Wednesday, December 24, 2008

Δολοφονική απόπειρα σε συνδικαλιστρια που έχασε την όραση της!!!!

Επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον ώμο της Κωνσταντίνας Κούνεβα πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12 τα μεσάνυχτα της 22-12, που την περίμεναν έξω από το σπίτι της την ώρα επιστροφής από την εργασία της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρίσκεται έκτοτε στην εντατική και να χάσει την όραση της!!!!!!.
Η Κούνεβα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα, που αγωνίζεται σκληρά και ηρωικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες - κατά κύριο λόγο γυναίκες.
Οι συναδέλφισσές της Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου καταγγέλλουν ότι η επίθεση προέρχεται από κύκλους της εργοδοσίας, η οποία τρομοκρατούσε όλες τις εργαζόμενες, και σκληρότερα την Κούνεβα επειδή είναι βουλγαρικής καταγωγής και συνεπώς πιο ευάλωτη.
Η εργολαβική εταιρία στην οποία δούλευε η Κούνεβα είχε δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες (ίσως και άλλους) τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ). Οι καταγγελίες του σωματείου προς τις εταιρίες για τη βαριά εκμετάλλευση των εργαζομένων από τον εργολάβο και για την καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, δηλαδή οι κρατικές εταιρίες-πελάτες δεν αντιδρούσαν στα παράπονα για τον εργολάβο και δεν παρενέβαιναν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής, όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει βασικά δικαιώματα απολυόταν, και το σωματείο βρισκόταν σε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας, το υπουργείο Εργασίας αλλά και τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο, αλλά κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει πραγματικά τον εργολάβο Οικονομάκη που αντιμετωπίζει τις εργαζόμενες σαν σκλάβες.Η Κούνεβα όπως και οι άλλες συνδικαλίστριες αυτού του σωματείου, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, είχαν συνεργαστεί με γυναικείες οργανώσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων του ασφαλιστικού, με έμφαση στον χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως βαρέως και ανθυγιεινού και στις σκληρές αντεργατικές συνθήκες

5 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Το έμαθα στις ειδήσεις. Οι γνωστοί μαφιόζοι εργολάβοι καθαριότητας και πάλι έδρασαν καταστρέφοντας τη ζωή μιας γυναίκας (αν τελικά καταφέρει να ζήσει).

Χρόνια σου Πολλά, γεμάτα ευτυχία, δύναμη, δημιουργικότητα και κριτική διάθεση.

katerina said...

Όχι, σήμερα, δεν θα ακούσω τίποτα απο τα δύσκολα, τα σκληρά, τα άσκημα.
Σήμερα, μονο ευχές και ελπίδες, για ...τα όμορφα.
Γιάννη μου, πολλες ευχές, για υγεία, χαρά, δημιουργικότητα και αντοχές. Και όνειρα, εξορθολογισμένα ή όχι.
Και να σου πω την αλήθεια...μάλλον τα δευτερα είναι απειρως γοητευτικότερα.
Χρόνια Πολλά.

Left Liberal Synthesis said...

Δειμο,
Καερινα
Αντευχομαι.
Το ανάρτησα γιατί παρα δυο λεπτα να ήμουν αυτόπτης μαρτυς.
Μεσα στην ηρεμία των ημερών,μια γροθιά στο στομάχι μας
Καλές γιορτες...

Σύλβια Τσούμπογλου said...

Καλησπέρα, σε βρήκα απο τον ενδιαφέροντα πολιτικά και όχι μόνον πολιτικά, τίτλο του blog σου.
Ας αφήσω τις ευχές μου για καλες γιορτές, και θα σε παρακολουθώ.
Ωχ, σαν ασφαλίτης ακουστηκα. Εννοούσα, ότι λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με την πολιτική, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για μένα η προσεγγιση της σύνθεσης δυο, απο πρώτη άποψη τουλάχιστον αποκλινουσών ιδεολογικών χώρων.
Και πάλι Χρονια Πολλά

Left Liberal Synthesis said...

Συλβια
Καλως όρισες,καλή χρονιά,θα σε κρίνουμε με επαγγελματικά κριτήρια αντιστοιχως.....