Wednesday, April 23, 2008

Ασκήσεις νοημοσύνης:Ε.Παπαδάκη,Μ.Πιμπλής

Στα ΝΕΑ της 23/4 ο Μ.Πιμπλής και η Ε.Παπαδάκη μας προσφέρουν δύο άρθρα,που συνυπάρχουν στην ίδια σελίδα.

Οι δύο αρθρογράφοι ,ασχολούνται με δύο θέματα "ταμπού" της Αριστεράς ,την Βενεζουέλα και την Αγορά Εργασίας .

Οσον αφορά την Βενεζουέλα και τον Τσάβες ,είναι γνωστό ότι η Ελληνική Αριστερά κινείται σε συμφραζόμενα Λιακόπουλου.Επειδή η χώρα είναι μακρυά,τα σχετικά ονόματα είναι εξωτικά μπορούμε να φαντασιωνόμαστε ότι θέλουμε.

Το ότι ο Τσάβες "παιζει" με την τιμή ενός ορυκτού,(βυθίζοντας την υπόλοιπη οικονομία στο χάος) και το πλεόνασμα το διανέμει για την ανακούφιση των αδυνάτων,το βλέπουμε και σε λιγώτερο μακρινές χώρες.Η Αλγερία δεν είναι δα και τόσο μακρυά.Ασε που η Σαουδική Αραβία προσφέρει στους πολίτες της ,ένα σουηδικού τύπου μοντέλο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.

Τέλος ενώ ο Τσίπρας έχει στο γραφείο του ένα αντίγραφο του τελευταίου βιβλίου του Zizek, δεν του "σφύριξε" κανείς για το πως χαρακτήρισε τον Τσάβες ,στην διάλεξη του στο Καποδιστριακό τον περασμένο Νοέμβριο;

Ο Μ.Πιμπλής μας προσφέρει μια χρήσιμων σκέψεων για το θέμα.

Οσον αφορά την συζήτηση για την Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα,είναι φανερό ότι αυτή αναγκαστικά γίνεται σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την πλειονότητα των μισθωτών του Ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Αντί όμως να δούμε γιατί τέλος πάντων ,η απασχόληση στην Ελλάδα παίρνει αυτές τισς μορφές,και πως μπορούμε ρεαλιστικά να τις αναβαθμισουμε, εμείς κινούμαστε με όρους τηλεοπτικής ηθικολογίας με τις προφανείς νομικές λύσεις του Μητρόπουλου.

Οπως αναμενόταν (τουλάχιστον σε μερικούς) η επιτροπή "Κουκιάδη" επεξεργάζεται κάτι ευρύτερο και πιο σύνθετο από ότι η εφήμερη δημοσιότητα μας παρουσιάζει.

Η Ε.Παπαδάκη ,μια δημοσιογράφος που απευθύνεται πάντα στην νοημοσύνη των Φιλελεύθερων Αριστερών μας παρουσιάζει την ουσιά του θέματος.

Κλικ στον τίτλο

No comments: