Monday, May 7, 2012

Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε , η pseudopasokiline pragmatismus κάνει καλό .




Κι' όμως η συγκυρία είχε  ξεκινήσει  την κορύφωση από το απραγματοποίητο δημοψήφισμα του Γαπ. Η μη διενέργεια του ανέβαλε τον προσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι εκλογές το πραγματοποίησαν και  προσανατολισμός τώρα είναι σαφής :
Οι εκλογές αποτυπώνουν το ξεκάθαρο Ναι στο Ευρώ.

Ο νικητής των εκλογών είναι η  αυτονομημένη διαθεσιμότητα του Τσίπρα για κυβερνητικές ευθύνες. Επομένως είναι ψήφος διαχείρισης, διευθέτησης, ανατακτοποίησης .Δίπλα του η κυβερνώσα Δημαρ ανακατασκευάζουν  την ενιαία πάλαι ποτέ ανανεωτική αριστερά ως ετερόρρυθμη εταιρεία Η  λειτουργική αριστερά μπήκε στα βαθιά. Η θάλασσα έχει τους δικούς της κανόνες και οι καπετάνιοι το ξέρουν. Αυτοί που θα προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αλλαγές πορείας θα κουραστούν.
Ταυτόχρονα, αυτή η κοινοβουλευτική αριστερά έχει μια ισχυρή παρουσία βουλευτών ονομασίας προέλευσης Πασοκ. Η συνεισφορά τους είναι θεραπευτική.Ως γνωστόν η ισχυρή δόση της ενεργού ουσίας pseudopasokiline pragmatismus στις κοινοβουλευτικές ομάδες,  ενισχύει το σύνδρομο " προεκλογικά λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω". Η προ τριακονταετίας ασθένεια " έξω από την Εοκ" έχει επανέλθει ως καινοφανής επιδημία " έξω το μνημόνιο " αλλά το φάρμακο θα την θεραπεύσει. Η οιονεί κυβερνώσα αριστερά θα μας εκπλήξει με το ρεαλισμό της.
Η τελετουργική αριστερά μπορεί ασφαλώς να συνεχίσει τα ευχέλαια μόνη της.

Ο λεγόμενος αστικός χώρος μπορεί να απολαύσει την ένδεια του σε ιδέες και πρόσωπα. Φευ , είναι αυτή η ένδεια που διαμορφώνει και την ξηρασία  στο υπόλοιπο τοπίο.

Η ΧΑ αντιπροσωπεύει αυτό που ξέρουμε όσοι πάμε γήπεδο. Το 7 % είμαστε τραμπούκοι, φαλλοκράτες, αγράμματοι.
Το αυθεντικό  brand name " pasok " έχασε , ωστόσο η ενεργός ουσία του κυκλοφορεί σε διάφορα generics που διατίθενται ανεξέλεγκτα σε όλα τα φαρμακεία της Βουλής.

Η αρχιτεκτονική και τα απλά μαθηματικά της βουλής δείχνουν εκλογές σε λίγο. Ο Τσίπρας έχει πλέον αμεσολάβητη σχέση με τους " μη προνομιούχους " του οι οποίοι θα του δώσουν την πρώτη θέση σε κάθε ευκαιρία .
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά μερικά φάρμακα είναι κλασσικά .

Εικόνα:http://societeperrier.com/articles/upcoming-event-shuji-terayama-who-can-say-that-we-should-not-live-like-dogs-tate-modern/

11 comments:

Νοσφεράτος said...

εκλογές και μια νεα σελιδα για την ΕλλΆδα , την Ευρωπη τον κοσμο ολοκληρο σε αυτο το Σουπερ Τρουμαν Σωου οπου ολοι ειμαστε παικτες και θεατές και πεσσοι

Left Liberal Synthesis said...

Σουπερ Τρουμαν Σώου.......
Πω μας βλέπουν

Anonymous said...

left division

Απολαμβάνοντας τον ασυνήθιστο και υπερβατικό τρόπο που νοηματοδοτείς τους συμβολισμούς σου, συμπληρώνω:

Στη χρυσή αυγή υπάρχει μια μειοψφία νεοναζί κι ένας στρατός ολόκληρος νεοχαζοί που τους ψήφισε απολίτικα και τσαμπουκαλίδικα.

