμφισβητηση στο φιλελευθερο κρατος.Ο Λαος δεν ειναι φασιστικό,θέλει να συγκυβερνήσει.Είναι νεο συντηρητικο μόρφωμα με πολλά ετεροκλητα στοιχεία.
Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ μπερδεμένα.(τουλαχιστον στα δικα μου μάτια)

Anonymous said...

συνηθως οταν μιλαμε για φασισμό σημερα ερχεται στο μυαλό μας ο...Ναζισμός..
Ομως ο φασισμός ξεκινησε απο τον Μουσσολινι..
Και ο Μουσσολινι (ο φασισμος του Μουσσολινι)ηταν αυτο: ενας συνδυασμός ετεροκλητων στοιχειων που απαιτουσε να συγκυβερνησει..
Και ειχε και δημαγωγικές ικανοτητες .. και κατά περιστασεις παριστανε απο τον σοσιαλιστη , φιλελευθερο μεχρι και τον κομμουνιστη..
Εξαλλου ο μεσοπολεμικός φασισμός ενειχε και μια κλιμακωση ..Πολλές πρωην φιλελευθερες κυβερνησεις γλιστρουσαν στον φασισμό ή ημιφασισμό..
εχω κανει πολλές αναρτησεις σχετικά π.χ
http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_2875.html

Nosferatos

LeftG700 said...

Φίλε Left Liberal Synthesis,


Τι θα συνιστούσε "βεβήλωση" κατά την άποψή σου στο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό;


Τα λέμε.

Anonymous said...

Βαρέθηκα να διαβάζω για μπαμπούλες.

Left Liberal Synthesis said...

Φιλε Nosferato
Προφανως συμφωνουμε.
Παντως η παρεφθαρμενη χρήση των ορων φασισμος ναζισμός για τα νεά λαικιστικα κόμματα της Δεξιας ,ειναι αστοχη.
Ο Ναζισμος και φασισμος εχουν ιστορικο περιοεχόμενο,που μας εμποδίζει να δούμε το μελλον αυτων των κομμάτων.

Left Liberal Synthesis said...

Leftg700
Σε τοσο μεγαλοπρεπες ερωτημα δυσκολη η απάντηση.(λόγω όγκου)
Παντως σαν παράδειγμα,αντι για κραυγές για μετανάστες,το ανοιγμα ενος δημόσιου καταλόγου,οπου ομάδες ή ατομα αναλαμβάνουν Δημόσια την "υιοθεσία" μεταναστων (για στεγαση νομιμοποίηση)
Πρακτικά άμεσα πράγματα,με ατομικη ευθύνη και κόστος.
Αυτο ειναι βέβηλο.
Διαδηλώσεις για να πλακωθουμε με την Χρ.Αυγη ειναι κοινοτοπο.

Left Liberal Synthesis said...

Ανωνυμε
Αν διαβασεις προσεκτικά,δεν υπάρχει κανένας μπαμπούλας.

DennisV said...

Oι ιδεες σου LLS περι βεβηλωσης ειναι ιδιαιτερα ενδιαφεροντες. Αυτο ειναι επαναστατικο στην συγχρονη νεοπουριτανικη εποχη μας. Οτι διαλεκτικα αντιθετα δεν υπαρχουν παρα ιδεολογηματα που διαφωνουν σε ποταπα ζητηματα διαχειρησης (Αν γραφειοκρατες ή πλουτοκρατες θα ειναι η ruling elite) αλλα καθολου στα ουσιωδη. Πρεπει να αποκαλυφθει η ΕΛΛΕΙΨΗ ουσιαστικης διαφορας ολων. Εξαλλου οι ιερες αγελαδες κανουν τις καλυτερες μπριζολες.

Left Liberal Synthesis said...

Dennis V
Ας οψεται ο Agamben που τσιταρουμε ανενδοίαστα.
Οντως η πολιτιολογεία της βεβήλωσης ειναι πολυ ενδιαφέρουσα