Thursday, September 3, 2009

Ε mail απο τον Αμπντέλ Αζίζ


Ελα ρε συ φίλε
Γύρισα σπίτι νωρίς ,λόγω του μειωμένου ωράριου του Ραμαζανιού,και αφού φάγαμε το «πρωινό» μας,ανοιξα τον υπολογιστή,και είδα ότι έχετε εκλογές.
Πω πω σε σκέφτηκα ρε φίλε
Πόσες φορές δεν συζητήσαμε για το ίδιο συναίσθημα ασφυξίας που έχουμε ταυτόχρονα σε Ραμάλα και Αθήνα.Πόσο μοιάζουμε ρε συ.
Εμεις στην Ραμάλα έχουμε τους Ισραηλινούς στο κεφάλι μας ,δίπλα μας τους εκσυγχρονιστές της Φατάχ που είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά ,και τους έντιμους αγωνιστές της Χαμάς που είναι ιδεοληπτικοί.Για μένα που καταλαβαίνω πως κινείται ο σύγχρονος κόσμος το δίλημμα είναι οδυνηρό.Οι εκσυγχρονιστές φλερτάρουν με το ταμείο και οι αγωνιστές δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.
Οπως μου έχεις πει κάπως και έτσι είναι τα πράγματα στην Αθήνα.
Ενα ρεύμα ευρωπαικού εκσυγχρονισμού που εκπροσωπείται δε διάφορα κόμματα έχει ανακατευτεί με κάθε λογής λαμόγιο,ενω η λαική δυσφορία εξαντλείται σε δοξασίες.Οι πληροφορημένοι κοιτάνε το πορτοφόλι τους και οι απληροφόρητοι ναρκισεύονται την άγνοια τους
Και μεις τι κάνουμε ρε φίλε;
Στο μεταξύ κοιτάμε τις οικονομίες μας,και μάλλον ταχουμε κάνει «μούτι»
Εμείς ζούμε απο τα εμβάσματα της ΕΕ,που καταγγέλουμε οτι δεν μας βοηθά,δεν έχουμε κανένα μηχανισμό φορολογίας,όλοι δυσφορούμε αλλά κοιτάμε να βολευτούμε σε καμιά δουλειά της Αρχής,και να μην πληρώνουμε τίποτα.
Από ότι κατάλαβα τα ίδια συμβαίνουν και σε σας.
Ενα στους δύο μισθωτούς μισθοδοτείται από τα δάνεια της χώρας,κανένας δεν πληρώνει φόρους,και δεν έχετε και καμιά οικονομία της προκοπής.
Συνάλλαγμα παίρνετε από τον τουρισμό,την ναυτιλία,τις εξαγωγές αλλά τα νούμερα σας είναι δράμα.Με συνολικές εξαγωγές 12 δις Ευρώ τον χρόνο,μιλάμε για οικονομία Μίκυ Μάους ( Η Τουρκία εξάγει περίπου 70 δις ,και μία μόνο εταιρεία στην Δανία κάνει μόνο της 6 δις).Μου τα έχεις πει ρε φίλε
Όλοι οι μικρομεσαίοι στην Ελλάδα ,κλαίγονται για τις κακές υπηρεσίες του κράτους,αλλά κανείς δεν πληρώνει φόρους.Μου είπες την άλλη φορά,ότι μόνο 150,000 δηλώνουν πάνω από 60,000 Ευρώ τον χρόνο,δηλαδή μόνο οι μισθωτοί.
Η ελπίδα μας πάντα είναι η αριστερά
Τι να πω για τους δικούς μου
Μαντάρα τάκανε στο τέλος ο Αραφάτ.Το ταμείο έγινε σουρωτήρι.
Αλλά και οι δικοί σου είναι κολημμένοι.Οι πιο πολλοί ονειρεύονται Κρεμλίνο με παρελάσεις ,οι πιο ψαγμένοι οταν κατεβαίνουν μόνοι τους παίρνουν 2 % και δεν προτείνουν τίποτα,και οι αριστεριστές, που πραγματικά πιστεύουν όσα λένε δεν «παίζονται».
Αστα να πάνε ρε φίλε ,σε καταλαβαίνω,πάλι με βαριά καρδιά θα ψηφίσεις τίποτα «ψαγμένους».
Σε αφήνω τώρα και σου θυμίζω την Αραβική παροιμία
«Η καλή καμήλα ξέρει μόνη της τον δρόμο,αλλά παριστάνει ότι ακολουθεί το καραβάνι»
Χαιρετώ
Αμπντέλ Αζίζ

No comments: