Monday, July 20, 2009

Indymedia ,MRB,VPRC,etc


Με την ακατανοητη συμφωνια των Συν,ΚΚΕ ο Παυλοπουλος περναει τροπολογια οπου οι Δημοσκοπησεις δεν ειναι δημοσιοποιησιμες 15 ημερες πριν τις εκλογες.Προσοχή δεν απαγορευεται η Δημοσκοπηση αλλα η δημοσιοποιηση.

Δηλαδη o καθε Μαυρής,Παναγόπυλος θα ξερει μονοπωλιακα τι γινεται ,με τις διαθεσεις και τις υποτιθεμενες διαθέσεις του κοσμου,ενω διαφορα διαδρομικα blogs θα πουλανε τρελλα,και ολα αυτα με στην συναινεση της αριστερας!!!!

Ταυτοχρονα ενα portal ενος αντιφατικου μιγματος αυθεντικού αντικονφορμισμου και παλιμπαιδικου αρχαικου Αντικαπιταλισμου , τιθεται σε τεχνικη αβεβαιοτητα γιατι φιλοξενείται διαδυκτικα απο το ΕΜΠ.

Και στις δυο περιπτωσεις μια υπερτατη αρχη , διαφορετικη σε καθε περιπτωση, επιχειρεί ενα περιορισμο των πληροφοριων.

Λες και δεν καταλαβαινουμε απο χειραγωγημενες δημοσκοπησεις και καποιοι αλλοι θα παψουν να αντιμετωπιζουν την κοινωνια ως PC Game.

Συμπτωματα μιας συντηρητικής αναδίπλωσης

Η συντηρηση δεν ειναι η προσκοληση σε δομες και μορφες του παρελθοντος,αλλωστε αυτες διεισδυουν απρόσκλητες και στις πιο καινοφανεις εκδηλωσεις.

Συντηρηση ειναι η αντιληψη μιας κοινωνιας σε ληθαργο,την οποια καποιοι λιγοι σε εγρηγορση αναλαμβάνουν να προστατεψουν.Ο Παυλόπουλος επιβλέπει τον εκμαυλισμό μας,και ο ΟΤΕ την ησυχία μας.

Σε μια ταινια των Monty Paython ο κατα λάθος προφήτης Brian ,προσπαθει να ξυπνησει τον λαο,καλωντας τον απο τον Σταυρο ,να ειναι ο καθενας διαφορετικος.Ο λαος επαναλαμβανει υπνωτισμενος «θα ειμαι διαφορετικός» ,εκτος απο ενα τύπο που μονος του αρνειται να ειναι διαφορετικός.Η πιο κυνική αποσαρθρωση της ιδεολογιας των φωτισμενων.

Στο σημειο αυτο θα ηταν ενδιαφερουσα να αντιδιαστελουμε και την ενδιαφέρουσα ιστορια της Κοινοτητας Αιρεσης των Σοσινιανιστων

Τον 16 αιωνα στην Τοσκανη αναπτυσσεται μια συντεχνια μεταλουργων του μπρουτζου που τεχνολογικα υπερτερει απεναντι σε ολες τις αντιστοιχες.Η Τεχνολογικη τους υπεροχη τους καθιστα κοσμοπολιτες,περιζητητους.
Απο την Τοσκανη μεταφερονται διαδοχικα στην Πραγα,την Πολωνια,την Αγγλια και φτανουν στην Αμερικη.

Ο συνδιασμος της τεχνολογιας και των πολλαπλων παραστασεων,ταυτοχρονα με την καλλιτεχνικη ενοραση του κοσμου που τους δινει η Τεχνη τους,τους οδηγει σε μια ριζοσπαστικη πολιτικη θεση,που στην εποχη τους παιρνει την,μορφη της Αιρεσης.

Οι καλιτεχνες του μπρουτζου διατυπωνουν μια Θεολογια αρνησης της θεικης τριαδικοτητας και αναγνωριζουν το μονο το πρωτειο της ευσπλαχνειας.

Διατυπωνουν την αποψη μιας λογικης αντιφασης στην ιδεα του τριαδικου Θεου.
Η ουσια του Θεολογικου ζητηματος ειναι δευτερευσα.Σημασια εχει η εκρηκτικη συνευρεση Τεχνικης,πληροφορησης ,και καλιτεχνειας που δημιουργει ενα ρευμα αμφισβητησης διαφωτισμου απο τα κατω.

Αν αυτα συμβαινουν στον 16 αιωνα στην Ιταλια,στον 21 στην Ελλαδα κινουμαστε ακομα στην σφαιρα της πατριαρχικης επιτηρησης.

Το επιδικο διακυβευμα ειναι η πληροφορηση,και καποιοι αποφασιζουν την διανομη της, με το προσχημα των υπερβολων.

Η αναπτυξη ,η καινοτομια (τεχνικη ,πολιτικη,ιδεολογικη) δεν προγραμματιζεται,αλλα αναδυεται,εκλυεται μεσα απο την πλαστικοτητα της συγκυριας,του ενδεχομενου του δυνατου.
Οι οπαδοι του Μπράιαν δεν μπορουσαν ποτε να δημιουργησουν κατι γιατι ηταν εγκλωβισμενοι στην στην αντιφαση μιας πατερναλιστικης διαφωτισης.

Αντιθετως οι Χαλκιαδες της Τοσκανης,οι πλανωδιοι καλιτεχνες του κοσμου,ευτηχησαν να αναδυσουν μεσα απο την πυκνη ιστορικη συγκυρια,τα σπερματα μιας ζωντανης αμφισβητησης και δημιουργιας

Με τα συναινετικα εμπαργκο στην πληροφορηση, δεν μας βλεπω ουτε καν φαρσοκωμωδία Monty Paython.


Monty Paython Life of Brian εδω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Monty_Python


Socinianism εδω:
http://www.newadvent.org/cathen/14113a.htm


Για την κοινωνικό υπόβαθρο του Σοσινιανισμού
Cesare Casarino & Antonio Negri “In praise of the common”
P 80-81

No comments: