Monday, March 24, 2008

Δ.Σκάλκος ενας αυθεντικός "Left Liberal Synthesis" διανοούμενος

Κατά την γνώμη του blog o Δ.Σκάλκος είναι ένας συνοδοιπόρος του LLS εγχειρήματος ,που εκκινεί από το Liberal και συναντά το Left.

Η προσέγγιση του έχει ακαδημαική αρτιότητα,και στέρεη οικοδόμηση,η οποία υπερβαίνει τον εμπειρισμό της δικιάς μας προσπάθειας.

Περιδιαβάζοντας το blog του "libertatia" βρίσκουμε ενάς συνεχές φλερτ με τον πυρήνα των ιδεών της χειραφέτησης και αμφισβήτησης που συμβατικά θα ονομάζαμε "ανανεωτική αριστερά" αν και αυτός επιμένει στην σοσιαλδημοκρατία ως το ακραίο σημείο της διανοητικής διαδρομής του ,ωσάν να κοντοστέκεται.

Θα τον δικαιολογήσουμε για αυτό τον δισταγμό καθόσον η σοσιαλδημοκρατία υπάρχει ως εφαρμοσμένη πολιτική,ενώ η ανανεωτική αριστερά δεν αποτελεί σήμερα παρά ένα πολυ ευρύ και σχετικό πλέγμα ιδεών και αναφορών που ίσως πλέει τα λοίσθια ως τέτοιο.

Παρα ταύτα, η γνώμη του blog είναι ο Σκάλκος εύκολα μπορεί να αφομοιώσει προβληματισμούς της μεταμαρξιστικής αριστεράς κυρίως της Mouffe ,του πληθωρικού αναγνώσιμου αλά κάρτ Zizek ,ακόμη και του Negri.

Το βιβλιο του "Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία" αποτελεί "must" για όποιον ασχολείται με το θέμα.


To "Προσεγγίζοντας τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία" είναι η τελευταία του ανάρτηση όπου αναδιατυπώνει προηγούμενες θέσεις του.
http://libertatia.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

No comments: