Tuesday, November 1, 2011

Ένα αποκαλυπτικό "δημοψήφισμα"

Καλά τώρα, ανακαλύψαμε ότι το δημοψήφισμα είναι τυχοδιωκτισμός.


Υποκρισίες.

Η πολιτική ως κυριαρχία είναι στην ουσία της είναι αφοπλιστικά διλληματική.: Φίλος – Εχθρός, Ναι- Όχι.

Ο Γαπ είναι επικίνδυνος γιατί είναι ο αντιπροσωπευτικός τύπος του μέσου όρου της πολιτικής ζωής. Δεν είναι επικίνδυνος γιατί άσκησε το προνόμιο του πρωθυπουργού, δηλαδή να θέτει αυτός το δίλλημα. Είναι ο εκπρόσωπος μας σε ικανότητα, σύλληψη, ευθύνη . Είναι ο πρωθυπουργός που μας αξίζει.

Το δημοψήφισμα μπορεί , κατά λάθος, να αποβεί λυτρωτικό για όλους.

Σήμερα όλοι είδαμε τα όρια της μονομερούς πολιτικής για την οποία υπερθεμάτιζαν όλοι. Να φύγουμε, να εκβιάσουμε. Το κάνει το δημοψήφισμα καλύτερα από τον καθένα.

Η φαντασίωση της «σκληρής διαπραγμάτευσης» τελείωσε σήμερα καθώς οι υποστηρικτές της είδαν έντρομοι τα spreads να ανεβαίνουν τις τράπεζες να αγγομαχούν.

Το δημοψήφισμα είναι λυτρωτικό γιατί αποκαλύπτει την γιγαντιαία μπλόφα της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε Ευρώπη ακριβώς για να γογγύζουμε για την Ευρώπη. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ο «πατερούλης» στον οποίο θα απευθυνθεί το παράπονο.

Ο αντιπρόσωπος μας ,ο ΓΑΠ, γονατίζοντας ο ίδιος από το βάρος της ευθύνης , κατέβηκε στο επίπεδο που τον ήθελαν όλοι: στην διαχείριση της συντεχνίας του. Και τώρα που κατέβηκε όλοι τρομοκρατήθηκαν.

Ούτε ένας δεν σήκωσε ευθέως το γάντι του δημοψηφίσματος για ένα θαρραλέο όχι. Κανένας δεν φαντάστηκε το λαό χαρούμενο με ένα Όχι.

Ο ανίκανος Γαπ έκανε την απόλυτη κίνηση «υψηλής πολιτικής» για να αποκαλύψει την ένδεια του και την έρημο αντιπροτάσεων και πολιτικών.

7 comments:

Leo Kastanas said...

Μαρέσει. Δηλαδή κότες ψηφίστε όχι για να φύγουμε από το ευρώ αν έχετε καρύδια. Αν όμως το κάνουν όχι επειδή έχουν καρύδια αλλά γιατί δεν έχουν μυαλό; Τι γίνεται ρε Γιάννη τότε;

Anonymous said...

ο Θουκυδίδης έγραφε ότι ο φόβος είναι που κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ορθολογικά. Να δούμε

Πολυβώτης said...

Leo, σωτηρία με το ζόρι γίνεται; Μακάρι βέβαια να είχαμε καλύτερη κυβέρνηση, που θα είχε με την πράξη της πείσει τον κόσμο για το δίκαιο και το σκόπιμο της μνημονιακής λιτότητας. Αλλά αφού δεν την έχουμε, τι να κάνουμε, δικτατορία; Ο λαός δεν ωρίμασε τόσα χρόνια που παρακολουθούσε την κολοκυθιά υπό την προστασία του καλπονοθευτικού μονοκομματισμού, αν δεν ωριμάσει και τώρα υπό συνθήκες κρίσης δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε καλύτερη μέρα. Το στοίχημα είναι αναγκαίο.

Γιάννη, πολύ εύστοχο όπως πάντα, αναδημοσίευσα μια που έχω καιρό να ασχοληθώ με το σπορ.

Left Liberal Synthesis said...

Λεο
Δεν έχουν μυαλό και για αυτό γίνονται όλα αυτά.
Αλλά εδώ θα μείνουμε με τους άμυαλους ότι και να γίνει.....

Left Liberal Synthesis said...

Rakis1
Με την ευκαιρία να σε συγχαρώ για το πρωτοτυπο μοναδικό σου Ιστολογιο.
Μόνο μια ασφυξία χρόνου με εμποδίζει να σε σχολιάσω "εντος έδρας", δηλαδή τι σχόλια απλά έπαινοι...
Ωραίο το ρητό σου , ας ελπίσουμε...

Left Liberal Synthesis said...

Πολυβωτη
Σε χανουμε ιστολογικά αλλά αρκεί που είσαι τριγύρω...

Anonymous said...

LLS,
Ευπρόσδεκτοι όλοι φυσικά να σχολιάσετε.