Πάντως δεν μπορείς να πεις, σε κάθε κατάσταση που οι κοιμισμένοι ... βγάζουνε κυβέρνηση ... το εγερθήτω έχει την αξία του όπως και να το κάνουμε

MLOG said...

υπάρχει και το φάρμακο eurocommunismus apragmaticus...αλλά ποιός πιστεύει πια στην ομοιοπαθητική;!

Elias said...

Ωραία ανάλυση. Είμαι όμως προβληματισμένος....35% των ψηφοφόρων δεν ψήφισαν.... 19% ψήφισαν και δεν εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο...Στις επόμενες εκλογές( που δεν τις βλέπω σύντομα)θα δούμε νέους συσχετισμούς...Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε πρόταγμα εξουσίας, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς την 'μνημονιακή' ΝΔ...
ΒΕΛΓΙΟ ?Παρατεταμένη ακυβερνησία ώστε να εξαφανιστεί ο εχθρός? Δεν το πιστεύω...Πάντως Αριστερή διακυβέρνηση, χωρίς Δεξιά δεκανίκια, δεν προκύπτει...Πώς ο Δραγασάκης θα συμφωνήσει με τον Μηταράκη και πώς ο Παπαδημούλης θα συννενοηθεί με τον Βορίδη δεν μπορώ να το καταλάβω. Η κουλτουρα ασυννενοησίας λόγω ιδεολογικής διαφοράς θα επικρατήσει μάλλον έναντι της ''δηθεν'' αναγκαίας και επείγουσας κυβερνητικής συμμαχίας... Προβλέπω ισχυρή παρέμβαση, ωμή, εκβιαστική απο ΕΕ/ΔΝΤ,οχι απο Γερμανία μόνο...Και προβλέπω σύντομα,αντι-ευρωπαικό ελληνικό πολιτικό μέτωπο( Ανεξάρτητοι Έλληνες μάλλον και ΛΑΟΣ, ίσως)...Τότε,αναμένω να δώ αντανακλαστικά απο Τσίπρα, Κουβέλη...Φοβάμαι ότι θα δούμε μια ασταθή ισορροπία ανεδαφικών ελιγμών μεταξύ απροσδιόριστων στόχων, απο πολλούς...Έδαφος για ηπιότερη επιβολή σκληρών αντικοινωνικών μέτρων, προυπογεγραμμένων εδώ και μήνες...Οι εκλογές λειτούργησαν ως πράξη συλλογικής εκτόνωσης στην ελληνική αγανάκτηση,ως στοιχείο ΄'δημοκρατικής'αποφόρτισης απο την αντιδημοκρατική διακυβέρνηση του ευρω-διευθυντηρίου...Ας μην κρυβόμαστε άλλο απο την σκιά μας...Γνώριζαν ότι δεν μπορούμε να έχουμε συναίνεση ή ισχυρή λαική εντολή και τώρα θα το χρησιμοποιήσουν εις βάρος μας: αφού δεν ξέρετε τί θέλετε αγαπητοί χρεωμένοι Έλληνες,τότε θα σας υποδείξουμε τον 'ορθό δρόμο' ανάκαμψης...Άσχετα αν αυτός δεν οδηγεί πουθενά, πρέπει σαν λαός, να πάρετε μια τροχιά, να χαράξετε μια κατεύθυνση...Οδοδείκτης κοινωνικής προσαρμογής: έτσι θα ονομαστεί το επόμενο πακέτο 'διαρθρωτικών' μεταρυθμίσεων...

Left Liberal Synthesis said...

Left Division
Σωστά η έγερση είναι από μόνη της επαναστατική αρκεί να μην την διατάσει ένας χρυσαυγήτης και μάλιστα λάθος.Ο τύπος είπε "εγερθητου"

Left Liberal Synthesis said...

Mlog
Πολυ καλό!
Μονο που η ομοιοπαθητική απαιτεί όχι καφέ,μέντα, καφεινη
Χμ αριστερά και οχι καφές .......δύσκολο.

Left Liberal Synthesis said...

Elias
Παμε σε εκλογες ολοταχώς και πρώτη θέση Τσίπρα.
Για να γίνουμε Βέλγιο θελουμε κράτος, αρα;
Αν μας εκβιάσουν χοντρα, θα υποσκάψουν την ΕΕ και όλο το σύστημα.
Μια ρεαλιστική κυβέρνηση Τσιπρα είναι το καλύτερο δυνατο.Εδώ η παρουσία Κουβελη θα παίξει ρόλο.
Η ιστορία Πασοκ Ανδρέας ειναι διδακτική για το πως αυτες οι αλλαγες γίνονταικαι δεν αλλαζει τίποτα.
Τι να πω , σε αυτες τις στιγμες η αισιοδοξία είναι υποχρεωτική.

Anonymous said...

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΊΡΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΘΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
(μικρη προσαρμογη λογω των προσφατων εκλογων)

Ας το δούμε λίγο κινηματογραφικά.
Μου θυμιζει μια παρωδια της σκηνης του χορου απο την κινημ. ταινια "Ο Γατόπαρδος" του Λουκίνο Βισκόντι

Η υποθεση :Ένας Ιταλός πρίγκιπας (Μπαρτ Λάνκαστερ)του δεκάτου ενάτου αιώνα πλησιάζει στο τέλος της ζωής του και ταυτόχρονα στο τέλος της παντοδυναμίας του. Βιώνει τις αλλαγές των καιρών και τη μετάβαση σε μιαν εποχή όπου οι τίτλοι ευγενείας μάλλον δεν καθορίζουν την τύχη των κοινών θνητών. Κανονίζει ένα γάμο μεταξύ του αγαπημένου του νεαρού ανιψιού (Αλέν Ντελόν)και της κόρης ενός πλούσιου εμπόρου (Κλαούντια Καρντινάλε).

Ο Γατόπαρδος γοητεύεται από την ομορφιά του νεαρού ζευγαριού, θέλγεται σχεδόν διαστροφικά από την ομορφιά του ανιψιού και της συζύγου του. Αυτό, λίγο πριν το τέλος, χαρίζει την λάμψη στην πανέμορφη σκηνή του χορού. .... "

Στην παρωδια παιζουν στην θεση των Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε οι "αδιαφθοροι" "μεταρρυθμιστές" Κ.Χατζηδακης
και Α. Διαμαντοπουλου.*

Στην θεση του Μπαρτ Λάνκαστερ ας βαλουμε προσωρινα τον ΓΑΠ**, αν και δεν μου φαινεται καταλληλος.

1. Και ας θυμηθούμε την εμβληματική φράση από τον Γατόπαρδο του Λαμπεντούζα: «όλα πρέπει να αλλάξουν για να μείνουν ίδια»
Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται και οι καταστροφές. Για τον Βισκόντι οι απώλειες είναι το τίμημα της προόδου και της ανάπτυξης. Γι' αυτό ποτέ ο Βισκόντι δεν σου αφήνει την αίσθηση ότι ενστερνίζεται την πτώση και την φθορά. Αποδέχεται μονάχα την φυσική πορεία των πραγμάτων για την πραγματοποίηση της ισορροπίας και την αντιμετωπίζει υποχθόνια και κριτικά.

2. Πίσω λοιπον στους κλασσικούς
Η μεγαλοφυΐα του Ποε είναι δεδομένη. Διαβάστε λοιπόν την συνέχεια.
Απόσπασμα από το "Ήταν ο Πόε ρατσιστής;"Από την Κατερίνα Σχινά
The Books' journal
"...ο Πόε θέλει τα πράγματα να μείνουν ως έχουν, είναι γιατί πιστεύει πως όσες μεταρρυθμίσεις και να επιχειρηθούν, η μυστηριώδης δύναμη που φωλιάζει μέσα στον άνθρωπο θα μείνει ανέγγιχτη. Είναι μια δύναμη ανώνυμη, μια αρχέγονη ροπή που τον τραβάει στο χείλος της αβύσσου: η έλξη προς το κακό, η φυσική του μοχθηρία. Τη βλέπει να γιγαντώνεται στην Αμερική του καιρού του, καθώς η χώρα παραπαίει ανάμεσα στο ξεγύμνωμα του κυνισμού και την αταραξία της βιβλικής υποκρισίας και όντας αφοσιωμένη στην ύλη ξεπέφτει, καθώς έγραψε ο Μπωντλαίρ, «σε μια ηθική λογιστηρίου». Είναι σαν να αντιστρέφει εκείνη την εμβληματική φράση από τον Γατόπαρδο του Λαμπεντούζα: «όλα πρέπει να αλλάξουν για να μείνουν ίδια», σε ένα: «αφού θα μείνουν όλα ίδια, γιατί να αλλάξουν;»


3. Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ [Τίτος Πατρίκιος]

Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

Αφωτιστος Φιλελλην
οπαδος της καταστροφης ολων(σχεδον) των υφισταμενων πολιτικων σχηματισμων.

Anonymous said...

* τα νεο ζευγαρια στην κοινη γιορτη του ομαδικου πλεοον γαμου θα ειναι Π.Λαφαζανη και Ε.Κουντουρα
Π.Χαίκαλης και Ρ.Δουρου
Δ. Χατζησωκρατης με Ζωη Κωνσταντοπουλου
Ι.Μανωλης με Μ.Ρεπουση
Θα δουμε και sm σχεση αο τον "θυρωρο της νυχτας", δηλ. χρυσαυγιτη με εβραϊκης καταγωγης βουλευτινα;

** Ο Μανωλης Γλεζος θα παιξει επαξια στη θεση του Μπαρτ Λανκαστερ.

ΥΓ1 Για την ταινία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία άρθρου από την παλιά ομάδα του Movieworld: 2003 - 2010 / Συντάκτης: Φωτεινή Σίμου

ΥΓ2 γραφτηκε 13 Ιανουαριου 2012 για την ημι-λυσσαλεα προσπαθεια "μεταρρυθμστικων" διανουμενων κυκλων της ΔΗΜΑΡ και αλλων κεντρωων συστημικων πανεπιστημιακων, για πολιτικο γαμο συμφεροντος και οχι σωτηριας μετα απο συνοικεσιο "μεταρρυθμιστικων" δυναμεων απο τους πρωην Ευρωβουλευτες και "αιωνια ταλεντα-αστερες" της ελληνικης πολιτικης σκηνης ΝΔΠΑΣΟΚ, επαγγελματιες συνδικαλιστες απο τα φοιτητικα του χρονια,νομαρχες,..., με μηδενικη πραγματικη εργασικη εμπειρια, οπως και οι Πανεπιστημιακοι.

Το ΠΑΣΟΚ διαλυετει, η ΝΔ υπεστη ανηκεστη Βλαβη, η ΔΗΜΑΡ διεσωθει, κυριως απο τον μειλιχειο και καθησυχαστικο προεδρο του και ενδεχομενως απο την πολιτικη συνεργασια με τους υστερους αντιμνημονιακους Πασοκους Βουλευτες, που προσχωρησαν την τελευταια στιγμη.
Υποθετω οι η ΔΗΜΑΡ θα τιμωρηθει στις αμεσως επομενες εκλογες.

ΥΓ3 Μολις ακουσα οτι το κομμα ενος δημοφιλους Ιταλου Ηθοποιου του Μπέπε Γκρίλο, πηρε στις τοπικες εκλογες σε ορισμενες πολεις περι το 20%.
"Καλά όμως πηγαίνει και το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, αφού αναμένεται στην Πάρμα να λάβει το 21% και στη Γένοβα το 15% των ψήφων. Συνολικά το κίνημα του Γκρίλο αναμένεται να λάβει το 7-8% των ψήφων σε ολόκληρη την επικράτεια."ΕΘΝΟΣ 8-5-12

Left Liberal Synthesis said...

ΑΦ
Όλα αυτα έχουν ενδιαφέρον αλλα δεν βλέπω πως τη συνάφεια με το ποστ
Σε βλέπω ορεξάτο.
Γιατί δεν κανεις ένα ιστολόγιο;;
Θέλει 3 λεπτά μόνο.